Co u nas, czyli ploty, ploteczki :) - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-24, 17:13   #2941
bossy
Zakorzenienie

Dot.: Co u nas, czyli ploty, ploteczki :)

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka172 Pokaż wiadomość
Wiem kochana wiem.
Tak, moja figura to typowa gruszka, niestety.
Ja nie chcę chudnąć nie wiadomo jak, ale chociaż troszkę i żeby taki stan się utrzymał na dłużej
Będę twarda bo co mi pozostaje i tak wytrzymałam już dłużej niż to zazwyczaj bywało więc chociaż jestem z siebie dumna
Jeżeli mogę Ci coś doradzić to wejdź tutaj http://www.sfd.pl/Ladies_SFD-f403.html
załóż swój własny temat, dziewczyny Ci na pewno pomogą. Ale tylko jeżeli jesteś w 100% pewna, że dasz radę, bo to są i ćwiczenia siłowe (bez których nie ruszysz dołu) no i dieta. Ale poprzeglądaj sobie dzienniki dziewczyn, które przeszły niesamowite przemiany, jedząc odpowiednią ilość kalorii "(1700-1800) a pięknie schudły i mają jędrne ciała.

.supergirls just fly.
bossy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-24, 18:09   #2942
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
Napisane przez bossy Pokaż wiadomość
Jeżeli mogę Ci coś doradzić to wejdź tutaj http://www.sfd.pl/Ladies_SFD-f403.html
załóż swój własny temat, dziewczyny Ci na pewno pomogą. Ale tylko jeżeli jesteś w 100% pewna, że dasz radę, bo to są i ćwiczenia siłowe (bez których nie ruszysz dołu) no i dieta. Ale poprzeglądaj sobie dzienniki dziewczyn, które przeszły niesamowite przemiany, jedząc odpowiednią ilość kalorii "(1700-1800) a pięknie schudły i mają jędrne ciała.
Dziękuję
Jak będę miała wolną chwilę to na pewno tam zajrzę

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-24, 19:55   #2943
Ariena
Zakorzenienie

Ja też jestem gruchą.
Gwiazdka godzenie o którym mówisz to już wczoraj byliśmy bardzo zmęczeni tą spinką za dnia. Dopiero dziś w łóżku się godziliśmy.
Stary 2011-01-24, 20:39   #2944
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
Napisane przez Ariena Pokaż wiadomość
Ja też jestem gruchą.
Gwiazdka godzenie o którym mówisz to już wczoraj byliśmy bardzo zmęczeni tą spinką za dnia. Dopiero dziś w łóżku się godziliśmy.
A widzisz Wy zboczuszki

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-24, 21:03   #2945
pumas
Zakorzenienie

Ariena

Ja mam sajgon w chacie, ale już dużo roboty za nami. Wkrótce moje 60 metrów zamieni się w przyjemne gniazdko 2 osób ;-)
pumas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-24, 22:13   #2946
Kala_88
Rozeznanie

Ariena, super że się pogodziliście Myslę, że wszelkie zachęcanie, kuszenie w takich sytuacjach jest jak najbardziej na tak, ale robienie sobie wyrzutów, na złość, nierozmawianie niestety nie Aha, i jedna dziewczyna coś takiego napisała, co mi się skojarzyło z podobną sytuacją którą znam. Akurat jakiekolwiek sugerowanie własnemu facetowi, że jest gejem, że ma jakieś problemy etc jest największą głupotą bo się wkurzy i ma za co, a przede wszystkim poczuje się kiepski i będzie czuł mega presję a wtedy to można zapomnieć o seksie. Ja na początku tak miałam z moim TŻ, że jak bardzo pokazywałam mu że chcę się kochać to on tak chciał się postarać, że własnie... ;P Mimo, że normalnie nie ma z tym żadnego problemu,wręcz przeciwnie. ostatnio to ja jestem ciągle śpiąca a on chce

Stokrotka, nie wiem, może ja mam ciut inne podejście do Walentynek, ale wydaje mi się, że Twoje nastawianie się że muszą być super, że Twój facet musi coś zrobić skończy się tak, że będziesz zawiedziona bo tak się nastawiałaś żeby były niezapomniane...

I jeszcze co do TŻ co nie chcą seksu Zdaje się, Stokrotka i Ariena napisały, że facet siedzi za biurkiem to nie ma czym być zmęczony. Totalnie się nie zgodzę. Myślalam wcześniej podobnie, że czym moj facet jest zmęczony, jak jeszcze wiem że nie miał pracy tylko siedzi i YT ogląda, a teraz kiedy sama pracuję w biurze to doskonale rozumiem. Nie chcę, żeby to jakoś glupio zabrzmialo, zwłaszcza co do Arieny bo szuka pracy, ale naprawdę 8h siedzenia w pracy przed kompem, zwlaszcza jak się trzeba skupić, pomyśleć, nawet jak się lubi swoją pracę jest męczące. Nic nie robienie w pracy jest jeszcze gorsze, ja już wolę siedzieć i pracować cały czas choć potem oczy mnie bolą i czuję się otępiała. Od dawna wiadomo, że praca umysłowa jest bardziej męcząca od fizycznej, bo mięśnie szybko odpoczną, a pracując umysłowo, nie zostawiasz wszystkiego ot tak za sobą, masz różne rzeczy w głowie a "wyrzucenie" tego z głowy, żeby być wypoczętym trwa dużo dłużej. Nie bronię męża Arieny tylko mówię, że ma prawo być zmęczony (choć nie tak jak wynika z opisu).
Ja zaczęłam ćwiczyć wieczorami bo znowu przytyłam, ważę dokładnie tyle ile przed dukanem i teraz czuję sie trochę lepiej, w sensie nie jestem taka zmęczona nonstop. I nie śni mi się praca, co mnie strasznie wkurzało, w ogole nie byłam wypoczeta po takim śnie.

Bossy, widzę, że się znasz na temacie Stronkę przejrzę a może masz coś do powiedzenia o typie otyłości jabłko?
Stary 2011-01-25, 08:26   #2947
stokrotka1404
Zadomowienie

Kala chyba masz rację. Przez wczorajszy wieczór to...Zaczynam już chyba w ogóle o tym nie myśleć...
Najwidoczniej nie jest mi już dane z kimkolwiek się kochać, no cóż -trudnoooo
Nie można mieć wszystkiegoDobrze, że chociaż mam pracę, bo tak to...
ooooo wiem....
Pójdę do klaaaaasztoruuuuuuuu hahahahahahahahahahahahah ahahaha
stokrotka1404 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-25, 10:25   #2948
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez stokrotka1404 Pokaż wiadomość
Kala chyba masz rację. Przez wczorajszy wieczór to...Zaczynam już chyba w ogóle o tym nie myśleć...
Najwidoczniej nie jest mi już dane z kimkolwiek się kochać, no cóż -trudnoooo
Nie można mieć wszystkiegoDobrze, że chociaż mam pracę, bo tak to...
ooooo wiem....
Pójdę do klaaaaasztoruuuuuuuu hahahahahahahahahahahahah ahahaha
Co się stało? może za szybko po zabiegu? (i zdjęciu szwów o ile dobrze kojarzę...). Hmm...nie wiem co poradzić, seksuolog?
Co do wagi...próbuję przytyć i nie mogę 47-48kg przy 167cm wzrostu to za mało, kości mi widać i coś tam zmalało, wiadomo obecnie jestem przeziębiona, mam totalnie męski głos i wszystko mnie łamie, już od tygodnia w ogóle to czarny tydzień się jeszcze nie skończył...hyh. Dla przypomnienia: poniedziałek: awaria wody na całym osiedlu, wtorek: ogrzewanie siadło w pracy, środa: mój komputer w pracy padł, czwartek do dziś: choróbsko pięknie!

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-25, 10:48   #2949
Ariena
Zakorzenienie

Kala zgadzam się bo jak pracowałam to też byłam baaaardzo zmęczona. Tyle że miałam wrzaski nad uchem, praca na czas i pod presją i taki stres że jak szłam się wysikać to miałam odruchy wymiotne.
Myślę że bardziej go męczy wstawanie codzienne o 7 i bycie w tej pracy niż sama praca.

