|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008 roku:)
Cytat:
|
|
#2942 |
|
Raczkowanie
|
A nie pomyślałaś że może ten strach przed tym wszystkim tak Cie blokuje?? I nie jesteś nieodpowiedzialna Przecież każdy się w jakimś stopniu boi i zastanawia się czy sobie poradzi
|
|
|
|
#2943 |
|
Zakorzenienie
|
hmmmm
Dziewczyny, ja mam 27 lat mój A. ma 32 staramy się o fasolkę już 6-8 miesięcy i nic z tego narazie nie wyszło ;( ale nie dopuszczam do siebie żadnych myśli pt. "bankowo nie możemy mieć dzidzi bo za długo to trwa"! PO co mi to? Gdzies tam w niebie czeka jakiś Aniołek aby w odpowiednim momencie zesłać mi moją duszczyczkę i będę miała śliczne, zdrowe, urocze dzidzi ![]() Pomagamy sobie wiadomo testami owu. itp. ale wierzę że wtedy kiedy "na górze" zdecydują, że "zasłużyliśmy" to nam przyślą "naszą paczuszkę"
|
|
|
|
#2944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to musi być cudowne uczucie nosić pod sercem cząstkę siebie.Oj rozkleiłam się :beczy:A opieki nad dzieckiem każdy się uczy jak pojawi się na świecie dzidziuś Dacie sobie radę Ja mam 25 lat i ja pierwsze dzidzi bym już chciała mieć nie mam na co czekać, lata lecą a przy moich dotychczasowych problemach nie wiadomo ile mi to jeszcze zajmnie czasu
|
|
|
|
|
#2945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
ten strach naszedł mnie dopiero wczoraj, wcześniej nie myślałam o tym co będzie, skupiłam się na staraniach i pragnęłam najpierw zobaczyć dwie kreseczki na teście, a dalej w przyszłość nie wybiegałam, tzn. nie że nie myślałam o tym, ale byłam spokojna i jakoś pewna siebie że bedzie ok, więc czego się tu bać. A od wczoraj myślalam, i tak jakoś zaczęłam się bać. nie wiem może faktycznie powinnam odpuścić, poza tym w rodzinie jak wspomnieliśmy o dziecku tak w sumie w formie żartu żeby nie zapeszyć to nam mówili, że jesteśmy za młodzi i nie nadajemy się na rodziców. Ja się tak nie czuję. Powiem szczerze że jestem bardziej doświadczona niż niektórzy moi rówieśnicy. Ale mimo to i tak czuję strach. A jeśli rodzina ma racje i nie nadajemy się na rodziców? (jeszcze)
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
Dla rodziny zawsze będziesz małą Żanetką, moja mama na początku jak wspominałam o staraniach to mówiła że jeszcze mam czas powinnam skończyć spokojnie studia i trochę sobie odpoczać i dopiero wtedy ale teraz by już chciała i wiem że by się cieszyła.Jestem pewna że Wasza rodzina też by się cieszyła tylko tak jak mówię oni Was cały czas postrzegają pod innym kątem
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2948 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przecież najważniejsze jest to jak wy podchodzicie do tej spraw jeżeli wewnętrznie czujecie, że juz nadszedł ten moment to trzeba dążyć do wyznaczonego celu ![]() każdy z nas może mieć wątpliwości, bo to jest nowa rola w życiu kobiety i mężczyzny nikt nie rodzi się z umiejętnością opieki nad niemowlakiem, możemy zasięgać jedynie teorii, a praktyka czeka nas wraz z przyjściem maleństwa na świat ja też mam czasem wątpliwości czy nam się uda, czy sobie poradzimy i jak to wogóle jest być rodzicem, ale nie bierze to góry nad starankami my wiemy, że przyszła juz pora żeby pojawiła się w naszym życiu taka maleńka istotka
...Bez miłości każde życie jest jedynie udawaniem i mijaniem... http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007092200400430.pngKrzysztof Myszkowski LENKA JEST JUŻ Z NAMI - 15.06.2009 21.45 - 2990 g i 53 cm NAJKOCHAŃSZEGO SZCZĘŚCIA
|
|
|
|
|
#2949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co to chyba w ogóle nie ma znaczenia co myśli mama co mysli tata czy babcia
. To Wy będziecie wychowywać dzidzi, to Wy będziecie wstawać po nocach i to Wy będziecie patrzeć ja to małe nic nie umiejące Dzidzi rośnie i staje się ciut Waszą kopią . To Wy a nie ktokolowiek inny musicie wiedzieć czy to juz czas a czy dacie rady?Mam w pracy dziewczynę która urodziła synka mając 16lat!!! W tej chwili jej syn ma 18 a ona 34 lata . Facet ją zostawił jak się dowiedział tylko o ciąży! Dała radę i do dziś niczego nie żałuje- choć nie jedną noc w życiu przeryczała!!! I Wy się pytacie czy DACIE RADY? |
|
|
|
#2951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zanka nie smuć sie Ja uciekłam z wykładu. Mam dośc studiów i nauki. Powinnam się zając domem, już wolę być kurą domową niż mam się kształcic wiecznie. Już mi się to znudziło
|
|
|
|
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
Wow jak nas duzo, prawie cała ekipa się zebrała.
