|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
| Pokaż wyniki sondy: -- | |||
| - |
|
0 | 0% |
| - |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: prawdopodobieństwo ciązy
|
|
|
|
#2942 |
|
Przyczajenie
|
No wlasnie ze nie zabespieczylam sie,a badania z krwi po ilu dniach od stosunku wykrywaja ciązę ?
Pytam o ten test z kerwi bo jakis tydzien po tym "stosunku" robilam badania do ksiażeczki sanepidowskiej i m.in byly to badania moczu i krwi ( nie wiem czy do wykrycia ciąży potrzebne sa jakies specjalne badania czy te jednak wystarcza) no i gdy byłam na konsultacji u lekarza z tymi badaniami to nic nie mowił o rzadnej ciąży. Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2007-05-22 o 13:34 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytowania, z której proszę korzystać! |
|
|
|
#2943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, mozesz byc w ciazy, zwazywszy, ze masz nieregularne miesiaczki i nie wiesz kiedy masz dni plodne a kiedy nie a odrpcz tego kochalas sie bez zabezpieczenia. A tak poza tym, to czy nie widac na samej gorze strony watku zbiorczego o prawdopodobienstwie ciazy? Watki lacze!
|
|
#2944 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.2
Cytat:
|
|
|
|
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
chyba az tak sie nie boisz skoro sie nie zabezpieczasz.
|
|
|
|
#2946 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja mam taki problem: od ok 2 tygodni bardzo dziwnie sie czuje, mam takie jakby mdlosci(chociaz nie wymiotuje), czesto kreci mi sie w glowoie. Od 8 miesiecy bire tabletki novynette. Nigdy nie zdazylo mi sie zapomnic o tabletce, biore je bardzo regularnie(czasem zdarza sie opoznienie,ale nie jest ono wieksze niz godzina,wiec tak jakby go w ogole nie bylo). Krwawienie rozniez dostaje zawsze 4 dnia po odstawieniu tabletek. Tak tez bylo ostatnio... wiec niby wszytsko ok... Tylko nie wiem skad te mdlosci...czy to moze byc ciaza...Ostatnie krwawenie mialam od poniedzialku(14 maja do piatku 18 maja) a nowe opakowanie rozpoczelam tak jak zawsze w piatek... Nie wiem co to moze byc... mam nadzieje , ze nie ciaza... dodam jeszcze,ze odkad biore tabletki schudlam jakies 4 kg i ostatnio niewiele jem, bo nie czuje sie glodna... Jak myslicie dziewczyny to moga byc objawy ciazy?? czy moze to po prostu zle samopoczcie?? Test ciazawy wykaze ciaze jezeli bierze sie hormony?? Z gory dziekuje za odpowiedz
|
|
|
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
Wątpie, żebyś była w ciąży biorąc pod uwagę, że bardzo regularnie przyjmowałaś tabletki
Może z jakiegoś innego powodu tak nie najlepiej się czujesz? Jaga mówiła , że tabletki nie mają wpływu na wynik testu
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2948 |
|
Zakorzenienie
|
moze to skutki uboczne brania pigułek.
|
|
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
Po 8 miesiącach dopiero..? Ale tego też wykluczyć nie można
|
|
#2950 |
|
Zadomowienie
|
Mam beznadziejne pytanie, które na pewno już tu się pojawiło... Otóż w trakcie dni niepłodnych chłopak mnie pieścił. Czy jest jakakolwiek możliwość, że jeśli dajmy na to pół godziny wcześniej się masturbował, to że mogłam zajść w ciążę?
