|
Notka |
|
Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
|
Narzędzia |
2023-09-25, 21:34 | #1 |
Raczkowanie
|
Ruszanie pod górkę z hamulca nożnego - panika
Dziewczyny pomóżcie bo oszaleję. Mam już prawko, ale jak mam ruszyć pod górkę z nożnego hamulca, a za mną stoi inne auto to wpadam w panikę. Nie chcę całe życie ruszać z ręcznego :-(.
Stoję pod górkę. Mam wciśnięte sprzęgło, wciśnięty hamulec, pierwszy bieg. Puszczam hamulec, noga tylko na sprzęgle, auto nie stacza się do tyłu (działa jakaś fajna blokada). Puszczam sprzęgło, wciskam gaz i jadę. Jest OK. Ale zaraz jestem na innej górce i gdy puszczam hamulec, auto od razu ucieka mi do tyłu. I już jest panika, daję po gazie, albo auto gaśnie, i w ogóle jest masakra. Jak tylko czuję przy puszczeniu hamulca że auto się stacza, już mam ciepło i wpadam w panikę. Dlaczego tak się dzieje, ze raz mi to auto trzyma, a za 5 minut ucieka do tyłu? |
2023-12-18, 14:11 | #2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ruszanie pod górkę z hamulca nożnego - panika
Ja z kolei nie lubię z ręcznego ruszać na wzniesieniu.
Musisz po próbować kiedy nie będzie ruchu i załapiesz wciskasz sprzęgło i hamulec, wrzucasz 1 powoli puszczasz sprzęgło i jak samochód próbuje ruszyć to puszczasz hamulec i dodajesz gazu |
Nowe wątki na forum Auto Marianna |
|
Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:08.