![]() |
#31 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Drewniane podłogi
Cytat:
Więc też należałoby polakierować? No bo jak drewno na zewnątrz to jednak podlega tym samym właściwościom co zwykły parkiet. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Ale co w pokojach płytki sobie połozyc, moze i wygodne, mniej roboty, ale brr jakie to zimne i dziwne w pokoju
![]()
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
drewno to jest inwestycja na lata. doslownie, bedziesz inwestowac przez lata. efekty sa super, ale dobrze sie zastanow.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się. Drewno pięknie wygląda, ale jest bardzo trudne w pielęgnacji. Cyklinować można tylko 2-3 razy w czasie całego użytkowania. Jak sie rysa zrobi, to serce pęka, bo deska jest bardzo droga. A może panele, które jak deska wyglądają?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Przyczajenie
|
a tam ja bym tam sobie zrobiła drewnianą podłogę gdybym mogła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
Też jestem za panelami. Drewno jest ładne, ale... po pierwsze skoda drzew, po drugie w cholerę drogie, po trzecie pielęgnacja... Więc po co płacić więcej jeśli teraz panele robione ze ścinek wyglądają lepiej niż samo drewno?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Jestem w trakcie remontu więc na bieżąco. Zawsze marzyłam o długich jasnych deskach, w domu miałam zawsze wiecie taka drobną klepkę jak to za czasów rodziców sie kładło. Teraz jak wreszcie mogłam sobie pozwolić na wymarzoną podłogę i pojechałam do sklepu, żeby ją kupić to zdziwiłam sie jak ogromny jest wybór. Ostatecznie z mężem będziemy kłaść panele. Wyglądają jak deski są sliczne a jednak sporo tańsze i podobno bardziej wytrzymałe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak stosujesz dobre lakiery to ta pielęgnacja nie jest naprawdę jakimś wielkim problemem. Ale dbanie tak na co dzień oczywiście jak najbardziej wskazane. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ja niestety jestem z kategorii ludzi leniwszych, więc jeżeli jest możliwość nie dokładać sobie pracy to z tego korzystam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja w ogóle chciałem mieć gołe drewno, ale dałam się przekonać zaletom lakieru i jednak sama się przychylniej nastawiłam do tego pomysłu. Nie żałuję. Chciałabym, by to drewno mogło w dobrym stanie przeżyć mnie samą. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Przyczajenie
|
To też prawda, zeby jeszcze dzieciom i wnukom posłużyło
![]() Chciałabym wierzyc że moje panele też dadzą radę, przynajmniej dla tych pierwszych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Przyczajenie
|
A z jakiej firmy masz panele? Ja wzięłam swiss krono, konusltant w leroy polecił i nie załuję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Przyczajenie
|
Przepięknie wygląda ciemne drewno
![]() ![]()
![]() |
#48 |
Przyczajenie
|
A czy Waszym zdaniem do drewnianej podłogi dobrze będą pasować takie foliowane fronty pvc xxx ? Jaki kolor frontów najbardziej będzie pasował do dębowej podłogi?
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2019-06-27 o 16:26 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z ciemną podłogą jest trochę tak jak z ciemnymi ścianami. Mogą trochę optycznie zmniejszyć pokój. Są kolorowe lakiery, dzięki którym można nieco skorygować kolor drewna, niemniej radzę przyłożyć się do wyboru porządnie, a potem móc konserwować bezbarwnym Vidaronem, tak jak ja np. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Ja tez mam juz kilka lat panele z Swiss Krono i moge je smialo polecic. Nic sie znimi nie dzieje, mamy te najwyzsza klase scieralnosci AC5 i to byl dobry wybor. Mam porownanie , bo siostra w tym samym czasie zmieniala u siebie panele i niestety jej wygladaja juz fatalnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
BAN stały
|
Przy nowej podłodze drewnianej ja zdecydowałam się na malowanie, teraz nie musze martwić się, że szybko się zniszczy. xx
![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2025-01-27 o 14:31 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.