|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Dla tych co czekają na oświadczyny- zniecierpliwione,zdespero wane,wyluzowane c
Przecież zamawiasz = wymagasz
u krawcowej też nie weźmiesz krzywo uszytej kiecki tylko będziesz wymagała poprawki.
|
|
|
|
#2912 |
|
zuy mod
|
Dot.: Dla tych co czekają na oświadczyny- zniecierpliwione,zdespero wane,wyluzowane c
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;48221726]Przecież zamawiasz = wymagasz
u krawcowej też nie weźmiesz krzywo uszytej kiecki tylko będziesz wymagała poprawki.[/QUOTE]Dokladnie ![]() Jak kiedys czytalam ile sa warte te pierscionki z apartu to mi sie odechcialo :p
|
|
#2913 |
|
Mother of Cat
|
Dzień dobry
Trochę się u mnie działo przez tych kilka dni Odeszłam z pracy, walczę o brak jednego z dwóch warunków (tak jak 50% uwalonych przez Szanownego Pana Doktora studentów)... Ten rok mnie wykończył
|
|
#2914 |
|
Konto usunięte
|
to pewnie kwesta tych jubilerów lokalnych, u których byłam. bo nic ładnego tam nie widziałam i wykonanie też mi się nie podobało więc się zraziłam.
poza tym ja zawsze odkąd pamiętam chciałam pierścień z apartu więc już tak mi się zakodowało, że pewnie w każdym innym bym widziała jakieś wady
|
|
|
|
#2915 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;48221687]
Tija, mi też rośnie ósemka, łączę się w bólu... Muszę się jak najszybciej zapisać na konsultacje do mojego ortodonty, bo ten jeden ząb może mi zrobić bałagan w leczonej latami japie ustnej Jej, super by było iść sobie ze zdjęciem pierścionka i powiedzieć, że taki się chce obecnie choruję na pierścionek Kognisi tylko w złocie, ale kto wie, co będzie za miesiąc Daj spokój, boli w nocy musiałam wstać i tabletkę wziąć. Mi póki co ósemki krzywdy w uzębieniu nie robią. U mnie ten typ loloowy trzyma się od jakiegoś czasu Chociaż kiedyś chorowałam na ametysy w białym złocie. Nawet mam jedno cudne zdjęcie zapisane Cytat:
![]() Cytat:
za wszystko.
|
|
#2916 |
|
Konto usunięte
|
Mnie na razie tak mocno nie boli, co kilka dni tylko mam po prostu obolałe dziąsło, więc nie jest źle...
Pokaż ten zapisany pierścionek Powiem Wam, że od ostatniej rozmowy, w której TŻ zapytał się, czy nie chcę mieć niespodzianki, skoro pytam o te zaręczyny, przyrzekłam sobie, że już słówka nie pisnę, żeby mógł w końcu zrobić mi tę niespodziankę (phi, i tak każda okazja kojarzy mi się z jednym |
|
|
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;48222541]Mnie na razie tak mocno nie boli, co kilka dni tylko mam po prostu obolałe dziąsło, więc nie jest źle...
Pokaż ten zapisany pierścionek Powiem Wam, że od ostatniej rozmowy, w której TŻ zapytał się, czy nie chcę mieć niespodzianki, skoro pytam o te zaręczyny, przyrzekłam sobie, że już słówka nie pisnę, żeby mógł w końcu zrobić mi tę niespodziankę (phi, i tak każda okazja kojarzy mi się z jednym Mi już wszystkie ósemki zaczęły wychodzić, zawsze tak trochę bolało, bardziej dyskomfort niż ból. A teraz jak dowaliło to gęby nie mogę otworzyć Masz odwyk od miesiąca to jak wybuchniesz to przez 3 dni będziesz gadać Taki:
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
Ale cudeńko!
Mnie ostatnio TŻ u jubilera wypytywał jakie pierścionki mi się podobają, więc mam nadzieję, że weźmie pod uwagę mój gust, bo zauważyłam, że trochę się różnimy pod tym względem. Jemu podobały się całkiem inne.
|
|
|
|
#2919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc ja nie wiem
|
|
#2920 |
|
Konto usunięte
|
Bardzo ładny
Co to za fioletowy kamień?
