![]() |
#121 |
Przyczajenie
|
Dot.: Piękna sylewetka do wakacji
Cześć Motylaaanoga
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]()
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
martus9191 przepraszam bardzo za błąd ;p a co do wagi początkowej wpisałam 50 kg ponieważ ważyłaś tak w zeszłym tygodniu prawda??
![]() ![]() ![]() Witam Dreamer9o, Gosefixa84, motylaaanoga, monika13k ![]() Ja dziś pierwszy dzień pracy ![]() ![]() Miłego dnia ![]()
![]() |
#124 |
Raczkowanie
Lokalizacja: "... tam gdzie gwiazdy spadają,a marzenia się spełniają"
|
Kselijka
Nie przejmuj się takimi tekstami.To powinno działać na Ciebie motywująco.Schudniesz i pokarzesz tym pajacom jaka laska z Ciebie
![]() Adriennne Kurcze,nie jestem za owsianką.Nie jadłam jej już z 20 lat.
![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
kselijka oj doskonale Cię rozumiem, też często mi dogadywano że " oo przytyłaś" itp. nie przejmuj się i rób swoje!
![]() ![]() Andziussska Trzymam kciuki! ![]() Gosefixa84 ile czasu byłaś na tej diecie i z czego zrezygnowałaś? a i czy ćwiczyłaś? ![]() Ja niedawno wstałam i zjadłam serek wiejski ze szczypiorkiem, może mało pożywne śniadanie, ale czułam, że nic "większego" nie dam rady zjeść ![]() ![]() Miłego dnia i przede wszystkim silnej woli Kobietki ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U lekarza z tym nie byłam, gdyż ból towarzyszy jedynie podczas lub bezpośrednio po wysiłku więc pewnie to on jest tego przyczyną. Ciekawe się czy przy bieganiu na bieżni byłby taki sam efekt? Ja się poważnie zastanawiam nad siłownią bo zajęcia na fitnessie nie dają mi już takiej satysfakcji jak na początku. Mimo, że są coraz intensywniejsze to jednak nie męczę się już tak na nich, a ta część gdy wykonujemy układ choreograficzny zwyczajnie mnie denerwuje. Wolę zajęcia gdy wykonujemy jedynie różnego rodzaju ćwiczenia (szczególnie lubię wtorkowe zajęcia z hantelkami). Dlatego wydaje mi się, że siłownia to będzie dobry wybór, o ile oczywiście trafię na kogoś kto mnie pokieruje. Jeśli chodzi o spowolnienie metabolizmu w czasie choroby to nie masz się czego bać. Organizm wykonuje teraz ciężką pracę, jaką jest walka z wirusami i nie wchodzi w fazę oszczędzania energii, która powoduje spowolnienie metabolizmu. ista89 Podziwiam wytrwałość jeśli chodzi o rower, ale u mnie by się raczej nie sprawdził. Po pierwsze w domu ćwiczy mi się kiepsko bo zawsze mam wiele rzeczy do zrobienia i często ktoś mi przeszkadza (najczęściej mój synek, który zawsze ma mi coś do powiedzenia), a poza tym nie lubię takiego monotonnego wysiłku. No i nie mam miejsca na rower. W grupie bardziej się przykładam do ćwiczeń, a i nie bez znaczenia jest fakt, ze są to zajęcia płatne i szkoda by mi było nie skorzystać z tych zajęć na max moich możliwości skoro i tak za nie zapłaciłam. Adriennne Uważam, że do owsianki lepiej rodzynki niż cukier. Możesz dodawać też miód albo słodkie owoce np. gruszkę, truskawki czy ananasa. Wtedy już żadnych innych dosładzaczy. Mam jeszcze jedno zastrzeżenie to twojego menu. Jesz bardzo mało mięsa, a ryb to już w ogóle. To bardzo źle, bo dostarczasz sobie mało wartościowego białka. Szczególnie ważne są ryby bo oprócz białka dostarczają również dobrych tłuszczy, które są niezbędne przy procesie chudnięcia. Dorzuć też do jogurtu czy owsianki trochę pestek lub orzechów. One również zawierają dobre tłuszcze. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() To mój 7 dzień diety ![]() ![]() Co do sportu- kiedyś ćwiczyłam na siłowni 5 razy w tygodniu, przez gdzinę miałam ćwiczenia siłowe, potem godzine biegu na orbitreku ( czy jak to się pisze ![]() Teraz kiedy mam dziecko ( w sierpniu skończy 3 lata ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wybrałam klub blisko mnie- zapisze się na zumbe i może czasami jakaś bieżnia. Na trening siłowy nie mam już ochoty ani energii, no i przy treningu siłowym poszłam troche na mase a z perspektywy czasu widzę, że nie lubię być masywna ![]() ![]() Potem napiszę co jem, teraz praca wzywa ![]()
![]() |
#128 |
Rozeznanie
|
A ja wczoraj zaliczyłam pierwsze zajęcia z zumby. Spodobało mi się bardzooo, ale dziś wszystko boli
![]() ![]() Ogólnie mój plan to raz w tygodniu zumba, basen, bieganie, 2 razy w tygodniu orbitrek i codziennie 50 brzuszków. I aby szybciej do upragnionej wagi i sylwetki ! ![]() Kobietki a czy któraś z Was skacze na skakance? Co myślicie, warto? ![]()
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
Dreamer9o Ja skakałam kiedyś na skakance, jest to dobra sprawa dla nóg i pupy, jednak łatwo sobie przez nią stawy rozwalić dlatego też dobre obuwie to podstawa
![]() ![]() a ja dziś mam zły dzień!! niedawno odebrałam prawko i jakoś jazda samochodem mi nie wychodzi, było już dobrze a teraz znowu jakoś nie tak i przez to zjadłam prawie całą tabliczkę czekolady także JESTEM NAJLEPSZA ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
monika13k musisz się rozjeździć, poza tym czy Twoje auto jest takie jak na kursie? Każde auto inaczej się prowadzi, więc nie martw się że Ci na razie nie wychodzi. I od czekolady jaj najdalej
![]() Dreamer90 ja dziś zaczęłam skakać ![]() justyna_t brawa za trzymanie diety i motywacje do ćwiczeń ![]() afryga bardzo dziękuję za wskazówki, postaram się zastosować. Do owsianki jak tylko się pojawią będę dorzucać owoce sezonowe, a o ananasie (zakładam że chodziło Ci o puszkowanego) jakoś nie pomyślałam. Nasiona do jogurtu też dorzucę. a co do mięs... wędliny nie jadam, bo od pewnego czasu nie lubię, jedynie w jajecznicy, na zapiekance (których teraz nie robię) i pizzy (której również teraz nie jem), Nie jem ryb (a wiem że powinnam) bo też średnio lubię, ale myślę że wynika to z braku umiejętności ich przygotowania, więc poszukam jakiś przepisów na necie. Dodatkowo przeciwko rybom jest reszta rodziny ( a gotuję dla wszystkich). A z innych mięs to dziś na obiad będzie pierś z kurczaka ![]() S_Candall aż do soboty też ostatnią owsiankę jadłam bardzo bardzo dawno temu, ale spróbowałam i mi posmakowała Andziussska trzymam kciuki ![]() ![]() zmykam gotować obiadek ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Rozeznanie
|
Co do skakanki to się jeszcze zastanowię
![]() A jeśli chodzi o owsiankę, to codziennie rano gotuję ją na mleku i dodaję łyżeczkę cukru (cukier - ![]() W sumie nie pomyślałam wcześniej żeby zamiast cukru dorzucić rodzynki... Ale powiem Wam, że tak jak kiedyś nie pomyślałabym, że owsiankę da się lubić, tak teraz nie wyobrażam sobie dnia bez niej ![]() Zmykam na basen ![]()
13.02.2016 narzeczona ![]() 11.07.2016 It's a girl !! ![]() Edytowane przez Dreamer9o Czas edycji: 2012-03-21 o 13:31 |
