![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Filologia polska, Wrocław
wiecie co, politechnika jest chyba blisko akademikow UWr, wiec jak sie dostanę do DS to często bede tam gdzieś sie kręcić
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Przyczajenie
|
Ja tam nie szukam żadnego faceta, bo mam już swojego kooochanego chłopaka.
Ale jakiś męski osobnik przydałby się wśród tylu kobietek polonistek ![]() U Was też jest tak duszno dziś? Bo ja już nie mogę... goooorącooooo... ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Przypomniało mi się - ciekawe jak jest z łaciną. Uczymy się jej przez całe 3 lata? Ja chciałabym już plan zajęć mieć ![]()
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
witaj w klubie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Ja jestem zwolenniczką - a właściwie żywym dowodem :P - tezy, jakoby dziewczyny z polonistyki świetnie dogadywały się z chłopcami z politechniki.
![]() Ja nie mogę doczekać się łaciny! Pasjonuje mnie ten martwy język, choć nigdy nie miałam z nim zbyt wiele do czynienia ![]() Ale chyba uczy się go od podstaw, kolega kiedyś mi opowiadał, że początkowa faza nauki łacińskiego polega na przyswajaniu tych słynnych ich sentencji, ale ile w tym prawdy - nie wiem. Też chcę mieć już plan zajęć! Najlepiej z rozkładem autobusów po zakończeniu wakacji. :p |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
wf macie na II roku, przez dwa semestry, lub w formie obozu w w akacje (samemu się za to płaci). Są różne zajęcia do wyboru ale zapisy sa przez internet a konto jest aktywowane w danym czasie w zależności od czegośtam (chyba wg. średniej) więc można się nie załapać. Zwolnienia na lewo też się nie da raczej bo jest specjalna komisja i ktoś musiałby być chyba totalnie sparaliżowany, żeby nie moc uczestniczyć w zadnych zajęciach.
![]() |
#66 |
Przyczajenie
|
Aha, jak od II roku to na razie nie ma się czym przejmować.
Ja lubię różne sporty, chyba mi będzie brakowało na I roku zajęć wf ![]() Jak znajdę czas wśród 'natłoku' wykładów itd. itp. ![]() ![]() Hmm... ja łaciny nie miałam w LO, znam kilka sentencji, ale to właściwie dobrze, że poznamy ten język. W końcu przed laty posługiwali się nim wszyscy wykształceni ludzie. ![]() Jakich języków się do tej pory uczyłyście? Ja j.niemieckiego i j.angielskiego, ale tego drugiego 3 lata dopiero w LO. Dlatego na studiach będę kontynuowała j.niem. I tu mi się nasuwa kolejne pytanie ![]() Oczywiście + łacina ![]()
![]() |
#67 |
Konto usunięte
|
Uczycie się 1 języka za darmo przez 2 lata (4 semestry) albo mozecie te 4 semestry wykorzystac na kilka jezykow z tym, że w ciagu licencjatu musicie osiagnac poziom B2 z wybranego jezyka obcego. Łacina tylko przez rok chyba. Też byłam kiedys tak napalona na łacine, że to taki piekny jezyk ze az na fiologie klasyczną poszłam po czym zwiałam z niej po semestrze
![]() Moze będę studiowała polonistykę od tego roku, jeżeli zrezygnuje jeszcze 15 osób (w co naiwnie wierzę) ![]() Edytowane przez 201707171556 Czas edycji: 2009-07-18 o 23:50 |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
duzo zajec,duzo nauki? :P
i czy mam isc juz do okulisty po okulary? :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
Ja pewnie będę dalej męczyła angielski, bo niemiecki jest dla mnie językiem, którego po prostu nie mogę już słuchać :P. Chociaż...gdyby istniała na to szansa, chciałabym wreszcie liznąć trochę hiszpańskiego. Wie ktoś, czy jest szansa uczenia się go na polonistyce? ;>
Nomileczko, ja np. bez wahania idę do okulisty - obawiam się, że moja wada wzroku zacznie się błyskawicznie rozwijać od października. :P Ty też nosisz okulary? ;> Edytowane przez hohlkopf Czas edycji: 2009-07-19 o 09:11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczęta
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
Hej Aga! Gratulacje!