A czemu grubniesz na dukanie? To raczej niemożliwe chyba że przerwałaś dietę?
Stary 2011-01-25, 10:51   #2950
Mania83
Przyczajenie

Już tam od razu klasztor Wiesz zawsze można sobie zafundować małego i miłego przyjaciela który zawsze jest gotowy
A co do mnie to kiedyś mogłam codziennie i w ogóle często mój TŻ też i nadal do tej pory. Ale jak urodziłam córeczkę to jakoś teraz mi się tak nie chce tak często.
Może powinnam zmienić sobie faceta

Ojj A takie godzenie się po kłótni jest najlepsze

JA też zaczęłam się odchudzać niedawno. Przytyłam po świętach i przez problemy. Ale powiedziałam dość i biorę się za siebie do wiosny już niedługo i muszę zgubić te 5 kg. Ja przed ćwiczeniami biorę l-karnitynkę do ssania i po 30 min ide poćwiczyć na swojego predka (orbitrek) i tak lecę ile sił. Na początku po dłuższej przerwie to lecę z 10 min. No i tak codziennie.
Tylko nie mam pojęcia kim ja jestem gruszką na pewno , wydaje mi się, że jestem klockiem hehe...............
Mania83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-25, 11:25   #2951
Kala_88
Rozeznanie

Ariena, przerwałam dietę bo już nie wyrabiałam się z robieniem jedzenia no i jednak dukan wychodzi drogo trochę. Poza tym jednak negatywne opinie, sucha skóra i włosy wypadające niezbyt mi pasowały. Starałam się po prostu zdrowo jeść, ale osttanio pozwoliłam sobie i właśnie, waga znowu taka sama. Teraz stosuję pewne elementy dukana, nie chcę ani nie mam jak teraz znowu codziennie robić 3 pudełka jedzenia na wynos :P a w sumie będąc na dukanie ponad 2 miesiące schudłam 4kg. Więc nie jest to zadowalający efekt.
Stary 2011-01-25, 12:00   #2952
pumas
Zakorzenienie

Moj chlopak chudnie z powodu pracy, stresu i niejedzenia wieczorami Polecam zatem mniej żreć na noc, a waga sama drgnie w dół. Ja niestety się objadam wieczorami i to widać bleeeeeeeeeeeeee
Stary 2011-01-25, 12:12   #2953
Mania83
Przyczajenie

Kochane najlepsze żeby schudnąć to jest jak to powiedziała moja Pani z dietetyki
"żreć pół wiadra mniej"
ja też tak mam czasem mnie weźmie wieczorem i wciągam co popadnie
a później mam wyrzuty sumienia
Stary 2011-01-25, 12:41   #2954
Kala_88
Rozeznanie

Ja nie jem wieczorami :/ mam wrażenie, że mam jakieś straszne skłonności do tycia, i właśnie przede wszystkim w okolicach brzucha, czyli jabłko.
Stary 2011-01-25, 13:43   #2955
pumas
Zakorzenienie

Ja tez mam tendencje do tycia, dlatego musze się pilnować. Sniło mi się az, ze utyłam i mialam ogromny piłkowaty brzuch. O rany...
Stary 2011-01-25, 13:53   #2956
Mania83
Przyczajenie

Ja też mam tendencje do tycia. jak tyje to w pierwszej kolejności idzie mi to w pupę nogi i oczywiście brzuch
też się pilnuję jak mogę, ale to czasem jest silniejsze ode mnie.
Stary 2011-01-25, 13:58   #2957
pumas
Zakorzenienie

Ja juz wiem, ze dzisiaj sie najem na full na noc hehe, no i jak tu byc szczuplym....
Stary 2011-01-25, 14:20   #2958
stokrotka1404
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Co się stało? może za szybko po zabiegu? (i zdjęciu szwów o ile dobrze kojarzę...). Hmm...nie wiem co poradzić, seksuolog?
Co do wagi...próbuję przytyć i nie mogę 47-48kg przy 167cm wzrostu to za mało, kości mi widać i coś tam zmalało, wiadomo obecnie jestem przeziębiona, mam totalnie męski głos i wszystko mnie łamie, już od tygodnia w ogóle to czarny tydzień się jeszcze nie skończył...hyh. Dla przypomnienia: poniedziałek: awaria wody na całym osiedlu, wtorek: ogrzewanie siadło w pracy, środa: mój komputer w pracy padł, czwartek do dziś: choróbsko pięknie!
Nie nie, nie chodzi, żę coś miało do czegoś dojść, bo i tak mam okres, już końcówka
Chodzi o całokształt wczoraj...ale dzieki za zainteresowanie
Ja to chce schudnąć, mniej jem

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

a Ty Pumas cio??Nic??Zero komentarza???

