![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wyszukiwarka w wiarygodnych perfumeriach
Dodałam parę niszowych: lulua, perfumeriaQuality i ambrozja.
Info dla osoby, która dzisiaj szukała Rance Hortense - już jakieś wyniki się pojawiły ![]() Swoją drogą niezła różnica między sklepami dla 100ml - 347zł a 485zł ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Matka buldoga
|
Zrobilam test. Chcialam sprawdzic jak sie ksztaltuja ceny Omnia Paraiba 65ml (bo flaszke juz mam). Nie wyszukuje mi ich.
Zaznaczylam pojemnosc i 2 opcje, raz ze to tester, raz ze nie tester. Nadal nic nie znalazlo. Zawezilam krytetium i dodalam jeszcze "Bvlgari". Nadal nic nie znaleziono. Jakis blad w wyszukiwarce?
![]() |
#33 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Po zaczytaniu cen nie odświeżyło mi danych do wyszukiwania tekstowego. Poprawione. Dzięki! ![]() I jeszcze: z tych, które wyszukiwałaś, najtańszy nie tester pokazuje mi, że kosztuje 107,79 a po wejściu na stronę parfems jest 104,63 zł. To nie jest błąd wyszukiwarki: ceny ściągam po północy, a najwyraźniej w tym sklepie aktualizują je w ciągu dnia. Być może będę musiała zmienić godzinę pobierania cen, tylko i tak mogę nie trafić i sobie zaktualizują później :/ Edytowane przez feryenne Czas edycji: 2018-03-13 o 11:25 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Matka buldoga
|
Cytat:
![]() Do cen to myslalam, ze uzywasz jakiegos algorytmu. A nie, ze musisz to recznie robic. Codziennie? Bywa tez tak, tylko juz ci nie powiem z jaka perfumeria, wiem ze z iperfumy, czy jeszcze inna, nie pamietam. Ceny w sklepie byly drozsze niz te, ktore mozna bylo dostac za perfumy poprzez ceneo. Czyli jak klikalas w ceneo "przejdz do sklepu" przy konkretnym zapachu to mialas lepsza cene niz jak wyszukalas te same perfumy bezposrednio w sklepie. Plus przez ceneo dostawalo sie kod np na darmowa przesylke. Wiec mozliwe, ze nie nadarzysz za tymi cenami ![]()
![]() |
![]() |
#35 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Muszę je pobierać, bo w niektórych sklepach trwa to nawet godzinę, więc nie dałoby rady w momencie wyszukiwania. Ceneo zresztą na bank też tak ma, że ściąga cenniki do siebie, bo byłoby to prostu niewykonalne. Wyszukaj sobie na ceneo omnia pariba 65 ml i zobaczysz, że też pokazują w parfems 107,79, a po przejściu do sklepu jest 104,63. Dokładnie tak jak u mnie ![]() A co do rabatów na ceneo: no cóż, jak tyle osób będzie korzystało z moje wyszukiwarki co z ceneo, to może uda się uzgodnić ze sklepami indywidualne rabaty ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Matka buldoga
|
Cytat:
![]() Dobrze, ze mi sie udalo kupic za 100 zl ![]() ![]() ![]() Przewaznie pokazuje nizsza cene, ale zdarzylo mi sie, ze ceneo mialo fajna, atrakcyjna cene, przechodze to sklepu, a tu perfumy drozsze, pff ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Dodałam sephorę, ale wygląda na to, że tylko dla dobrego samopoczucia, że gdzieś indziej kupimy znacznie taniej
![]() Na ten przykład Salvatore Ferragamo Signorina in Fiore EDT 100 ml najtańsze jest 159, a w sephorze ... 429 ![]() No chyba, że jakieś super hiper promocje będą mieli. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jako przykład podam Toma Forda 250 ml, kiedy robią promo -20% (a robią dość regularnie), to te Fordy wychodzą świetnie cenowo, nigdzie taniej nie wychodzi 1 ml zapachu ![]() wiem, że 250 ml to dużo, ale jest idealny na rozbiórki ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
O lala znalazłam coś taniutko w perfumerii w jakiej jakoś mi nie przyszło do głowy szukać chociaż ją znam
![]() ![]()
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Poprawiłam trochę wygląd strony: wprowadziłam zakresy pojemności, zamiast wyświetlania wszystkich dostępnych. I marki na początek wyświetlają się tylko te najbardziej popularne.
Dodane sklepy: Galilu i AromaDream. Edytowane przez feryenne Czas edycji: 2018-03-15 o 09:53 |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Pomocy potrzebuję, bo tych perfum nie znam, więc chciałabym się upewnić.
W sklepach często występują perfumy o nazwie "Escentric Molecules The Beautiful Mind". Z tego, co udało mi się ustalić, to są to dwie oddzielne marki, tak? Więc na ten przykład tutaj: http://www.pachnidelko.pl/product-po...nd100ml-T.html mimo opisu i napsanego wyraźnie producenta nie ma to nic wspólnego z Escentric Molecules? |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Autor zapachu ten sam zdaje się
A w ogóle to popełniłam już pierwszy zakup z pomocą wyszukiwarki, jest super ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2018-03-16 o 20:23 |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Bang Bang Bang
|
I ja kliknęłam dziś coś dzięki wyszukiwarce
![]() ![]() ![]() Dobra robota! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Uff, chyba można uznać, że wyszukiwarka skończona
![]() Poniżej lista sklepów (ta z wątku o wiarygodnych perfumeriach): zielone - działa pomarańczowe - są jakieś problemy, ale jeszcze będę próbować czerwone - raczej nie będę ich dodawać aromadream.eu cocoperfumy.pl dolce.pl e-glamour.pl = perfumy-perfumeria.pl = elnino-parfum.pl/ henri.pl iperfumy.pl = prostezakupy.pl - prostezakupy przestarzała strona, ciężko pobrać ceny, ale jeszcze będę próbować mojezapachy.pl = twojezapachy.pl perfumeria.pl = pedet.pl - pedet.pl przekierowuje na perfumy.pl, z tego, co widze, to właściciel jest chyba inny niż perfumeria.pl pachnij.pl perfumesco.pl perfumeria-24h.pl - nie ma produktów tagomago.pl galilu.pl perfumeriaquality.pl lulua.pl oryginaly.com - tu ciężko wydobyć ceny, ale będę jeszcze próbować ambrozja.com yasmeen.pl crystaline.pl = perfumeriawarszawa.pl esentia.pl - nie sprzedaje swoich, tylko wystawia z różnych innych sklepów kokai.pl - zawieszona działalność merlin.pl - zmiana właściciela aleperfumeria.pl iperfuma.pl - ma dwa produkty lumiere.pl amour.pl paatal.pl - mało produktów e-scential.pl perfumeria-euforia.pl perfumyexpress.pl avcosmetics.pl xperfume.pl laselection.pl pachnidelko.pl xyntia.pl xperfumeria.pl agito.pl - teraz to jest emag.pl, sprzedaje też produkty z innych sklepów, więc będę brać pod uwagę tylko te, które są od nich multiperfumeria.pl oraza.com.pl perfumy.matitrading.p l oryginaly.com neofix.pl = perfumella.pl - neofix nie działa, perfumella mało produktów esensi.pl [ przerwa techniczna ] 2find.pl malolepsza.pl - przestarzała strona, ciężko pobrać ceny, ale jeszcze będę próbować testery-perfum.pl perfumyplaza.pl orpe.pl to teraz brasty.pl parfems.pl trojmiejskaperfumeria.pl Kalaaps.pl [kiepski kontakt e-mailowy] makeup.pl sklepy sieciowe: empik - sprzedaje też produkty z innych sklepów, więc będę brać pod uwagę tylko te, które są od nich superpharm rossmann douglas sephora smyk komputronik Edytowane przez feryenne Czas edycji: 2018-03-29 o 08:42 Powód: Aktualizacja |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Niestety jakiś łoś uznał, że zabawne będzie zbombardowanie mnie milionem zapytań, więc będę musiała dorobić captchę
![]() Do tego momentu wyszukiwarka będzie wyłączona ![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Wyszukiwarka już działa, niestety trzeba będzie przy każdym wyszukiwaniu potwierdzać, że nie jest się robotem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chcę jeszcze zrobić funkcjonalność alertów cenowych, czyli możliwość ustawienia np. powiadom mnie mailowo, jeśli znajdziesz Coco Chanel Mademoiselle 35ml w cenie niższej niż 250zł. Ale to na pewno potrwa dość długo - może do wakacji się uda ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja teraz codziennie wchodze, bo obiecałam mamie znaleźć jej wymarzoną flaszkę, a że to nowość, to na razie do mniejszych pojemności niz 100 ml zostaje Sephora, która jest kompletnie nieatrakcyjna cenowo w tym przypadku. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Guerlain Lover
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Poczekam cierpliwie i wielkie dzięki za wyszukiwarkę ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Konto usunięte
|
Od początku wiedziałem, że może to być świetna rzecz dla perfumoholików, jeśli będzie w miarę dobrze zrobiona. Dla mnie kapitalna sprawa, wielkie brawa dla Twórczyni
![]() Co prawda jeszcze nic nie kupiłem dzięki wyszukiwarce (bo odwykam), ale dzięki niej mogę bardzo szybko wyszukać dla znajomych najlepsze ceny danych zapachów ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;82810216]Od początku wiedziałem, że może to być świetna rzecz dla perfumoholików, jeśli będzie w miarę dobrze zrobiona. Dla mnie kapitalna sprawa, wielkie brawa dla Twórczyni
![]() Co prawda jeszcze nic nie kupiłem dzięki wyszukiwarce (bo odwykam), ale dzięki niej mogę bardzo szybko wyszukać dla znajomych najlepsze ceny danych zapachów ![]() Dzięki Lucho za miłe słowa ![]() Dałeś mi pozytywnego kopa do dalszej pracy ![]() Teraz od dłuższego czasu walczę z uczeniem wyszukiwarki rozpoznawania linii marek. Bo jeśli chcę znaleźć moje ukochane Chanel Coco, to wyszukuje mi również Coco Mademoiselle i Coco Noir i muszę przeglądać wszystko. A wiadomo, że ludzie z IT są z natury leniwi ![]() Więc już niedługo (mam nadzieję ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Wystawiłam nową wersję wyszukiwarki.
Nie można już wyszukiwać dowolnego tekstu, ale można za to wybrać konkretną markę i linię perfum. Pozwala to na wyszukanie również wtedy, gdy sprzedawca w opisie zrobił literówkę np. zamiast "mademoiselle" wpisał "madmoisele". |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Lucid dream
|
Świetna sprawa z tą wyszukiwarką, tego mi właśnie brakowało
![]() Czy mogę w razie czego ją linkować, gdy padnie pytanie gdzie są najtaniej dane perfumy? |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
Feryenne - dziękuję! Świetny pomysł i dużo Twojej pracy.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.