2019-02-12, 10:44 | #91 |
Recenzentka Miesiąca - Luty 2018
|
Dot.: Nowość w wizaz.pl! Dołącz do klubu recenzentki i testuj nowości kosmetyczne za
Jest coś w tym naprawdę , pamiętam akcje Avon - dostałam się raz do ostatniej akcji ambasadorskiej ( żelowe lakiery ) ale faktycznie było kilka dziewczyn które dostały się do większej liczby testów z Avon i wszystkie aktywnie korzystały z Insta. Chyba podobnie było z akcjami Oriflame - chyba była akcja ambasadorska prowadzona typowo na Insta i można było zgarnąć fajne zestawy.
Nie przeszkadza mi Instagram , chociaż sama z niego nie korzystam bo po prostu nie czuje takiej potrzeby ale jak ktoś lubi to czemu nie , wszak nikt nikomu tym krzywdy nie czyni. Ale również uważam , to co ty Joasiu - serce wizażu jest tutaj a nie na Insta i wizażanki związane z tym portalem i wkładające dużo serca w rozwój kwc powinny być jednak na pierwszym miejscu bo wizaż na instagramie się nie narodził. Fakt - na pewno dziewczyny na Insta są dla siebie wzajemną inspiracją , lubią pokazywać swoje makijaże , paznokcie kosmetyki i dzielić się tym , ale testy na wizażu powinny być kierowane do wizażanek stąd - jeśli ktoś będzie chciał to ewentualnie na Insta się podzieli i tyle. Ale gdy ostatnio był artykuł o takim jakby rocznym podsumowaniu klubu recenzentki wizaż to było tak , że zostały przedstawione sylwetki kilku z recenzentek i każda z nich jest aktywna na Instagramie - a można było też dać odnośniki do profili wizażanek z KWC i od razu byłoby milej. Ja Insta zakładać nie zamierzam mi wystarczy tylko i wyłącznie wizaż
2019-02-12, 11:36 | #92 |
COMMUNITY MANAGER Klubu Recenzentki
|
Dot.: Nowość w wizaz.pl! Dołącz do klubu recenzentki i testuj nowości kosmetyczne za
Cześć dziewczyny. Jestem community managerem i opiekuję się Klubem Recenzentki i to właśnie ja wybieram laureatów do testów kosmetyków.. Muszę przyznać, że to bardzo trudna i odpowiedzialna rola. Niezwykle cenię aktywne i zaangażowane w społeczność i katalog KWC Wizażanki, dlatego przy każdym wyborze bardzo zależy mi, żeby przynajmniej postarać się dogodzić każdemu. Chciałabym przybliżyć Wam odrobinę proces wyboru laureatów.
W każdym teście mamy kilka, a nawet kilkanaście tysięcy chętnych, które prawidłowo wypełniły cały formularz zgłoszeniowy do testu. Zebrałam dla Was w jednym miejscu wszystko co wpływa na ostateczną listę laureatów (kolejność przypadkowa): - weryfikacja kraju zamieszkania (tylko użytkownicy z Polski mogą testować u nas produkty) - liczba recenzji, nie akceptuję użytkowników, którzy nie mają na swoim koncie ani jednej, to dla mnie dowód na to, że „polują” jedynie na darmowe produkty, a nie zależy im na budowaniu katalogu KWC - usuwanie duplikatów adresów mailowych - treść odpowiedzi na pytanie otwarte, daję szanse wszystkim: długim, krótkim, rymowanym, zabawnym, pomysłowym… - kilka lub nawet kilkanaście kryteriów narzuconych przez klienta wynikających ze specyfiki testowanych produktów (często filtry muszę nałożyć na każdą odpowiedź z formularza zgłoszeniowego). - dopasowanie zestawów kolorystycznych, to bardzo żmudna praca, często najbardziej zawęża grupę wyboru. Wierzcie mi, bardzo staram się za każdym razem dogodzić każdej grupie – zarówno bardzo doświadczonym i aktywnym Wizażankom, jak i tym, które dopiero zaczynają przygodę z Wizażem. Tym, które na pytanie otwarte w formularzu zgłoszeniowym odpowiadają rozbudowaną treścią oraz tym, które wpiszą jedno szczere lub zabawne zdanie. Czytam Wasze wiadomości i bardzo się cieszę, że mogę liczyć na Wasze pomysły i chęć współpracy. Odezwę się zaraz na priv do kilku z Was (tych, które wyraziły chęć pomocy). Na pewno razem uda nam się jeszcze bardziej udoskonalić testy na każdym etapie. Dzięki wielkie! Agata
2019-02-12, 12:14 | #93 | ||
Recenzentka Miesiąca - Luty 2020
|
Cytat:
Powiem szczerze,że ja tej zależności w swoim przypadku nie zauważyłam, a czasem nawet przeciwnie. Ja jestem dosyć mocno aktywna na Insta bo mój profil jest typowo poświęcony testowaniu produktów (głównie kosmetyków), tematyce beauty, makeup itp i w zasadzie codziennie dodaje nowe posty, a o tym jak "często" w ostatnim czasie coś testuje z wizażu pisałam już wcześniej Po ostatnim teście Loreala widziałam z ciekawości profile dziewczyn które się dostały-np te co otrzymały 2-3 zestawy i często miały znacznie mniejszą aktywność i liczbę followersów od mojej. Często ich profile były typowo prywatne. Tak więc w mojej ocenie testowanie tutaj z Insta nie ma wiele wspólnego. Cytat:
Jeśli w jakiś sposób się przydam to również chętnie pomogę |
||
2019-02-18, 11:11 | #94 |
|
Brawo! Podoba mi się nowe testowanie Maybelline i wyraźne podkreślenie, że należy wybrać TYLKO JEDEN zestaw Podoba mi się też to,że daliście mniej czasu na zgłoszenia - osoby aktywne nie będą miały problemu z szybkim dotarciem do tego info, a Wam zostanie więcej czasu na ocenę zgłoszeń Cieszę się,że nasz głos nie idzie w próżnię
|
2019-02-18, 11:40 | #95 | |
Recenzentka Miesiąca - Styczeń 2020, Styczeń 2018
|
Cytat:
To prawda, nareszcie się tego doczekałyśmy . Krótki czas na zgłoszenie to na pewno celowe działanie, aczkolwiek test jest wysyłany na maila, czyli pewnie zamknięty, a i tak pewnie po forach ktoś rozpuści link . Ale na to nic nie poradzimy, jednak grunt, że zaczęło się cokolwiek w tej materii robić! |
|
2019-02-18, 11:43 | #96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
2019-02-18, 11:51 | #97 | |
|
Cytat:
Pierwszy test to nie jest, fakt. Najczęściej taki czas mają tzw.testy zamknięte, które nie pojawiają się w Klubie Recenzentki (a jeśli już, to w momencie ogłoszenia wyników), są natomiast rozsyłane do jakiejś tam okreslonej grupy wizażanek. Wszystko fajnie, tyle że dziwnym trafem te testy wymykają się poza Wizaż i są udostępniane na innych portalach, choć z założenia ma to być test zamknięty - ot, taka mała dywagacja, ale te z nas, które są tutaj dłużej, wiedzą, co mam dokładnie na myśli. Mnie natomiast chodziło o to, że można zgłosić się do jednego zestawu i to jest fajne . Oby tak dalej, tym bardziej, że teraz powinno być bardziej sprawiedliwie, wybieram to, co najbardziej mnie interesuje, wysyłam zgłoszenie i wszystko jest jak należy Edytowane przez MissYou00 Czas edycji: 2019-02-18 o 12:02 Powód: dopisek |
|
2019-02-18, 11:54 | #98 | |
|
Cytat:
Kochana testy zamknięte nie mają z aktywnością nic wiele wspólnego - przestałam być do nich zapraszana z rok temu , więc tu nie chodzi o aktywność , po prostu zmienia się odbiorców e-maila co jakiś czas i tyle. Ale super , że można wziąć udział w tylko jednym teście , bardzo mi się to podoba: oklaski:
|
2019-02-18, 13:31 | #99 | |
|
Cytat:
Słońce mnie chodziło o to, że na zgłoszenie do testu jest tylko jeden dzień i tylko aktywni się zorientują zanim czas na zgłoszenie się skończy nie chodziło mi o to że grupą do której jest wysyłane zaproszenie to grupa aktywna Z drugiej strony macie racje - na facebooku już krąży link więc się wymknęło poza test zamknięty. Najważniejsze, że są zmiany na plus jakby chociaż możliwość zgłoszenia tylko do jednego zestawu, więc trzeba docenić, że ktoś tam jednak słucha głosu ludu |
|
2019-02-18, 13:40 | #100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
2019-02-18, 13:43 | #101 | |
|
Na fb to jedno - zajrzyj na strony gdzie są fora konkursowe - tam już urwanie miejsca gdzie plecy kończą swoją szlachetną nazwę bo jest test i można wybrać tylko jeden zestaw I bardzo dobrze - chociaż ciekawi mnie to czy tym razem do testu zakwalifikują się dziewczyny które robią tu cokolwiek , czy znówczęśc z nich to będą te , które zgłaszają się tylko i wyłącznie bo testu bo za darmo i tylko po testach recenzję piszą - to będzie ciekawy test
---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
To byłoby spoko - wtedy np jeśli dają kremy czy balsamy do cery suchej / wrażliwej / atopowej to tylko takie wizażanki mogłyby się zgłosić i testy byłyby bardziej wiarygodne
|
2019-02-18, 14:20 | #102 |
Recenzentka Miesiąca - Styczeń 2019
|
Na forum bardzo podobnym do naszego już przeszło godzinę temu ktoś wkleił link do testu Maybeline
2019-02-18, 16:02 | #103 |
Recenzentka Miesiąca - Marzec 2021 , Listopad 2018
|
Dot.: Problem testowania
Hej, odsyłam do wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1163626&page=4 . Wyjaśniono tam, w jaki sposób wybierane są osoby do testów. Czasami trzeba niestety uzbroić się w cierpliwość. W tym czasie polecam skupić się na bazie KWC i pisać recenzje w oparciu o samodzielnie zakupione kosmetyki, gdyż o to w głównej mierze tu chodzi - zależy nam na dodawaniu recenzji i wzbogacaniu serwisu, testowanie kosmetyków jest jedynie miłym dodatkiem . Pozdrawiam.
|
2019-02-18, 16:20 | #104 |
Recenzentka Miesiąca - Marzec 2021 , Listopad 2018
|
Brawo za zmianę zasad, obecna akcja Maybelline bardzo mi się podoba
Super, że można zgłosić się tylko do jednego zestawu! Cieszę się, że nasze spostrzeżenia i uwagi zostały wzięte pod uwagę |
2019-02-18, 18:55 | #105 |
Zakorzenienie
|
Maybelline nie jest testem dla wybranych , jest w Klubie Recenzentki , więc dla wszystkich
|
2019-02-18, 19:26 | #106 | |
|
Cytat:
Teraz już tak, przez wiele godzin po rozesłaniu maili nie było go w Klubie . Niemniej jednak, sporo testów jest na maila, a pojawiają się dopiero w momencie ogłoszenia wyników, jak chociażby ostatni test NYX |
|
2019-02-18, 19:32 | #107 |
Zakorzenienie
|
To nic nie znaczy. Jak kiedyś był test dla wybranych, to osoby , które nie dostały do niego zaproszenia , nawet jeśli przechwyciły link, nie mogły wypełnić ankiety zgłoszeniowej bo była blokada. Teraz maile z testami są rozsyłane do wszystkich ,które są zarejestrowane w Klubie Recenzentki bo te maile to jest po prostu newsletter ,co pisze nawet na dole każdego z tych maili No chyba , że ktoś ma problemy z pocztą, to wtedy możliwe jest , że nie wszystkie maile docierają . U mnie poczta działa bez zarzutu i dostaję info na maila o wszystkich testach A to, że jakiś test w Klubie Recenzentki czy w zakładce "konkursy i testy" pojawia się z opóźnieniem ,to pewnie po prostu Redakcja nie śpieszy się z publikacją
Edytowane przez weronkaa84 Czas edycji: 2019-02-18 o 19:55 |
2019-02-18, 20:05 | #108 | |
|
Cytat:
No nie do końca tak jest - był taki czas, że niektóre dziewczyny dostawały regularnie, a ja nie - a problemów z pocztą nie miałam i nie mam, zawsze maile do mnie dochodzą. Teraz gdy one nie dostają, to ja np. jestem w grupie odbiorców - wydaje mi się, że Wizaż to po prostu zmienia, naprawdę nie każdy to dostaje, z newsletterem to chyba nie ma nic wspólnego, bo wtedy, gdy nie dostawałam info o testach spoza Klubu, to dostawałam inne, chociażby te odnośnie wyników po zakończeniu całej akcji testerskiej . Natomiast szkoda, że Wizaż odszedł od tego testowania tylko ''dla wybranych'' - jak już wspominała maladaga, byłoby to świetne w przypadku testów produktów na konkretne problemy skórne czy tez testy produktów dla kobiet dojrzałych - bo potem są takie kwiatki, że ktoś z cerą mieszaną testuje krem dla skóry bardzo suchej i atopowej, a dwudziestolatka testuje kremy przeciwzmarszczkowe |
|
2019-02-18, 20:12 | #109 | |
|
Cytat:
Zgadzam się - też już nie dostaje powiadomień na e- mail od około roku , wcześniej miałam , wiec też uważam , że zmieniają grupy odbiorców. Od kiedy jestem na wizażu tak mam - są okresy w których te zawiadomienia były czy to na e-mail czy na wiadomość prywatną ( chyba jeszcze za czasów gdy aniołek zajmowała się testami , i chwilę po tym jak zaczęła Agata też miałam PW ) a potem nagle nie było i tak w kółko Nooo testowanie dla '' wybranych grup '' - szkoda , że tego nie ma. I jeszcze szkoda , że nie ma filtru blokującego dodanie recenzji po testach przed otrzymaniem ankiety wynikowej . Jak widze recenzję napisaną w dzień otrzymania produktu ( bo przecież każdy wie z różnych źródeł , że produkty do testów są już u ambasadorek ) a widzę te powiedzmy wprost - kłamstwa o używaniu przez tydzień ( a kurier jeszcze dobrze do auta z powrotem nie wsiadł ) to po prostu mi słabo
małe-wredne-kochane//zaraszlakmnietrafi Edytowane przez maladaga Czas edycji: 2019-02-18 o 20:13 Powód: dopisek
mikroREKLAMA
moja reklama Opis reklamy Ta reklama pokazywana jest pod 162 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
2019-02-18, 20:19 | #110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
2019-02-18, 20:22 | #111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do testów ukrytych to też mi ich bardzo brakuje. Właśnie ja mam 35 lat i dostałam się tylko raz do testu kremu przeciwzmarszczkowego. Trafia mnie jak potem widzę recenzje dwudziestolatek , którym krem wyprasował zmarszczki , zanim jeszcze zdążyły sie w ogóle pojawić |
|
2019-02-18, 20:22 | #112 |
|
Tak , pamiętamy Tylko kiedyś grupy docelowe były lepiej dopasowane - nie było tylu młodych dziewczyn dostających kremy przeciw zmarszczkowe , albo tylu posiadaczek cery mieszanej w teście serum do cery suchej
małe-wredne-kochane//zaraszlakmnietrafi Edytowane przez maladaga Czas edycji: 2019-02-18 o 20:24
mikroREKLAMA
moja reklama Opis reklamy Ta reklama pokazywana jest pod 162 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
2019-02-18, 20:25 | #113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
2019-02-19, 10:50 | #114 |
Przyczajenie
|
Testy
Chętnie się dowiem na jakich zasadach są wybierane osoby do testów? Słyszałam kilka wersji w tym że na chybiłtrafił albo że wybierane są osoby aktywne na forum. O co chodzi bo już zgłupiałam
|
2019-02-19, 11:10 | #115 |
Administrator
|
Dot.: Testy
Odpowiedz znajdziesz tutaj:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post86490929 |
2019-02-19, 16:57 | #116 |
Raczkowanie
|
Hej kochane czy któraś z Was dostała już tusz? Sprawdzałam po numerze przesyłki mój gdzieś utknął
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
2019-02-19, 17:17 | #117 |
|
Ja akurat tuszu nie testuje , ale widziałam na innych portalach zdjęcia , a nawet recenzje na kwc juz więc tusze już raczej są u wszystkich , ale jak masz nr przesyłki to na poczcie powinni pomóc ustalić gdzie Twoja paczka
2019-02-21, 14:52 | #118 |
Zakorzenienie
|
A jak wam się podobają wyniki testu maybelline?
2019-02-21, 15:00 | #119 | |
|
Cytat:
Pozwolę sobie na brak komentarza, gdyż słowa, które cisną mi się na usta są wysoce niecenzuralne . Znowu cyrk na kółkach, tyle powiem! |
|
2019-02-21, 15:32 | #120 | |
|
Cytat:
Z winy nie uczciwych zagrywek niestety
|
Nowe wątki na forum Konkursy na wizaz.pl |
|
Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:06.