![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chcesz inny pomysł na owsiankę to polecam taką: porcję płatków owsianych zalewasz dzień wcześniej wrzątkiem, następnego dnia rano grzejesz ją w mikrofali (lub na gazie jak nie masz mikro), dodajesz 2-3 czubate łyżki serka wiejskiego, 3-4 pokrojone truskawki (bardzo dobre są teraz w biedronce) i łyżeczkę miodu. To jest moja, puki co, najukochańsza wersja. Bardzo smaczna jest też na wodzie, z serkiem wiejskim, gruszką i orzechami włoskimi. Obie są słodkie i niezwykle syte. Jajecznicę z wędliną jak najbardziej możesz jeść, byle by nie smażyć jej na dużej ilości tłuszczu, za to mała porcja masła będzie ok. Jeśli chodzi o ryby to polecam makrelę wędzoną, filety śledziowe w pomidorach, rolmopsy w zalewie. Wszystkie te opcje możesz jeść bez dodatków np. na kolację. Bo kto powiedział, że jak ryba to tylko na obiad ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() Ja dziś niestety zgrzeszyłam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zła jestem na siebie strasznie ![]() A co do skakanki tez mam zamiar sobie kupić, kiedyś skakałam regularnie i efekty faktycznie były ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Raczkowanie
Lokalizacja: "... tam gdzie gwiazdy spadają,a marzenia się spełniają"
|
Cytat:
justyna_t
Naprawdę już widzisz różnicę?Ja też jestem 7 dni na diecie i nic! Zero grzeszków,a czuje się tak samo jak przed dietą.Może dlatego,że jestem dzień przed @??? ![]() Adriennne Też tak myślę,że w końcu się skuszę na owsiankę.Na diecie chyba wszyscy ją jedzą.Jaką trzeba kupić?Chyba w każdym sklepie jest???
![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
S_Candall ja robię owsiankę z płatków owsianych błyskawicznych. Biorę pół szklanki płatków, wsypuję do garnuszka dodaje pół szklanki mleka i pół szklanki wody 3 minuty i gotowe. Później dosypujesz składniki które aktualnie chcesz
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie, co do tej diety 1000 kalorii. Mógłby mi ktoś napisać, co KONKRETNIE mam jeść?
![]() i czy mogę tak od razu zacząć tą dietę, czy może lepiej na początek ograniczyć do minimum wielkość posiłków, które teraz zjadam, żeby nie było takiego szoku dla organizmu? No i przez ile mogę stosować dietę i po jakim czasie powinny być efekty ![]() Wdzięczna byłabym jeszcze za polecenie jakiś ćwiczeń. Ja na razie robię tylko 6 waidera na brzuch. Przydałoby się coś na nogi i pośladki ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o płatki to bardziej wartościowe od błyskawicznych są górskie. Można gotować je tak jak powiedziała Adriennne albo wcześniej zalać gorącą wodą lub mlekiem aby wchłonęły wilgoć (ok 3-4 łyżki płatków zalewasz w misce odrobinę ponad ich poziom), a później jedynie podgrzać (ja zalewam dzień wcześniej a rano podgrzewam w mikrofali, bo nie mam zazwyczaj czasu na gotowanie, mieszanie i pilnowanie, żeby nic nie wykipiało czy przywarło). Jeśli robisz je na mleku to wystarczy dodać owoce jakie lubisz i tak zajadać ew. dolać mleka, żeby nie była taka gęsta. Jeśli zaś na wodzie to dodajemy serek wiejski, serek homogenizowany lub twaróg, no i owoce. Ze względu na białko potrzebne przy diecie polecam raczej 2 wersję, mleko bowiem zawiera jego znikome ilości. Nie ukrywam, że odkąd spróbowałam owsianki z serkiem wiejskim, nie jem nic innego na śniadanie. Zmieniam jedynie dodatki.
