2006-07-11, 12:25 | #31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wypad w góry - gdzie polecacie?
Yoolka ,ja tez mam daleko...
Z kujawsko pomorskiego 9 godz jazdy pociagiem.
2006-07-11, 12:27 | #32 |
Raczkowanie
|
A ja bardzo chcialabym pojechac w tym roku do Zakopanego, moze w sierpniu sie uda...
|
2006-07-11, 12:33 | #33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo chciałabym pojechać, przypomnieć sobie, pokazać TŻ te widoki (i tak go już zaraziłam miłością do gór). Mieliśmy pojechać na tydzien miodowy ale ze względu na króciutki urlop wybraliśmy Bieszczady, bo bliżej a tez są piękne (fotki strona wcześniej) |
|
2006-07-11, 13:15 | #34 |
Zakorzenienie
|
w Bieszczadach przeżylam jedne z najwspanialszych wakacji ale mam niestety do nich bardzo daleko w tym roku planuje kolejny raz wyskok w Karkonosze, do Karpacza
bardzo polecam Pieniny,spływ Dunajcem,pijalnie wód w uzdrowiskach, przejście się do Słowacji,spacer po Pieninach. Bywałam często w Szczawnicy, którą mogę z czystym sumieniem polecić |
2006-07-11, 13:45 | #35 |
Zadomowienie
|
o Pieniny też są fajne bylam tam dwa razy na wakacjach i mi sie podobalo
9 dni i kazdego dnia jechalismy do jakiejs miejscowosci lub wchodzilismy na jakis szczyt. |
2009-03-11, 16:41 | #36 |
Raczkowanie
|
Dokąd w góry na weekend?
Dziewczynki pomóżcie mi proszę.
Z okazji drugiej rocznicy związku razem z moim chłopcem planujemy w kwietniowy weekend wyjechać gdzieś razem. Do głowy przyszły nam Polskie góry. Tylko, że nie mamy pojęcia gdzie najbardziej warto pojechać - gdzie jest najwięcej atrakcji, gdzie jest co robić, gdzie jest najwięcej ciekawych miejsc... Gdzie nie będziemy skazani tylko na chodzenie po szlakach i absolutnie nic więcej. A jeżeli wy spędziłyście kiedyś miły czas gdzieś w górach, macie dobre wspomnienia, przeżycia, możecie coś polecić to będę wdzięczna jeśli się tym podzielicie. |
2009-03-11, 16:46 | #37 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dokąd w góry na weekend?
Zakopane?
2009-03-11, 17:02 | #38 |
Raczkowanie
|
Podłaczam sie do pytania..
Zakopane chyba troche za bardzo zawalone turystami....Jak wyglada to po za sezonem? |
2009-03-12, 16:56 | #39 |
Rozeznanie
|
Zakopane, Karpacz, Krynica Górska
2009-03-18, 08:02 | #40 |
BAN stały
|
Zakopane...zawsze warto ale poza sezonem i w jakimś cichym miejscu, szczególnie dla dwójki zakochanych.
Polecam, najlepiej apartament sobie wynająć z kominkiem i widokiem na Tatry. Romantyka i luksus. Byłam tam i polecam to: www.dolinakrokusow.pl |
2009-07-14, 12:23 | #41 |
Rozeznanie
|
podbijam temat
polecam pieniny!! dawno temu chodziłam tam po szlakach, w ubiegłym roku byłam w pieninach 'przy okazji' - wiec pozwiedzalismy tylko zapore, zamki, góre wdzar itp, za tydzień jadę znowu - tym razem 'dokanczamy' pieniny - planujemy wyjscie na szlaki, spływ dunajcem oraz lenistwo nad jeziorem czorsztynskim jak widac jest naprawde duzo róznorodnych rzeczy do zobaczenia, polecam
2009-08-19, 10:39 | #42 |
Zakorzenienie
|
Ja mam dylemat SZKLARSKA PORĘBA czy KARPACZ ... Jak myslicie? Będzie to wypad 3dniowy Po górach z TŻ raczej nie chodzimy ... takze kondycji nie mamy ;p W Karpaczu jest ten tor saneczkowy ... a moze jakies inne atrakcje?
z góry dzieki
2009-08-20, 11:24 | #43 |
Rozeznanie
|
Ja bym wybrała Karpacz!
