|
|
#2941 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Invimed i Invicta Wrocław
Cytat:
Cytat:
Trzymam więc kciuki za kwalifikację ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2942 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Mordsith;50601554]Mąż ma badania jutro, no to do jutra to wiem, że mamy abstynencję, ale rozumiem w takim razie, że od jutra przeciwwskazań już nie ma? :P A przed wizytą też muszę się wstrzymać o przytulanek chociaż dobę, czy jak jest tutaj, bo z tego stresu to o nic nie zapytałam jak byłam na wizycie? ;/
Myślę, że nie musicie się wstrzymywać, gdybyście mieli zakaz przytulania dr na pewno b Wam powiedziała. |
|
|
|
#2943 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, Invicta znowu ma promocję na bezpłatną pierwszą wizytę
![]() Eleo i jak tam? |
|
|
|
#2944 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki kciuki za wszystkie
![]() Napiszę Wam tylko, że dr Jakubów ma najlepsze statystyki we Wrocławiu dlatego wykonuje on teraz wszystkie transfery w Invikcie, ale stymulacja też jest ważna więc warto przemyśleć do którego lekarza się pójdzie. Życze wszystkim, żeby się udało ![]() Cichutka powodzenia na HSG
|
#2945 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2946 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2947 |
|
Zadomowienie
|
Mała, a skąd ty masz takie informacje
?Danae, w pt 1ds i anestezjolog, wczoraj zrobiłam morfologie, nie mogę się juz doczekac |
|
|
|
#2948 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2949 |
|
Zadomowienie
|
O, to ciekawe, dzięki za znak bo juz bym się denerwowala
|
|
|
|
#2950 |
|
Konto usunięte
|
Ja byłam spanikowana, bo tu wizyta z anastezjologiem, a ja morfologii nie mam. Ale babka nic nie mówiła. Dopiero jak dwa dni przed pick upem badałam estradiol i progesteron to mi pielęgniarki dały te wyniki.
Ja mam jutro wizytę. 15 tydzień na głowie. Niestety chyba jakaś infekcja mi się przyplątała, do tego liczne bakterie w moczu
|
|
|
|
#2951 |
|
Zadomowienie
|
Infekcje to od jakiegoś czasu moja specjalnosc... Idziesz z tym do zwykłego gina? Kiedy zlecialo to 15 tyg?! A widać juz cos?
|
|
|
|
#2952 |
|
Zakorzenienie
|
Eleo wiem to od dziewczyny z bociana, a ona od położnej, bo mają takie statystyki w klinikach. W Invikcie najmniej ciąż od czerwca uzyskała W-O. Gruszeczka w środku
Dr J bryluje Choć na mój sukces zapracował i on i dr GDanuś a dostałaś coś na bakterie. Jak Ci fajnie, że już 15 tydzień. Łożysko chyba juz wytworzone i dzidzia bezpieczniejsza?? A kiedy się czuje ruchy dzidzi? ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- http://gablysia.bloog.pl/?smoybbtticaid=6147d6 blog dziewczyny której się udało po iui
|
#2953 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2954 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Zobaczmy co powie jutro. A z ruchami nie wiem, ja jeszcze nic nie czuję. Za mała ta paskuda :P Bo na USG widać było trzy tygodnie temu jak szalała.Ja to chyba jedyna jestem, która od początku do końca była i Gruszki i nie miała do czynienia z innymi lekarzami
|
||
|
|
|
#2955 |
|
Zakorzenienie
|
Danus bo Ty wpadlas i wypadlas z kliniki to nie zdazylas miec do czynienia z innymi hehhehe a ja widze jak mam zaokraglony brzuch. Juz 9 tydzien. Zaraz 10 bedzie. Masakra. A jak wczoraj pamietaj jak beczalam ze nigdy nie bede miec dzieci. Mam teraz kumulacje mdlosci
przynajmniej wiem ze jest ok. Mam nadzieje tylko ze krwiak sie wchlania i juz wszystko z niego zlecialo. Dobrze ze u ciebie sie zmniejsza ta ilosc bakterii. W ciazy to bardzo czesta przypadlosc. Ja dopiero bede badala mocz w tym tygodniu
|
#2956 |
|
Rozeznanie
|
Eleo idziesz jak burza... cały czas trzymam kciuki ..
|
#2957 |
|
Raczkowanie
|
Cichutka2014 powodzenia jutro, nic się nie bój będzie dobrze
|
|
|
|
#2958 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2959 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny widzę on-line że są już wyniki nasienia męża. Sposób upłynnienia nie wystąpił samoistnie lecz mechanicznie! W takim wypadku zwykła stymulacja nie zda rezultatu, trzeba IUI robić, prawda? Miała któraś z Was (a raczej któryś partner) taki problem?
|
|
#2960 |
|
Rozeznanie
|
CICHUTKA powodzenia jutro, nic się nie stresuj, będzie dobrze
MORDSITH niestety nic na temat wyników męża ci nie powiem MALA to już 9 tydzień no przecież przed chwilką chwaliłaś się pierwszą betą, ale ten czas leci jeszcze moment a będziemy zachwycać się zdjęciem twojego maluszka![]() NIAGRA co u ciebie?
|
#2961 |
|
Zadomowienie
|
Danae, a powiedziałas ginowi ze to ciąża z invitro? Jak nie chcesz to nie odpowiadaj, bo to przecież nie moja sprawa ale bardzo mnie ciekawi...
Mordsith, ja też nie pomogę z wynikami nasienia
|
|
|
|
#2962 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na wizycie w porządku, maluch tak szalał, że ciężko było zmierzyć bicie serduszka Za miesiąc usg połówkowe. No i niestety grzybek się przyplątał, więc trzeba się leczyć ![]() Powodzenia jutro
|
|
|
|
|
#2963 |
|
Zadomowienie
|
A jakie leki dostalas? co mozna stosowac w ciazy? jeny, to juz polowkowe, ty juz 15 tydzien, a my tu ciagle w szoku, bo przeciez dopiero bety z mala robilyscie
![]() co do mowienia ginekologom... spotkalam sie z tym, ze dziewczyny ukrywaja. Czytalam ksiazke/wywiad z dr Dębskim, w ktorej on zas mowi, ze niektorzy przychodzili po narodzinach dziecka zmieniac ksiazeczke zdrowia, zeby nie bylo w niej ani slowa o in vitro... |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2964 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2965 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzisiaj całkiem przypadkiem poznałam dziewczynę ..która miała 4 podejścia do IVF heh... i nic... masakra aż serce mi ściskało ... Nie znam kobiety ale poprostu podziwiam ją za siłę jaką ma w sobie... jest taka dzielna i gotowa do dalszej walki ... ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
|
|
#2966 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2967 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
Mordsith możesz zmienić lekarza. Ja tylko dobrze radzę, żeby nie wybierać W-O, bo nie jest dobra lekarką albo nad wyraz pechową. Poszukaj sobie opinii o niej na forach i zdecyduj. U kogo bys nie była mam nadzieję, ze się uda
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2968 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale jak teraz mam zmienić lekarza? W rejestracji jak będę się na następną wizytę umawiać? Ja w sumie i tak muszę dostosowywać wizyty do grafików w pracy, więc jak będę musiała przyjechać np. w 16 dc, a będę mogła tylko rano, bo potem praca, to chyba nie będzie problemów i zapiszę mnie do kogoś innego?
|
#2969 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=mala29lll;50634040]Uważam, że to podstawa powiedziec ginowi, że ciąża z in vitro. Trzeba być nie poważnym, żeby nie powiedzieć. Przecież to zawsze ciąża podwyższonego ryzyka. Zresztą można dokładnie podać datę punkcji i transferu. Ginekolog musi wiedzieć, że konieczny jest progesteron i inne leki. Ja nie wiem po co tak kryć. Ja mam to gdzieś co ktoś sobie pomyśli. A matki które ukrywają przed lekarzem coś to dla mnie jakieś nieporozumienie i skrajna nieodpowiedzialność. Ginekologowi trzeba wszystko mówić jak chce się dbać o zdrowie maluszka. Takie jest moje zdanie. Zresztą ja się tam nie wstydzę niczego co zrobiłam, zeby mieć tego małego obywatela w brzuszku
![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Mojej szwagierce udało się za 5 razem dopiero in vitro jak immunolog ją skierował na badania komórek NK i się okazało, że jej organizm usuwa wszystkie ciała obce i nie tylko raka, ale tez zarodki ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Bo zorientowani w temacie co poczytali opinie o lekarzach pchają się tylko do J albo G. Do W-O zapisują nieświadomych jej (nie) umiejętności. Pisałam już wcześniej, że ona ma najgorsze wyniki i bynajmniej nie ze złośliwości tylko widzę jak dziewczyny z bociana już nie wiem po ile razy się u niej stymulują i nic. Żadna od niej nie zaszła. Nie wiem czy ona jest taka beznadziejna w tym co robi czy jakiegoś pecha mają jej pacjentki. Ja piszę szczerze, że bym do niej nie poszła, a co kto zrobi to już jego sprawa. Ja stymulowana byłam właśnie u dr. J i na IUI też próbowałam się do niego wepchnąć ale pani w rejestracji jakoś nie była chętna i skończyło się na W-O. Cieszę się, że na poniedziałek dałam radę do dr. J zobaczymy co powie. Co do przyznania się, że ciąża z in vitro to też uważam, że lekarzowi trzeba powiedzieć koniecznie. O tym badaniu komórek NK chyba trzeba poczytać, może warto zrobić przed IVF. MORDSITH o której masz wizytę? Może się spotkamy ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2970 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale ogólnie jeśli w danym dniu masz być, to mam nadzieję, że miejsce do któregoś z lekarzy znajdują? Bo mi już bez różnicy, byleby mieć możliwość kontynuacji tego wszystkiego i pogodzenie z pracą
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:20.

chyba, że mąż miałby mieć jakieś badania w najbliższym czasie... Jak dostaniesz zastrzyk to raczej będziesz musiała sama go sobie zrobić, albo u zaprzyjaźnionej pielęgniarki
. Jeśli chodzi o lekarza to jest różnie...w zależności kto akurat przyjmuje. Ja większość wizyt miałam też u dr Walaśkiewicz ale załapałam się też do dr Jakubowa.

Zobaczmy co powie jutro. A z ruchami nie wiem, ja jeszcze nic nie czuję. Za mała ta paskuda :P Bo na USG widać było trzy tygodnie temu jak szalała.
no przecież przed chwilką chwaliłaś się pierwszą betą, ale ten czas leci jeszcze moment a będziemy zachwycać się zdjęciem twojego maluszka