Planujemy zajść w ciążę w 2008 roku:) - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-06, 09:50   #2941
zanka205
Zakorzenienie

Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008 roku:)

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Myślę że nikt bardziej nie jest gotowy na dzidzi jak my wszystkie
Wątpliwości mnie też już nieraz dopadały ale ja miałam podstawy myśleć że coś jest nie tak bo mam bardzo nieregularne cykle.Ale ty nie masz podstaw tak myśleć, mój gin powiedział że martwić to się można jak po roku regularnych starań nic nie wyjdzie.Tak że uszy do góry
wiesz chodzi mi o to, że być może ze mną jest wszystko ok, ale skoro nie udało się to może być znak, że powinniśmy poczekać z rok lub dwa. Tu nie chodzi o to, że jak nie wyszło to znaczy że nigdy nie będziemy mieli TŻ dzieci, ale że nie teraz. Może powinniśmy poczekać. Poza tym mimo że strasznie pragnę dziecka, to boję się trudności w ciąży, potem porodu a na końcu opieki nad maleństwem. Niby chcę a boję się. Jestem jakaś dziwna, i pewnie nieodpowiedzialna.

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 10:02   #2942
nati1309
Raczkowanie

A nie pomyślałaś że może ten strach przed tym wszystkim tak Cie blokuje?? I nie jesteś nieodpowiedzialna Przecież każdy się w jakimś stopniu boi i zastanawia się czy sobie poradzi Głowa do góry
nati1309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 10:10   #2943
gabriellao0
Zakorzenienie

hmmmm
Dziewczyny, ja mam 27 lat mój A. ma 32 staramy się o fasolkę już 6-8 miesięcy i nic z tego narazie nie wyszło ;( ale nie dopuszczam do siebie żadnych myśli pt. "bankowo nie możemy mieć dzidzi bo za długo to trwa"! PO co mi to? Gdzies tam w niebie czeka jakiś Aniołek aby w odpowiednim momencie zesłać mi moją duszczyczkę i będę miała śliczne, zdrowe, urocze dzidzi
Pomagamy sobie wiadomo testami owu. itp. ale wierzę że wtedy kiedy "na górze" zdecydują, że "zasłużyliśmy" to nam przyślą "naszą paczuszkę"
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 10:12   #2944
olivka_7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nati1309 Pokaż wiadomość
A nie pomyślałaś że może ten strach przed tym wszystkim tak Cie blokuje?? I nie jesteś nieodpowiedzialna Przecież każdy się w jakimś stopniu boi i zastanawia się czy sobie poradzi Głowa do góry
Pewnie że każdy się boi.Ja się ciąży już doczekać nie mogę, pomyśl sobie faceci niby nie męczą się przy porodzie ale to bicie Twojego serca dzidzia będzie słuchać będąc w brzuszku i Ty będziesz czuć każdy jego ruchto musi być cudowne uczucie nosić pod sercem cząstkę siebie.Oj rozkleiłam się :beczy:A opieki nad dzieckiem każdy się uczy jak pojawi się na świecie dzidziuś Dacie sobie radę Ja mam 25 lat i ja pierwsze dzidzi bym już chciała mieć nie mam na co czekać, lata lecą a przy moich dotychczasowych problemach nie wiadomo ile mi to jeszcze zajmnie czasu
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 10:13   #2945
olivka_7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
hmmmm
Dziewczyny, ja mam 27 lat mój A. ma 32 staramy się o fasolkę już 6-8 miesięcy i nic z tego narazie nie wyszło ;( ale nie dopuszczam do siebie żadnych myśli pt. "bankowo nie możemy mieć dzidzi bo za długo to trwa"! PO co mi to? Gdzies tam w niebie czeka jakiś Aniołek aby w odpowiednim momencie zesłać mi moją duszczyczkę i będę miała śliczne, zdrowe, urocze dzidzi
Pomagamy sobie wiadomo testami owu. itp. ale wierzę że wtedy kiedy "na górze" zdecydują, że "zasłużyliśmy" to nam przyślą "naszą paczuszkę"
Bardzo mi się podoba takie podejście
Stary 2008-05-06, 10:14   #2946
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nati1309 Pokaż wiadomość
ten strach naszedł mnie dopiero wczoraj, wcześniej nie myślałam o tym co będzie, skupiłam się na staraniach i pragnęłam najpierw zobaczyć dwie kreseczki na teście, a dalej w przyszłość nie wybiegałam, tzn. nie że nie myślałam o tym, ale byłam spokojna i jakoś pewna siebie że bedzie ok, więc czego się tu bać. A od wczoraj myślalam, i tak jakoś zaczęłam się bać. nie wiem może faktycznie powinnam odpuścić, poza tym w rodzinie jak wspomnieliśmy o dziecku tak w sumie w formie żartu żeby nie zapeszyć to nam mówili, że jesteśmy za młodzi i nie nadajemy się na rodziców. Ja się tak nie czuję. Powiem szczerze że jestem bardziej doświadczona niż niektórzy moi rówieśnicy. Ale mimo to i tak czuję strach. A jeśli rodzina ma racje i nie nadajemy się na rodziców? (jeszcze)

