ZDROWE ODŻYWIANIE to zdrowe odżywianie. - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-05-09, 18:58   #241
Wenress
Zakorzenienie

Dot.: ZDROWE ODŻYWIANIE to zdrowe odżywianie.

Bardzo - biegam, chodzę na spinning, raz w tygodniu na trening obwodowy i chcę wrócić chociaż raz w tyg. do ćwiczeń wzmacniających w domu (plank, wykroki itp), wszędzie gdzie mogę idę pieszo. I joga i zdrowy kręgosłup, wygląda na nicnierobienie ale czasem jest to niezły wysiłek chociaż pewnie niewiele spala

Kurde wszyscy dookoła jedzą mnóstwo słodyczy i "ukrytych" kalorii a jako tako wyglądają, spodziewałabym się, że przy mojej aktywności mogłabym sobie pozwolić na coś słodkiego czy kebaba ale nie

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-13, 11:23   #242
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Wenress Pokaż wiadomość
Bardzo - biegam, chodzę na spinning, raz w tygodniu na trening obwodowy i chcę wrócić chociaż raz w tyg. do ćwiczeń wzmacniających w domu (plank, wykroki itp), wszędzie gdzie mogę idę pieszo. I joga i zdrowy kręgosłup, wygląda na nicnierobienie ale czasem jest to niezły wysiłek chociaż pewnie niewiele spala

Kurde wszyscy dookoła jedzą mnóstwo słodyczy i "ukrytych" kalorii a jako tako wyglądają, spodziewałabym się, że przy mojej aktywności mogłabym sobie pozwolić na coś słodkiego czy kebaba ale nie
No to witaj w klubie!!! Jak patrzę na koleżanki, które pozwalają sobie na wiele (desery, fast-foody, białe bułki zamiast pełnoziarnistego chleba), też mam ochotę zjeść coś takiego. I bam!!! Cera psuje mi się po takim posiłku na minimum 2 tygodnie, a tłuszcz na brzuchu i udach widać od razu. Nie ma przebacz

Ale najgorsze jest to, że ja naprawdę muszę przejeździć na rowerze 2 godziny dziennie i codziennie wyjść pobiegać chociaż 5 kilometrów, nie mówiąc już o chodzeniu wszędzie piechotą - bo inaczej ważę 10 kg więcej, niż powinnam i wyglądam 10 lat starzej Wiadomo: ćwiczenia to zdrowie, poprawiają humor i wyrabiają charakter, więc spoko, ale czasem chciałoby się odpocząć
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-13, 15:01   #243
Wenress
Zakorzenienie

No to mamy tak samo, właśnie o to chodzi że zdrowe odżywianie i sport są fajne, ale czasem człowiek chce dać sobie trochę luzu, pojechać na wakacje i się plażować i zajadać gofry, lody i smażone ryby ale po czymś takim nie weszłabym w żadne ciuchy... mam problem żeby świętować z rodziną czy znajomymi - każda okazja jest obchodzona ze słodyczami albo alkoholem, chciałabym móc normalnie trochę skubnąć z tego i się cieszyć a muszę siedzieć na głodniaka i z wodą czy herbatą - mój wybór ale relacje też na tym cierpią tak samo nie chodzę po pubach czy kawiarniach.

Od zawsze tak masz ?

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-23, 10:47   #244
emenyx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LittleRosa Pokaż wiadomość
A co sądzicie o tezie, że do prawidłowego funkcjonowania organizmu potrzeba tylko 20g cukru? Ja trochę się przeraziłam, bo w sumie zjadalam dziennie minimum dziesięć razy tyle. Teraz walczę z ochota na słodycze, ale to jest na prawdę silne uzależnienie. Jak Wy sobie z tym radzicie?
wg wielu zrodel udzial weglowodanow w naszym dziennym pozywieniu powinien wynosic ok 55%.
Zwazywszy na to ze jedno jablko ma ok 10 g cukrow- oznaczaloby ze masz jesc 2 jablka na dzien i juz Zero cukrow. Baaaaardzo niemadrze.