Oprócz tego toru saneczkowego w okolicy jest jeszcze miasteczko country. Duży tez jest wybór wycieczek jednodniowych w karpackich BP (polecam Skalne Miasto w Czechach) Do Krynicy zawsze można podjechać autem czy busikiem na 1 dzień.
2009-08-20, 21:08 | #44 |
Raczkowanie
|
ja mieszkam blisko obu tych miast i w obu ładnie.
tydzien temu w niedziele bylismy z dziećmi w Karpaczu. ludzi tyle że nie szło przejśc chodnikiem, a na torze saneczkowym kolosalnie wielka kolejka po bilety. Karpacz jest większy, mozna pójść do muzeum zabawek, do świątyni Wang, pochlapac nogi nad zaporą blisko w Ścięgnach jest właśnie Western City i park miniatur. http://www.western.com.pl/western5/z...lowna_gora.jpg także można zahaczyć o sztolnie kopalni uranu w Kowarach! natomiast 3 tygodnie temu w Szklarskiej było o wiele mniej ludzi a też byliśmy w niedzielę. tylko mniej do zobaczenia bo w sumie tylko wodospad. a i park linowy jak lubisz extreme.
"Zabijać to nie znaczy wyjąć rewolwer jak Buck Jones i zrobić pif-paf! To wcale nie tak. Można zabijać w sercu. Po prostu przestać kogoś kochać. I wtedy ten ktoś umiera." Edytowane przez Pinklady Czas edycji: 2009-08-20 o 21:12 |
2009-09-06, 19:53 | #45 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, może wy wymyślicie coś poza Wisłą i Ustroniem na weekend...
Zależy mi żeby było blisko, więc Beskidy na 100% W dodatku chodzi nam z mamą o to, żeby wyciągnąć gdzieś babcię - ostatnio miała wiele stresów, chorowała - a krótka zmiana klimatu dobrze jej zrobi. Pomyślałam o Zwardoniu - niedaleko przejście na Słowację, okolice do spacerowania... Może któraś z Was poleci jakąś niedrogą kwaterę? A może macie inne pomysły? Utrudnione wybór właśnie przez babcię, która jako osoba starsza szybko się męczy i nie lubi cięższych tras w dodatku jest bardzo wybredna |
2009-09-07, 18:17 | #46 |
Zadomowienie
|
Pięknie jest w Pieninach. Polecam wąwóz Homole. Niezapomniane przeżycia...
|
2009-09-07, 18:34 | #47 |
Raczkowanie
|
Krynica Zdrój jest super Polecam
2009-09-09, 08:57 | #48 |
Rozeznanie
|
O! tak w Pieninach jest cudownie.
2009-09-09, 20:22 | #49 |
Zakorzenienie
|
|
2009-09-12, 12:35 | #50 |
Zadomowienie
|
A co sądzicie o Bukowinie Tatrzańskiej? Jest tam co robić?
Jestem przeciez wirtualna. Jak anioł. Anioly też sa wirtualne. Zawsze takie były. Nawet na tysiac lat przed Internetem. Ale w moim przypadku to kłamstwo. Ja TYLKO jestem wirtualna. Nic nie mam wspólnego z aniołem Być szczęśliwym - tego trzeba się uczyć. |
2009-09-18, 14:28 | #51 |
BAN stały
|
Do Bukowiny się jeździ zazwyczaj po to, żeby trochę pozwiedzać i pooglądać widoczki. Specjalne duzo to tam nie ma do roboty, ale fajnie jest Polecam też Karkonosze a w szczególności Karpacz (http://www.karpacz.pl/pl/atrakcje) można coś ciekawego zobaczyć. A tam z kolei polecam Mercure z hoteli, bardzo przyjemne miejsce na zatrzymanie się
|
2009-09-18, 16:49 | #52 |
Zadomowienie
|
Karpacz chętnie, ale z Krk trochę daleko A w Bukowinie nie byłam nigdy, a jest blisko. Jeden dzień przeznacze na Zakopiec, jeden na termy i spacerek i moze jeden na Słowacje (podobno blisko) chciałabym tez pojezdzić na rowerkach (mam nadzieje,ze jest tam jakas wypozyczalnia) i spacerki po szlakach i nie tylko - a wieczorami wiadomo - dobra knajpka Znajde to w Bukowinie?
Jestem przeciez wirtualna. Jak anioł. Anioly też sa wirtualne. Zawsze takie były. Nawet na tysiac lat przed Internetem. Ale w moim przypadku to kłamstwo. Ja TYLKO jestem wirtualna. Nic nie mam wspólnego z aniołem Być szczęśliwym - tego trzeba się uczyć. |
2009-10-14, 12:51 | #53 |
Zakorzenienie
|
Pieniny są boskie, szczególnie Jaworki (koniec świata, za Szczawnicą) uwielbiam tę mieścinkę jej klimat i w ogóle wszystko
Karpacz to i mnie się marzy od lat kilku, zwłaszcza jak znajomi naopowiadali jak tam cudnie może na ferie zimowe uda mi się tam pojechać, szukamy póki co fajnej miejscówki, żeby się z kasy nie wyprztykać na zero, ale żeby wygodnie i z lekka luksusowo było - także szukamy póki co w hotelach. mercure też rozważamy, pięknie wygląda i jak na tę klasę to cena całkiem całkiem |
2009-10-14, 13:31 | #54 |
Zakorzenienie
|
ja polecam schronisko na Rysiance, idzie się od Milówki, Rajczy, albo Żabnicy. Niezwykle malownicza, acz długa trasa. Następnego dnia można przejść do schroniska , choć zrobili z niego prawie hotel, na Hali Miziowej pod Pilskiem
|
2009-10-26, 14:18 | #55 |
Raczkowanie
|
Jeśli słyszę "góry" to zawsze w ciemno polecam Bieszczady. Mają niesamowity klimat i naprawdę jest tam mnóstwo do zobaczenia i przejścia. Cisna, Połoniny, nawet Solina to piękne miejsca, ze specyficznym klimatem. No i obowiązkowo trzeba odwiedzić w Sanoku skansen i galerię obrazów Beksińskiego - po tym ostatnim jednak można mieć koszmary senne, bo dzieła są niekiedy przerażające.
2009-11-06, 08:42 | #56 |
Zakorzenienie
|
JA polecam Bieszczady, Karkonosze, Beskidy, no i Tatry.
W Bieszczadach tak naprawde kazda mala miejscowosc jest piekna, zalezy, co chcemy robic i w jakie partie gor wyjsc. Ja osobiscie bardzo lubie okolice Polanczyka, Cisnej, Wetliny, Ustrzyk Górnych. Karkonosze to obowiazkowo Szklarska, Karpacz, a takze dalej Kamienna Góra i okolice. Cudownie. Tatry - na pewno nie polecam Zakopanego - ktoras z was napisala, ze lubi miasta tetniace zyciem - ok, fajnie, ale Zakopane w sezonie wyglada jak kazde duze miasto, pelne ludzi i smieci !! Wiec chyba nie ma sensu odpoczywac w takim klimacie. Wybierzcie miejscowosci w okolicach Zakopanego, Bialka, Bukowina, itp. Pieniny - Szczawnica, polecam. Jezioro Czorsztynskie, piekne widoki, polaczenie gor i jeziora, blisko na Slowacje, ogolnie bardzo fajnie. |
2009-11-06, 10:58 | #57 |
Zadomowienie
|
Byłam i polecam. Szczególnie dla zapalonych narciarzy.
W tym roku byłam w Bieszczadach w miejscowości Polańczyk. Niezwykłe miejsce, z pewnością warte uwagi.
2009-11-07, 18:16 | #58 |
Zakorzenienie
|
Rowniez polecam, nie tylko dla narciarzy, ale takze dla amatorow basenów termalnych !!!!!!!!!!
|
2009-11-07, 20:18 | #59 |
Zakorzenienie
|
Sylwester w górach, co polecacie?
wprawdzie najblizej mi do Karkonoszy więc byłoby najlepiej, ale jeśli będzie warto to możemy dalej pojechac
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne |
2009-11-08, 20:18 | #60 |
Zakorzenienie
|
Karpacz, hotel tarasy wang.
A co polecacie na Sylwestra blizej Małopolski/Podkarpacia??? Zakopane raczej odpada. ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Mam fajny namiar na super domek w górach, w Szczyrku, wiem, ze jest wolny, bo tam dzwonilam przed chwila, z tym, ze mozna go wynajac na minimum 5 dni, a ja nie mam tyle czasu. Kwota 220 zl za dobe, za domek. http://www.gosciniec-szczyrk.pl/?page_id=4 |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki |
|
Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:26.