|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marzenia spełniamy i na II kreseczki czekamy !! Cz IV
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2912 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Miesiączka ma przyjść dopiero 21 września, więc sporo czekania przed nami.
|
|
|
|
|
#2913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje za wytłumaczenie! Troche mnie tylko dziwi bo wczesniej mierzyłam chwilkę zwykłym termometrem i po ovu było nawet 37,0... Dlatego teraz tym dwumiejscowym troche mnie dziwi ze różnica byłaby az o cały stopień??? Cos tam czytałam i byłam przekonana ze temperatura po ovu wzrasta o około 0,2 stopnia. A mam jeszcze jedno pytanie odnośnie temperatury. Czy któraś z Was mierzyła wieczorem??? Czytałam ze jak sie usiądzie jedna godzine na kanapie to tez mozna zauważyć wzrost i spadek??? |
|
|
|
|
#2914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2915 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no to trzymam kciuki, oby się udało to byłabyś jeszcze majówką? Maj piękny miesiąc
|
||
|
|
|
#2916 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę tak żartobliwie do tego podchodzę, no ale wiadomo - byłoby cudownie
|
|
|
|
|
#2918 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli wzrost temperatury o 0,2 stopnia utrzymuje się przez co najmniej trzy dni to wtedy można stwierdzić, że doszło do owulacji. U różnych kobiet to wygląda trochę inaczej - czasem owulacja ma miejsce dzień przed wzrostem temperatury, czasem wcześniej. Cytat:
Kiedyś nie chciałam budzić TŻta pikaniem termometru i mierzyłam po przejściu do innego pokoju - niestety wyniki były o ok 0,3 stopnia wyższe od temperatury w tym samym momencie cyklu mierzone zaraz po przebudzeniu. Więc chyba takie pomiary nie będą miarodajne |
||
|
|
|
#2919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też staram się męża nie budzić, ale średnio to wychodzi Na szczęście jakoś się chowam pod kołdrą i zagluszam
|
|
|
|
|
#2920 |
|
Zadomowienie
|
Fajnie dziewczyny, że teraz piszecie o temperaturach, bo ja też zaczęłam mierzyć w tym cyklu. Zobaczymy co z tego wyjdzie, ale zastanawiam się bo mam 7 i 8dc, a różnica temperatury pomiędzy tymi dwoma dniami to 0,2 stopnia. Spora dość
Ciekawa jestem, jak wyjdzie jutro. Zastanawiam się, czy to, że np. śpię z psem (a on jest gorący ) i z mężem z drugiej strony (też gorący), może mi zawyżyć temperaturę?A co do termometru, to myślałam, że mój będzie pikał, ale nie pika - jednak wychodzi na to, że to dobre, bo męża nie budzę
Edytowane przez taga91 Czas edycji: 2016-09-09 o 20:46 |
|
|
|
#2921 |
|
Zadomowienie
|
Hahah taga rozbawilas mnie z tym psem
ja temperatury nie mierze, wiec za bardzo nie wiem o czym piszecie jesli kiedys zaczne to wroce do waszych postow ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2922 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem czy pies ma wpływ na temperaturę Wiesz, mój mąż jest też bardzo gorący nie potrafię zasnąć przytulona do Niego bo zawsze upocę się jak mysz, kiedy on osiąga komfort termiczny
|
||
|
|
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
KarolinaK, zmierzyłam specjalnie drugi raz tempkę, żeby sprawdzić tę teorię, o której pisałaś - rano było 37,11, a teraz aż 37,57 - więc różnica jest ogromna, a pomiar mało rzetelny.
My też śpimy z psem, ale małym i zwykle ok 5 rano wypełza spod kołdry i zajmuje mi poduszkę Ale temperatury mam dość jednolite Do męża sie nie przytulam w nocy, bo ja niskociśnieniowiec, on wysoko i nam się komfort snu rozmija -ja mega grzeję i śpię cała przykryta nawet latem, a on mógłby spać bez kołdry nawet zimą ![]() Też miałam skok ok 7-8 dnia cyklu ale potem spadek, więc sie nie liczy - po wykresach widzę, ze sooro dziewczyn tak ma. Teoretycznie o owu świadczy dopiero wystąpienie drugiej fazy temperatur wysokich, a o ciąży - trzecia faza wysokich po spadku między 7 a 10 dpo, utrzymująca się dłużej niz najkrótsza faza lutealna. Ale to nadal teoria, a organizm każdy sobie ![]() Chyba trochę zdominowałyśmy temat temperaturami, co u reszty dziewczyn? ;p |
|
|
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
Czytałam o tym gdzies na ovufriend chyba jakis temat. Nie pamietam dokładnie. Ale zasada podobno ma byc taka sama ze mierzy sie o tej samej porze po minimum godzinnym odpoczynku na kanapie. Czyli nie ma sensu porównywać do temparatury porannej.
Ale nie wiem jak jest w praktyce... Musiałabym odszukać ten watek. Ale zupełnie nie wiem gdzie tego szukac. |
|
|
|
#2925 |
|
Zadomowienie
|
Zgodzę się z dziewczynami - wszystko, co czytałam, to mierzenie rano po min. 4h nieprzerwanego snu. I nie można się nawet za bardzo wiercić, bo temp. skacze. Zresztą nawet jak się budzi w nocy to temp. potrafi mocno skoczyć (w zasadzie w obie strony), więc pomiar nie jest wiarygodny.
|
|
|
|
#2926 |
|
Raczkowanie
|
jakie trzeba zrobić badania, żeby zdiagnozować niedrożność jajowodów?
byłam wczoraj na monitoringu , gin nie był zbytnio zadowolony z usg. widział jakąś plamkę na 14 mm. podejrzewa że to pęcherzyk. miałam 14dc. w pt idę znowu. zobaczyć czy to pękło... |
|
|
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
Zdaje się, że robi się HSG, ale ja nie robiłam - niech wypowiedzą się bardziej doświadczone dziewczyny.
|
|
|
|
#2928 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Dziewczyny czytam Was jak coś , ale nie wbijam w rozmowy, bo ciagle umieram
Te hormony to jakaś porażka. Tsh mi wybiło z mniej niż 1 do 3.5 wiec zbijam euthyroxem. Przesyłam fluidy I czekam na wieści o dwóch kreseczkach, trzeba iść za ciosem za efffpe i blacksanctum ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2929 |
|
Zadomowienie
|
Trzymaj się, esor!
Ja właściwie teraz jestem jeszcze w większym zawieszeniu, bo wysłałam cv w kolejne miejsca i czekam na odpowiedź. Więc już właściwie sama nie wiem, na co czekam. Oczywiście wolałabym już być w ciąży, bo młodsza nie jestem. Ale też jak mamy się jeszcze kilka miesięcy starać, to wolałabym coś popracować. Niestety w ogóle możliwości są tu dość słabe. To trzymajcie kciuki za jedno albo drugie! Termin @ mniej więcej za tydzień, więc jeszcze nic nie wiem, co z ciążą. |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2930 |
|
Zakorzenienie
|
Esor, łapię fluidki
Trzymaj się i odpoczywaj w miarę możliwości.Vrenth, jesteśmy na tym samym etapie. @ nie przyjdzie za tydzień. |
|
|
|
#2931 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Super, trzymam za Was kciuki
|
||
|
|
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
Vrenth, Jelonku -
|
|
|
|
#2933 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2934 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zachodzimy i nadchodzimy ![]() SteveS, na pewno zdasz test pozytywnie, a my od ciebie ściągniemy Ten jeden raz przymknę oko na zgapianie
|
||
|
|
|
#2935 |
|
Konto usunięte
|
Heeej
trzymam kciuki za Was wszystkie które w najbliższym czasie testują ![]() Ja dzis zaczęłam 8tc według OM póki co czuje sie dobrze choć troche więcej śpię i jestem ciagle głodna :p ogórki kiszone ciagle w ruchu xd właśnie czekam na pizzę bo musiałam sobie zamówić bo chodzi za mną :pWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2936 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
takie niedogodności warto znosić!![]() Cytat:
No to . Mocno, mocno.Jelonku za Ciebie też!!! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Dziewczyny chyba się cofam w rozwoju. Dzięki tamtemu wiesiołkowi z wit. A. Miałam idealną skórę, taka pociecha za nieudany cykl, ale teraz jak zmieniłam na ten wiesiołek bez dodatków to wyglądam jak troll. Wychodzą mi takie pryszcze... co ja mówię, nie pryszcze jakieś buulwwyyy, że normalnie nie wiem co się dzieje i oczywiście zaczynam się doszukiwać jakiś przyczyn... za dużo wiesiołka, za dużo selenu,za dużo bakali... na pewno za dużo myślenia Edytowane przez Niezlomna_89 Czas edycji: 2016-09-10 o 22:11 |
||
|
|
|
#2937 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Wam bardzo za kciuki! Od razu jakoś łatwiej. Właśnie padłam w połowie sprzątania - chciałabym to uznać za objaw ciąży, a nie lenistwa
Ale też znowu wróciła wilgoć i upał, to wszystko męczy.
|
|
|
|
#2938 |
|
Moderator
|
Ja się @ spodziewam koło 22.09
I witam się z zapaleniem pęcherza Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2939 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie teraz na koniec urlopu wysypalo okropnie na szyi, ale tylko na szyi i nie wiem czy coś mi się poprzestawialo w hormonach przez intensywne chodzenie po górach (@ tez przyszła kilka dni przed czasem a tuż przed nią miałam 2 dni plamienia z pojedynczych kropli krwi) czy to może od tego że słońce mocno świeciło czy może krem z filtrem mnie zapchal albo woda z bieszczadzkich kranów mi nie służy. Jak dziadostwo w ciągu 2-3 dni nie zacznie znikać to do dermatologa pójdę bo dziwnie to wygląda ze twarz i dekolt nic a pełno czerwonych ropnych krost na szyi. ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Tak w ogóle to ciekawa jestem czy podczas starań można używać maści z witaminą a? Ja na razie na te moje dziadostwo położyłam pastę cynkowa żeby je zasuszyc ale pamiętam że maść z witaminą a też mi kiedyś pomagała na takie rzeczy a do tego nie wysuszala skóry.
|
|
|
#2940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Maści z wit. A ja używałam, ale do smarowania właśnie w górach zdartej skóry czy pęcherzy - nic tak nie pomaga jak ona. Na syfy to nie słyszałam, że można ![]() I dziś witam zbudzona o 6:30 w jeden z najgorszych sposobów, czyli przez upierdliwą muchę. Za to pies zyskał długi spacer z rana, bo w dzień jest niestety za gorąco na takie wojaże. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:57.

Miesiączka ma przyjść dopiero 21 września, więc sporo czekania przed nami. 

trzymam kciuki za Was wszystkie które w najbliższym czasie testują
. Mocno, mocno.