Niedoczynność tarczycy letrox novothyral - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Zdrowie ogólnie

Notka

Zdrowie ogólnie Porady i dyskusje na tematy związane z profilaktyką, rozpoznawaniem, przebiegiem i leczeniem chorób człowieka. Pamiętaj: porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza i ma jedynie funkcję informacyjną!

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2021-09-04, 16:54   #1
aska215
Przyczajenie
 
Zarejestrowany: 2021-09
Wiadomości: 1

Niedoczynność tarczycy letrox novothyral


Witam czy ktoś bierze novothyral w dużych dawkach byłam u lekarza i właśnie mi przepisał ten lek dodam że od 7 lat biorę letrox w różnych dawkach w chwili obecnej 175 ale przez miesiąc ich nie brałam na własną odpowiedzialność tsh podskoczylo do 10 poszłam do lekarza lekarz spojrzał i stwierdził że zmienimy lek na novothyral stwierdził że nie tylko tsh jest źle ale też ft3,i ft4 i od razu stwierdził że dawka 175 novothyrolu wyniki tsh 10.600 (0,270 4,200) ft3 2,49 ( 2,00 .4.40) ft4 1,05 (0,93 - 1,70) może ktoś miał taki przypadek lub jest ktokolwiek bardziej doświadczony niż ja biorę od paru dni

ale nie według zaleceń lekarza biorę 100 letroxu lub 75 novothyralu czy ktoś kiedyś tak robił czy coś to pomogło dodam że poprzednie wyniki nie były lepsze bo im niżej mam tsh to też mi spada ft3 i ft4

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
aska215 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2021-09-12, 11:58   #2
Adrianna_8
Moderator
 
Avatar Adrianna_8
 
Zarejestrowany: 2014-02
Wiadomości: 9 575
Dot.: Niedoczynność tarczycy letrox novothyral

Cytat:
Napisane przez aska215 Pokaż wiadomość
Witam czy ktoś bierze novothyral w dużych dawkach byłam u lekarza i właśnie mi przepisał ten lek dodam że od 7 lat biorę letrox w różnych dawkach w chwili obecnej 175 ale przez miesiąc ich nie brałam na własną odpowiedzialność tsh podskoczylo do 10 poszłam do lekarza lekarz spojrzał i stwierdził że zmienimy lek na novothyral stwierdził że nie tylko tsh jest źle ale też ft3,i ft4 i od razu stwierdził że dawka 175 novothyrolu wyniki tsh 10.600 (0,270 4,200) ft3 2,49 ( 2,00 .4.40) ft4 1,05 (0,93 - 1,70) może ktoś miał taki przypadek lub jest ktokolwiek bardziej doświadczony niż ja biorę od paru dni

ale nie według zaleceń lekarza biorę 100 letroxu lub 75 novothyralu czy ktoś kiedyś tak robił czy coś to pomogło dodam że poprzednie wyniki nie były lepsze bo im niżej mam tsh to też mi spada ft3 i ft4

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Dlaczego nie słuchasz lekarza tylko robisz po swojemu? Odstawienie leków na własną rękę skończyło się źle, więc może warto zaufać lekarzowi lub znaleźć takiego, któremu zaufasz?
Trochę ciężko mi uwierzyć, że razem z TSH spada Ci cała reszta. Chorujesz jednocześnie na hashimoto? Może tarczyca coraz gorzej sobie radzi? A może źle przyjmujesz leki? Bierzesz poza tym jakieś suplementy?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
mikroREKLAMA
moja reklama
Opis reklamy

Ta reklama pokazywana jest pod 9 575 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
Adrianna_8 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2021-09-22, 15:15   #3
kreolkaa
Rozeznanie
 
Avatar kreolkaa
 
Zarejestrowany: 2008-11
Lokalizacja: centrum
Wiadomości: 883
Dot.: Niedoczynność tarczycy letrox novothyral

Cytat:
Napisane przez barbarka95 Pokaż wiadomość


Dziewczyny,

hashimoto, niedoczynnosc, nadczynnosc i nadwaga, to wszystko problemy z jodem. Polecam serdecznie ksiazke Jod nowo odkryte zastosowania w terapiach chorob. Oraz filmik pani Basi Kazany Naturoterapia na YT, tutaj cz.1 filmiku:

https://www.youtube.com/watch?v=2rnSAKIaOzU

i jest tez o tym jaki jod Wam przepisują lekarze, i dlaczego te badania ciagle sie wachaja. Wszystko sprowadza sie do jodu, tego prawdziwego z natury, nie molekularnego. Polecam!!!




Bzdura - wiem, bo sprawdziłam na sobie i doprowadziłam do zaostrzenia choroby (hashimoto). Przy hashimoto jod jest niewskazany
kreolkaa jest offline   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 
Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2021-09-22 15:15:10


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:30.