Stary 2008-05-06, 10:21   #2947
olivka_7
Zakorzenienie

Dla rodziny zawsze będziesz małą Żanetką, moja mama na początku jak wspominałam o staraniach to mówiła że jeszcze mam czas powinnam skończyć spokojnie studia i trochę sobie odpoczać i dopiero wtedy ale teraz by już chciała i wiem że by się cieszyła.Jestem pewna że Wasza rodzina też by się cieszyła tylko tak jak mówię oni Was cały czas postrzegają pod innym kątem
Stary 2008-05-06, 10:22   #2948
aguha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
ten strach naszedł mnie dopiero wczoraj, wcześniej nie myślałam o tym co będzie, skupiłam się na staraniach i pragnęłam najpierw zobaczyć dwie kreseczki na teście, a dalej w przyszłość nie wybiegałam, tzn. nie że nie myślałam o tym, ale byłam spokojna i jakoś pewna siebie że bedzie ok, więc czego się tu bać. A od wczoraj myślalam, i tak jakoś zaczęłam się bać. nie wiem może faktycznie powinnam odpuścić, poza tym w rodzinie jak wspomnieliśmy o dziecku tak w sumie w formie żartu żeby nie zapeszyć to nam mówili, że jesteśmy za młodzi i nie nadajemy się na rodziców. Ja się tak nie czuję. Powiem szczerze że jestem bardziej doświadczona niż niektórzy moi rówieśnicy. Ale mimo to i tak czuję strach. A jeśli rodzina ma racje i nie nadajemy się na rodziców? (jeszcze)
co to za rodzina która mówi, że nie nadajecie się na rodziców, a niby skąd oni mogą to wiedzieć
przecież najważniejsze jest to jak wy podchodzicie do tej spraw
jeżeli wewnętrznie czujecie, że juz nadszedł ten moment to trzeba dążyć do wyznaczonego celu
każdy z nas może mieć wątpliwości, bo to jest nowa rola w życiu kobiety i mężczyzny
nikt nie rodzi się z umiejętnością opieki nad niemowlakiem, możemy zasięgać jedynie teorii, a praktyka czeka nas wraz z przyjściem maleństwa na świat
ja też mam czasem wątpliwości czy nam się uda, czy sobie poradzimy i jak to wogóle jest być rodzicem, ale nie bierze to góry nad starankami
my wiemy, że przyszła juz pora żeby pojawiła się w naszym życiu taka maleńka istotka
LENKA JEST JUŻ Z NAMI - 15.06.2009 21.45 - 2990 g i 53 cm NAJKOCHAŃSZEGO SZCZĘŚCIA
aguha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 10:30   #2949
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Dla rodziny zawsze będziesz małą Żanetką, moja mama na początku jak wspominałam o staraniach to mówiła że jeszcze mam czas powinnam skończyć spokojnie studia i trochę sobie odpoczać i dopiero wtedy ale teraz by już chciała i wiem że by się cieszyła.Jestem pewna że Wasza rodzina też by się cieszyła tylko tak jak mówię oni Was cały czas postrzegają pod innym kątem
tak mówiła rodzina TŻ, jak byliśmy u nich na świętach. nie wiem jak ze strony mojej rodziny, choć moja mama wie jak to ciężko starać się o dziecko, po czterech latach starań im się udałam, poza tym moja mama jest chora i marzę, żeby już została babcią. Teraz jest z nią lepiej, ale jak była w szpitalu (przepraszam, ze to piszę, ale w tamtej sytuacji na prawdę nachodziły mnie takie myśli) bałam się że nie doczeka się wnuka, tzn. nie dożyje. Rozkleiłam się i ryczę teraz jak głupia. Teraz wiem że będzie z mamą dobrze, ale chcę żeby nacieszyła się rolą babci póki ma siły na to. Ciężko mi o tym pisać

