2016-11-08, 14:12 | #91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Gdzie na romantyczny weekend?
Polecam Szklarską Porębę- miejsce idealne dla tych, którzy lubią spędzić czas aktywnie i leniwie, dla każdego coś się znajdzie Oczywiście uroczy Kraków i Kazimierz Dolny - jednak to są popularne miejsca i pewnie nie każdy chciałby być tam kolejny raz w rocznicę. Może Podlasie? Cisza, spokój, klimatyczny pensjonat? Mogę polecić Dwór Droblin, lub Uroczysko Zaborek.
2017-02-28, 17:19 | #92 |
Raczkowanie
|
My z moim chłopakiem zawsze planujemy wspólnie wszystkie romantyczne weekendy i nawet nie czekam na element zaskoczenia ;-). Wszystko po tym jak raz zabrał mnie na taki ‘romantik’ który sam wymyślił czyli park linowy, quady i inne tego typu rzeczy co lekko mówiąc nie przypadło mi do gustu. W każdym razie ostatnio byliśmy w hotelu Radocza Park gdzie maja wspaniałe SPA i świetną kuchnię także bardzo polecam bo mi nie chciało się stamtąd wracać ;-p
|
2017-04-06, 20:33 | #93 |
BAN stały
|
Kazimierz Dolny? Byliśmy z mężem i miło wspominam wyjazd. Bardzo dobrze się bawiliśmy, jest sporo miejsc do których można pójść i we dnie i w nocy
|
2017-04-09, 11:32 | #94 |
Przyczajenie
|
Podbijam - Kazimierz Dolny to piękne miejsce, mnóstwo urokliwych uliczek, można tam odpocząć. Nie brakuje restauracji czy kawiarni. Polecam jakieś spa albo po prostu hotel, gdzie jest co robić. W Folwarku Walencja mają kręgle, ale też jacuzzi, a całość się pięknie prezentuje. Chętnie tam wrócę jeszcze nie raz.
|
2017-04-11, 23:22 | #95 |
Przyczajenie
|
Jak dla mnie najbardziej romantyczne miejsce to polskie morze :3 Właśnie ostatnio świętowałam w Ustce z moim narzeczonym rocznicę i choć pogoda nie dopisała i było zimno, to był to fantastyczny wyjazd. Wszystko dzięki Hotelowi Lubicz, który zagwarantował nam ekskluzywne pokoje, wykwintną kuchnię i profesjonalne SPA. I choć mój partner początkowo był nastawiony do tego wyjazdu negatywnie, wrócił zrelaksowany i zachwycony. Tam naprawdę można poczuć się jak w filmie
|
2017-04-15, 22:36 | #96 |
Przyczajenie
|
Z doświadczenia mogę polecić przepiękne miejsce nad morzem w Polsce - cudowna nadmorska miejscowość Darłówko (niektórzy mówią też Darłówek) - położona na pomorzu środkowym nie za duża, nie za mała mieścinka Bardzo fajne miejsce, dużo ciekwych knajpek i zaułków Można iść na plażę, pojechać nad pobliskie jezioro, popływać statkiem w porcie no ogólnie jest pięknie. Jest też fajne miejsce jeśli ktoś lubi aktywny wypoczynek nad morzem - są długie i ciekawe trasy rowerowe. Z noclegów mogę polecić również fajne miejsce na noclegi, w apartamentach nad morzem w Baltic Korona (www.baltickorona.pl) - świetne miejsce dla zakochanych Luksusowe apartamenty, ale w rozsądnej cenie Polecam!
|
2017-04-16, 09:25 | #97 |
Przyczajenie
|
Ja polecam apartament Kankan w Gdańsku przy plaży. Czyściutko, nowocześnie, urządzone ze smakiem, na miejscu wszystko co potrzebne do komfortowego wypoczynku, a okolica cudowna, plaża i ogromny park z uroczymi rzeczkami i jeziorami <3 Wyszukajcie w google.
|
2018-11-09, 10:20 | #98 |
Przyczajenie
|
A może do Gdańska? Piękne miasto i na pewno bardzo romantyczne!
|
2018-11-15, 12:40 | #100 |
Przyczajenie
|
Na romantyczny weekend najlepiej pojechać do spa xxx . Jestem pewna, że bardzo fajnie spędzicie tam czas. Okolica jest piękna, hotel też bardzo ładnie urządzony,a jedzenie jest pyszne. My dużo czasu spędzaliśmy w strefie spa& wellness. Z wyjazdu wróciliśmy zadowoleni, a co najważniejsze- bardzo wypoczęci i zrelaksowani. Moim zdaniem to miejsce jest idealne na wypad we dwójkę.