Ze względu na to, że taka owsianka jest niezwykle gęsta i sycąca nie czujesz potrzeby podjadania przez długi czas. Cytat:
Radze ci przejrzeć wątek z prawidłowymi jadłospisami i do nich się stosować. Co do ćwiczeń. Aerobicznej 6 nie polecam. Możesz uszkodzić sobie kręgosłup, a i tak efektów nie osiągniesz takich jak się spodziewasz, gdyż jest to ćwiczenie na wyrobienie mięśni a nie utratę wagi czyli stratę tłuszczu. Do tego jest ona monotonna i przez to szybko się nudzi. Poleciłabym ci raczej jakieś zajęcia fitness lub rower czy biegi, a jeżeli chcesz ćwiczyć w domu i masz trochę miejsca przed komputerem to z całym sercem polecam zumbę. Na youtubie jest kilka fajnych, ponad 30 minutowych filmików. Jest to fajny sposób na schudnięcie. Jeżeli chcesz dołożyć coś na mięśnie to zamiast szóstki polecę raczej 8 min. Jest to ośmiominutowy zestaw ćwiczeń, które możesz wykonywać codziennie. Są 4 rodzaje tych ćwiczeń: * 8 min ABS na brzuch * 8 min LEGS na nogi * 8 min BUNS na pośladki * 8 min ARMS na ramiona Ale to jedynie dodatek do ćwiczeń aerobowych. Same niewiele ci nie dadzą. Edytowane przez afryga Czas edycji: 2012-03-21 o 17:28 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Przyczajenie
|
do Monika13k. witam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
Cześć Kochane, bardzo dziękuje ze mile, pomocne słowa!
![]() ![]() I śniadanie - 3 małe drożdżowe racuszki z jabłkiem (nie smażone na oleju) + woda z octem jabłkowym II przekąska - twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem + czerwona herbata III orzeszki nerkowca + suszone banany + koktajl truskawkowy IV miseczka ryżu z pomidorem, papryką i kurczakiem + woda z cytryna + 2 wafle ryżowe V ciepłe mleko + drożdże -> własnie sobie grzeje mleczko ![]() To tyle na dziś, nie jestem nawet za bardzo na siebie zła za te dzisiejsze jedzonko ![]() ![]() ![]() ![]() Przed chwilą znalazłam na youtube fajne ćwiczonka - co do stopnia trudności, powinnam dać radę ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=A8c-HJjpZsE&feature=fvst
Chudniemy! ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kselijka Czas edycji: 2012-03-21 o 19:35 |
![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |||
Zakorzenienie
|
Ale jestem dzisiaj wypompowana, dopiero wróciłam przed chwilą z uczelni... Musiałam się w chorobie zwlec i siedzieć przez cały dzień. Zgrzeszyłam czekoladą do picia. Ale to pierwszy grzech, jeśli chodzi o nadmiar jedzenia od początku tego wątku, tak się pocieszam
![]() No jasne. Lubię Twój nick, bo mój chłopak, który nigdy nie przeklina tak mówi ![]() Witam też oczywiście pozostałe dziewczyny które przyłączyły do wątku! Już za późno na trzymanie kciuków, ale jestem pewna, że poszło świetnie ![]() Cytat:
Pocieszyłaś mnie trochę, bo nie mam sił ćwiczyć. Nie dam rady, chociaż już chyba nie mam gorączki, ale wciąż mnie męczy paskudny katar. Cytat:
![]() Cytat:
Eeee.. to żaden prawie grzech takie dwie drobnostki ![]() ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
motylaaanoga z ćwiczeń (stricte na brzuch) polecam te które robię - z książki abs czyli mięśnie brzucha. autor: Kurt Brungardt. robisz co 2 dzień zwiększając ilość powtórzeń, a potem ilość ćwiczeń. Zresztą jeśli chcesz to przeczytaj.
Wiem, że płatki owsiane górskie są zdrowsze i mam zamiar je jeść ale miałam jeszcze w domu błyskawiczne więc albo owsianka, albo ciasta owsiane a opcja 2 to ogromna pokusa ![]() Co prawda jeszcze nie wszystkie zamieściłyśmy dzisiejsze przepisy ale jeśli mnie oczy nie mylą to żądna nie popełniła większych grzeszków (monika13 czekoladę, ale warunki stresu możemy uznać za okoliczności łagodzące) Skończyłam na dziś jeść więc to mój jadłospis: ŚNIADANIE 7.10 Owsianka z jabłkiem i rodzynkami ŚN II 11.30 Sałatka z pomidora i sera feta + 2 tekturki z serkiem kanapkowym i jajkiem OBIAD 16.40 2 kotleciki z tego przepisu https://wizaz.pl/kulinaria/przepis_widok.php?id=2194 (smażyłam na odrobinie oliwy z oliwek dodając jej co drugą porcje) 2 ziemniaczki, łyżka sałatki z buraków PODWIECZOREK KOLACJA 20.20 Jogurt +/- 200g z suszonymi śliwkami, nasionami słonecznika, migdałami i jabłkiem afryga czy takie dodatki mogą być? Akurat to miałam w domu, ale jeśli to też się niezbyt nadaje (miałam wątpliwości co do migdałów) to zakupię co będzie trzeba tylko napisz proszę co będzie najlepsze ćwiczenia: skakanka a jak nie mogłam to marsz dla uspokojenia oddechu - 30 minut + ćwiczenia na brzuch |
![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
Mahdab No niestety plac to jest ciężka s
![]() ![]() ![]() ![]() Gosefixa84 aha dzięki za odp. ![]() Mój dzisiejszy jadłospis : Śniadanie- serek wiejski ze szczypiorkiem i do tego zielona herbata 2 śniadanie: jabłko a potem prawie cała tabliczka czekolady ![]() obiad: nie miałam pomysłu więc zrobiłam sobie jajecznicę a do tego pomidory i brokuły kolacja: grahamka z twarożkiem i zielona herbata. oczywiście w ciągu całego dnia piłam wodę mineralną. afryga ma rację odnośnie aerobicznej 6, fakt szybko się nudzi a do tego jest dość ciężka więc nie daje żadnej przyjemności i człowiek szybko się zniechęca, bynajmniej ja tak miałam ![]() Ja za chwilę wezmę kąpiel i do łóżka, także miłego wieczoru Dziewczyny do jutra ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#144 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wyszło, ze jestem dietetykiem ![]() Zacznijmy od owsianki. Jak najbardziej może być, dodatki super, migdały też, ale jest to raczej zestaw na śniadanie. Kolacja powinna być białkowa, a u ciebie same węglowodany. Na kolację zjedz raczej te migdały i pestki z serkiem wiejskim lub twarogiem, a owsiankę zajadaj rano bo da ci energię na cały dzień. No chyba, że przed kolacją intensywnie ćwiczyłaś. Wtedy węglowodany jak najbardziej wskazane. Mam tez małe zastrzeżenie do tych twoich tekturek ![]() Skoro wszyscy zamieszczają swoje jadłospisy, to ja też swój dorzucę. Dzień zaczynam od wody z cytryną 7:00 owsianka (płatki, otręby pszenne i siemię lniane) na wodzie z serkiem wiejskim, gruszką i orzechami włoskimi 11:00 grahamka, serek wiejski z ogórkiem, papryką i pestkami słonecznika 14:00 mały jogurt naturalny (tu powinnam zjeść coś jeszcze, ale nie miałam czasu w pracy) 17:30 dwa gołąbki z sosem pomidorowym Ćwiczenia - 1 i 2 poziom z "Schudnij z Jillian" Jeśli ktoś zna ten program to wie jak jest wyczerpujący. Tak się wypompowałam, że miałam mdłości. 21:00 musiałam doładować akumulatory więc zjadłam razowca z masłem orzechowym 95% i banana Zaraz idę z psem i czeka mnie jeszcze hula hop. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#145 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wieczorem jadłam jogurt który chyba raczej na pewno jest białkiem. chodziło mi o migdały i jakie ewentualne inne nasiona mogą być. Cytat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
ja dziś nie najgorzej chyba
![]() I. owsianka (platki, zarodki, siemie) + 250ml mleka + pol jablka + rodzynki + 3 lyzki jogurtu naturalnego + herbata czerwona II. 2 jaja na twardo + kromka chleba slonecznikowego zapiekanego w tosterze + kromka chleba na zakwasie z paprykarzem ![]() III. malutka porcja spaghetti (bo rodzinka sie juz dopominala od dluzszego czasu) + woda z sokiem malinowym IV. pol jablka (zostalo od owsianki) + garsc laskowych i wloskich orzechow ![]() 2h treningu silowego w klubie V. serek wiejski + szczypiorek a w miedzyczasie duzo wody ![]() i jak? jakies wskazowki?
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
U mnie dziś było tak
![]() I kromka razowca z serem i pomidorem II Krówka i śliwka w czekoladzie ![]() III Warzywa z piersia z kurczaka na parze i jogurt naturalny IV Biały serek z papryka i szczypiorkiem+grahamka do tego 2 czerwone herbaty i sporo wody Wydaje mi się że ok, no oprócz tych 2 małych pyszności ![]() Dobra spadam spać bo już pózno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Dzisiejsze jedzonko:
- płatki z mlekiem - bułka (niestety zwykła z sezamem) z pomidorem, sałatą i serem - pierś kurczaka z warzywami i ziemniakami |
![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
Dzien dobry!
![]() U mnie dziś śniadanko: twarożek z rzodkiewka + kromka ciemnego chlebka, 2 śliwki na lepsze trawienie i garść orzeszków ![]() potem ćwiczyłam chwilke: 30 przysiadów z podskokami, ćwiczenia na motylku (90 ścisków nogi, 30 ścisków ręce), brzuszki 100 i rozciąganie ![]() Zaraz idę na zajęcia, mam dziś 2h ćwiczeń więc może będzie okazja by trochę wytopić tłuszczyk ![]() ![]() Chce w sobote rano jechać na basen i saune! ![]() ![]() Miłego dnia wszystkim! ![]()
![]() |
#150 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak się zajęłam tą owsianką, że przegapiłam, ze na kolację był sam jogurt. Jest on co prawda źródłem białka, ale niestety dość słabym. Ma jednak więcej węglowodanów niż białka. Niewiele więcej, ale jednak. Serek wiejski lub twaróg to jednak lepszy wybór, choć jeśli lubisz jogurt to również może być. Nasionka dodawaj bez obaw. Wyjdzie Ci na zdrowie. Powiadają, ze lepiej nie jeść owoców wieczorem, bo utrudniają chudnięcie, gdyż zawierają dużo cukrów prostych. Podobno przeszkadzają w trawieniu i zalegając w żołądku gniją. Tu mowa o owocach jedzonych z innymi rzeczami a nie samych. Choć same owoce to też na kolację nie za bardzo ze względu na ten cukier. Nie wiem jaka jest prawda, ale dla pewności staram się je ograniczać. Chyba, że tak jak wczoraj intensywnie trenowałam i potrzebowałam na już jakiś węgli. Wtedy jem banana. Wiem, ze tekturki to pieczywo chrupkie. Ja osobiście wolę ciemny chleb. Ale to tylko moje zdanie. Nie musisz się z nim zgadzać. To dla mnie taki wybór jak między płatkami górskimi a błyskawicznymi. Niby i to i to ma taki sam skład, ale jednak górskie są mniej przetworzone i dzięki temu mają więcej wartościowych składników (np. błonnika). Zapewniają też uczucie sytości na dłużej dzięki niskiemu indeksowi glikemicznemu. To wszystko co masz zamiar dzisiaj zjeść? Stanowczo za malutko. Edytowane przez afryga Czas edycji: 2012-03-22 o 08:48 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:16.