Liwidacja szko³y FUTURA Edukacja - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Szko³a - Edukacja > Szko³y Policealne i Zawodowe

Notka

Szko³y Policealne i Zawodowe Je¶li nie jeste¶ zainteresowany studiowaniem, ale chcesz siê dalej kszta³ciæ, zdobywaæ wiedzê zarówno teoretyczn± jak i praktyczn±, mieæ fach w rêku - to miejsce jest dla Ciebie

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2017-11-07, 22:22   #1
caroliciouss
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 183
GG do caroliciouss

Liwidacja szko³y FUTURA Edukacja

Cze¶æ! Nie wiem, czy za³o¿y³am w±tek w dobrym temacie - je¶li nie to z góry przepraszam, ale nie wiedzia³am gd zie szukaæ tematów podobnych do mojego, a jest to sprawa nie cierpi±ca zw³oki. Chcia³am poradziæ siê Was w do¶æ nieszablonowym temacie.

Od marca 2014 roku pobieram rentê rodzinn±. Przed jej pobieraniem zrezygnowa³am ze studiów i aby j± dostaæ zapisa³am siê do szko³y policealnej - chodzi³am do niej jakie¶ pó³ roku. Teraz - po kilku latach musze udokumentowaæ pobieranie nauki. Za¶wiadczenie z mojej obecnej uczelni dosta³am bez problemu, ale schody zaczê³y siê, gdy chcia³am uzyskaæ za¶widczenie, ¿e by³am uczennic± tamtej szko³y policealnej (FUTURA Edukacja, oddzia³ w Krakowie) otó¿ okaza³o siê, ¿e... szko³a nie istnieje!

Dzowni³am na ka¿dy mo¿liwy numer telefonu, który wyszuka³am w internecie, a by³ jakkolwiek powi±zany z t± szko³±, odwiedzi³am dawn± placówkê szko³y - nikogo tam nie ma, pyta³am ludzi, którzy maj± firmy na oko³o - nic nie wiedz±, pórcz tego, ¿e kto¶ czasem szuka tej szko³y, nawet policja.

Problem w tym, ¿e by³am uczennic± tej szko³y od marca do wrze¶nia i je¶li tego nie udkoumentujê, bêdê musia³a zwracaæ rentê z tych miesiêcy... Nie wiem gdzie mogê dostaæ takie za¶wiadczenie skoro szko³a fizycznie nie istnieje? Zadzowni³am do innego miasta do tej samej szko³y, bo to by³a sieæ szkó³ - która ju¿ nie istnieje, pozmieniali nazwy, a dziewczyna w dziekanacie, która rozmawia³a nie mo¿e mi podaæ ¿adnych telefonów, nic nie wie, nic nie wie o jakichkolwiek aktach szko³y itd...

Kochane, proszê pomó¿cie, mo¿e która¶ z Was mia³a podobn± sytuacjê, b±d¼ wie co zrobiæ w takiej sytuacji?

caroliciouss jest offline   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-01-31, 12:01   #2
Keiche
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1
Dot.: Liwidacja szko³y FUTURA Edukacja

szko³a young ¿urawia 47 tam maj± wszystkie dokumenty
Keiche jest offline   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-09-10, 15:30   #3
Wiader
Przyczajenie

Te¿ potrzebuje dokumenty z tej szko³y. By³em na ulicy ¿urawia, ale zasta³em ¶lep± uliczkê z numerami od 1 do 3. Nie znalaz³em te¿ ¿adnych informacji o szkole young. Czy kto¶ ju¿ ma jakie¶ pomocne informacje ?
Wiader jest offline   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2019-06-26, 15:15   #4
fredflinston
Przyczajenie

siema i jak tam uda³o ci siê odzyskaæ ¶wiadectwo??/
fredflinston jest offline   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2019-07-02, 08:05   #5
Polishwolf97
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 52

Có¿, MEN wykre¶la kierunki dla szkó³ policealnych a natomiast samorz±dy nie chc± dok³adaæ siê do tych szkó³.
Polishwolf97 jest offline   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Tagi
futura, szko³a, za¶wiadczenie, zus

Nowe w±tki na forum Szko³y Policealne i Zawodowe

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Narzêdzia

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2019-07-02 08:05:29

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:53.