Stary 2008-05-06, 10:32   #2950
gabriellao0
Zakorzenienie

Wiecie co to chyba w ogóle nie ma znaczenia co myśli mama co mysli tata czy babcia. To Wy będziecie wychowywać dzidzi, to Wy będziecie wstawać po nocach i to Wy będziecie patrzeć ja to małe nic nie umiejące Dzidzi rośnie i staje się ciut Waszą kopią . To Wy a nie ktokolowiek inny musicie wiedzieć czy to juz czas a czy dacie rady?
Mam w pracy dziewczynę która urodziła synka mając 16lat!!! W tej chwili jej syn ma 18 a ona 34 lata.
Facet ją zostawił jak się dowiedział tylko o ciąży! Dała radę i do dziś niczego nie żałuje- choć nie jedną noc w życiu przeryczała!!!
I Wy się pytacie czy DACIE RADY?
Stary 2008-05-06, 10:33   #2951
Kathi75
Zakorzenienie

Cytat:
a mnie jakoś nachodzą wątpliwości, czy już czas na dziecko. Skoro nie udało się ostatnio to może jakiś znak, że jeszcze nie nadeszła pora dla mnie na macierzyństwo, może tak mi jest pisane, że jeszcze nie teraz. Nie wiem co myśleć. Jak przez dwa miesiące byłam zdeterminowana tak teraz już mam chwile zwątpienia. Chyba coś ze mną nie tak.
Zanka nie zalamuj sie ja sie przy pierwszym 6 m-cy staralam a sa laski co dluzej wiec glowa do gory i do pracy

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 10:38   #2952
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
tak mówiła rodzina TŻ, jak byliśmy u nich na świętach. nie wiem jak ze strony mojej rodziny, choć moja mama wie jak to ciężko starać się o dziecko, po czterech latach starań im się udałam, poza tym moja mama jest chora i marzę, żeby już została babcią. Teraz jest z nią lepiej, ale jak była w szpitalu (przepraszam, ze to piszę, ale w tamtej sytuacji na prawdę nachodziły mnie takie myśli) bałam się że nie doczeka się wnuka, tzn. nie dożyje. Rozkleiłam się i ryczę teraz jak głupia. Teraz wiem że będzie z mamą dobrze, ale chcę żeby nacieszyła się rolą babci póki ma siły na to. Ciężko mi o tym pisać

Zanka nie smuć sie napewno się wszystko ułoży, a ja wcale nie uważam, że nie nadajecie się na rodziców. Jeśli Wam jest razem dobrze i chcecie oboje dzidziusia to znak, że jesteście gotowi. A poza tym dzieci sie biorą z miłości

Ja uciekłam z wykładu. Mam dośc studiów i nauki. Powinnam się zając domem, już wolę być kurą domową niż mam się kształcic wiecznie. Już mi się to znudziło

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 10:41   #2953
domi7ks
Zakorzenienie

Wow jak nas duzo, prawie cała ekipa się zebrała.

Gabi nono Ty nam takie poemato-wykłady strzelasz, że mi szczęka opadła

Stary 2008-05-06, 10:42   #2954
gabriellao0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Zanka nie smuć sie napewno się wszystko ułoży, a ja wcale nie uważam, że nie nadajecie się na rodziców. Jeśli Wam jest razem dobrze i chcecie oboje dzidziusia to znak, że jesteście gotowi. A poza tym dzieci sie biorą z miłości

Ja uciekłam z wykładu. Mam dośc studiów i nauki. Powinnam się zając domem, już wolę być kurą domową niż mam się kształcic wiecznie. Już mi się to znudziło
Kształć się póki możesz, bo kurą domową zostaniesz między czasie
Widziałam fotki pasujesz na mamę i kurę domową- ale wykształconą :P
Stary 2008-05-06, 10:43   #2955
gabriellao0
Zakorzenienie

Cytat:
Wow jak nas duzo, prawie cała ekipa się zebrała.

Gabi nono Ty nam takie poemato-wykłady strzelasz, że mi szczęka opadła

życie Dominika życie po prostu
Stary 2008-05-06, 10:46   #2956
olivka_7
Zakorzenienie

Cytat:

He he mni też nigddzie już więcej po magisterce nie idę

Zanka205 wszytsko będzie dobrze, macie siebie i najważniejsze że chcecie dzidzię
Stary 2008-05-06, 10:54   #2957
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Kształć się póki możesz, bo kurą domową zostaniesz między czasie
Widziałam fotki pasujesz na mamę i kurę domową- ale wykształconą :P
one są specjalnie na Twoją prośbę dane, a ciężko mi było coś wybrać, bo nic nowego nie mam Bo jeśli chodzi o Twoje to namiętność aż tryska z monitora

Stary 2008-05-06, 10:56   #2958
gabriellao0
Zakorzenienie

[quote=domi7ks;7461102]Wow jak nas duzo, prawie cała ekipa się zebrała.

No, jest nas trochę już

Czyżby żadna z nas nie pracowała w ten piękny poranek?
Stary 2008-05-06, 10:58   #2959
gabriellao0
Zakorzenienie

Cytat:
one są specjalnie na Twoją prośbę dane, a ciężko mi było coś wybrać, bo nic nowego nie mam Bo jeśli chodzi o Twoje to namiętność aż tryska z monitora
wiesz jak się..... to strasznie długa historia ze mną i z moim A. ale prawda jest taka że już sobie nie umiem wyobrazić siebie bez niego
i powoli Nas bez ... fasoli
Stary 2008-05-06, 11:00   #2960
olivka_7
Zakorzenienie

przyznam się że ja jestem w pracy, ale dzisiaj luzik z rana był więc mogłam sobie pozwolić
ale już właśnie uciekam
Stary 2008-05-06, 11:02   #2961
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz jak się..... to strasznie długa historia ze mną i z moim A. ale prawda jest taka że już sobie nie umiem wyobrazić siebie bez niego
i powoli Nas bez ... fasoli

ja z moim w tym samym wieku jestem, a razem dopiero 1,5 roku a Wy długo już razem jesteście?bo ślub chyba wkrótce się szykuje

Stary 2008-05-06, 11:13   #2962
zanka205
Zakorzenienie

jakoś dużo dziewczyn zniknęło, zostały tylko stałe bywalczynie

Stary 2008-05-06, 11:17   #2963
olivka_7
Zakorzenienie

ja jednak jeszcze jestem to jest jak nałóg
Stary 2008-05-06, 11:19   #2964
Biricchina
Zadomowienie

GG do Biricchina

Cytat:
jakoś dużo dziewczyn zniknęło, zostały tylko stałe bywalczynie

I ja i ja Mało piszę, bo przygotowania ślubne mi czas zabierają, ale czytam regularnie

Karolinka

Aniołek? 28.01.08

[aniolek1]28390[/aniolek1]
Biricchina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 11:23   #2965
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Biricchina Pokaż wiadomość
I ja i ja Mało piszę, bo przygotowania ślubne mi czas zabierają, ale czytam regularnie

o jak chciałabym mieć też przygotowania do ślubu

Stary 2008-05-06, 11:24   #2966
gabriellao0
Zakorzenienie

Cytat:
ja z moim w tym samym wieku jestem, a razem dopiero 1,5 roku a Wy długo już razem jesteście?bo ślub chyba wkrótce się szykuje

znam mojego A. równo 2 lata ale razem jesteśmy można by rzec tak:
1. siedem miesięcy
2. przerwa
3. 3 miesiące i był ślub cywilny i 30 czerwca stuknie nam rok małżeństwa cywilnego a 27.09.08 będzie kościelny
Stary 2008-05-06, 11:25   #2967
gabriellao0
Zakorzenienie

taka jest z grubsza rzecz ujmując nasza historia

A Ty Dominika jeszcze nie ochajtana ?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-06, 11:28   #2968
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
znam mojego A. równo 2 lata ale razem jesteśmy można by rzec tak:
1. siedem miesięcy
2. przerwa
3. 3 miesiące i był ślub cywilny i 30 czerwca stuknie nam rok małżeństwa cywilnego a 27.09.08 będzie kościelny

uu to też niedługo a skąd pomysł na cywilny ślub, jeśli mozna wiedziec? i dlaczego przerwa?wiem wiem, ciekawska jestem

A ja jeszcze nie zmieniłam nazwiska..hoho jeszcze kupe czasu, zanim to nastapi

Stary 2008-05-06, 11:42   #2969
gabriellao0
Zakorzenienie

Cytat:
uu to też niedługo a skąd pomysł na cywilny ślub, jeśli mozna wiedziec? i dlaczego przerwa?wiem wiem, ciekawska jestem

A ja jeszcze nie zmieniłam nazwiska..hoho jeszcze kupe czasu, zanim to nastapi

kiedyś wcześniej mieszkaliśmy razem i potem kiedy "zeszliśmy" sie na nowo to jakoś tak... no i mój A. chciał się żenić już za "pierwszym razem" szybko- ale ja wtedy nie chciałam bo ledwo rozeszłam się wtedy z innym facetem po 5 latach "bycia razem"... i chyba się bałam...a kiedy zaczęliśmy się znowu spotykać już wiedziałam, że ciągnie mnie do niego jak do nikogo innego na tym świecie- więc na co było czekać? a ślub kościelny nim się załatwi długo mija, a cywilny czekasz miesiąc tylko więc po półtora miesiąca "zapisaliśmy" sie w urzędzie a teraz rodzice moi w prezencie ślubnym fundują nam wesele więc korzystamy

ehh się rozpisałam
Stary 2008-05-06, 11:52   #2970
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
kiedyś wcześniej mieszkaliśmy razem i potem kiedy "zeszliśmy" sie na nowo to jakoś tak... no i mój A. chciał się żenić już za "pierwszym razem" szybko- ale ja wtedy nie chciałam bo ledwo rozeszłam się wtedy z innym facetem po 5 latach "bycia razem"... i chyba się bałam...a kiedy zaczęliśmy się znowu spotykać już wiedziałam, że ciągnie mnie do niego jak do nikogo innego na tym świecie- więc na co było czekać? a ślub kościelny nim się załatwi długo mija, a cywilny czekasz miesiąc tylko więc po półtora miesiąca "zapisaliśmy" sie w urzędzie a teraz rodzice moi w prezencie ślubnym fundują nam wesele więc korzystamy

ehh się rozpisałam

Ja przed moim obecnym Tż tez bylam z jednym 3 lata, ale na szczescie się to skończyło, też mieszkaliśmy razem na stancji, ale to był chory związek.
Dopiero z moim obecnym Tż czuję, że żyje

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości