|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1921 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Promocje w Sephora, Douglas i innych + OT - część XIX
Cytat:
Co oni tak jakoś dziwnie z tym kodem wyskoczyli ![]() Moja skóra toleruje tylko minimum pielęgnacji, jak jej za dużo, to zaczynają się problemy, także muszę się pilnować. Przynajmniej zaoszczędzę ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1922 | ||
Zadomowienie
|
na stronie zary w black friday
![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
![]() to nie są zapachy które mogą długo stać ![]() muszę jakoś opanować, dziękuję za Twoją radę, na serio musze się ogarnąć w sumie utraciłam radość z używania tylko jestem w wiecznym pędzie zużywania i polowania na nowości, które jak już kupię to i tak trafiają na koniec kolejki, bo przeciez terminy zapasów mnie gonią i tak zanim uda mi się otworzyć krem na który polowałam mija ponad rok (lekko), a ja w kolejce mam kolejne nowości i tak w kółko... mam z tego tylko stres i co jakiś czas podrażnienia bo używam ciagle czegoś nowego i w dużych ilościach - bo chce szybciej zużyć |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1923 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny dla nie wprawionej ręki który kremowy bronzer będzie lepszy - z Hudy czy Fenty? I który kolor będzie bardziej neutralny niż ciepły - Fair z Hudy czy Butta Biscuit z Fenty?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#1924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyskoczyli z nim pewnie, bo wczoraj był 'prawdziwy' Black Friday.
![]() |
![]() |
#1925 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja aż takich zapasów nie mam (nie liczyłam ale na pewno nie 100 ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- A i tez mam red temptation z zary, to taki tańszy (dużo tańszy) dupe baccarata 540. Na wersje winter tez polowałam i się nie doczekałam ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1926 | |
Zakorzenienie
|
A teraz to niech spadają
![]() Tyle, że -25% obowiązywało przez cały dzień w piątek, a ten kod na -30% dodali jakoś tak pod wieczór i tylko do północy obowiązywał. Tak jakoś niespodziewanie się pojawił. Fajnie w sumie, no ale nie załapałam się. Cytat:
![]() Może sprzedaj te nadmiary, odgruzuj się i zacznij od nowa ? A potem jak już będziesz mniej przytłoczona ilością tych wszystkich rzeczy, to łatwiej zachować zimną krew i umiar. I jak mówiłam wcześniej - najgorsze są te zestawy niby darmochy do zakupów i te wszystkie próbki i miniatury. Na mnie to już nie działa, rezygnuję z tego, bo w większości nie są mi potrzebne te rzeczy, jak coś sobie upatrzę, to kupię indywidualnie. Żebym jeszcze wobec kolorówki umiała zachować rozsądek, to by było pięknie ![]() Ale cóż, każdy ma jakiegoś bzika ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1927 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak mnie zaciekawiłyście tymi cieniami w kredce Laura Mercier, że leci do mnie świąteczny zestaw trzech. W ramach prezentu bożonarodzeniowego od tż, więc nie będę się mogła do nich dobrać od razu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1928 | |
🦄
|
Cytat:
![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1929 |
Zakorzenienie
|
Chcę zrobić zamówienie w Sephorze, bo jest -20% na marki, które zwykle nie są przecenione (a o dziwo z aktualnym kursem euro opłaca się), no i co z tego, jak znowu co nie kliknę to jest w Click&Collect
![]()
![]() |
#1930 |
Zadomowienie
|
wg mnie to fajna opcja, odbierasz jak w paczkomacie, bez kolejek, wybierasz tylko galerię i już
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1931 |
Zakorzenienie
|
Mnie się jeszcze nigdy nie udało, żeby wszystko co mnie interesuje było dostępne w jednej drogerii.
![]() |
#1932 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No właśnie nie wiem co z tą edycją winter? wycofali? ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() Z kolorówką też tak mam tzn mam sporo, najwięcej cieni, paletek do twarzy, róży i rozświetlaczy. Podkłady, korektory czy tusze mnie aż tak bardzo nie ruszają, mieszczę się w przyzwoitej ilości kilkunastu sztuk z rodzaju. Najbardziej lubię cienie i rozświetlacze. No i szminki ![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
![]() Pracuję nad sobą ![]() Ja w tym roku tylko jeszcze zakupy u ChT i ewentualnie cult beauty i wsio. No i nowy kindle scribe ![]() Całe szczęście, że nasza sepho i duglas są takie beznadziejne w gifty i inne przyciągacze ![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
![]() Zużywam sporo, pomaga używanie kremów na dekolt i przedramiona ![]() ![]() Planuję się ogarnąć, nie mam w planach zakupu pielęgnacji (poza ewentualnie cult beauty jeśli będzie coś ciekawego). Teraz moje urodziny/imieniny/święta to "najgorszy" okres, jestem szczęściarą i dostaję dużo w tym czasie, rok temu wracałam obładowana siatkami ikea - ale nie narzekam, co mi nie pasuje oddaję do domu samotnej matki, przyjaciółce, wydaję dalej na prezenty. Mam solidny plan poprawy. I na fali zawodów zapachowych wystawię to co mi się kisi w szafach, nie będę kibla spryskiwać bottegą bo na mnie nieładnie pachnie, wolę sprzedać ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#1933 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam fioła na punkcie różów, cieni do powiek i pędzli. Tego mam naprawdę tony. Toaletka zawalona, kupuję już takie akrylowe pojemniki z szufladkami i ustawiam jedną taką 'dostawkę' na drugiej, niezła piramida już jest ![]() ![]() Korektory i podkłady to u mnie ledwo kilka sztuk, trochę mam zachomikowanych tuszów do rzęs, sypkich pudrów z pięć, prasowanych ze trzy. Paletki do twarzy mam raptem dwie, szminek nie używam, rozświetlaczy też mam zaledwie kilka. Błyszczyki po torebkach się walają, ale też z kilka sztuk (z 5 czy 6). Jak na jedną twarz, dwoje oczu i usta to jest naprawdę za dużo ![]() Cytat:
![]() W tym roku mam okropne problemy z hormonami przez gruczolaka przysadki mózgowej, co skutkuje m.in wypadaniem włosów (jeszcze na dodatek w październiku przeszłam covid i chyba zaczyna mi się pocovidowe wypadanie, masakra jest po prostu ![]() ![]() Trzymam kciuki. Ja też w przyszłym roku mam plan się ograniczać z zakupami. Z nowości planuję kupować tylko to co zrobi na mnie szalone wrażenie ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1934 | |
Guerlain Lover
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie z kremami i zapasami roznie bywa, najwiecej mam zapasu tuszu do rzes, szminek, balsamow do ciala i zeli pod prysznic. Krem do twarzy, tylko kilka sztuk, bo znalazlam swoj ideal - nie za drogi, pieknie nawilza mi cere. Testuje wlasnie jak sie bedzie spisywal w mrozy, bo kupilam go w zeszlym roku na wczesna wiosne. Na bf kupilam tylko szafke do kuchni oraz kawe w ziarenkach, wszystko inne co chcialam wzielam tydzien lub dwa przed bf. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1935 | |
🦄
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Muszę iść do trychologa i na jakieś profesjonalne zabiegi, te wszystkie sklepowe cuda wianki po prostu nie działają. Zresztą - nic nie działa. Edytowane przez quantum_of_solace Czas edycji: 2022-11-28 o 10:10 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tak właśnie czekam na ostatnią chwilę i kupuję za 5 dwunasta, a potem się okazuje że nie ma, albo że nie zdążę, taki autosabotaż, żeby za dużo nie wydać. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1939 |
Zakorzenienie
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1940 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Trycholog to nie lekarz, nie zapisze Ci leków na receptę. Na prawdę polecam wizyte z całego serca - ja miałam mega prześwity, myślałam nad peruką lub toperem, teraz nie jest idealnie mam po prostu cienkie włoski ale chyba nikt poza bliskimi osobami nie powiedziałby, że mam z nimi taki problem (tzn. nie jest to już tak widoczne). Edytowane przez Agunia001 Czas edycji: 2022-11-29 o 07:12 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1941 |
Raczkowanie
|
Ja po covidzie też tak miałam i mi dość mocno pomógł delpos i też tabletki vitapil. Tabsy dość duże i ciążko się je połyka ale dzieliłam je na pół i było ok. W tym momencie aż tak mi one nie wypadają jak na początku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno aż 1/4 ozdrowieńców cierpi na telogenowe wypadanie włosów, co za przeklęty wirus. Edytowane przez quantum_of_solace Czas edycji: 2022-12-01 o 23:21 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1943 |
Guerlain Lover
|
Tez mi okropnie wypadaly wlosy, myslalam, ze to stres. Na szczescie - uspokoilo sie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#1944 | |
🦄
|
Cytat:
Żeby to były tylko takie konsekwencje... Niektórzy z nas nawet nie wiedzą, jakie mają powikłania po covidzie...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1945 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W ogóle nieźle, wzięłam trzy dawki szczepionki, pandemia praktycznie w odwrocie i oczywiście musiałam zachorować ![]() Ale co zrobić, życie. A zmieniając temat na przyjemniejszy, to spływają już moje zamówienia z czarnego piątku, nie powiem - udane łowy ![]() Teraz pora na szlaban na zakupy, żeby tylko wytrwać ![]() Edytowane przez quantum_of_solace Czas edycji: 2022-12-02 o 11:43 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1946 | ||
zielony stworek
|
Tak piszecie o tym wypadaniu, że ja się zastanawiam czy ja tego covida nie miałam... niby nigdy mi w teście nie wyszło, ale od kilku tygodni włosy lecą mi garściami. Zamówiłam nawet specyfiki w aptece na tą okoliczność ( olej jojoba, glinka żółta na maseczkę ).
![]() |
![]() |
#1947 |
Zadomowienie
|
Ja wiem, że covid jest aktualnie modny ale nie tylko on powoduje uszkodzenie telomerów, ogólnie może to zrobić dowolna infekcja, może dopadł cię po prostu inny wirus ( mnie załatwiła bostonka np.)
![]() |
#1948 |
Rozeznanie
|
+ na jesień to norma u wielu osób obserwować wzmożone wypadanie włosów. Mnie leciały tak mimo czesania, że aż odpływ się w czasie kąpieli zapychał, ale widzę, że powoli to wyhamowuje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1949 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, planuję coś kupić na Breuninger, ale dostawa poniżej 450zł kosztuje 25 - może któraś z Was chce dołączyć do zamówienia? Akurat te polecane kredki na wątku, z Laury Mercier, są fajnie przecenione, po 83zł
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1950 |
Raczkowanie
|
Cześć, Rare beauty wypuściło nowe rozświetlacze
![]() Chcę jeszcze Was zapytać o co chodzi z informacjami o dostawie na stronie Sephory. Niektóre produkty można dodać do koszyka ale poniżej jest opis, że niedostępne z dostawą do salonu ani do paczkomatu. Zastanawiałam się, czy to w takim razie oznacza, że można kupić ale tylko z dostawą kurierem np. do domu czy w ogóle nie można i to jakiś błąd na stronie? |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:33.