|
|
#2941 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Przyszłe styczniowe mamusie 2015
Cytat:
Ja wlasnie mieszkam na parterze, wiec noszenie wozka mi nie straszne. O kwestii pchania pod gorke juz jednak nie pomyslalam. Rozwazam ewentualnie przednie kolka mniejsze skretne z opcja ich zablokowania. U mnie chodniki w wiekszosci proste, ale zimy rozne. Piszesz o zabieraniu do domu tylko gondoli, a nie wystawiasz dziecka w ciagu dnia na balkon, kiedy spi? U nas lato czy zima, widze wielu ogrodkach i na balkonach spiace dzieci.Tylko mojemu tacie ![]() Cytat:
Moj dziec bedzie chyba wybredny, bo mam odruch wymiotny na wszystko, co nie jest najdrozszymi owocami lub pomidorami
|
||
|
|
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny nie wiem co robić.... byłam na wizycie serduszko ok, dzidziuś w porządku, niestety usg genetyczne możemy za 2 tygodnie zrobić bo się pomylił w tygodniach
i przezierność karkowa ok ale to drugie to dzidzia za mała żeby sprawdzić także za 2 tygodnie następna wizyta ![]() ale problem mam bo wyskoczyła mi ta oprycha i pytał mnie czy to nawracające powiedziałam że tak i on powiedział że skoro tak to heviran w tabletkach mam wziąć. że można skoro to nawracające. teraz czytam na ulotce a tam: Jeśli jesteś lub przypuszczasz, że jesteś w ciąży, a także gdy karmisz piersią. Stosowanie preparatu w okresie ciąży ograniczone jest od przypadków, gdy w opinii lekarza oczekiwana korzyść dla matki przewyższa potencjalne zagrożenie dla płodu. ufam temu lekarzowi ale boję się wziąć ten lek nie wiem co robić?????
|
#2943 |
|
Raczkowanie
|
Eirene, przykra sytuacja;(
Dzieczyny pisaly wczesniej, ze opryszczka jako wirus jest niebezpieczna dla dziecka. Pewnie dlatego lekarz przepisal ten lek. Jesli masz watpliwosci, na Twoim miejscu skonsultowalabym sie ponownie z lekarzem, a moze takze z innym lekarzem, zeby potwierdzic, ze to jest najlepszy wybor. |
|
|
|
#2944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to było pytanie o "przyszłego tate" , swojemu to wiadomo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Tzn ja tak zrozumiałam pytanie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znalazłam teraz parę stronek z czymś takim: Bezpieczeństwo stosowania acyklowiru w ciąży jest coraz lepiej udokumentowane. Przeprowadzone w ostatnich latach badania obejmujące dużą grupę (ponad 1000) kobiet w ciąży przyjmujących acyklowir wykazały, że procent dzieci z wrodzonymi nieprawidłowościami nie jest większy niż w przypadku ogólnej populacji. Coraz częściej w przypadku infekcji nawrotowej stosowane jest leczenie profilaktyczne (supresyjne). W leczeniu profilaktycznym zwykle stosowany jest acyklowir w dawce 2 x po 400 mg na dobę. Należy podkreślić, że stosowanie miejscowych leków przeciw HSV (kremy, żele), chociaż łagodzi i zmniejsza objawy, nie zapobiega nawrotom opryszczki. może faktycznie nie jest to takie złe a ja za dużo w necie rzeczy czytam zamiast ufać lekarzowi
|
|
#2946 |
|
Raczkowanie
|
Wcale Ci sie nie dziwie, bo z calym szacunkiem, lekarz to jednak tez tylko czlowiek, ze swoimi opiniami i przekonaniami. Uwazam, ze nie ma nic zlego w sprawdzaniu w kilku zrodlach.
|
|
|
|
#2947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
o ile w tym pierwszym przypadku trzeba leczyć to w drugim już niekoniecznie... chyba jednak tego nie wezmę teraz. już mi to pękło smaruję sudocremem ładnie się zasusza.
|
|
#2949 |
|
Przyczajenie
|
A ja moge dolaczyc?
dzidzius ma sie urodzic ok 5 stycznia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2950 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na spacerach spała tylko jak chodziłam, jak się zatrzymałam na chwilę to się budziła... Ogólnie rzeczywistość często mija się z wyobrażeniem o opiece różnie to bywa...
|
|
|
|
|
#2951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witamy! |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2952 |
|
Raczkowanie
|
czesc Mamuski! w srode bedac na badaniach okazalo sie, ze niestety mojej fasolki juz nie ma..
na dodatek ze mialam umowiona wizyte i lekarzowi mowilam ze znowu zaczelam krwawic nie chcial mi zrobic zadnych badan.! szukalam caly dzien innego lekarza bo nikt nie chcial mnie przyjac! eh..mam nadzieje, ze u Was wszystko bedzie dobrze.. buziaki!
|
#2953 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej podobnie jak mój mój 6 stycznia ![]() Cytat:
już to czytałam właśnie to mnie uspokoiło w kwestii zaufania do lekarza ale postanowiłam z mężem że jednak tego nie wezmę nie jest to aż tak uciążliwe żebym musiała jak wróci znów to wtedy pomyślę ![]() Cytat:
przykro mi
|
|
#2954 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymaj się kochana |
|
|
|
|
#2956 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekarz nie opiera sie na przekonaniach czy opiniach tylko na wiedzy opinie to mogą mieć pacjenci Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Oczywiscie to tylko człowiek i moze sie pomylić w pewnych diagnozach itp wkoncu nie na darmo uczą sie 6 lat a pozniej tyle lat stażu i specjalizacji Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Wiec jedyne na czym moze sie opierać to zdobyta wiedza o doświadczenie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Oczywiscie warto skonsultować z paroma lekarzami to napewno nie zaszkodzi ale napewno naszego potwierdzenia słuszności czy nieslusznosci głoszonych teorii przez lekarzy nie powinnismy szukać w necie bo naprawdę wiecej bzdur niz pożytecznej wiedzy Prosze nie traktować tego jak atak ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
Omg w którym tyg byłaś? Jak to możliwe?!;((( eh.. A na ip byłaś? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2957 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, bardzo wielu z Was nie ma na pierwszej stronie
powysyłajcie podst. info do simonee, zeby Was tam umieścić są tylko:Sjero - Ola, 34 lata, PTP 01.01.2015 Allgoodthings- Ania, 26 lat, PTP 4.01.2015 Katerina 00 – Kasia, PTP 02.01.2015, mama synka (luty2012) ma.ko – Magda, 28lat, PTP 31.12.14 – 05.01.2015 Vic87 - Ania, 27 lat, PTP 15.01.2015 Ellyunia – 25lat, PTP 7.01.2015 Lilijka3 - Agnieszka, 30 lat, PTP 12.01.2015, mama córeczki (luty2011) Justynalyp – Justyna, 26 lat, PTP 06.01.2015 LindaC- Agnieszka, 30lat, PTP 15.01. 2015 StoleTheSun - Marta, 22 lata, PTP 17.01. 2015 motylek2701-Iwona, 24 lata, PTP 5-6.01.2015 Anjaa31 - Ania, 24 lata, 02.01.2015 simonee – Sylwia, 33lata, PTP 14.12.14-01.01.2015 Pandorcia84 – Agnieszka, 30lat, PTP 27.12.2014 Nuna2 - 24lata, PTP 03.01.2015, mama córeczki (czerwiec 2013) Emi_279 - Ania 35 lat , PTP 15.01.2015 Tomorrow - 29 lat, PTP 15.01.15 Ewka 1368- 28lat, PTP 03.01.2015 olena90- Ola , 24 lata, PTP 25.01.2015 fashionaddicted - Ewa, 26lat, PTP 5-7.01. 2015 akralowa - Asia, 23 lata, PTP 04.01.2015 madzikuu- Magda, 25lat, PTP 02.01.2015 Kinqaa- Kinga, 23 lata, PTP 27.01.2015 mama córeczki ( marzec 2010) a jest nas tu dużo więcej |
|
|
|
#2958 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mieszkaliśmy na stromym 3 pietrze,nie było opcji wnoszenia wózka do góry,dlatego potrzebny nam był wozek,ktory zmieściłby sie w niewielkim bagażniku. Tż przez 10msc przed i po pracy składał i rozkładał wózek(ja też przed i po pracy żeby on mógł wyjśc z domu) przypinał kłódką do barierki. Troche ryzykowne,ale wózek był używany wiec az takiej wielkiem straty by nie było. Niestety,bywalo,że młode mi zasnęło i musiałam targać gondole z dzieckiem(tak jak mówiłam strome schody!) na 3 piętro,stelaż zostawał na kłódce na dole. Potem zmieniliśmy mieszkanie i do bloku mamy 7 schodów pod rząd i potem 3xpo 2 schody,niestety quinny buzz jest lekki i dlatego też niestety niezbyt solidny,wiec po tych schodach szybko bym go chyba zamęczyła. Niestety moja rama juz pod koniec trzeszczała i czasami tez na ulicy widze,że te wózki zwyczajnie trzeszcza. Syn i tak już jezdzil w spacerówce,wiec postanowiliśmy sprzedać quinny i kupić samą spacerówke,a że wyprowadziliśmy sie na obrzeża miasta,potrzebny mi był wózek z kołami pompowanymi,łatwiej mi sie go po schodach targało i z góry tez miekko na oponkach co mi malutki nie wypadł ![]() Miałam najpierw mamas&papas o3 sport który ważył 15 kilo sam wózek plus 10 dziecko plus jakies zakupy,czyli pchałam jakies 30kg tylko że nasz blok jest na dośc sporym wzniesieniu i wepchanie tylu kg wykańczało mnie fizycznie (po przyjsciu do domu musiałam sie przebrać,taka byłam spocona) Teraz mam jane powertrack 360 (stary model) i wazy jakies 9kg. No i jak pierwszy raz zjechalam janem ze schodów to o jeny,milion bardziej solidniejszy i stabilniejszy niz quinny. Także naprawde trzeba wziąć pod uwage swoje indywidualne potrzeby,czego od wózka wam trzeba,no i z kupowaniem nowego jest tak,że jak wam nie podpasuje to bedzie żal,że tyle kasy wydane i tu trzeba kupić inny (koleżanka tak miała). Ja lubie trójkołowce,jak to ktoś określił taczki,są bardzo zwrotne i niestety bywaja wywrotne (zdażyło mi sie to z quinny,nigdy z mamas albo jane,bo są duzo dłuższe i jakoś lepiej "siedzą" na drodze). No i wózki z pompowanymi kołami sa chyba jednak cięższe niz te z plastikowymi. Ah to tyle mojej opinii na temat wózków ![]() Cytat:
Mam usg w poniedziałek i strasznie się martwię ![]() Tak mnie powrót mdłości troche uspokaja ale i tak sie martwie,dobrze ze mam starszego synka to mi jakoś czas wypełnia,nie mam czasu myśleć przy tym małym duracelku
Edytowane przez Katerina_00 Czas edycji: 2014-06-17 o 20:43 |
||
|
|
|
#2959 |
|
Zadomowienie
|
A może by nas tak na tej pierwszej stronie ułożyć według terminu porodu? To tylko mój głupi pomysł
|
|
|
|
#2960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2961 |
|
Zadomowienie
|
A już się bałam publicznego linczu. Skoro nic takiego nie nastąpiło, to wnioskuję również (chociaż jest jeszcze trochę za wcześniej) o zrobienie listy z wyprawką dla dziecka. Ja nie mam zielonego pojęcia co trzeba kupić, a na internecie co strona to inne rzeczy wypisują i może warto by zrobić taką jedna przemyślaną listę, by nie wydawać niepotrzebnie pieniędzy na rzeczy zbędne.
|
|
|
|
#2962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem za! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2963 | |
|
Zakorzenienie
|
odnośnie dźwigania ciężkich nosidełek-niektóre wózki mają takie wyjmowane materiałowe wkłady z obramowaniem i z uszami po bokach, więc nie waży to nic
nie podam konkretów, bo siostra ma takie coś jeszcze po starym wózku, ale nie wiem jakim ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
choć i tak pewnie rozbieżności będą np. niektórzy uważają podgrzewacz do mleka za zbytek, a dla mnie to must have |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy drugim dziecku ono może mnie zupełnie inne potrzeby i moge potrzebować zupełnie innych "zabawek". Myślę,ze z czasem stworzymy idealna liste
|
|
|
|
|
#2965 |
|
Zadomowienie
|
a ja na przykład teraz dowiedziałam się że istnieję coś takiego jak podgrzewacz do mleka
|
|
|
|
#2966 |
|
Zakorzenienie
|
Podgrzewacza nie mialam
i Katerina jak się nim obsługuje? Powiedz o plusach jesli masz chwilke ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to jest takie plastikowe coś, wlewa się tam wodę (ciągle jest ta sama), wkłada się butelkę i za 5 minut masz idealną temperaturę,a w tym czasie robisz coś innego, np. przewijasz dziecko miałam próbę podgrzania odciągniętego mleka wrzątkiem, to było za gorące, potem kombinacja, żeby ochłodzić, czas płynie, dziecko ryczy oczywiście, jak ktoś karmi piersią, to nie ma tego problemu, ale już jak np. mąż zostaje sam w domu z dzieckiem i z zapasem mleka w lodówce, albo jak ktoś woli z butelki to jest super sprawa Edytowane przez TOMORROW Czas edycji: 2014-06-17 o 21:21 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2968 |
|
Zakorzenienie
|
Yhym
to ciekawa sprawa. No nie śmiać się nie mialam
|
#2969 |
|
Zakorzenienie
|
a widzisz, ja mogę zgrywać cwaniaka, bo akurat siostrze pomagałam przy dzieciach
, a tak to bym była zielona masakryczniecoś o wyprawce pewnie też dorzucę, ale za miesiąc, jak już powiem rodzinie-to wtedy wypytam siostrę o szczegóły, ona używała np. laktatora, różne buteleczki ma przetestowane (niestety nie załapię się na wyprawkę po niej, bo ona też jest w ciąży )już mi nawet oddała w zeszłym roku ciuchy ciążowe, ale się okazało, że trzeba jej oddać hihi |
|
|
|
#2970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziś niekiedy,ale nieczęsto,czasami laduje obiadek do słoiczka i podgrzewam jak ugotowałam na dwa dni |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:26.

Gorzej jak dziecko będzie mieć alergię, ale wtedy lekarz Cię pokieruje co i jak...
nie wiem co robić?????

i Katerina jak się nim obsługuje? Powiedz o plusach jesli masz chwilke
nie mialam