Wydaje mi się, że nie... Następnego dnia dostałam okresu (tak jak się spodziewałam, regularnie)- czy to wyklucza ciążę??? Proszę o odpowiedź... |
|
|
|
#2951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam u lekarki po recepte, przed badaniem się nie broniłam (żeby mieć jasność) i w ciąży nie jestem, chyba by mi powiedziała ![]() Okres mam 2gi dzień. Wiesz, to chyba tak czasami bywa na tabletkach. Dodam tylko, że po badaniu lekarskim dziwne dolegliwości znacznie się zmniejszyły. Możliwe, że to psychika i ciągłe myślenie o tym powoduje takie objawy.
|
|
#2952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2) a obmył sobie Pana Strażaka po owej masturbacji ? Czy nic nie zrobił / wytarł go w chusteczkę?
|
|
|
#2953 |
|
Przyczajenie
|
Stres Czy Dzidziuś ?
Chciałam się Was poradzić .. Bo juz nie wiem co o tym mysleć. Nie mam regularnych okresów, bo w ostatnich miesiącach miesiączka spóźniała mi się o ok 3-4 dni ( kiedyś nawet o 10 z tego co pamiętam), ale za czasów gdy było wszystko ok miesiączkę dostawałam co 28 dni. Ostatni okres miałam 17-23 kwietnia, więc 14tego maja miał się pojawić następny. No ale się jie pojawił .. to już 9 dni
. Z moim chłopakiem kochałam się 28,29,30 kwietnia, kazdy stosunek z prezerwatywą, która nie zsunęła się, nie pękła, itd. Wszystko było w najlepszym porządku - nie mielismy żadnej wpadki. Więc w sumie powinnam być spokojna, bo prawdopodobieństwo jest maleńkie, ale ja już psychicznie nie wytrzymuję. 29 maja idę do ginekologa, ponieważ mam nadżerkę (dużąąą) i na początku kwietnia brałam tabletki dopochwowo i miałam przyjść do kontroli. Zapomniałam jeszcze dodać, że ostatnio miałam troszkę stresowy czas, ponieważ jestem tegoroczną maturzystką . Więc najadłam się troche stresu przed egzaminami. Przypomniało mi się jeszcze, chociaż to chyba nieistotne że brałam tabletki takie"maturalne" - Sesja się nazywały, ale chyba one nie powodują opóźnienia miesiączki
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Stres Czy Dzidziuś ?
nic odkrywczego nie napisze: zrob test i idz do gina.
|
|
|
|
#2955 |
|
Przyczajenie
|
tak też zamierzam zrobić, ale poczekam jeszcze parę dni.
|
#2956 |
|
Raczkowanie
|
dzieki dziewczyny,
![]()
|
|
|
|
#2957 |
|
Zadomowienie
|
Może powinnaś się zastanowić nad zmianą tabletek skore te które bierzesz tak Ci nie służą.
|
|
|
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
@nikiii
zawsze jest taka mozliwosc, ale mysle, ze w Twoim przypadku znikoma to okreslenie mnie polozylo!!!!
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 |
|
|
|
#2959 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Problem w tym, że nie mam pewności czy w ogóle to robił... To było na imprezie, więc tak na mój rozum to raczej byłoby dziwne! Jeśli nie- odpowiedź jest dla mnie oczywista, a jeśli jednak to robił no to zawsze jest ryzyko A tak poza tym, to Panem Strażakiem mnie nie dotykał- tego jestem pewna. Powinnam się bać?
|
|
|
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
To jak ty chcesz zajść w tą ciążę?????
|
#2961 |
|
Zakorzenienie
|
a ja watek przenosze!
|
#2962 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Orgia jakaś? Najpierw chłopak się masturbuje a potem idzie Ciebie zadowalać ![]() Jeśli wytarł sobie ręce o spodnie, to by miał ślady (chyba że był w jasnych ortalionach ) i byś może je zauważyła (wtedy byś również miała szansę na otrzymanie części plemników które były na palcach ). Jeśli mu koleżanka wytarła spermę o swoją jamę gębową, to raczej masz małe szanse na bycie w ciąży ![]() .. dżizas, no wybacz ale ręce mi trochę opadły O ile chłopak miał w miarę czyste ręce + nie miałaś innego kontaktu ze spermą lub jego członkiem + nie należysz do MEGA pechowców, to co najwyżej mógł Ci nie daj boże jakieś niechciane bakterie wsadzić w pochwę (na imprezach zwykle higienicznie nie jest )
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2964 |
|
Zadomowienie
|
Nie, nie.. Małe sprostowanie: nie wiem czy się wcześniej masturbował. To strasznie głupie, ale wydawało mi się (i nadal trochę mi się wydaje), że należę w gronie właśnie tych, które zaszły w ciążę poprzez kontakt ze spermą przeniesioną na palcach.
Przez to wszystko mam jakieś schizy Wybaczcie mi, to wszystko ze strachu.
|
|
|
|
#2965 |
|
Zakorzenienie
|
Słonko, nie denerwuj się
Zrób sobie najwyżej test i będziesz miała odp
|
|
#2966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zebys miala szanse zajsc w ciaze to musialby miec te palce ociekajace sperma,a ty musialabys miec wtedy akurat dni plodne. 1 raz uprawialas petting??Zamierzasz robic test ciazowy po kazdym takim zdarzeniu???no plizzz Askoro tak sie obawiasz to nast razem pytaj czy umył rece,raz ze bedziesz miec pewnosc,2 ze bardziej higienicznie |
|
|
|
|
#2967 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2968 |
|
Zakorzenienie
|
najlepiej nie ulegaj alkoholowemu upojeniu! ..albo zabezpieczaj się ;] i pij sobie ile zechcesz, byle być nie zwróciła tabletki albo nie spadła gumka
|
|
#2969 |
|
Zadomowienie
|
Słusznie. Za nic nie chciałabym przeżyć tego drugi raz...
|
|
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
witam, mam pytanie dotyczace tego watku. do grudnia bralam harmonet i mialam przerwe teraz w sobote (19.05) skonczylam brac pierwszy listek yasminelle. wczesniej uzywalismy z moim TŻ prezerwatyw, ale kochalismy sie rzadko bo on studiuje w innym miescie. poza tym w czasi e brania yasminelle bralam antybiotyki i w tym czasie - i pozniej tez tez kochalismy sie z gumka. bez gumki zdazylo sie raz - ale przed antybiotykami. i teraz po skonczeniu tabletek jest juz 5 dzien a ja nie dostalam jeszcze okresu. zawsze podczas brania tabletek mialam krotki (okolo 3 dni) i bardzo slaby ale teraz nie ma wcale - tzn jakies male plamienia, troche czerwono-brazowe. zaczynam panikowac troche, bo czasem mnie kuje w dole brzucha i bola plecy (w okolicy nerek). nie wiem co myslec, jutro przyjezdza moj TŻ i chyba kupimy tes i zrobie, ale strasznie sie tego boje. czy jest prawdopodobienstwo ze jestem w ciazy??????
troche zagmatwalam, ale chcialam opisac wszystko dokladnie. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:44.

Może z jakiegoś innego powodu tak nie najlepiej się czujesz?
, że tabletki nie mają wpływu na wynik testu

. Z moim chłopakiem kochałam się 28,29,30 kwietnia, kazdy stosunek z prezerwatywą, która nie zsunęła się, nie pękła, itd. Wszystko było w najlepszym porządku - nie mielismy żadnej wpadki. Więc w sumie powinnam być spokojna, bo prawdopodobieństwo jest maleńkie, ale ja już psychicznie nie wytrzymuję. 29 maja idę do ginekologa, ponieważ mam nadżerkę (dużąąą) i na początku kwietnia brałam tabletki dopochwowo i miałam przyjść do kontroli. Zapomniałam jeszcze dodać, że ostatnio miałam troszkę stresowy czas, ponieważ jestem tegoroczną maturzystką

A tak poza tym, to Panem Strażakiem mnie nie dotykał- tego jestem pewna. Powinnam się bać?
Wybaczcie mi, to wszystko ze strachu.