Gabi nono Ty nam takie poemato-wykłady strzelasz, że mi szczęka opadła |
|
|
|
#2954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam fotki pasujesz na mamę i kurę domową- ale wykształconą :P
|
|
|
|
|
#2955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
życie Dominika życie po prostu
|
|
|
|
|
#2956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zanka205 wszytsko będzie dobrze, macie siebie i najważniejsze że chcecie dzidzię
|
|
|
|
|
#2957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jeśli chodzi o Twoje to namiętność aż tryska z monitora |
|
|
|
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
[quote=domi7ks;7461102]Wow jak nas duzo, prawie cała ekipa się zebrała.
No, jest nas trochę już ![]() Czyżby żadna z nas nie pracowała w ten piękny poranek? |
|
|
|
#2959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale prawda jest taka że już sobie nie umiem wyobrazić siebie bez niego ![]() i powoli Nas bez ... fasoli
|
|
|
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
przyznam się że ja jestem w pracy, ale dzisiaj luzik z rana był więc mogłam sobie pozwolić
![]() ale już właśnie uciekam
|
|
|
|
#2961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja z moim w tym samym wieku jestem, a razem dopiero 1,5 roku a Wy długo już razem jesteście?bo ślub chyba wkrótce się szykuje
|
|
|
|
|
#2962 |
|
Zakorzenienie
|
jakoś dużo dziewczyn zniknęło, zostały tylko stałe bywalczynie
|
#2963 |
|
Zakorzenienie
|
ja jednak jeszcze jestem
to jest jak nałóg
|
|
|
|
#2964 |
|
Zadomowienie
|
I ja i ja Mało piszę, bo przygotowania ślubne mi czas zabierają, ale czytam regularnie
|
|
|
|
#2965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o jak chciałabym mieć też przygotowania do ślubu
|
|
|
|
|
#2966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znam mojego A. równo 2 lata ale razem jesteśmy można by rzec tak:1. siedem miesięcy 2. przerwa 3. 3 miesiące i był ślub cywilny i 30 czerwca stuknie nam rok małżeństwa cywilnego ![]()
|
|
|
|
|
#2967 |
|
Zakorzenienie
|
taka jest z grubsza rzecz ujmując nasza historia
![]() A Ty Dominika jeszcze nie ochajtana ? |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uu to też niedługo a skąd pomysł na cywilny ślub, jeśli mozna wiedziec? i dlaczego przerwa? wiem wiem, ciekawska jestemA ja jeszcze nie zmieniłam nazwiska..hoho jeszcze kupe czasu, zanim to nastapi
|
|
|
|
|
#2969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś wcześniej mieszkaliśmy razem i potem kiedy "zeszliśmy" sie na nowo to jakoś tak... no i mój A. chciał się żenić już za "pierwszym razem" szybko- ale ja wtedy nie chciałam bo ledwo rozeszłam się wtedy z innym facetem po 5 latach "bycia razem"... i chyba się bałam...a kiedy zaczęliśmy się znowu spotykać już wiedziałam, że ciągnie mnie do niego jak do nikogo innego na tym świecie- więc na co było czekać? a ślub kościelny nim się załatwi długo mija, a cywilny czekasz miesiąc tylko więc po półtora miesiąca "zapisaliśmy" sie w urzędzie a teraz rodzice moi w prezencie ślubnym fundują nam wesele więc korzystamy ehh się rozpisałam |
|
|
|
|
#2970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przed moim obecnym Tż tez bylam z jednym 3 lata, ale na szczescie się to skończyło, też mieszkaliśmy razem na stancji, ale to był chory związek. Dopiero z moim obecnym Tż czuję, że żyje
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

staramy się o fasolkę już 6-8 miesięcy i nic z tego narazie nie wyszło ;( ale nie dopuszczam do siebie żadnych myśli pt. "bankowo nie możemy mieć dzidzi bo za długo to trwa"! PO co mi to? Gdzies tam w niebie czeka jakiś Aniołek aby w odpowiednim momencie zesłać mi moją duszczyczkę i będę miała śliczne, zdrowe, urocze dzidzi
. To Wy a nie ktokolowiek inny musicie wiedzieć czy to juz czas

Bo jeśli chodzi o Twoje to namiętność aż tryska z monitora