|
|
|
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;48222911]Bardzo ładny
Co to za fioletowy kamień?[/QUOTE]Ametyst Boooze łyżeczki do buzi nie mogę włożyć
|
|
#2922 |
|
Raczkowanie
|
Oglądałam pierścionki zarówno w sieciówkach, jak i u małych jubilerów i nie zauważyłam znaczącej różnicy w cenach. Co najwyżej 100-200 zł. U jednego lokalnego jubilera był ogromny wybór i mogłabym wskazać co najmniej kilka pierścionków, które mnie urzekły
Jednak obawiam się, że TŻ i tak pójdzie do Apartu, bo to jedyny salon z biżuterią jaki on zna...
|
|
|
|
#2923 |
|
Konto usunięte
|
Mój zapewne kupi u kuzyna, który pracuje u jubilera
|
|
|
|
#2924 |
|
Konto usunięte
|
Anabelo, nie możesz powiedzieć że nie chcesz z apartu?
|
|
|
|
#2925 |
|
Raczkowanie
|
To nie tak, że nie chcę, bo w Aparcie też są modele, które mi się podobają. Poza tym nie chcę mu tak wszystkiego narzucać. Na pewno poinformuję go o swoich preferencjach co do wyglądu pierścionka, natomiast miejsce zakupu to sprawa drugorzędna.
|
|
|
|
#2926 |
|
Konto usunięte
|
ja najpierw powiedziałam, że ma być tylko i wyłącznie białe złoto i że z cyrkoniami się ma nie pokazywać
potem pokazywałam modele w internecie i powiedziałam, że chce z apartu. a na koniec chłop stwierdził, że nie ogarnia i wybierzemy razem
|
|
|
|
#2927 | |||||
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
Są wybitnie leniwe.Cytat:
Cytat:
Ja słyszałam sporo złego o Aparcie, ale sama doświadczeń nie mam więc absolutnie się upierać nie będę. Ale ciesze się, że pierścionek mam od małego jubilera bo wiem że jest niepowtarzalny, a że akurat trafił się w moim rozmiarze to chyba przeznaczenie było ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;48222541]
Powiem Wam, że od ostatniej rozmowy, w której TŻ zapytał się, czy nie chcę mieć niespodzianki, skoro pytam o te zaręczyny, przyrzekłam sobie, że już słówka nie pisnę, żeby mógł w końcu zrobić mi tę niespodziankę (phi, i tak każda okazja kojarzy mi się z jednym No coś w tym jest... . Spoko, nie martw się. Tutaj zawsze możesz się wygadać. Będzie Ci lżej ![]() Ale tak na poważnie to ja też tak mam ;/. Miałam ze 2-3 tygodnie spokoju, a teraz znowu się zaczyna . Jak przyjechał ostatnio mój Tż z delegacji to taki uśmiechnięty od ucha do ucha. Patrzę, wyciąga coś z torby. Może pierścionek? Tia..... kapcie Co do pierścionków, jak byliśmy wtedy w APARCIE z Tżtem to ja wyszłam taka przeszczęśliwa, a on na to: -Ale badziew w tym APARCIE. - Czemu tak twierdzisz? - Bo sprzedają takie byle "g" - ceny kosmiczne i jeszcze najgorsza próba złota (333). Taki był sprytny . Jak ja się skupiałam na modelach i cieszyłam się jak dziecko, to on racjonalnym okiem patrzył co i jak ![]() ![]() . Także ja raczej z APARTu nic nie dostanę (i dobrze, bo uważam że blisko połowa ceny to opłata za metkę).A mówiłam ostatnio Wam o tym, że wpadłam na pomysł wyjazdu gdzies za granicę na naszą rocznicę. Więc wczoraj ochoczo zabrałam się do szukania. Ja chciałam najbardziej do Malagi, bo znam język(tzn. musiałabym go porządnie odgruzować, bo dawno się nim nie posługiwałam) i jest na południu Europy (więc ciepło), ale cena 550 zł(najtańsza) nie zachwyca . Co prawda wiem, że to i tak grosze w stosunku do innych cen (bo takie zwyczajowe przeloty to 1000 zł albo 2000 zł), ale tak naprawdę na 3 dni pobytu + jeszcze hotel to nie wiem, czy to taki dobry interes;/. Jakbyśmy mieli pojechać na tydzień albo i dłużej to bym się nawet nie zastanawiała. Znalazłam też tani wyjazd do Paryża śr-pt (bezpośrednio z Wrocławia), ale Tż marudzi, że nie znamy języka i że najlepiej byłoby mieć we Francji przewodnika;/. Ja tu gorliwie szukam, a on marudzi .
|
#2929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pokaż jeszcze raz swój pierścień!
|
|
#2930 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wybraliście od razu jeden konkretny, czy pokazałaś kilka i on podjął ostateczną decyzję? I z tego co kojarzę, padło chyba w końcu na żółte złoto
|
|
|
|
|
#2931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Loloo, a chciałaś wyłączenie brylanty?
|
|
#2932 |
|
Konto usunięte
|
Właśnie, Smerfetka, pokaż swój pierścionek jeszcze raz
I Lolusl też, bo relacja jest, ale bez zdjęcia
|
|
|
|
#2933 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2934 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
). nosiłam go codziennie, w ogóle nie ściągałam i po tym czasie cały czas wygląda jakbym go wczoraj kupiła no a druga sprawa to taka, że właśnie miałam taką zachciankę żeby na zaręczynowym mieć tą metkę i żeby był apartowy. nie wiem skąd mi się to wzięło, ale od zawsze to miałam zakodowane w głowie ![]() Cytat:
po pierwszej wizycie mieliśmy kilka modeli upatrzonych, potem byliśmy drugi raz i wybór się zawęził do 3 pierścionków i tż już miał sobie sam wybrać. ale że apart mam 2 minuty od pracy, to chodziłam tam jeszcze kilka razy sama (jak psychopatka tż powiedział, że ok i że sam też by ten wybrał także pierścionek mieliśmy wybrany jakoś od marca chyba więc czekałam 3 miesiące.
|
||
|
|
|
#2935 | |
|
Zakorzenienie
|
A co do robienia na zamówienie...
Z powodów o których mówicie na pewno nie zdecydowałabym się na szycie sukni ślubnej u krawcowej według wzoru. Moim zdaniem to zbyt duże ryzyko (przynajmniej teraz tak uważam). Miałam raz szytą na miarę suknię i krój był ok, ale malowane kwiaty mi się nie podobały. Wzór był ten sam, ale gdzieś było niedomalowane, kolory zbyt mało intensywne i nie było widać brokatowej farby o którą prosiłam. Byłam ogólnie zawiedziona i gdyby nie to, że zamawiałam ją w Krakowie i potrzebowałam "na już" to bym jej wtedy nie odebrała, tylko poprosiła o poprawki. Koniec końców skończyło się tak, że poprosiłam koleżankę plastyczkę, żeby mi te kwiaty poprawiła .A co do biżuterii robionej na zamówienie.... Hmmm.... Na pewno nie zamówiłabym z papierowego katalogu u jubilera nie widząc pierścionka czy obrączki na żywo. Same wiecie, jak potrafią wyglądać zdjęcia biżuterii. Ale gdybym miała zdjęcie np. obrączki, która mnie urzekła to myślę że złotnik bez problemu by taką wykonał. No i mogłabym zaoszczędzić dając własne złoto .---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
|
|
#2936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba, że źle zrozumiałam o co Ci chodzi
|
|
#2937 |
|
Konto usunięte
|
No zaraz zaraz, ale co ma szycie sukni do malowania kwiatów? Normalna krawcowa nie zajmuje się przecież malowaniem wzorów na materiale - ja wychodzę z założenia, że jak coś (ktoś) jest do wszystkiego, to jest do niczego. Maluje plastyk, szyje krawcowa - i tylko tę odrębną część pracy powinnaś oceniać
|
|
|
|
#2938 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Póki co, zaliczyłam wycieczkę po jubilerach w towarzystwie koleżanki i mam kilka upatrzonych wzorów. Przy okazji pokażę je TŻ, bo jestem prawie pewna, że on nie ma pojęcia o moim pierścionkowym guście
|
|
|
|
|
#2939 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie nazwałabym mojego tżta betonem, bo sam zaczął temat zaręczyn, sam zaproponował wizytę u jubilerów i nie czekałam na zaręczyny wieki. jakbym chciała to by chodził ze mną do tych apartów codziennie, ale że miałam po drodze z pracy to potem chodziłam już sama
|
|
|
|
|
#2940 |
|
zuy mod
|
Co do proby zlota to to tez nie jest tak ze wieksza = lepsza, bo zloto jest miekkie i wysoka proba moze sie odksztalcac. Eh, i tak zle i tak niedobrze
Swoja droga jak znam mojego TZta i kupowanie czegokolwiek to stanie sie ekspertem od bizuterii zanim cos kupi Wstyd sie przyznac, ale nie mam zadnej bizuterii poza jedna para kolczykow i bransoletka, ktorych i tak nie nosze
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:24.

u krawcowej też nie weźmiesz krzywo uszytej kiecki tylko będziesz wymagała poprawki.

obecnie choruję na pierścionek Kognisi tylko w złocie, ale kto wie, co będzie za miesiąc 
za wszystko.