|
Notka |
|
Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
|
Narzędzia |
2018-05-10, 16:59 | #1 |
Raczkowanie
|
Kolizja na firmowym parkingu
Wita. Dziewczyny mam problem. Zarysowałam na parkingu pod firmą auto. Wyraziłam chęć dogadania się, ale facet chce pójść mi na rękę i wziąć pieniądze zamiast zgłaszać to, żebym nie straciła zniżek. Jakie oświadczenie mam z nim spisać? Proszę pomóżcie
|
2018-05-12, 04:35 | #2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Kolizja na firmowym parkingu
w takiej sytuacji chyba nic nie musicie spisywać, bo dogadaliście się ustnie. Tzn możecie spisać takie oświadczenie, jak przy normalnych wypadkach, tak dla bezpieczeństwa, ale wtedy nigdzie tego nie zgłaszacie, bo nie angażujecie w to ubezpeczenia.
|
2018-05-13, 10:17 | #3 |
Wtajemniczenie
|
Ja bym poprosiła go o napisanie oświadczenia,że bierze od Ciebie określoną kwotę pieniędzy celem naprawienia przez Ciebie wyrządzonej szkody i nie będzie miał więcej żadnych roszczeń dotyczących tego zdarzenia.
Jeżeli niczego nie spiszecie,to nie będzie żadnego dowodu na to,że pokryłaś szkody na zasadzie dogadania się i facet za jakiś czas znowu może zażądać kasy lub szantażować Cię,że to gdzieś zgłosi itd.Ludzie są różni,a jesli chodzi o pieniądze,to zazwyczaj nie mają skrupułów
2019-08-05, 13:17 | #4 |
Raczkowanie
|
dokładnie, dla ciebie jest to ochrona, bo niestety różni ludzie chodzą po tym świecie ;/
2019-11-26, 09:42 | #5 |
Przyczajenie
|
Dziś na słowo honoru można jedynie w "mordę dostać" sprawdź czy nie masz przypadkiem w polisie ochrony zniżek, jak masz to nie baw się i zrób zgodnie z przepisami. Oświadczenie, że to twoja wina, jaka szkoda powstała (to ważne) i niech se gość załatwia z ubezpieczycielem. Jak nić nie spiszesz i dasz mu kasę to nic nie masz, on zgłosi na policję i jeszcze raz będziesz płacić.
|
2021-06-30, 11:31 | #6 |
Przyczajenie
|
@up wszystkie porady wydają się celne. I aż strach bierze, jak się pomyśli że u nas normą jest brak elementarnej uczciwości.
Jak mi się pierwszy raz zdarzyła stłuczka z mojej winy - po jakiś 10 latach od zrobienia prawka - to później bardzo mnie to bolało. Finansowo zwłaszcza. Od tego czasu mocno się pilnuję, upewniam się że wszystko w samochodzie chodzi jak w zegarku. A zwłaszcza hamulce i powiązane z nimi podzespoły, xxx trzeba od czasu do czasu mocniej depnąć, bo inaczej mogą zawieść w kluczowym momencie! Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2023-05-11 o 11:41 Powód: link |
2023-05-04, 10:08 | #7 |
Przyczajenie
|
Dziś na wszystko trzeba mieć papierek. Nie ważne czy tylko zarysowanie.
|
Nowe wątki na forum Auto Marianna |
|
Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.