Nelezy sprawdzic w tabelach jakie ma sie zapotrzebowanie dzienne w kcal i przeliczyc ile gramow weglowodanow to jest. Na tej podstawie mozna sobie wyliczyc ile g cukrow powinno sie spozywac, a potem ile to jest gramow chleba, makaronu, ryzu etc.
Jesli ktos ma z tym problemy to powinien udac sie do dietetyka, ktory wszystko wyliczy. Ale tak naprawde jest to bardzo proste. I warto odwiedzic strony stowarzyszen ds. odzywiania, bo wlasnie tam sa najdokladniejsze normy zywieniowe. Na Forum jest wiele sprzecznych informacji.
emenyx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-25, 14:25   #245
DianaXY
Raczkowanie

Zdrowe odżywianie zdrowym odżywianiem, ale czasem można pozwolić sobie na coś niezdrowego. Nie przesadzałabym w żadną stronę. Od czasu do czasu lubię zjeść niezdrową pizze czy napić się coli....
DianaXY jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-05, 13:36   #246
Rubi300
Przyczajenie

Witam wszystkich. Właśnie stworzyłam grupę na FB dotyczącą zdrowego odżywiania, sportu i motywacji. Grupa póki co jest pusta, ale zachęcam do zaglądania, zapisywania się i komentowania, jak i również tworzenie własnych postów. Chciałabym aby na grupie znalazły się porady co do zdrowego odżywia, przepisy, porady. Wspólnie możemy się motywować i wspierać. Tematyka może zostać poszerzona o cokolwiek co was inspiruje lub w danym momencie przygnębia. Warto również byłoby poruszyć tematykę problemów zdrowotnych spowodowanych złym odżywianiem lub nieodpowiednim trybem życia. Nie moge zostawic linka, ponieważ jest traktowany jako spam.
Nazwa grupy to: Sport, zdrowe odżywianie, motywacja
Zapraszam serdecznie
Rubi300 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-30, 12:58   #247
anulaw84
Przyczajenie

Witam,
Kochani problem w braku efektów w tz. zdrowym trybie życia, ma swoje podłoże w tym, że nasz organizm nie jest odpowiednio przygotowany do takich zmian.
By zauważyć jakieś konkretne efekty na początku trzeba pozbyć się toksyn z organizmu. Proponuję zastosować Clean 9 firmy Forever. Sama go stosuję i jestem bardzo zadowolona. Gdy po raz pierwszy zastosowałam tą kurację pozbyłam się 4,5 kg w ciągu 9 dni- tyle jest tego świństwa w nas, że nie będę opisywać szczegółów mojego oczyszczania, ale warto. Kolejnym etapem są programy 30 dniowe połączone juz z wysiłkiem fizycznym. produkty Forever mają bardzo szerokie zastosowanie dla naszego organizmu.
xxx
Już czas coś zmienić! trzymam kciuki

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2016-09-01 o 16:03 Powód: reklama
anulaw84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-30, 13:38   #248
Klaudia251082
Przyczajenie

Ja osobiście odchudzanie polecam zacząć od przeczytania xxx Wiele porad i artykułów dotyczących zdrowego stylu życia. Polecam

Czas edycji: 2016-09-01 o 16:04 Powód: reklama
Klaudia251082 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-31, 23:06   #249
gonia92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Milka19 Pokaż wiadomość
Wizażanki nie są w stanie ocenić jak dużą kto ma nadwagę, więc takie rady wydają się być dość uniwersalne. Radzą zrezygnować tak jak już napisała akene z tego co tuczy najbardziej (choć ja osobiście jestem przeciwna rezygnacji z ziemniaków) Często też piszą czym zastąpić te pokarmy - białe pieczywo, ciemnym, zwykły makaron - makaronem razowym. To, że ktoś bierze te rady zbyt dosłownie - znaczy eliminuje te pokarmy ze swojej diety i jednocześnie stosując zamienniki, ogranicza ich ilość do minimum to już nie wina wizażanek

Ostatnio na forum dietetyka, głównie w wątku kto ze mną na diecie 1000 kcal, non stop dziewczyny piszą o szkodliwości diet głodówkowych. Radzą w jaki sposób odchudzać się prawidłowo Dobrym pomysłem było by stworzenie takiego wątku na temat prawidłowego odchudzania i przywieszenie go na samej górze. Często niestety dziewczynom nie chce się czytać całego wątku i dopisują się, że zaczynają dietę 1000 kcal nie będąc w pełni świadomym jakie ryzyko to za sobą niesie.

