BRWI !! Drogie Panie pomocy !! - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki

Notka

Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-12-09, 16:08   #91
cackou
Przyczajenie

Dot.: Brwi - czy da radę je uratować?

Jedyne co mogę Ci doradzić, to smarowanie olejkiem rycynowym lub innymi odżywkami tego typu do rzęs i do brwi. Delikatny makijaż może poprawić wygląd brwi, co prawda tymczasowo, ale to zawsze coś. Jeżeli dłuższa kuracja odbudowująca nie pomoże, jednym z rozwiązań może być makijaż permanentny. To dość inwazyjna i droga alternatywa, ale być może Cię usatysfakcjonuje
Stary 2013-12-10, 15:51   #92
Jacqueline27
Raczkowanie

Dot.: Brwi - czy da radę je uratować?

Ja też mam brzydkie brwi, ale jest rozwiązanie na te problemy
Z najdroższych to na pewno makijaż permanentny.
Ale najpierw polecam odżywki do rzęs. Może być to: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...es.html&next=1, albo , https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...es.html&next=1, albo, https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...#review-846380.
W międzyczasie kup sobie jakąś paletkę do brwi np. Catrice albo Essence. Może być też kredka do brwi wyżej wymienionych firm.

Moje brwi bez makijażu to 2 żałosne kreseczki, coś w stylu "brwi malowane od szklanki". Też jest to wina wyrywania brwi w młodości. Ale od odżywek ich stan się poprawia, a z makijażem są idealne. Ja swoje jeszcze farbuje henną Jakby się tak zastanowić to chyba najbardziej dbam o brwi Ale warto, bo dzięki nim zyskuje cała twarz.

Edytowane przez Jacqueline27
Czas edycji: 2013-12-10 o 15:54
Jacqueline27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-06, 09:55   #93
Elanita
Testerkaa27

Dot.: Brwi ...:(

Wątek stary, ale się wypowiem. A co !! . Mam ten sam problem co autorka wątku. Mając 13lat (gdzieś tak około), wzięłam maszynkę do golenia mojej mamy i przeleciałam obydwie brwi do zera po czym namalowalam sobie nowe Chciałam być taka trendy xd. I skończyło się to tym , że włosy do dziś dzień mi nie odrosły. Mam już 30lat :-0 . Żadne olejki rycynowego i inne kremiki nie pomagają. Ciekawe dlaczego włoski na nogach rosną jak szalone a brwi sama Skóra i kredka :-(. Najgorzej że kiepsko mi idzie to malowanie i zawsze jedna brew jest inna i zajmuje mi to tak gdzieś około 2godzin zanim wyjdę z domu :-(.
Elanita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-14, 02:05   #94
TheSunTheMoonTheStars
Zadomowienie

Dot.: Brwi ...:(

Cytat:
Napisane przez Elanita Pokaż wiadomość
Wątek stary, ale się wypowiem. A co !! . Mam ten sam problem co autorka wątku. Mając 13lat (gdzieś tak około), wzięłam maszynkę do golenia mojej mamy i przeleciałam obydwie brwi do zera po czym namalowalam sobie nowe Chciałam być taka trendy xd. I skończyło się to tym , że włosy do dziś dzień mi nie odrosły. Mam już 30lat :-0 . Żadne olejki rycynowego i inne kremiki nie pomagają. Ciekawe dlaczego włoski na nogach rosną jak szalone a brwi sama Skóra i kredka :-(. Najgorzej że kiepsko mi idzie to malowanie i zawsze jedna brew jest inna i zajmuje mi to tak gdzieś około 2godzin zanim wyjdę z domu :-(.
Niestety, zdarza się Bliska mi osoba też "nie ma brwi", z tym że nawet nie z powodu depilacji - po prostu taka uroda. I też olejek rycynowy (który u mnie robi cuda) ani jakiekolwiek odżywki na nią nie działają.
Dobrze, że jest makeup
TheSunTheMoonTheStars jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości