Przyszłe styczniowe mamusie 2015 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-17, 18:20   #2941
uoyretfatsul
Raczkowanie

Dot.: Przyszłe styczniowe mamusie 2015

Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość

Karmienie to nie jest żadna filozofia, więc dasz radę na pewno Gorzej jak dziecko będzie mieć alergię, ale wtedy lekarz Cię pokieruje co i jak...

Pierwszą córkę też urodziłam w styczniu i u nas chodniczki były pięknie odśnieżone. Miałam ciężki wózek z dużymi pompowanymi kołami i noszenie go to była jakaś masakra... Efekt był taki, że rzadko chodziłam na spacery. Taki wózek też się ciężko pcha np. pod górę... Ja wolę jakiś lekki, a w ostateczności będę zabierać do domu tylko gondolę, a stelaż zostanie w samochodzie.
Dzieki za te uwagi doswiadczonej osoby Ja wlasnie mieszkam na parterze, wiec noszenie wozka mi nie straszne. O kwestii pchania pod gorke juz jednak nie pomyslalam. Rozwazam ewentualnie przednie kolka mniejsze skretne z opcja ich zablokowania. U mnie chodniki w wiekszosci proste, ale zimy rozne. Piszesz o zabieraniu do domu tylko gondoli, a nie wystawiasz dziecka w ciagu dnia na balkon, kiedy spi? U nas lato czy zima, widze wielu ogrodkach i na balkonach spiace dzieci.

Cytat:
Napisane przez justynalyp Pokaż wiadomość
Dziewczyny a kupujecie coś w prezencie na dzień ojca?
Tylko mojemu tacie

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
Dzis mam 11t6d i oto wróciły mdłości, wszystko mi smierdzi i apetyt za 0.
Wspolczuje Katerina, mnie mdli dzis caly dzien. Widzialam na pierwszej stronie watku dokument o zywieniu w ciazy, czy naprawde tego wszystkiego nalezy unikac?? Moja gin kazala tylko uwazac na kofeine i sery feta i plesniowe oraz na surowe mieso (jestem wegetarianka wiec to mi akurat nie grozi) .Wczoraj zobaczylam ten dokument i troche sie przerazilam . Do tej pory codziennie pilam miete, herbate malinowa i czasem jadlam jadlam orzeszki ziemne.
Moj dziec bedzie chyba wybredny, bo mam odruch wymiotny na wszystko, co nie jest najdrozszymi owocami lub pomidorami
uoyretfatsul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 18:43   #2942
Eirene1987
Zakorzenienie

dziewczyny nie wiem co robić.... byłam na wizycie serduszko ok, dzidziuś w porządku, niestety usg genetyczne możemy za 2 tygodnie zrobić bo się pomylił w tygodniach i przezierność karkowa ok ale to drugie to dzidzia za mała żeby sprawdzić także za 2 tygodnie następna wizyta

ale problem mam bo wyskoczyła mi ta oprycha i pytał mnie czy to nawracające powiedziałam że tak i on powiedział że skoro tak to heviran w tabletkach mam wziąć. że można skoro to nawracające.

teraz czytam na ulotce a tam: Jeśli jesteś lub przypuszczasz, że jesteś w ciąży, a także gdy karmisz piersią. Stosowanie preparatu w okresie ciąży ograniczone jest od przypadków, gdy w opinii lekarza oczekiwana korzyść dla matki przewyższa potencjalne zagrożenie dla płodu.

ufam temu lekarzowi ale boję się wziąć ten lek nie wiem co robić?????

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 18:53   #2943
uoyretfatsul
Raczkowanie

Eirene, przykra sytuacja;(
Dzieczyny pisaly wczesniej, ze opryszczka jako wirus jest niebezpieczna dla dziecka.
Pewnie dlatego lekarz przepisal ten lek.

Jesli masz watpliwosci, na Twoim miejscu skonsultowalabym sie ponownie z lekarzem, a moze takze z innym lekarzem, zeby potwierdzic, ze to jest najlepszy wybor.
Stary 2014-06-17, 18:58   #2944
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
A swojemu tacie? Rozumiem tez, że ktoś już może nie mieć jednego z rodziców.

Jeny dziewczyny u nas dzień ojca byl w niedziele i wlasnie wstalam i dalam tz kartke od syna na dzien ojca

Papke mam a nie mozgownice.

Dzis mam 11t6d i oto wróciły mdłości, wszystko mi smierdzi i apetyt za 0.

Ale to było pytanie o "przyszłego tate" , swojemu to wiadomo.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Tzn ja tak zrozumiałam pytanie

dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 19:00   #2945
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uoyretfatsul Pokaż wiadomość
Eirene, przykra sytuacja;(
Dzieczyny pisaly wczesniej, ze opryszczka jako wirus jest niebezpieczna dla dziecka.
Pewnie dlatego lekarz przepisal ten lek.

Jesli masz watpliwosci, na Twoim miejscu skonsultowalabym sie ponownie z lekarzem, a moze takze z innym lekarzem, zeby potwierdzic, ze to jest najlepszy wybor.
właśnie nie mam za bardzo z kim innym konsultować. ufam temu że tak powiem bezgranicznie.

znalazłam teraz parę stronek z czymś takim:

Bezpieczeństwo stosowania acyklowiru w ciąży jest coraz lepiej udokumentowane. Przeprowadzone w ostatnich latach badania obejmujące dużą grupę (ponad 1000) kobiet w ciąży przyjmujących acyklowir wykazały, że procent dzieci z wrodzonymi nieprawidłowościami nie jest większy niż w przypadku ogólnej populacji.

Coraz częściej w przypadku infekcji nawrotowej stosowane jest leczenie profilaktyczne (supresyjne).
W leczeniu profilaktycznym zwykle stosowany jest acyklowir w dawce 2 x po 400 mg na dobę. Należy podkreślić,
że stosowanie miejscowych leków przeciw HSV (kremy, żele), chociaż łagodzi i zmniejsza objawy, nie zapobiega nawrotom opryszczki.

może faktycznie nie jest to takie złe a ja za dużo w necie rzeczy czytam zamiast ufać lekarzowi

Stary 2014-06-17, 19:18   #2946
uoyretfatsul
Raczkowanie

Wcale Ci sie nie dziwie, bo z calym szacunkiem, lekarz to jednak tez tylko czlowiek, ze swoimi opiniami i przekonaniami. Uwazam, ze nie ma nic zlego w sprawdzaniu w kilku zrodlach.
Stary 2014-06-17, 19:27   #2947
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
dziewczyny nie wiem co robić.... byłam na wizycie serduszko ok, dzidziuś w porządku, niestety usg genetyczne możemy za 2 tygodnie zrobić bo się pomylił w tygodniach i przezierność karkowa ok ale to drugie to dzidzia za mała żeby sprawdzić także za 2 tygodnie następna wizyta

ale problem mam bo wyskoczyła mi ta oprycha i pytał mnie czy to nawracające powiedziałam że tak i on powiedział że skoro tak to heviran w tabletkach mam wziąć. że można skoro to nawracające.

teraz czytam na ulotce a tam: Jeśli jesteś lub przypuszczasz, że jesteś w ciąży, a także gdy karmisz piersią. Stosowanie preparatu w okresie ciąży ograniczone jest od przypadków, gdy w opinii lekarza oczekiwana korzyść dla matki przewyższa potencjalne zagrożenie dla płodu.

ufam temu lekarzowi ale boję się wziąć ten lek nie wiem co robić?????
Moja szwagierka była w podobnej sytuacji. Gin kazał brac jakieś tabletki, ale nie pamietam nazwy. Powoedzial ze taki wirus jest rownież groźny dla płodu i lepiej wziasc jednak tabletki zeby go zabić.

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 19:37   #2948
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Wcale Ci sie nie dziwie, bo z calym szacunkiem, lekarz to jednak tez tylko czlowiek, ze swoimi opiniami i przekonaniami. Uwazam, ze nie ma nic zlego w sprawdzaniu w kilku zrodlach.
dokładnie. ślepo nie ma co wierzyć.

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Moja szwagierka była w podobnej sytuacji. Gin kazał brac jakieś tabletki, ale nie pamietam nazwy. Powoedzial ze taki wirus jest rownież groźny dla płodu i lepiej wziasc jednak tabletki zeby go zabić.
a miała przed ciążą opryszczkę? bo najgroźniejsza jest pierwotna czyli taka która pojawia się pierwszy raz w ciąży. a ja już wcześniej miałam często więc mam nawracającą czyli niegroźną.
o ile w tym pierwszym przypadku trzeba leczyć to w drugim już niekoniecznie...

chyba jednak tego nie wezmę teraz. już mi to pękło smaruję sudocremem ładnie się zasusza.

Stary 2014-06-17, 19:54   #2949
evoletee
Przyczajenie

A ja moge dolaczyc? dzidzius ma sie urodzic ok 5 stycznia

evoletee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 20:01   #2950
alb
Zadomowienie

Cytat:
Dzieki za te uwagi doswiadczonej osoby Ja wlasnie mieszkam na parterze, wiec noszenie wozka mi nie straszne. O kwestii pchania pod gorke juz jednak nie pomyslalam. Rozwazam ewentualnie przednie kolka mniejsze skretne z opcja ich zablokowania. U mnie chodniki w wiekszosci proste, ale zimy rozne. Piszesz o zabieraniu do domu tylko gondoli, a nie wystawiasz dziecka w ciagu dnia na balkon, kiedy spi? U nas lato czy zima, widze wielu ogrodkach i na balkonach spiace dzieci.
Wtedy miałam wózek w domu, ale córka jak była malutka to zasypiała głównie przy karmieniu, więc musiałabym ją ubierać jak już spała, a wolałam jej wtedy nie ruszać na spacerach spała tylko jak chodziłam, jak się zatrzymałam na chwilę to się budziła... Ogólnie rzeczywistość często mija się z wyobrażeniem o opiece różnie to bywa...
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 20:09   #2951
TOMORROW
Zakorzenienie

Cytat:
nikt nie może podjąć decyzji za Ciebie, ale tu znalazłam coś co może Ci pomóc http://www.medonet.pl/zdrowie-na-co-...dka,index.html

Cytat:
Napisane przez evoletee Pokaż wiadomość
witamy!
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 20:14   #2952
martus336
Raczkowanie

czesc Mamuski! w srode bedac na badaniach okazalo sie, ze niestety mojej fasolki juz nie ma.. na dodatek ze mialam umowiona wizyte i lekarzowi mowilam ze znowu zaczelam krwawic nie chcial mi zrobic zadnych badan.! szukalam caly dzien innego lekarza bo nikt nie chcial mnie przyjac! eh..
mam nadzieje, ze u Was wszystko bedzie dobrze.. buziaki!

Uwielbiam koty
martus336 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 20:19   #2953
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
A ja moge dolaczyc? dzidzius ma sie urodzic ok 5 stycznia .
hej podobnie jak mój mój 6 stycznia

Cytat:
Napisane przez TOMORROW Pokaż wiadomość
nikt nie może podjąć decyzji za Ciebie, ale tu znalazłam coś co może Ci pomóc http://www.medonet.pl/zdrowie-na-co-...dka,index.html

już to czytałam właśnie to mnie uspokoiło w kwestii zaufania do lekarza
ale postanowiłam z mężem że jednak tego nie wezmę nie jest to aż tak uciążliwe żebym musiała jak wróci znów to wtedy pomyślę

Cytat:
Napisane przez martus336 Pokaż wiadomość
czesc Mamuski! w srode bedac na badaniach okazalo sie, ze niestety mojej fasolki juz nie ma.. na dodatek ze mialam umowiona wizyte i lekarzowi mowilam ze znowu zaczelam krwawic nie chcial mi zrobic zadnych badan.! szukalam caly dzien innego lekarza bo nikt nie chcial mnie przyjac! eh..
przykro mi

Stary 2014-06-17, 20:24   #2954
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
dokładnie. ślepo nie ma co wierzyć.

a miała przed ciążą opryszczkę? bo najgroźniejsza jest pierwotna czyli taka która pojawia się pierwszy raz w ciąży. a ja już wcześniej miałam często więc mam nawracającą czyli niegroźną.
o ile w tym pierwszym przypadku trzeba leczyć to w drugim już niekoniecznie...

chyba jednak tego nie wezmę teraz. już mi to pękło smaruję sudocremem ładnie się zasusza.
Ona ma tendencje do opryszczki. Często miała wczesniej opryszczkę.

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
Przykro mi ;-(

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 20:25   #2955
TOMORROW
Zakorzenienie

Cytat:
czemu tyle osób to spotyka???

trzymaj się kochana
Stary 2014-06-17, 20:32   #2956
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:

Lekarz nie opiera sie na przekonaniach czy opiniach tylko na wiedzy opinie to mogą mieć pacjenci

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Oczywiscie to tylko człowiek i moze sie pomylić w pewnych diagnozach itp wkoncu nie na darmo uczą sie 6 lat a pozniej tyle lat stażu i specjalizacji

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Wiec jedyne na czym moze sie opierać to zdobyta wiedza o doświadczenie

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Oczywiscie warto skonsultować z paroma lekarzami to napewno nie zaszkodzi ale napewno naszego potwierdzenia słuszności czy nieslusznosci głoszonych teorii przez lekarzy nie powinnismy szukać w necie bo naprawdę wiecej bzdur niz pożytecznej wiedzy

Prosze nie traktować tego jak atak

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:

Omg w którym tyg byłaś? Jak to możliwe?!;((( eh.. A na ip byłaś?

Stary 2014-06-17, 20:34   #2957
TOMORROW
Zakorzenienie

dziewczyny, bardzo wielu z Was nie ma na pierwszej stronie
powysyłajcie podst. info do simonee, zeby Was tam umieścić

są tylko:Sjero - Ola, 34 lata, PTP 01.01.2015
Allgoodthings- Ania, 26 lat, PTP 4.01.2015
Katerina 00 – Kasia, PTP 02.01.2015, mama synka (luty2012)
ma.ko – Magda, 28lat, PTP 31.12.14 – 05.01.2015
Vic87 - Ania, 27 lat, PTP 15.01.2015
Ellyunia – 25lat, PTP 7.01.2015
Lilijka3 - Agnieszka, 30 lat, PTP 12.01.2015, mama córeczki (luty2011)
Justynalyp – Justyna, 26 lat, PTP 06.01.2015
LindaC- Agnieszka, 30lat, PTP 15.01. 2015
StoleTheSun - Marta, 22 lata, PTP 17.01. 2015
motylek2701-Iwona, 24 lata, PTP 5-6.01.2015
Anjaa31 - Ania, 24 lata, 02.01.2015
simonee – Sylwia, 33lata, PTP 14.12.14-01.01.2015
Pandorcia84 – Agnieszka, 30lat, PTP 27.12.2014
Nuna2 - 24lata, PTP 03.01.2015, mama córeczki (czerwiec 2013)
Emi_279 - Ania 35 lat , PTP 15.01.2015
Tomorrow - 29 lat, PTP 15.01.15
Ewka 1368- 28lat, PTP 03.01.2015
olena90- Ola , 24 lata, PTP 25.01.2015
fashionaddicted - Ewa, 26lat, PTP 5-7.01. 2015
akralowa - Asia, 23 lata, PTP 04.01.2015
madzikuu- Magda, 25lat, PTP 02.01.2015
Kinqaa- Kinga, 23 lata, PTP 27.01.2015 mama córeczki ( marzec 2010)

a jest nas tu dużo więcej
Stary 2014-06-17, 20:40   #2958
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
my kupiliśmy wozek quinny ze wzgędu na jego niską wage.
Mieszkaliśmy na stromym 3 pietrze,nie było opcji wnoszenia wózka do góry,dlatego potrzebny nam był wozek,ktory zmieściłby sie w niewielkim bagażniku.
Tż przez 10msc przed i po pracy składał i rozkładał wózek(ja też przed i po pracy żeby on mógł wyjśc z domu)
przypinał kłódką do barierki.
Troche ryzykowne,ale wózek był używany wiec az takiej wielkiem straty by nie było.
Niestety,bywalo,że młode mi zasnęło i musiałam targać gondole z dzieckiem(tak jak mówiłam strome schody!) na 3 piętro,stelaż zostawał na kłódce na dole.
Potem zmieniliśmy mieszkanie i do bloku mamy 7 schodów pod rząd i potem 3xpo 2 schody,niestety quinny buzz jest lekki i dlatego też niestety niezbyt solidny,wiec po tych schodach szybko bym go chyba zamęczyła.
Niestety moja rama juz pod koniec trzeszczała i czasami tez na ulicy widze,że te wózki zwyczajnie trzeszcza.
Syn i tak już jezdzil w spacerówce,wiec postanowiliśmy sprzedać quinny i kupić samą spacerówke,a że wyprowadziliśmy sie na obrzeża miasta,potrzebny mi był wózek z kołami pompowanymi,łatwiej mi sie go po schodach targało i z góry tez miekko na oponkach co mi malutki nie wypadł
Miałam najpierw mamas&papas o3 sport który ważył 15 kilo sam wózek plus 10 dziecko plus jakies zakupy,czyli pchałam jakies 30kg tylko że nasz blok jest na dośc sporym wzniesieniu i wepchanie tylu kg wykańczało mnie fizycznie (po przyjsciu do domu musiałam sie przebrać,taka byłam spocona)
Teraz mam jane powertrack 360 (stary model) i wazy jakies 9kg.
No i jak pierwszy raz zjechalam janem ze schodów to o jeny,milion bardziej solidniejszy i stabilniejszy niz quinny.
Także naprawde trzeba wziąć pod uwage swoje indywidualne potrzeby,czego od wózka wam trzeba,no i z kupowaniem nowego jest tak,że jak wam nie podpasuje to bedzie żal,że tyle kasy wydane i tu trzeba kupić inny (koleżanka tak miała).

Ja lubie trójkołowce,jak to ktoś określił taczki,są bardzo zwrotne i niestety bywaja wywrotne (zdażyło mi sie to z quinny,nigdy z mamas albo jane,bo są duzo dłuższe i jakoś lepiej "siedzą" na drodze).
No i wózki z pompowanymi kołami sa chyba jednak cięższe niz te z plastikowymi.
Ah to tyle mojej opinii na temat wózków

Cytat:

Cytat:
bardzo mi przykro.

Mam usg w poniedziałek i strasznie się martwię
Tak mnie powrót mdłości troche uspokaja ale i tak sie martwie,dobrze ze mam starszego synka to mi jakoś czas wypełnia,nie mam czasu myśleć przy tym małym duracelku

Edytowane przez Katerina_00
Czas edycji: 2014-06-17 o 20:43
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 20:50   #2959
justynalyp
Zadomowienie

A może by nas tak na tej pierwszej stronie ułożyć według terminu porodu? To tylko mój głupi pomysł
justynalyp jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-17, 20:53   #2960
Kinqaa
Zakorzenienie

Cytat:
A może by nas tak na tej pierwszej stronie ułożyć według terminu porodu? To tylko mój głupi pomysł
Nawet przejrzyscie by to wyglądało

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 20:57   #2961
justynalyp
Zadomowienie

A już się bałam publicznego linczu. Skoro nic takiego nie nastąpiło, to wnioskuję również (chociaż jest jeszcze trochę za wcześniej) o zrobienie listy z wyprawką dla dziecka. Ja nie mam zielonego pojęcia co trzeba kupić, a na internecie co strona to inne rzeczy wypisują i może warto by zrobić taką jedna przemyślaną listę, by nie wydawać niepotrzebnie pieniędzy na rzeczy zbędne.
Stary 2014-06-17, 20:58   #2962
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
A już się bałam publicznego linczu. Skoro nic takiego nie nastąpiło, to wnioskuję również (chociaż jest jeszcze trochę za wcześniej) o zrobienie listy z wyprawką dla dziecka. Ja nie mam zielonego pojęcia co trzeba kupić, a na internecie co strona to inne rzeczy wypisują i może warto by zrobić taką jedna przemyślaną listę, by nie wydawać niepotrzebnie pieniędzy na rzeczy zbędne.

Jestem za!

Stary 2014-06-17, 21:04   #2963
TOMORROW
Zakorzenienie

odnośnie dźwigania ciężkich nosidełek-niektóre wózki mają takie wyjmowane materiałowe wkłady z obramowaniem i z uszami po bokach, więc nie waży to nic

nie podam konkretów, bo siostra ma takie coś jeszcze po starym wózku, ale nie wiem jakim

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
to by musiały zweryfikować dziewczyny z dziećmi
choć i tak pewnie rozbieżności będą
np. niektórzy uważają podgrzewacz do mleka za zbytek, a dla mnie to must have

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-17, 21:08   #2964
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
to by musiały zweryfikować dziewczyny z dziećmi
choć i tak pewnie rozbieżności będą
np. niektórzy uważają podgrzewacz do mleka za zbytek, a dla mnie to must have
ja uzywam podgrzewacza do dziś,prawie 2,5 roku
przy drugim dziecku ono może mnie zupełnie inne potrzeby i moge potrzebować zupełnie innych "zabawek".
Myślę,ze z czasem stworzymy idealna liste
Stary 2014-06-17, 21:08   #2965
justynalyp
Zadomowienie

a ja na przykład teraz dowiedziałam się że istnieję coś takiego jak podgrzewacz do mleka
Stary 2014-06-17, 21:09   #2966
Kinqaa
Zakorzenienie

Podgrzewacza nie mialam i Katerina jak się nim obsługuje? Powiedz o plusach jesli masz chwilke

you have lost a diamond

Stary 2014-06-17, 21:16   #2967
TOMORROW
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Podgrzewacza nie mialam i Katerina jak się nim obsługuje? Powiedz o plusach jesli masz chwilke
hihi, włącza się
to jest takie plastikowe coś, wlewa się tam wodę (ciągle jest ta sama), wkłada się butelkę i za 5 minut masz idealną temperaturę,a w tym czasie robisz coś innego, np. przewijasz dziecko

miałam próbę podgrzania odciągniętego mleka wrzątkiem, to było za gorące, potem kombinacja, żeby ochłodzić, czas płynie, dziecko ryczy

oczywiście, jak ktoś karmi piersią, to nie ma tego problemu, ale już jak np. mąż zostaje sam w domu z dzieckiem i z zapasem mleka w lodówce, albo jak ktoś woli z butelki to jest super sprawa

Edytowane przez TOMORROW
Czas edycji: 2014-06-17 o 21:21

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-17, 21:22   #2968
Kinqaa
Zakorzenienie

Yhym to ciekawa sprawa. No nie śmiać się nie mialam

you have lost a diamond

Stary 2014-06-17, 21:28   #2969
TOMORROW
Zakorzenienie

Cytat:
Yhym to ciekawa sprawa. No nie śmiać się nie mialam
a widzisz, ja mogę zgrywać cwaniaka, bo akurat siostrze pomagałam przy dzieciach , a tak to bym była zielona masakrycznie

coś o wyprawce pewnie też dorzucę, ale za miesiąc, jak już powiem rodzinie-to wtedy wypytam siostrę o szczegóły, ona używała np. laktatora, różne buteleczki ma przetestowane (niestety nie załapię się na wyprawkę po niej, bo ona też jest w ciąży )

już mi nawet oddała w zeszłym roku ciuchy ciążowe, ale się okazało, że trzeba jej oddać hihi
Stary 2014-06-17, 21:32   #2970
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:

Cytat:
hihi, włącza się
to jest takie plastikowe coś, wlewa się tam wodę (ciągle jest ta sama), wkłada się butelkę i za 5 minut masz idealną temperaturę,a w tym czasie robisz coś innego, np. przewijasz dziecko

miałam próbę podgrzania odciągniętego mleka wrzątkiem, to było za gorące, potem kombinacja, żeby ochłodzić, czas płynie, dziecko ryczy

oczywiście, jak ktoś karmi piersią, to nie ma tego problemu, ale już jak np. mąż zostaje sam w domu z dzieckiem i z zapasem mleka w lodówce, albo jak ktoś woli z butelki to jest super sprawa
dokłanie tak,ja karmiłam piersią rok i bywało,że odciągałam i mąz podgrzewał też moje mleczko.
Dziś niekiedy,ale nieczęsto,czasami laduje obiadek do słoiczka i podgrzewam jak ugotowałam na dwa dni
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości