|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Na tym forum dowiesz się wszystkiego o świecie fitnessu oraz poznasz różne rodzaje aktywności fizycznej takie jak tabata, joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Schudnąć 5 kg w domu
Dziewczyny szybkie wskazówki na poczatek jak probowac schudnać samej ...przymierzam sie do kupna planu a narazie chce sprobowac sama..Co odstawic w pierwszej kolejnosci? cukier? chleb? ziemniaki? cwiczenia? cardio..tabata?Skalpel? co wam przynosiło efekty
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Schudnąć 5 kg w domu
Hej. Ja próbowałam sam na własną rękę wielu rzeczy, ale mi trochę słabo wychodziło, a największym błędem jaki zrobiłam, to zakup tabletek na odchudzanie.
Teraz mam wykupioną spersonalizowaną dietę i plan treningowy, z czego jestem mega zadowolona i kilogramy lecą, ale zaczynałam stopniowo od odstawienia słodyczy, słonych przekąsek i śmieciowego jedzenia. Zacznij stopniowo, żeby się nie zniechęcić. Najlepsza metoda małych kroczków. Tak samo z ćwiczeniami. Zacznij od 3 razy w tygodniu później możesz prosić trenera o zwiększenie długości treningów, czy większej ilości w ciągu tygodnia. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Jeśli potrafisz zrezygnować z cukru, alkoholu, przekąsek, to chyba to najważniejsze . Oblicz swoje zapotrzebowanie na kalorie np. przez fitatu, przy jakim tempie chudniecia. Jeśli potrafisz być systematyczna, to wprowadzaj tam sobie wszystko co jesz. Mnie to w pewnym momencie zaczęło nudzić, więc codziennie staram sobie w głowie kalkulowac ile mniej więcej zjadłam. Każdy trening czy jakaś czynność (dłuższy spacer itp.) Jest dla mnie po prostu jako dodatek. Żeby się zniechęcać, jak napisała dziewczyna wyżej, wszystko małymi krokami. Jeśli jednego dnia mam ochotę iść na bieżnie to idę, innego hula hop, innego brzuszki czy inne ćwiczenia, innego stepper.
Dołączam się do wątku, bo osiągnęłam ten stan, co kiedyś, do którego miałam nadzieję, że nigdy nie wrócę. Chciałabym schudnąć min. 5 kg, wrócić do tego momentu kiedy jako tako byłam zadowolona z mojego ciała. Jezeli chciałabym chudnąć 0,5kg na tydzień, to mogę jeść 1500 kcal. To nie jest dużo, biorąc pod uwagę, że moje obiady są kaloryczne :/ Aktualnie słodkie płatki śniadaniowe, które jadłam każdego dnia na śniadanie (to było dla mnie ok. 500kcal(!) na śniadanie) zamieniłam na owoce, tu już mam ok. -200 kcal lub więcej. Ja jestem ogólnie wielka fanką słodyczy i nie ma opcji, że zrezygnuje, bo też nie o to chodzi, żeby się męczyć. Ja wolę po prostu więcej poćwiczyć i móc zjeść batona niż odstawić całkowicie cukier. Ale to ja, może Ty jesteś silniejsza ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Btw kiedyś udało mi się zrezygnować ze słodyczy na 2 tygodnie lub więcej. Waga szybko zaczęła spadać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=Liisi;88314124]Jeśli potrafisz zrezygnować z cukru, alkoholu, przekąsek, to chyba to najważniejsze . Oblicz swoje zapotrzebowanie na kalorie np. przez fitatu, przy jakim tempie chudniecia. Jeśli potrafisz być systematyczna, to wprowadzaj tam sobie wszystko co jesz. Mnie to w pewnym momencie zaczęło nudzić, więc codziennie staram sobie w głowie kalkulowac ile mniej więcej zjadłam. Każdy trening czy jakaś czynność (dłuższy spacer itp.) Jest dla mnie po prostu jako dodatek. Żeby się zniechęcać, jak napisała dziewczyna wyżej, wszystko małymi krokami. Jeśli jednego dnia mam ochotę iść na bieżnie to idę, innego hula hop, innego brzuszki czy inne ćwiczenia, innego stepper.
Dołączam się do wątku, bo osiągnęłam ten stan, co kiedyś, do którego miałam nadzieję, że nigdy nie wrócę. Chciałabym schudnąć min. 5 kg, wrócić do tego momentu kiedy jako tako byłam zadowolona z mojego ciała. Jezeli chciałabym chudnąć 0,5kg na tydzień, to mogę jeść 1500 kcal. To nie jest dużo, biorąc pod uwagę, że moje obiady są kaloryczne :/ Aktualnie słodkie płatki śniadaniowe, które jadłam każdego dnia na śniadanie (to było dla mnie ok. 500kcal(!) na śniadanie) zamieniłam na owoce, tu już mam ok. -200 kcal lub więcej. Ja jestem ogólnie wielka fanką słodyczy i nie ma opcji, że zrezygnuje, bo też nie o to chodzi, żeby się męczyć. Ja wolę po prostu więcej poćwiczyć i móc zjeść batona niż odstawić całkowicie cukier. Ale to ja, może Ty jesteś silniejsza ![]() Ja też lubię słodkie i na przykładowe śniadanie mam wpisane płatki owsiane z dynią lub słonecznikiem i do tego odżywka białkowa o smaku czekoladowym. Niebo w gębie. Zawsze możesz zwykłego batona zamienić na batona proteinowego ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Kudi7;88317587]
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Ja robię pajacyki i tak poszło już 3 kilo. Najważniejsza systematyczność. Jest ciekawy plan... 1 pompka dziennie. Zgadnij ile musisz zrobić po miesiącu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Jedz wszystko ale zwracaj uwagę na CPM i PPM przy takim a nie innym trybcie aktywności fizycznej
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
5 kg to nie jest wiele. Myślę, że spokojnie dasz radę. Powodzenia!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:57.