Idę zjeść w pracy drugie jajco...he he he he
stokrotka1404 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-25, 19:01   #2959
pumas
Zakorzenienie

Stokrotka, komentarz do Twojej sytuacji, czy ogolnie ?
Jeśli o Ciebie chodzi, to mam mieszane uczucia. Z jednej strony wypadałoby Cie kopnąć w tyłek, zebys sie pozbierała i zaczela nowe zycie sama, a z drugiej strony wesprzec Cie w walce. Rób to, co dla Ciebie najlepsze
Ja mam za sobą trochę roznych relacji damsko-meskich i powiem Ci, ze z podobnej sie wycofałam (nie mowie tutaj o sexie) i jestem duzo bardziej szczesliwa obecnie, a kiedys nie sądziłam, że jeszcze coś fajnego mnie czeka.

Łeb mnie cały dzień boli, straciłam motywację do pracy, sama nie wiem dlaczego. chyba jestem zmęczona - ale nie pracą, bo w tej byłam raptem 1,5h dzisiaj, ale komplikacjami i odpowiedzialnoscia, jaka wynika z mojego stanowiska. Znowu dostalam info, ze coś poszło nie tak, że bede musiala wymyslic inna droge do sukcesu. Najgorsze jest to, ze ja na pewne rzeczy nie mam wplywu, a niestety musze wziac za to odpowiedzialnosc. Ble.

Do tego pies mi znowu choruje. I miej tu spokojną głowę :/
Stary 2011-01-25, 19:12   #2960
Ariena
Zakorzenienie

Ja zawsze grubnę w udach i biodrach. Nawet nie w tyłku tylko właśnie pod pośladami i na bokach ud, bleee. A potem na brzuchu, ale to mniej. Generalnie zgrubłam 5kg od ślubu. Czyli mam 10kg do do schudnięcia do wymarzonej wagi. Nie wiem jak to zrobię i nie wiem czy chcę wracać do Dukana bo właśnie drogo wychodzi hmmm.

Kala to coś kiepsko Ci waga spadła. Ja w ciągu I fazy czyli 5 dni spadło mi 3kg, a w 2 miesiące to hmm jakieś 6kg. Ale do tego chodziłam na basen i intensywnie pływałam. Ogólnie na Dukanie schudłam 12 kg.
Stary 2011-01-25, 19:20   #2961
titina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jula Pokaż wiadomość
Titina, dieta dobra rzecz - tylko nie przesadzaj. W ogóle podziwiam, że rozstałaś sie z facetem po 11 latach - zuch dziewczyna!
Dzięki.

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
titina, powodzenia, koniecznie zdaj relacje jak minal pierwszy dzien bedzie dobrze, zobaczysz. Duzo nowosci przed Toba, ale trzymaj fason, nie "zaprzyjazniaj sie" z nikim na razie, dyplomacja i obserwacja to podstawa ;-)

Pierwszego dnia nie dałam rady bo padłam...

Kurcze dziewczyny - ciężko to mało powiedziane. Mam tyle obowiązków że nie wiem w co ręce włożyć. Wszystko jest czarną magią bo praktycznie sa to rzeczy specyficzne i przydatne tylko w tym jednym biurze. Generalnie panie mecenas są miłe, ale oprócz nich są aplikanci. Jedna aplikantka musi mnie szkolić i nie jest z tego faktu zadowolona. Idzie mi to wszystko strasznie wolno (bo wolę co zrobić dokładniej i się nie pomylić, bo każda pomyłka może być katastrofalna w skutkach ) i generalnie się nie wyrabiam z robotą

I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks.

titina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-25, 19:25   #2962
pumas
Zakorzenienie

Titina, mam nadzieje, ze sie nie martwisz tym? Początki ZAWSZE i WSZĘDZIE są trudne, także spokoj i duzo cierplwosci
Stary 2011-01-26, 19:57   #2963
titina
Zakorzenienie

Cytat:
Titina, mam nadzieje, ze sie nie martwisz tym? Początki ZAWSZE i WSZĘDZIE są trudne, także spokoj i duzo cierplwosci
Jestem spokojna i cierpliwa ale trochę mnie wkurza że kto wymaga ode mnie abym po prostu siadła i pracowała od razu tak jakbym już 15 lat była zatrudniona. Nie dano mi prawie żadnej taryfy ulgowej. Pierwszego dnia tylko klepałam bez opamiętania bo były straszne zaległości i nawet nie wiedziałam co dokładnie robię. Nawet nie miałam czasu zrobić sobie porządnych notatek czy poukładać w głowie. A dzisiaj gdy o coś pytam to słyszę że przecież już to robiłam.. Może i robiłam ale pierwszego dnia to nawet nie wiedziałam jak się nazywam, robiłam miliard różnych rzeczy a w pracy siedziałam dwie godziny dłużej... Do tego jeszcze się dowiedziałam że jeśli coś zawalę, sąd coś źle zasądzi a ja przegapię termin to odpowiadam finansowo.

Stary 2011-01-26, 20:05   #2964
pumas
Zakorzenienie

Titina i co, przeraza Cię to ? Niefajnie jak na pierwsze wrażenia... Są firmy, które wymagaja od pierwszego dnia 100% samodzielności. Czy to dobrze, czy to zle? Sama nie wiem... Ja na taką natrafiłam i wiele sie dzieki temu nauczyłam, ale najadłam mase stresu i z perspektywy czasu uwazam, ze lepiej wyszlibysmy wszyscy na tym, jesli mialabym pomocną dłon, przynajmniej na poczatku.
Powodzenia
Stary 2011-01-26, 20:10   #2965
Ariena
Zakorzenienie

Titina tylko spokój może Cię uratować. Z czasem będzie lepiej i się przyzwyczaisz. Ja nie mam na tyle doświadczenia, ale chyba zawsze na początku tak jest.

Moje storasy dla zainteresowanych. To prawie wszystkie oprócz zdechlaczków w kuchni. Zaraz wstawię te które nie kwitną i tu ich nie widać.

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4054

Edytowane przez Ariena
Czas edycji: 2011-01-26 o 20:11
Ariena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-26, 20:22   #2966
pumas
Zakorzenienie

Ładne
Wysoko mieszkasz
Mam już weekend. Hmmm...
Stary 2011-01-26, 20:22   #2967
Ariena
Zakorzenienie

Ale wpierw jeszcze te z parapetów. Ten z 3 pędami to ma już 4 pędy!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00316.jpg (69,5 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00319.jpg (47,1 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00318.jpg (51,7 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00331.jpg (66,8 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00125.jpg (35,3 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00356.jpg (49,3 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00357.jpg (58,5 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF2288.jpg (29,3 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF2660.jpg (89,4 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00021.jpg (44,8 KB, 3 załadowań)

Edytowane przez Ariena
Czas edycji: 2011-01-26 o 20:31
Ariena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-26, 20:42   #2968
Ariena
Zakorzenienie

Pierwszy aktualnie nie kwitnie, a reszta to miałam takie ale chyba już mi zdechły, sama nie wiem. Wiem że na pewno tego ostatniego już nie mam. Jeszcze miałam takiego co na ślubie dostalam ale nie zrobiłam mu zdjęcia a jak przyjechałam z podróży po ślubie to opadły mu kwiaty i nie wiem co z niego będzie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF2240.jpg (126,1 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF2700.jpg (84,6 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF2472.jpg (117,7 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdechnął.jpg (85,6 KB, 4 załadowań)
Stary 2011-01-26, 20:44   #2969
Ariena
Zakorzenienie

Taki mi się marzy, ale nie widzialam jeszcze takiego. Uff to tyle.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg cudo.jpg (40,7 KB, 5 załadowań)
Stary 2011-01-26, 20:50   #2970
titina
Zakorzenienie

Cytat:
Titina i co, przeraza Cię to ? Niefajnie jak na pierwsze wrażenia... Są firmy, które wymagaja od pierwszego dnia 100% samodzielności. Czy to dobrze, czy to zle? Sama nie wiem... Ja na taką natrafiłam i wiele sie dzieki temu nauczyłam, ale najadłam mase stresu i z perspektywy czasu uwazam, ze lepiej wyszlibysmy wszyscy na tym, jesli mialabym pomocną dłon, przynajmniej na poczatku.
Powodzenia
Tzn mnie to nie przeraża bo ja się łatwo nie zrażam. Fajnie by było gdybym mogła być samodzielna i sobie sama wszystko poukładać. Dzisiaj słyszałam od dziewczyny tekst że mi współczuje bo osobie po prawie byłoby ciężko na tym stanowisku a dla mnie samo słownictwo to jeszcze czarna magia...

Cytat:
Napisane przez Ariena Pokaż wiadomość
Titina tylko spokój może Cię uratować. Z czasem będzie lepiej i się przyzwyczaisz. Ja nie mam na tyle doświadczenia, ale chyba zawsze na początku tak jest.
Wolałabym mieć choć kilka dni na wdrożenie się a nie pełna odpowiedzialność od pierwszego dnia.

Śliczne storczyki

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości