![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: USA - przyszłe/obecne au pair (wyłącznie)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
A kto za mnie na zajęcia chodził będzie? Kto zrobi staż? I kto zarobi na ten wyjazd, szkołę i utrzymanie?
![]() Na razie odkładam to na dalszy plan, puki nie znajdę pracy i nie oddam kasy rodzicom to nie mam co marzyć, ale aplikację skończę, na razie nic nie płacę. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() hm... ja startuję na lipiec/sierpień i myślę, że rozpocznę szukanie koło marca, kwietnia, jako że muszę jeszcze zdać egzamin na prawko ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
Jak dobrze, że znalazłam ten wątek na forum. W lipcu zdaję egzamin licencjacki i już teraz zastanawiam się co dalej: nie chcę standardowo od razu iść na mgr a potem zająć się szukaniem pracy. Wydaje mi się, że taki wyjazd będę dobrym wyjściem, tylko do tej pory mało wiedziałam jak i gdzie się za niego zabrać
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz prawo jazdy? Co studiujesz? No i witaj ![]() Dziewczyny a skąd jesteście? Chodzi mi bardziej gdzie obecnie mieszkacie. A i jeszcze co do aplikacji, to Sylwia jak masz prawo jazdy to możesz już aplikację zacząć, ja już we wrześniu będę miała room otwarty zapewne ![]() Sorry za moje mało składne wypowiedzi dziś i chyba trochę chaotyczne ale dostałam się na roczny staż jako terapeuta i jestem mega przeszczęśliwa ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja jestem z centrum, mieszkam blisko Łodzi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
No i najważniejsze, gratuluję dostania się na staż ![]()
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
To jak masz prawko to składaj aplikację, zawsze to więcej czasu na znalezienie rodziny. Ja ostatnio zalogowałam się na au pair world ale nie wiążę z nim nadziei, bardziej po to żeby sobie poćwiczyć
![]() A w ogóle mój angielski jest średni więc pewnie będę długo szukać. |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Przyczajenie
|
Jeśli chodzi o mój angielski to ujęłabym to tak samo jak Ty na szczęście moja siostra studiuję anglistykę więc pomaga mi jak może
![]() ![]()
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Niby się zdecydowałam na CC ale bardzo podrożeli w piątek (program+ roz. ubezpieczenie 4tys zł :/) i teraz myślę nad inną agencją. W APiA płaci się też już po znalezieniu rodziny, a w Gawo i Prowork są dwie raty, jedna od razu druga po znalezieniu rodziny, ale też jest dużo tańsza (nie wiem jak tam z ubezpieczeniami, jeszcze nie analizowałam dokładnie).
Na razie zostaję w CC, w styczniu/lutym pomyślę jeszcze nad drugą agencją. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() Narodził mi się pomysł o USA. Byłam już au pair w Irlandii, 3 lata temu. Czas na inny kontynent. Niestety teraz nie mogę, jestem na turystyce, zaczynam 2 rok. Ale chciałabym jechać do USA w sierpniu 2014' po obronie, lub w styczniu 2015' ( po Gwiazdce ![]() Nie wiem dokładnie co Prowork oferuje ( jakie kursy jęz.) ale widziałam ,że aupairinamerinca ma dość ciekawą ofertę... Rejon hm.. może Chicago, może NY .. może jakieś wybrzeża..
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Studia to wcale nie przeszkoda
![]() Co do oferty wszystkie agencje powinny mieć taką samą ofertę, ale w różnych cenach zależnych od ubezpieczenia i kosztów własnych. |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
nie chcę brać dziekanki, kosztuje koło tysiąca w mojej prywatnej uczelni :| A i już i tak zaczęłam 2 lata pozniej studia niz normalnie. Juz je skoncze i spokoj
![]() ![]()
![]() |
#48 |
Przyczajenie
|
O ja też myślałam o CampAmerica, moja koleżanka była w zeszłym roku i wróciła bardzo zadowolona. alex171 a jak było, gdy pojechałaś jako au pair pierwszy raz? Swobodnie mówiłaś po angielsku czy jak to się określa komunikatywnie
![]()
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Wlasnie tak jak mowisz.. komunikatywnie. Irole maja troche inny akcent, ciezko bylo mi ich zrozumiec czasem , pozniej jakos sie ogarnelam. Ale dopiero teraz jakos bardziej jestem pewna z angielskim. Wtedy bylam 3 miesiace, ale zbyt duzo polakow poznalam - nauczka na przyszlosc, nigdy wiecej...
A gdzie kolezanka byla ,i pracowala jako kto ?
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
No niestety. Prywatna hotelarska w Poznaniu. Mam za to dobry wybór różnych miejsc na praktyki zagraniczne. A i można z nich wracać... w sumie kiedy się chce
![]() ![]() ![]()
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
możesz też poczytać na forum aupairpoland albo jak chcesz to u mnie na blogu jest kilka bardzo ciekawych linków do blogów dziewczyn które są już w USA albo zaraz jadą. Jak któraś chce link to napiszcie na priv prześlę
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, a mam jeszcze takie pytanie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Przyczajenie
|
A ja się mogę podzielić taką informacją, że znalazłam fajny blog prowadzony przez host mam gdzie wszystko pokazane jest z tej drugiej strony: na co zwykle rodzice zwracają uwagę oglądając video AP, o tym czego oczekują po rozmownie na Skypie, itp. Więc jeśli któraś z Was chciała by link to piszcie na priv.
![]()
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Dołączę z wielką chęcią do tego wątku, aż miło patrzeć skrojony wręcz na miarę!
Plan mam dotyczący wyjazdu w okolicach sierpnia przyszłego roku lub za dwa lata, przy czym będę się upierać przy pierwszym terminie. Tłukę o tym, przeglądam, czytam, zatracam się i wydaje mi się, że w granicach tych czterech lat od teraz wyjechać powinno mi się udać. Patrzę na to wszystko bardzo realnie, stąd perspektywa czterech lat, a nie np 5 miesięcy. Taki wyjazd to pewna inwestycja, nie tylko w kwestii pieniędzy, więc wolę podejść realnie, niż się zniesmaczyć w przedbiegach. |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() racja, taka decyzja nie może być podjęta pochopnie i "hop siup" ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Sama decyzja w sobie już została podjęta. Na pewno nie przepuszczę takiej okazji i nie pozwolę sobie nie skorzystać i nie spróbować aplikować.
To daje niesamowitą możliwość rozwoju( język, usamodzielnienie, odpowiedzialność, poszerzanie wiedzy i poznawanie kultury innego kraju od podszewki). Inna kwestia- to nie jest odległość jak do Wielkiej Brytanii, Szwajcarii, Włoch etc., generalnie do krajów europejskich. Lecąc do Stanów trzeba być pewnym swego, albo chociaż te zalążki pewności gdzieś już w sobie mieć. Nie można przecież z rykiem i oczami pełnymi krokodylich łez dzwonić do rodziny/bliskich osób i szukać drogi powrotnej do Europy. Masa wszystkich możliwych zalet i rzeczy przemawiających za wyjazdem, które sformułowałam sobie na kartce kiedyś, kiedyś stanowczo przeważała za tym, aby takiej decyzji się uczepić i małymi krokami ku niej zmierzać. I ja osobiście myślałam o okolicach San Francisco. I nie zamierzam ukrywać, że byłoby najbardziej obiecująco, gdyby host rodzina miała właśnie w tamtym okolicach zamieszkiwać. Z odpowiednim wyprzedzeniem zakładając swój profil, wydaje mi się, że można liczyć na to, że będzie z czego wybierać. |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() to prawda, ze stanów już tak szybko się nie wróci, jak skądś z europy, do tego dochodzą koszty itd. ale mimo wszystko, stany to stany ![]() edit. ja wcale zdjęć z dziećmi nie mam ![]() Edytowane przez vivier Czas edycji: 2012-08-25 o 18:44 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
aupair, stany, teraz, zjednoczone |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.