|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Telewizor w domu? Kiedyś leciał u mnie non-stop i bardzo się do tego szumu przyzwyczaiłam. Ale najgorszy był mój ojciec, któremu wyłączałam telewizor, bo spał od kilkudziesięciu minut, ale w chwili dotknięcia przeze mnie pilota, recytował: "no przecież oglądam"
![]() Przeprowadziliśmy się teraz do dużego domu, gdzie telewizor w jednym pokoju nie ma takiej siły oddziaływania, teraz leci radio - na szczęście. Wolę radio. W ogóle ja się totalnie odzwyczaiłam od TV, bo w akademiku nie mam nic takiego. |
|
|
|
#2942 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale serce mi prawie wyskoczyło, bo pies był przy mnie już.
|
|
|
|
|
#2943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2944 |
|
Zakorzenienie
|
Ale chyba jest różnica w tym, czy naprawdę chcesz czy idziesz "bo CV" a nogi tak Ci się trzęsą, że nie jesteś w stanie utrzymać ich na pedałach (koleżanka "od zakupów" od początku do końca kursu była przerażona i nie jeździ właściwie wcale).
|
|
|
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie ostatnio wnerwiła jakaś baba z owczarkiem bez kagańca. Wychodziliśmy od znajomych w bloku i wchodzi taka i widzi, że się psa boję i jeszcze własną piersią bronię pociechy a ta z wielką łaską w głosie "przecież pani nie zje". Skąd mam niby to wiedzieć? Ludzie nie mają za grosz wyobraźni. Zwierzę, to zwierz.Nigdy nie wiadomo, co zrobi
. Nie odzywam się tu, bo mi czas tak leci na tych wakacjach, że nie mam jak siedzieć na necie. |
|
|
|
#2946 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie dziwię się reakcji tej babki |
|
|
|
|
#2947 |
|
damn good coffee
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4109417 9]a mnie właśnie bawią takie osoby co na widok psa aferę robią i jeszcze dziecka potem tego uczą
nie dziwię się reakcji tej babki[/QUOTE] ![]() I oczywiście gdyby pies w takiej sytuacji zaatakował, to nie byłaby jego wina? Monika dobrze napisała, pies to zwierzę, i jego reakcji NIGDY i NIKT nie jest w stanie przewidzieć. Mnie osobiście szlag trafia gdy po raz n-ty słyszę tekst 'przecież on chce się tylko pobawić, on nie gryzie, on jest łagodny/tresowany/ułożony' |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2948 |
|
Konto usunięte
|
Wielkie bydle bez kagańca jednak wygląda trochę... onieśmielająco
Ale jak widać, że właściciel trzyma potwora mocno na smyczy, to odstawianie Rejtana (może jeszcze z okrzykiem "you shall not pass!!!" ) jest jednak troche bez sensu ^^---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- No ale nie stały godzinę w schowku na miotły sam na sam z psem, tylko minęły sie na klatce schodowej - serio, jak ktoś normalny wychodzi z psem z reguły stara się trzymac go w pewnej odleglosci od ludzi żeby w porę szarpnąć za smycz (albo może mam skrzywiony obraz, bo sama tak robię). |
|
|
|
#2949 |
|
damn good coffee
|
są ludzie, którzy po prostu psów się boją, i też trzeba ich zrozumieć
![]() Pies nie miał kagańca - też bym się przestraszyła, tym bardziej gdybym była z dzieckiem. Edytowane przez kawa_zmlekiem Czas edycji: 2013-05-31 o 23:25 |
|
|
|
#2950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dobrze, że się tego "dzieci uczy", lepiej tak niż jak dzieciak się do każdego psa puszczonego luzem ze smyczy będzie z twarzą pochylał, bo przecież piesek, nie gryzie itd |
|
|
|
|
#2951 |
|
Zakorzenienie
|
Wyszłam na oszołomkę
. Wychowywałam się z psami, moi rodzice i teściowie mają psy. Mała do znajomych ręce wystawia i się bawi a od obcych się odsuwa. Jeśli widzę babkę z wielkim wilczurem na luzie, bez kagańca i nie znam ani jej, ani psa, to co, mam ochoczo ich witać z dzieckiem na rękach? Bez jaj .
|
|
|
|
#2952 |
|
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4109417 9]a mnie właśnie bawią takie osoby co na widok psa aferę robią i jeszcze dziecka potem tego uczą
nie dziwię się reakcji tej babki[/QUOTE] noo tzn z większym psem to jeszcze jestem w stanie zrozumieć no np dziecko może się takiego dużego wystraszyć ale ja jak idę z pudlem na smyczy i rodzice z dziećmi uciekają i mówią "piesek jest be nie można" to współczuję tym dzieciom albo do jednej baby raz podbiegł ale tak doslownie na sekundę i zaraz poleciał gdzie indziej to się na mnie wydarła
|
|
|
|
#2953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#2954 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Witać nie, wystarczy się odsunąć na te 30 sekund i dac przejść. Swoją drogą już od dawna szukam kagańca dla mojej suki - jedyny pasujący na nią to taki pseudo-uzdowy i nie lubię jej w nim wyprowadzać, bo ciężej się jej oddycha (a ona dziwnym kundlem jest, wygląda jakby jej matka była owczarkiem, puściła się z knurem i jakaś mala rasa psa się jeszcze tam wplątała). Miała ktoraś z was taki problem kiedyś?
|
|
|
|
|
#2955 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jak któraś z Was pisała, że zwierzę to tylko zwierzę - to prawda, ale trzeba też pamiętać, że naturą zwierzaków domowych jest właśnie zabawa, wybieganie się, wyszczekanie, a nie atakowanie ludzi. Trzeba zachować ostrożność to prawda, ale dziwi mnie ta nagonka "wychodzę sobie z domu, a tam wielkie bydlę na mnie leci", ludzie, to pies, a nie wilkołak
|
#2956 |
|
Zakorzenienie
|
JestĘ ŚwirĘ
Ja tam się dużych, obcych psów boję. Może przez to, że miałam jednego west terriera, który był powalony i się rzucał na większe okazy, od niego...czyli na większość psów i zawsze drżałam o jego życie . W ogóle, zauważyłam, że im dłużej nie mam zwierza w domu, tym mnie bardziej denerwuje, jak pies linieje czy się ślini...kiedyś miałam to gdzieś . Dziwię się sama sobie.Ok idę zająć się prawdziwym życiem...czyli spać .
|
|
|
|
#2957 |
|
Zadomowienie
|
Ja się psów boję, nawet swojego. Tych średnich i tych dużych. I dziwi mnie, jak stoję przy drzwiach, ktoś mi otwiera, a tam pies wybiega i albo na mnie skacze, albo tylko obwąchuje, a właściciel "on tylko obwącha, niech się pani nie boi". Aha, jasne, mogą mi tak mówić. I dziwią mnie ludzie, którzy uważają, że ich pieski są takie słodziutkie i grzeczne i na pewno nikomu krzywdy nie zrobią
![]() Co do tv - dziwi mnie, jak można oglądać te durne programy typu "trudne sprawy". Na szczęście w domu rodzina tylko wieczorami ogląda, a ja w ogóle (raz na miesiąc przy okazji jakiejś) i dobrze mi z tym, chociaż kilka lat temu przy tv zasypiałam, bo się bałam ciszy i ciemności Teraz czasami zasypiam przy muzyce z laptopa.Zajmowanie dwóch miejsc parkingowych to totalny bezsens. Ostatnio na parkingu supermarketu widziałam takiego mistrza Parking niemal wolny, bo już późno było, a on nie dość, że stanął na dwóch miejscach to jeszcze zahaczał o pas ruchu.
Edytowane przez Wolha Czas edycji: 2013-06-01 o 00:10 |
|
|
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się nie boję z jednego względu - wiem, że pies ten strach by wyczuł :P Więc zawsze zachowuję zimną krew z resztą przyzwyczaiłam się, nie reaguję i nie uciekam w popłochu żeby zwierze widziało, że mam je w dupie i nie może mnie zaatakować bo się go nawet nie boję.
Chyba, że idę polem a tu jakiś mega pies to można się wystraszyć chociaż zależy ostatnio podbiegał jakiś z tych groźniejszych niby ras i był bardzo przyjazny, łaził za mną i nie chciał przyjść do właścicielki A później w ogóle jej uciekł
|
|
|
|
#2959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2960 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2961 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Dziwie sie sobie, ze obchodzi mnie los zupelnie obcej osoby, z ktora nie mam absolutnie nic wspolnego.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2962 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A reakcji MonikiFaustyny się nie dziwię- duży obcy pies bez kagańca+własna pociecha i włączyła jej się reakcja chroniącej matki . Widzieliście kiedyś kotkę broniącą własne kocięta? Pies sąsiadki przez resztę swojego życia panicznie bał się potem kotów
|
|
|
|
|
#2963 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zwierzę domowe reaguje instynktownie na pewne sytuacje, dlatego m.in. psy mają zakodowane, że muszą gonić coś co przed nim ucieka (nie wiem, człowiek, piłeczka). Często przecież zdarza się, że pupilek pogryzł dziecko, bo coś mu strzeliło do łba , a zawsze taki spokojny był . Nie wiemy jak obcy pies zareaguje na mnie, na dziecko, więc chyba lepiej wziąć dziecko na ręce, niż pozwolić mu się pobawić z pieskiem. |
|
|
|
|
#2964 |
|
Konto usunięte
|
Do furii doprowadzają mnie studenci którzy dzwonią tylko po to żeby spytać jak mi idą postępy w nauce na najbliższe kolokwium zeby nie zostawali w tyle :facepalm:
|
|
|
|
#2965 |
|
Konto usunięte
|
mnie wkurzają osoby, które mówią, że się nie uczyli, nic nie wiedzą, a jak przychodzi co do czego dostaja 5. Nie wiem po co mówią, że się nie uczyli, skoro wiedzą wszystko :/
|
|
|
|
#2966 |
|
Konto usunięte
|
No to też, ale po rpostu ja nie kumam jak mozna zadzwonic kogos w piatek wieczorem z pytaniem - hej ile umiesz na koło? Jak ci idzie?
|
|
|
|
#2967 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie denerwują ludzie pytający o to, ile umiem. No helouł, oni serio oczekują, że im powiem, że umiem? W życiu tego nie powiem, żeby nie zapeszyć.
Dlatego macham ręką i nic nie mówię. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odkąd psa mam to nie ufam innym właścicielom w niczym
|
|
|
|
|
#2969 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Mnie szlag trafia, kiedy ktoś, mając psa, nie zamyka bramy. Do dzisiaj nie wiem jakim cudem mojemu jamnikowi udało się wyjść bez szwanku, gdy zaatakował go owczarek.
|
#2970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I od kiedy to chodzenie z psem za spódnicą jakiejś kobiety nie jest w takim razie dziwne? Najwidoczniej na prawdę blisko szłaś, że się czepiała. Serio nie rozumiem oburzenia. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:37.

I tyle. Pies mnie obskakuje, stoję jak kołek i nie mogę się ruszyć, nie wiem co robić. Ale spoko nie ma problemu, jemu krowy się zerwały nic innego się nie liczy
Ale serce mi prawie wyskoczyło, bo pies był przy mnie już.
. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)