Edytowane przez moniczorek Czas edycji: 2018-11-16 o 09:30 Powód: link |
2018-11-30, 12:48 | #101 |
Zakorzenienie
|
Możecie polecić jakieś sprawdzone spa blisko Warszawy? Tak do 100 km od Warszawy obojętnie który kierunek
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
2019-01-14, 09:20 | #102 |
Przyczajenie
|
cześć
na romantyczny weekend wybieram się z narzeczonym do ośrodka w Tresnej, piękna lokalizacja nad jeziorem, ale chcemy połączyć wypad z nartami więc będzie coś dla niego, bo do SPA chyba bym go nie zaciągła właśnie w tym terminie 16.02 będzie tam impreza karnawałowo-walentynkowa /www.hotelodys.pl |
2019-03-05, 10:55 | #103 |
Przyczajenie
|
zależy co lubicie ja na takim wyjezdzie wole mieć ciszę i spokój, dlatego często wybieramy jakieś agroturystki na kompletnym odludziu ostatnio byliśmy w "Podkówce" w okolicach Jeleniej Góry (chyba Świdnik o ile się nie myle). Pełno pól, lasów, dobre miejsce na rower, jak dla mnie idealna miejscówka
|
2019-03-21, 19:59 | #104 |
Przyczajenie
|
My wybieramy sie na majówkę na Słowenię. Trochę alpy, trochę jeziora i obowiązkowa degustacja win z lokalnych winnic Co prawda jedziemy z biurem (Wytwórnia Wypraw) ale najważniejsze że będziemy razem. Bo przecież tylko to się liczy, prawda?
|
2019-03-22, 01:22 | #105 |
Przyczajenie
|
Według mnie jakaś winiarnia byłaby fajnym pomysłem. Zastanów się nad tym.
2019-03-22, 15:39 | #106 |
Raczkowanie
|
Jakaś lepsza restauracja, kino albo teatr, moze muzeum albo galeria sztuki?
A co do miast to najlepiej kojarzy mi sie Kraków i Sopot. |
2019-04-11, 09:44 | #107 |
Raczkowanie
|
Jak coś blisko to myślę, ze Praga jest super
2019-06-10, 09:48 | #108 |
Przyczajenie
|
Jeśli planujecie spędzić romantyczny weekend to warto pojechać do spa nad morzem. Przepiękna okolica zachęca do spacerów, a masaże i odprężające zabiegi z pewnością sprawią, że odpoczniecie i wrócicie zrelaksowani. My ostatnio byliśmy w tym spa: https://www.baginscyspa.com.pl i bardzo nam się podobało. Pokoje były czyste i schludne, a jedzenie w restauracji przepyszne, dlatego uważam, że to jest super miejsce na romantyczny wyjazd.
|
2019-12-09, 15:25 | #109 |
Raczkowanie
|
Ja uwielbiam jeździć nad polskie morze. Mam z nim związanych wiele pięknych wspomnień. Ostatnio byłam na weekendowej wycieczce w Gdańsku. Zatrzymałam się w hotelu Orle. Posiadają bardzo dobry standard, SPA oraz świetną restaurację.
|
2019-12-09, 20:49 | #110 |
Przyczajenie
|
Ja z chłopakiem byłam w Manor House niedaleko Skarżyska-Kamiennej. Dostaliśmy w prezencie "pobyt romantyczny" czy jakoś tak i było mega! Chętnie bym się tam wybrała znowu, ale na razie raczej mnie na średnio stać. Dlaczego wszystkie SPA są takie drogie?
|
2021-06-01, 08:36 | #111 |
Raczkowanie
|
Do Krakowa Tylko że raczej poza sezonem bo tam to się dzieje dużo.
|
2023-07-24, 17:35 | #112 |
Przyczajenie
|
Chciałbym gorąco polecić Wam Hotel Bayjonn w Sopocie! To magiczne miejsce nad polskim morzem, które zachwyci Was swoim urokiem i doskonałym standardem usług.Hotel Bayjonn oferuje przepięknie urządzone pokoje z widokiem na morze, co sprawia, że pobyt staje się jeszcze bardziej niezapomniany. Lokalizacja tego hotelu jest wręcz idealna - zaledwie krok od słynnego Molo i przepięknych sopockich plaż. Możecie cieszyć się spacerami wzdłuż brzegu morza.
xxx Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2023-07-25 o 13:05 Powód: link |
2023-07-26, 12:59 | #113 |
Przyczajenie
|
Polecam Toruń, jest tam dużo różnych rzeczy które można robić
|
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki |
|
Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:44.