|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2731 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Walka z łysieniem androgenowym i innymi typami przewlekłego łysienia.cz IV
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2732 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Walka z łysieniem androgenowym i innymi typami przewlekłego łysienia.cz IV
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2733 |
Przyczajenie
|
Hej, czytam forum już 2 lata, tyle też się leczę u Słowińskiej i Rakowskiej. większych zmian brak.
![]() Dzisiaj sprztaałam łazienkę i zoiernotwąłam się, że mam do sprzedania minoxidil niemiecki bio-h-tin. Kupiłam trojpak, jednak dopiero po wysyłce zorientowąłam sięze jest 2% a mi doktor kazała 5%. Jeśłi ktos chce tooddam trójpak za pół ceny. Jedną buteleczkę otwarłam ale jest pełna. Mam też dwie buteleczki Pantostin wcierki neimieckiej homronalnej jesli ktos by szukał także sprzedam za pół ceny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2734 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Znalazłam osocze Regeneris w Krakowie, cena 600, 900 i więcej za zabieg. Ile płaciłaś i ile zabiegów w serii? Dziewczyny z Krakowa, czy któraś robiła osocze u nas w mieście. Czy mogłybyście polecić jakiś salon albo dermatologa, który to robi? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2735 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2736 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() - , -magnez B6, kerabione booster, kolagen -pielęgnacja włosów: kosmetyki Monat, farba Biokap delicato https://www.instagram.com/fioletowa_nessie/ ![]() ![]() Edytowane przez MM-1968 Czas edycji: 2020-05-25 o 09:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2737 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2738 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2739 | |
Zadomowienie
|
Dziewczyny od ponad tygodnia używam zestawu Kerastase Densifique
szampon i odżywka oraz po myciu ampułek z tej samej serii i elixir ultime olejku. Na prawdę widzę poprawę w gęstości włosa (a raczej w jego grubości), wiadomo nie czas jeszcze na odrastanie ale nie są już take przyklapniete pórka tylko ładnie odbite od nasady i pogrubione. Dodatkowo stosuję Miositogyn (2 saszetki), MSM (4tabletki) oraz piję siemie lniane mielone. Z picia drożdzy rezygnuję - wydaje mi się że dostałam od nich wysypkę. Ale na prawdę pierwszy raz od dawna zaczynam mieć nadzieję ![]() Mam pytanie - zastanawiam się nad wizytą u poleconego trychologa (wizyty u innych nie pomogły) oraz terapią osoczem. Warto kombinować czy poczekać na rozwój wypadków z kuracja Kerastase? ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
Pomógł Ci? Możesz polecić gdzie w Poznaniu zrobię terapię osoczem (chyba najlepiej Angel?)? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2740 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jak efekty po Monacie? Warto kupować?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2741 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2742 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jakie badania robiłaś przed wizytą? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2743 |
Raczkowanie
|
Jeżeli pytasz o mezoterapię, to robiłam kilka serii w przeciągu kilku lat. Ostatnio w zeszłym roku , po tym włosy co prawda nie wypadały, ale też nie rosły. U mnie nie było efektów.Jako ostatnią brałam mezoterapię dr. Cyj - droga była i nic u mnie nie dała. Ale zdania są różne. U niektórych jest porost włosów u innych nie. Rok brałam finasteryd doustnie - leczyłam się u Dr. Mikiela - nadal oprócz zachamowania wypadania , trochę porostu ale bez szału. W lutym zdecydowałam sie na wizytę u Rakowskiej , dała spironol w małej dawce, a fina do wcierania w skórę głowy no i Loxon 5%. Na razie czekam na efekty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2744 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pójdę do Dr Mikiela (ale przed wizytą chcę zrobić wszystkie badania żeby dwa razy nie musieć chodzić, przyjdę z gotową bazą na wizytę) - czy finasteryd miał jakies skutki uboczne u Ciebie? Dr Rakowska przyjmuje w Warszawie, dobrze kojarzę? Co skłoniło Cie do zmiany lekarza? Znam to z autopsji - co lekarz to inna wizja, inne badania do robienia a efektów brak ![]() Pamiętasz jakie badania u Dr Mikiela robiłaś? TSH, FT3, FT4, ATPO, ATG, ferrytyna, D3, B12, cynk i ob? Edytowane przez Agunia001 Czas edycji: 2020-05-28 o 12:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2745 |
Raczkowanie
|
Tak, Rakowska przyjmuje w Warszawie, byłam pierwszy raz , bo wszyscy ją polecali, zmodyfikowała nieco leczenie, czekam na efekty, do dr. Mikela pewnie wrócę, bo niwe wyobrażam sobie ciągle jezdzieć do Warszawy. Finasteryd nie dawał u mnie prawie żadnych skutków ubocznych, może tylko 1-2 kg więcej, ale może więcej jadłam. Badania : morfologia, TSH, prolaktyna, progesteron, estadiol, DHEA- S, kortyzol, testosteron, żelazo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2746 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2747 |
Raczkowanie
|
Ja płaciłam coś ok . 350 zł , razem z badaniem włosów kamerką. Pozniej wizyty są tańsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2748 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jestem bardzo ciekawa co zaproponuje. I zdziwiona, że Tobie nie proponował osocza - to często proponowana kuracja przy łysieniu (z mojego doświadczenia). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2749 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2750 |
Raczkowanie
|
U mnie po dwumiesięcznym wzmożonym wypadaniu uspokoiło się,od dwoch tygodni jest całkiem znośnie,odpukac.Przypomne ,ze jak zauważylam ,ze znowu wypadają to zaczelam ponownie brac żelazo,czerwoną koniczyne i biotyne noble health,ten suplement ma jeszcze krzem,miedź itp w składzie.Od dawna tez biore poldanen i uzywam loxonu.I w sumie jakoś tak ładnie ostatnio wygladaja,az zdziwiona jestem,gdyby juz tak zostało to bym byla zadowolona.A probowalam wrócić do spiro ze wzgledu na cere i odstawiłam po 4dniach przez uboki.I zastanawia mnie czy na moje włosy w ogole ma wplyw ten poldanen,sliwa blokuje receptory androgenowe,ale gdyby dzialala na włosy to chyba i na skórze tradzikowej byłby stały efekt?
A,i jeszcze w pielęgnacji nastapila zmiana,szampon zmieniłam na ziaja med kuracja wzmacniająca przeciw wypadaniu wlosow,ponoc działa na alfa reduktaze i wydluza faze anagenu. Edytowane przez Zoya11 Czas edycji: 2020-06-01 o 23:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2751 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2752 |
Raczkowanie
|
Cześć! Ale się cieszę, że tu trafiłam! Miło mi Was wszystkie/wszystkich powitać.
Na łysienie andorgenowe choruję już 9 lat, nawet nie pamiętam jak to jest mieć normalne włosy, bez prześwitów i łysin... Ale ostatnio się pogorszyło, przez ostatnie kilka miesięcy straciłam sporo włosów, pomimo tego, że w okresie od grudnia 2019 do lutego 2020 przeszłam 3 mezoterapie osoczem bogatopłytkowym, w kwietniu jedno witaminowe ostrzyknięcie skóry głowy, a od 2 tygodni biorę leki (andocur i belarę), włosy nadal lecą, zrobiło się ich zauważalnie mniej, z tyłu głowy mam spory prześwit, którego nie da się zakryć, zaczesać, bo mam tam za mało włosów ![]() ![]() Mam do Was jeszcze na koniec pytanie - kiedy po 4 miesiącach od pierwszej mezoterapii osoczem powiedziałam pani dermatolog, że nie widzę żadnych efektów to odpowiedziała, że czasami czeka się nawet rok. Czy ktoś tak miał? Pozdrawiam! *: |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2753 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2754 |
Raczkowanie
|
Tak, zdaję sobie sprawę z tego, że może nie przynieść efektów (tak jak wszystko w androgenowym zresztą
![]() Edytowane przez _Nya_ Czas edycji: 2020-06-03 o 13:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2755 |
Raczkowanie
|
Nya witamy na forum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2756 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, pisałyście o Monacie... możecie mi przybliżyć temat? co to za preparat?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2757 |
Przyczajenie
|
Zoya11 ja mam problem z androgenami, tzn hormony są ok, ale ta nadwrażliwość... od zawsze miałam problemy z cerą, trądzik jak zaczął się w liceum tak był ze mną do niedawna a mam 30 lat. Bardzo pomógł mi krem z vit C i serum do twarzy z niacynamidem z The ordinary. Moim zdaniem warto spróbować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2758 |
Raczkowanie
|
Ka_miii znam ordinary,mam te serum z cynkiem i niacynamidem,w porządku jest,dobry kosmetyk do pielęgnacji cery trądzikowej. Ja wracam do suplementow:kwas pantotenowy + l karnityna.Bo mialam juz moment,ze łojotok naprawde sie wycofał z znacznej mierze,pory zwezily a blizny spłycily wrecz.Ale biore tyle tych supli,ze nie wiedziałam z ktorym to powiazac,no chyba ze to byl jakas chwilowa anomalia a nie dzialanie ktoregos suplementu.Takze jesli teraz nastapi poprawa to bede wiedziała ze to od tego,kwas pantotenowy jest czasem opisywany jako alternatywa dla izo,takze bardzo polecam go Twojej uwadze,jeśli jeszcze o tej metodzie nie slyszalas
![]() https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24831048/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2759 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny bierzecie MSM(siarka) na włosy? Biorę od kilku tygodni i wydaje mi się, że zaczynam.. śmierdzieć? Czy to możliwe?
Jestem w trakcie robienia badań przed wizytą u dr Mikiela - Morfologia, żelazo, ferrytyna, TSH, FT3, FT4, testosteron, adrostendion, antyTPO, dhea, dhea so4, B12, D3 - informacyjnie koszt wszystkich badań ok. 450zł. Czas oczekiwania na DHEA ok. tygodnia, Androstedion ok. 10.dni, reszta tego samego dnia przyszła. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2760 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.