Nie można obwiniać wizażu za to że ktoś wpadł w anoreksjie albo bulimie. To jak się odżywiamy zależy głównie od nas samych Usprawiedliwiania typu "bo na wizażu tak napisali..." nie uwazam za zbyt mądrych Każdy powinien oprócz czytania wizazowych rad równiez kierować się zdrowym rozsadkiem, a nie tylko ślepo podąrzać za poradami

Pozdrawiam
mądrze napisane! zgadzam się w 100%
gonia92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-14, 15:03   #250
Musia20
Raczkowanie

Jest wiele rad jak schudnąć, trzeba tylko wybrać te odpowiednie. Co jest już trudne
Stary 2017-07-26, 13:04   #251
jamark
Przyczajenie

Nigdy nie stawiałam za cel odchudzanie, wiem że to do niczego dobrego nie doprowadzi, chciałam odżywiać się smacznie ale zdrowo. Z koleżanką postanowiłam spróbować catering dietetyczny xxx Powiem, że nie żałuję. Nie dałabym rady codziennie wymyślać pięć różnych dań i jeszcze takich smacznych. Nieco drogie rozwiązanie ale tego warte.

Czas edycji: 2017-07-28 o 10:45 Powód: reklama
jamark jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-28, 18:44   #252
MrsPapuga
Rozeznanie

Chętnie zerknę, brzmi ciekawie, chociaż i tak wolę jednak sama gotować i liczyć te makro :P
MrsPapuga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-19, 12:41   #253
gabynia
Przyczajenie

Ja tez lubię gotować, ale na tygodniu po prostu nie mam na to tyle czasu ile bym chciała.... dlatego opcja takiego cateringu jest spoko, tylko ciekawe czy można zamawiać od pon do piątku, a w weekendy żeby samemu gotować
gabynia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-26, 11:03   #254
makijarzystka
Przyczajenie

W dzisiejszych czasach niestety wiekszosc ludzi jest zbyt zabiegana aby naprawde zajac sie wlasnym zdrowiem. Sama to widze po sobie .. czeste nadgodziny w pracy nie pozwalaja mi zorganizowac swojej diety jakbym tego pragnela. Po przeczytaniu wielu artykulow na ten temat, zdalam sobie nareszcie sprawe z tego jak taki tryb zycia moze byc szkodliwy na dluzsza mete i bede stara sie cos z tym zrobic. Macie moze doswiadczenia w tej kwestii? Na poczatek chce zamienic swoje najwieksze w ciagu dnia posilki na bardziej zdrowe. W swoich poszukiwaniach natknelam sie na strone Sante gdzie mozna kupic zdrowe produkty ( adres https://www.sante.pl/produkty/ ) Musze sie dobrze zastanowic co czym zastapic i jak zbilansowac diete. Stosujecie moze regule jedzenia 2000kcal dziennie? Chcialabym upiec dwie pieczenie na jednym ogniu - jesli wiecie co mam na mysli Oczywiscie zdaje sobie sprawe z tego, ze potrzebna bedzie aktywnosc fizyczna .. ale to juz temat na inna dyskusje.

Edytowane przez makijarzystka
Czas edycji: 2017-11-18 o 09:46
makijarzystka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-19, 11:07   #255
AliceBaskerville
Przyczajenie

To prawda. Niestety obecnie ciężko wytrwać w swoich postanowieniach. W pracy siedzę od 9 do 17, dojazd do pracy zajmuje mi minimum 1 godzinę (w jedną stronę) + dorabiam jeszcze po pracy mniejszymi zleceniami. Do tego jeszcze trzeba doliczyć czas na zakupy po pracy, a niestety w okolicy mam tylko jeden sklep, w którym są wiecznie kolejki, czyli jak tam pójdę +1h. W ten sposób wychodzi mi około 11-12 godzin na sam dojazd do pracy i powrót z zakupami. Czasami jak przyjdzie jeszcze pójść na pocztę po przesyłkę dochodzi kolejna godzina. Wystarczy doliczyć jeszcze przygotowanie obiadu dla swojego faceta, wyprasowanie ubrań na następny dzień, itd. I w ten oto magiczny sposób pozbywam się większości swojego czasu i czasami brakuje go, aby ugotować sobie jakiś obiad do pracy. Tzn. znalazłoby się go trochę, ale lubię przespać te 6 godzin na dobę
Na moje nieszczęście mój facet ma rewelacyjną przemianę materii i chociażby nie wiem co jadł, wygląda jak patyk. U mnie tak dobrze nie ma, dlatego nie mogę jeść tego samego co on. Doszła nadwaga i musiałam skorzystać z porad dietetyka. xxx określiła mi jadłospis na 1200 kcal i udało mi się zrzucić 8kg, ale... znowu wpadło mi więcej obowiązków po pracy i dieta poszła w zapomnienie :/

Edytowane przez moniczorek
Czas edycji: 2017-10-19 o 19:05 Powód: link
AliceBaskerville jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-10, 14:30   #256
Mamuska101
Przyczajenie

Moim zdaniem zdrowe odżywianie nie powinno polegać na drastycznym ograniczaniu spożywanych posiłków, ale jedzeniu tego, co naturalne. Warto ograniczyć przetworzone produkty i jeść jak najwięcej naturalnych. Ja kupiłam w tym celu wyciskarkę do soków xxxx / i jeśli teraz pije sok, to tylko samodzielie przeze mnie srobiony.

Czas edycji: 2017-11-13 o 10:43 Powód: reklama
Mamuska101 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-11, 09:58   #257
Malinkna1986
Wtajemniczenie

To niezła wyciskarka za 2300 zł. A ja głupia miałam taką za 300 zł i też wyciskała sok z owoców
Malinkna1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-11, 10:01   #258
62f33e9ec77d3cf0943e95da9955941e4a625c6c
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez AliceBaskerville Pokaż wiadomość
To prawda. Niestety obecnie ciężko wytrwać w swoich postanowieniach. W pracy siedzę od 9 do 17, dojazd do pracy zajmuje mi minimum 1 godzinę (w jedną stronę) + dorabiam jeszcze po pracy mniejszymi zleceniami. Do tego jeszcze trzeba doliczyć czas na zakupy po pracy, a niestety w okolicy mam tylko jeden sklep, w którym są wiecznie kolejki, czyli jak tam pójdę +1h. W ten sposób wychodzi mi około 11-12 godzin na sam dojazd do pracy i powrót z zakupami. Czasami jak przyjdzie jeszcze pójść na pocztę po przesyłkę dochodzi kolejna godzina. Wystarczy doliczyć jeszcze przygotowanie obiadu dla swojego faceta, wyprasowanie ubrań na następny dzień, itd. I w ten oto magiczny sposób pozbywam się większości swojego czasu i czasami brakuje go, aby ugotować sobie jakiś obiad do pracy. Tzn. znalazłoby się go trochę, ale lubię przespać te 6 godzin na dobę
Na moje nieszczęście mój facet ma rewelacyjną przemianę materii i chociażby nie wiem co jadł, wygląda jak patyk. U mnie tak dobrze nie ma, dlatego nie mogę jeść tego samego co on. Doszła nadwaga i musiałam skorzystać z porad dietetyka. xxx określiła mi jadłospis na 1200 kcal i udało mi się zrzucić 8kg, ale... znowu wpadło mi więcej obowiązków po pracy i dieta poszła w zapomnienie :/
Jakby twoj superfacet sam sobie gotowal, to mialabys czas ugotowac sobie zdrowy obiad do pracy.
62f33e9ec77d3cf0943e95da9955941e4a625c6c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-11, 11:13   #259
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80
Konto usunięte

[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7871833 6]Jakby twoj superfacet sam sobie gotowal, to mialabys czas ugotowac sobie zdrowy obiad do pracy.[/QUOTE]

weszłam, bo liczyłam na fajny wątek mimo raczej głupawego tytułu, a tu spam spamem pogania. po wuja moderatorzy usuwają tylko linki a nie całe posty? nigdy tego nie zrozumiem. wkurzające strasznie.
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-11-11, 11:16   #260
62f33e9ec77d3cf0943e95da9955941e4a625c6c
Konto usunięte

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7872000 1]weszłam, bo liczyłam na fajny wątek mimo raczej głupawego tytułu, a tu spam spamem pogania. po wuja moderatorzy usuwają tylko linki a nie całe posty? nigdy tego nie zrozumiem. wkurzające strasznie.[/QUOTE]

Nie wiem czy akurat post ktory zacytowalam byl spamem. Ale nie moglam przejsc obojetnie nad ta logika: nie gotuje sobie zdrowo, bo mam tak malo czasu i po 12 godzinach w pracy musze ugotowac jedzenie mojemu facetowi, ktory ma super przemiane materii wiec wpier***** jak leci.
62f33e9ec77d3cf0943e95da9955941e4a625c6c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-11, 12:22   #261
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80
Konto usunięte

[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7872011 1]Nie wiem czy akurat post ktory zacytowalam byl spamem. Ale nie moglam przejsc obojetnie nad ta logika: nie gotuje sobie zdrowo, bo mam tak malo czasu i po 12 godzinach w pracy musze ugotowac jedzenie mojemu facetowi, ktory ma super przemiane materii wiec wpier***** jak leci.[/QUOTE]

To swoją drogą, głupota level master i zjawisko, którego nie pojmę nigdy.