(zaraz sprawdze, ale chyba nie mam zapisanego) A może Ty wybierasz się do akademika? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ale chodzi o ten sam kwestionariusz, na którym widnieją już automatycznie wypełnione nasze indywidualne dane osobowe czy o coś innego? ;> (tyle że za cholerę nie mogę sobie przypomnieć, ażebym coś poza tym oddawała
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
hohlkopf to było to, co miało nasze dane osobowe
![]() Szarlotka, ja idę do akademika ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
Hana-do którego?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za chęć pomocy z kwestionariuszem(nie wiedziałam, że automatycznie podawane są tam nasze dane, dlatego myślałam o jakimś ogólnym wzorze
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Ja razem z kolezanka ktora idzie na germanistyke szukamy mieszkanka :P rzekomo moj znajomy ksiadz z Wrocka ma cos ciekawego na oku :P
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Szarlotka, ja do słowianki (czy jak to się nazywa ;3), dwudziestolatka i kredki chyba.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny i chłopaki - przyszli poloniści (jeśli takowi czytają po kryjomu forum ;P i wstydzą się dołączyć do nas) - a co powiedzieli/ałybyście na jakieś spotkanie integracyjne
![]() Oczywiście jeśli ktoś, kto już studiuje i też jest chętny to byłoby super gdyby przybył. ![]() ![]() hmm.. no ja nie wiem. Może ktoś ma jakiś pomysł? A co do miejsca to musi zaproponować je ktoś już studiujący. Co Wy na to?? Polecajcie, wymyślajcie, wyrażajcie swe zdanie. ![]()
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
Milenko, ja na pewno będę, planuję się wprowadzić do Wrocławia w połowie września, ale i wcześniej nie miałabym problemów, żeby tam przyskoczyć
![]() Na chłopaków nie mamy tu chyba co liczyć, wizaż to pewnie typowo kobiece forum. ![]() Mam takie pytanie do kogoś już studiującego: czy na fp jest jakaś szansa uczenia się języka obcego od podstaw, praktycznie już od października? ;> |
![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
Szarlotka, jak mi się uda dostać, to zapewne się spotkamy
![]() mmilkaaa dobry pomysł z tym spotkaniem, osobiście proponuję ostatnie dni września. |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
Ja również piszę się na owo spotkanie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To wygląda tak: piszesz test z języka, który już miałaś- np. angielski. Jeżeli napiszesz ten test tak dobrze, że wyprzedzisz najwyższy z poziomów wymaganych na tym kierunku (chyba B1 czy B2 nie pamiętam jak to było) to możesz w sesji zimowej zdawać od razu egzamin z języka (i nie musisz na niego chodzić) a od semestru letniego zacząć nowy. No i podobnie sytuacja wygląda jeśli napiszesz test na takim poziomie, że wystarczy Ci jeden semestr żeby go zaliczyć do wymaganego progu. Nie znam sytuacji, w której możnaby zacząć drugi język obcy od podstaw od razu w październiku, ale wydaje mi się, że moga tak osoby posiadające certyfikat. Ogólnie to nie wiem czy nie wprowadzam Was w błąd bo to było 3 lata temu jak ja szłam na studia ale wtedy tak to wyglądało.
![]() |
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
polecam forum uwr tam jest juz pare osob chetnych, zeby sie spotkać- szukajcie w zakladce filologia polska- jest tez ciekawe miejsce na spotkanie-stary rynek
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
piszę się ! (: tez koncowka wrzesnia najlepiej ;>
ile zdjec od was chcieli? jakie sa warunki ubiegania sie o akademik? |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Przyczajenie
|
No to super. To ja pod koniec września przypomnę o tym i się dokładnie dogadamy
![]() Nomileczko, ja zostawiłam 2 zdjęcia ![]()
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
ja też dwa
![]() a wnioski o stypendium socalne do 31 sierpnaia sie sklada chyba ale to w dziekanacie FP? |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
to wytlumaczcie mi dlaczego ode mnie chcieli az 5 ?!?!?! kolega dzwonil,ze mam doslac.. szok
![]() hm.. do 31 sierpnia o socjalne? Rzućcie jakiegoś linka kobietki drogie..Bo ja mam nieco ciężki okres w pracy teraz i mało co ogarniam.. hm jest gdzieś plan zajęć? koleżanka na germanistyce ma już.. Edytowane przez nomileczka Czas edycji: 2009-07-23 o 16:08 |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() Właśnie, to ja muszę dokładnie doczytać do kiedy ten wniosek. Aha- jak jest z odbiorem stypendium- pewnie tylko na konto wypłacają ? I trzeba od razu im podawać numer konta przy składaniu wniosku? Orientuje się ktoś? A jeśli chodzi o plan to też jestem go ciekawa ![]() A jak tam z 'wyprawką na studia'? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Szykujecie? I co ?
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
o co do wyprawki to a zacznę niedługo kompletować
![]() ![]() bo i tak sie nie nadaje do gotowania ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:38.