|
|
#2911 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
Cytat:
kamilka tak myśl dalej staraj się nie stresować, a my dalej trzymamy kciuki A jak w domu sobie rodzą ? Tak odkąd mam wyniki z pierwszej glukozy zaczęłam tak jeść czyli w sobotę minie dopiero 2 tygodnie i już 4 kg. Także dziewczyny po porodzie, aby schudnąć odstawiamy wszystko co z białej mąki i wszystkie słodycze jemy 6 razy dziennie i w miesiąc wrócimy do lepszej formy niż przed ciążą ![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Dopisałam i tak patrzę i masz 3 wizyty w listopadzie. Z taka ilością badan jak Ty masz chyba nie da się nic przegapić. |
|
|
|
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak się nazywa polecany pan z allegro? Nie widzę go na pierwszej stronie, a chciałam zobaczyć co ma ciekawego.
---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Już znalazłam!!
|
#2913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#2914 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie od rodzicow
mechanik u mnie nie wyrobil sie z remontem ich auta i dzisiaj przywiozlam rodzicow do domu.... 300 km prowadzac to nic fajnego.... Teraz jest pierwsze rozstabie z TZtem od bardzo dlugiego czasu i mimo, ze jestem u rodzicow, w swoim domu to bardzo mi zle i dziwnie... Jesli do soboty poludnia mechanik sie nie wyrobi to zostawie ojcu moje auto, a sama wroce chyba polskim busem do łodzi bo w poniedzialek musze na morfo, toxo itp isc, a we wtorek wizyta u gina. Martwie sie o szyjke.... Jakos mam bardzo zle przeczucia.Dziewczyny, gratuluje nowych tygodni no i przetrwanych glukoz! Baby, czas oczekiwania na wynik mnie rozwalil.... Kamilka, relaksuj sie, a my trzymamy kciuki ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2915 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co tu taka cisza? |
|
|
|
|
#2916 |
|
Zadomowienie
|
Zimno na dworzu to wszyscy śpią
![]() Wlasnie sie okazało że mieszczę się tylko w jeden płaszcz zimowy a wszystkie inne kurtki nie zapinają sie Ewidentnie brzuch jest większy niz w poprzedniej ciazy. |
|
|
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
Magda, my mamy Aromatyczny Kardamon z Duluxa w sypialni + białe meble + turkusowe dodatki, mnie się podoba
![]() Medeline, ja nie kupuję ochraniaczy na szczebelki jednak. zawsze mozna dokupić jak coś, a dziewczyny na innym wątku pisały, że to jest najczęściej zbędne. Kinga, ja mam dużo wizyt, bo pisałam tu, że mam 'podwójnie', bo chodzę do mojego gina prowadzącego i do poradni patologii ciąży. A u gina mam dwie wizyty (2.11 i 27.11), bo teraz już mam mieć wizyty co 3 tygodnie, nie co 4-5, a później co 2 tygodnie. Co do wagi, to gratki, naprawdę ładnie! ![]() Ja obleciałam wczoraj całą galerię i nie znalazłam nic, co bym mogła kupić ![]() Dzisiaj jeszcze oblecę 2 sklepy ciążowe i muszę już coś kupić, dobrze że ten pogrzeb popołudniu... |
|
|
|
#2918 |
|
Rozeznanie
|
hej
![]() dziewczyny a jak tam Wasza hemoglobina? ja ciągle mam niedobór. biorę tardyferon 2 tabletki na dzień i przez 3tyg podniosło mi się tylko z 11,0 na 11,2 a norma u mnie w labie od 12. Wy coś bierzecie ? jakieś tabletki na receptę czy coś? dziś idę na wizytę to się jeszcze zapytam czy coś innego by mi przepisała. a ze złotych rad mojej teściowej to że mam nie brać żelaza bo będę mieć czarne kołki zamiast zębów jajko tzn żółtko taki kogel-mogel.
|
|
|
|
#2919 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
MallaMi, u mnie hemoglobina 11,7 czyli powoli zaczyna spadać, bo miałam dużo ładniejszą.
Ale kupię dziś buraki i zrobię zakwas - 1 szklaneczka dziennie i powinno być lepiej ![]() Żelazo powinno się brać z cytrusami, bo witamina C ułatwia jego wchłanianie. To chyba jedyny lek, który można popijać sokiem z cytrusów (bo zwykle jest to odradzane). ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Candy, a jakie Ty łóżeczko zamawiasz?
|
|
|
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
DOTKA, kupuję ochraniacz dlatego, że kołyska będzie tuż obok mojego nakastnika z lampką, która może wybudzać małego (może razić na tej wysokości, co będzie dziecko) , więc trzeba ją odseparować. Do niczego innego mi nie potrzebna, takie małe raczej nie będzie gmerać w szczebelkach czy się uderzać w czasie kołysania, kwestia estetyki to dodatkowy tylko atut
![]() MALLA, w ciąży W II i III trym Hb poniżej 12 a powyżej 11 jest ok. Masz rozcieńczoną krew, jeśli twoje wskaźniki czerwonokrwinkowe są ok (Mcv, mchc, mch - Bo hct i rbc mogą być ciut poniżej normy z tego samego powodu) ,to nie ma stresu. Ja biore tabletki które mają 26mg żelaza w swoim składzie i na tą chwilę powinno wystarczyć. Jak pójdzie w dół, lekarz da mi coś mocniejszego. Edit. Zapomniałam napisać, że mój poziom żelaza jest powyżej 100, więc ja mam tylko zapobiegawczo zażywać Wit. Z żelazem, a Hb mam 11.3
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-10-09 o 08:07 |
|
|
|
#2922 |
|
Zadomowienie
|
Zapomniałam napisać, że dziś zaczynam 28 tydzień. Czyżby to był już magiczny III trymestr?
Dotka - wydaje mi się, że wstawiałam. Takie chcę - jak w załączniku. |
|
|
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka racja bo to juz 30 tydzień się będzie zaczynał i częstsze wizyty, nie skojarzyłam.
Wojsko zbombardowalo mój dom podczas pakowania ostatnich rzeczy przyleciał samolot i podpalili go. A potem zburzyli, bo tu gdzie stał miała iść jakaś ważna droga dla wojska. Mój dzisiejszy sens, właśnie się obudziłam przerażona. Nie w ostatnim czasie nie oglądałam filmów o wojnie. |
|
|
|
#2924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() KINGA, straszny sen... ale chyba coś w nocy było nie tak, bo też miałam koszmary i to jeden za drugim. Mąż się odwrócił tyłkiem i nie tulał Chyba wezmę prysznic po nocy
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-10-09 o 08:13 |
|
|
|
|
#2925 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie z żelazem masakra. Mam 10,5 |
|
|
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2927 | |||
|
Rozeznanie
|
ładnie
![]() Cytat:
Cytat:
Bez☠tytułu.png Cytat:
|
|||
|
|
|
#2928 | |
|
Zadomowienie
|
Kinga, Ewusia - może być tak, że chleb na śniadanie mi nie służy?
---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
magda super, że wszystko ok
![]() kamilka cały czas trzymam za was kciuki Casa za Twoją szyjkę. Gratuluję kolejnych tygodni ![]() Ja się w zimowy nie mieszczę żaden. A w jesiennym muszę po raz kolejny przeszyć guzik
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2930 |
|
Zakorzenienie
|
MallaMi, bazując na swojej wiedzy mogę Ci powiedzieć, że masz wyniki ok jako ciężarna. RBC, Hb oraz HCT mieści się w dopuszczalnym zakresie
Leukocyty, Neutrofile też. Eozynofile też są oki Jedynie co, to kontrolować trzeba te czerwonokrwinkowe parametry, żeby nie doszło do anemii lub do nadmiernego rozrzedzenia krwi w ciąży, co na pewno lekarz zauważy ![]() Jak będzie bardzo zimno to też się pewnie w swoją zimową kurtkę nie zmieszczę ale mam nową na temperatury od-2 lub -3 do 7-8, na dwa napy u góry i wszystko się zmiesci w razie czego Bo wszystkie inne jesienno-wiosenne mam taliowane i bardzo dopasowane, przeszywanie guzika, jak u Ciebie Czarna, nic nie da, bo materiału brakuje więc zazdroszczę ![]() Tygrysek, a pilnujesz odstępu 2h przed i po pomiędzy piciem kawy/herbaty, jedzeniem produktów mlecznych bogatych w wapń oraz fosfor a zażyciem preparatu z żelazem? (chyba też koliduje z nim fosfor z płatków owsianych, kaszy gryczanej)
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-10-09 o 09:09 |
|
|
|
#2931 |
|
Zakorzenienie
|
MalaMi, u mnie hemoglobina miesiac temu byla 12,4, w poniedzialek zobacze co i jak
a rada tesciowej z jajkiem super..... Jeszcze salmonelli Ci brakuje...Candy, gratki III trym ![]() Jak oddawalam krew to tez bralam sorbifer i ladnie mi uzupelnial braki. Baby, sen straszny.... Teraz glowe masz nabita sytuacja mieszkaniowa wiec pewnie stad taki koszmar. Ciepelka dla Was kochane zycze dzisiejszego dnia ja powoli zaczynam byc w swoim chlodnym zywiole ![]() ![]() ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
Ale zimno na dworzu brr!
Co do żelaza to ja jak zwykle jestem do tyłu, bo nie wiem jaką mam. Skąd to wiecie
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, z morfo
skrot hb lub hgb ;-)Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
med ja mam właśnie ten problem, że ja mam wszystko taliowane i mocno dopasowane, więc praktycznie w nic się nie mieszczę. Ten jeden też jest taki, ale akurat ma trochę zapasu materiału, więc jeszcze przez chwilę da radę
To samo mam ze swetrami a tu przecież coraz zimniej.
|
|
|
|
#2935 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje nowych tygodni
![]() Kinga wspolczuje snow. Nie wiem skad sie biora takie brednie... Mi dzisiaj spalo sie jak nigdy dotad. Dopiero niedawno sie obudzilam. Powyciagalam z siat koszule nocne i szlafrok i bede robic pranie do szpitala i zamawiac reszte rzeczy. Nie wiem mam jakies glupie odczucia (odpukac!!!) ze moze mi sie to wszystko wczesniej przydac. Dziwnie cos ostatnio sie czuje+to twardnienie brzucha jakos mnie to wszystko niepokoi. Dobrze ze lekarz juz w poniedzialek...
|
#2936 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po ostatnich moich przygodach postanowiłam tak jak med trochę przyspieszyć wyprawkę. Mam nadzieje, że przyda się dopiero w grudniu/styczniu, ale wolę aby leżało i czekało, bo z moim brzuchem jest coraz gorzej.
Zabieram się też za pranie rzeczy małej. Tylko uświadomiłam sobie dzisiaj, że płynu nie kupiłam
|
|
|
|
#2937 | |
|
Zakorzenienie
|
Uao, miałam badany po prostu poziom żelaza. Morfologia morfologią, to był po prostu bodziec do sprawdzenia czy przyczyną jest fizjologiczne rozrzedzenie krwi, czy spadek poziomu żelaza.
Czarna, uf, to dobrze, że chociaż ta jedna! Swetrów kupiłam sobie dwa. Była promocja w HM, mam niby rozmiar S, ale taki prosty od ramion i chyba nawet w 9mies się zmieszczę i jedną tunikę cieplejszą dokupiłam. Na tyle, ile wychodze, powinno starczyć...---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
Spokojnie, zawsze możesz przepłukać w samym płynie już przed godziną 0 Wiesz co... może to trochę czarna magia jest, może placebo, ale jak zwiększyłam dawkę samego DHA do 500mg i magnezu do 600-800mg to mniej mnie brzuch męczy, a jak męczy to krócej sam magnez ni w ciul nic nie zmienia ![]() Magdusia, będę trzymac kciuki za wizytę!
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-10-09 o 09:20 |
|
|
|
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
med to jesteś zaopatrzona
Ja się dorobiłam jednego kardiganu cieplejszego. Jestem w stanie się nim ze dwa razy zawinąć No ale wypadałoby mieć chociaż jeden jeszcze
|
|
|
|
#2939 |
|
Zadomowienie
|
Powiedzcie mi jedno: jeśli w składzie nie ma cukru, ale w tabeli pod węglowodanami pojawia się wartość "w tym cukry", to jest ten cukier czy nie?
|
|
|
|
#2940 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się nie dorobiłam nic cieplejszego, brr. Wypłata przyszła można zamawiać
![]() Idę na 40 i 60 urodziny i kurde za cholerę nie wiem jaki prezent kupić, a czasu coraz mniej. Może wy macie jakieś fajne pomysły?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:24.

A jak w domu sobie rodzą ? 

jajko tzn żółtko taki kogel-mogel.

Chyba wezmę prysznic po nocy
a tu przecież coraz zimniej.
sam magnez ni w ciul nic nie zmienia