Mam wrażenie jednak, że i tak produkowałaś się na próżno - konto z raptem pięcioma postami i usuniętym linkiem :/ podobnie jak większość na tej stronie. Strasznie mnie irytuje zostawianie takich postów.
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-11, 15:37   #262
MrsPapuga
Rozeznanie

Ja staram się jeść zdrowo, ale właśnie brak czasu jest tutaj najbardziej niszczący, jednak staram się utrzymywać względnie poprawny szkielet i przynajmniej w większości zdrowo się odżywiam
MrsPapuga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-11, 19:15   #263
apetytnazdrowie
Przyczajenie

We wszystkim trzeba zachować umiar i zdrowy rozsądek. Powinniśmy się odpowiednio odżywiać, jeść zdrowo, ale jeśli od czasu do czasu pozwolimy sobie na coś bardziej kalorycznego, tłustego czy słodkiego to nie jest koniec świata! Jesteśmy ludźmi, możemy mieć gorszy dzień lub po prostu zwykłą zachciankę. Ważne jest, aby te niezdrowe dodatki pojawiały się sporadycznie i nie przeważały w naszej codziennej diecie. Wrzućmy na luz! Dla własnego zdrowia psychicznego.
Najgorszym, co możemy zrobić organizmowi to go głodzić! Zwłaszcza w wieku, kiedy dojrzewamy, dorastamy i potrzebujemy składników odżywczych, żeby móc normalnie funkcjonować i się rozwijać. Skutki stosowania drastycznych diet zarówno pod kątem kaloryczności, jak i proporcji makroskładników mogą całkowicie zniszczyć nasz ogranizm i spowolnić metabolizm, co z kolei może np. wpływać na to, że w przyszłości będziemy musiały się mocno natrudzić, żeby zrzucić parę kilogramów, czy utrzymać porządaną sylwetkę. Dziewczyny nie róbcie sobie krzywdy! Nie stosujcie modnych, często niedoborowych diet. Nie warto niszczyć własnego zdrowia, bo ma Wam służyć długi czas
Stary 2017-11-15, 12:23   #264
MeegZed
Przyczajenie

Jestem mistrzynią życiowych zrywów. Ile już diet i innych zdrowych eksperymentów przetestowałam. Z mojej perspektywy tylko sens mają niskokaloryczne produkty zostające w naszym życiu na stałe. Szczególnie leżą mi na sercu produkty eko, które nie tylko pomagają mi, ale także mogą przysłużyć się czemuś dobremu.

Edytowane przez moniczorek
Czas edycji: 2017-11-15 o 14:19 Powód: link
MeegZed jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-21, 14:16   #265
colorrainbow
Przyczajenie

Według mnie, podstawa to 5 posiłków dziennie, dużo wody i minimum 15 minut dziennie ruchu. Ja uwielbiam spinning oza tym piję codziennie czystek (w trakcie dnia) i siemie lniane(na noc). Efekty są naprawdę widoczne.
colorrainbow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-21, 22:46   #266
moty_watorka
Raczkowanie

Zgadzam się w stu procentach!
moty_watorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-22, 00:32   #267
ellish
Zakorzenienie

O tak. Nigdy śniadań nie jadłam, tylko obiad i kolacje. Jak się zmusiłam do jedzenia pięciu posiłków, picia wody to nagle i ja zaczęłam się lepiej czuć i waga zaczęła spadać i zmalała ochota na słodycze, bo głodna nie byłam.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ellish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-22, 08:44   #268
moty_watorka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ellish Pokaż wiadomość
O tak. Nigdy śniadań nie jadłam, tylko obiad i kolacje. Jak się zmusiłam do jedzenia pięciu posiłków, picia wody to nagle i ja zaczęłam się lepiej czuć i waga zaczęła spadać i zmalała ochota na słodycze, bo głodna nie byłam.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
I takie słowa powinny służyć ludziom za przykład. Jak się chce to można!

A przede mną jeszcze troche
moty_watorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-11-01, 17:38   #269
ameliaamelkaamelia23789
Przyczajenie

Zdrowe odżywianie to nie głodzenie się i trudno się dziwić, że głodówki nie przynoszą rezultatów, których oczekujemy. Dlatego osobiście polecam w takim przypadku skonsultować się z lekarzem dietetykiem. xxx

Czas edycji: 2024-11-04 o 11:01 Powód: reklama
ameliaamelkaamelia23789 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości