2008-06-25, 13:37 | #31 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacje na Mazurach-gdzie?
Cytat:
Cytat:
|
||
2008-06-25, 19:35 | #32 |
Zadomowienie
|
a ja bylam i jak najbardziej polecam Krutynia
i Ruciane-Nida tez fajne ale za malo rozrywek:/ jedna 'dyskoteka' i jedna ulica glowna. jesli nie bedziecie jechac samochodem to nie polecam. |
2008-06-26, 13:20 | #33 |
Przyczajenie
|
Również wybieram się w tym roku na Mazury. Jedziemy z przyczepą campingową. Może ktoś poleci jakieś fajne pola campingowe, najlepiej przy plaży.
|
2008-07-22, 14:04 | #34 |
Przyczajenie
|
Nie polecam osrodka "Aneta" w Przerwankach,strona w internecie piekna,ale rzeczywistość inna To chyba osrodek typu "jednorazowy pobyt",raz pojedziesz i nigdy wiecej...Nie ma co liczyć na rezerwacje domków i na wszystkie propozycje z oferty. Mam nadzieje,że wypowiedzą sie również inne osoby które w ostatnim czasie spedziły tam urlop. Miejsce bardzo fajne, nad jeziorem,w lesie...ale chyba nie warto psuc sobie nerwów ilepiej poszukac innego miejsca.
|
2009-05-07, 23:27 | #35 |
Zadomowienie
|
no i nie wiem....
Mikolajki- odpada... nie sa wcale fajne i imprezy kiepskie Lubie Mrągowo ale z imprezami cienko chyba, ze piknik i ludowa taka ale chodzi mi bardziej o kluby w wielu nie bylam i nie wiem w sumie gdize sa ale ponoc jest fajne miejsce imprezowe na wlocie Ruciane? nieeeeeeee, chyba ze dla samego spokoju i odpoczynku Poszukuje miejsca, gdzie mozna sie zabawic, poszalec cos typu Okuninka(nie na Mazurach) jesli ktos był, wie o co chodzi domki, jezioro, bary z jedzonkiem i miejscowe disco party mnostwo mlooodych ludzi takie miejsce mnie interesuje O! dodam cos nowego Jeśli kts poszukuje miejsca totalnie spokojnego, z duza dawka prywatnosci, kawałkiem jeziora dla siebie, pod namiot lub przyczepe.... polecam z całego serca jezioro Juksty pod Mrągowem Od dziecka jezdze tam do Czerwonek (mala wieś) mnostwo pol namiotowych przy jeziorku ok 5-6 m Szczególnie polecam tzw Rudego ale o niego trzeba pytac miejscowych pewnie fakt ze coraz wiecej ludzi kupuje tam sobie juz swoje dzialki i miejsca coraz mniej ale nadal fajnie spokoj, jezioro, las ach.. do Mragowa ok 4 km ale jak ma sie samochod.. poza tym i spacer przyjemny idzie sie lasem fajna sprawa
Edytowane przez CherieK Czas edycji: 2009-05-07 o 23:36 |
2009-05-09, 09:56 | #36 |
Przyczajenie
|
Witam! Ze swojej strony mogę polecić wspaniałe miejsce,gdzie często wypoczywamy zwiedzając przy okazji ciekawe zabytki. Podaję link do strony, gdyż sama lepiej bym nie opisała walorów tego spokojnego miejsca.
http://www.turysta.net.pl/local/zalech/ Cena jest bardzo przystępna, co kiedyś zwróciło naszą uwagę Życzę udanego wypoczynku |
2009-05-11, 09:58 | #37 | |
Zakorzenienie
|
Laseczki, polećcie coś proszę...
Szukam fajnego miejsca na Mazurach, mile widziane cisza i spokój. Żadnych dyskotek i imprez do rana. Chcę odpocząć i popływać. Pokoje dwuosobowe lub fajne (czyste) pole namiotowe, przystępne ceny. Ładne jezioro z fajnym dojściem do wody (żeby się nie kąpać w tataraku i z pijawkami ), z miejscami parkingowymi. Pomóżta, please! ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
10zł samochód, 10zł namiot, po 10zł za osobę, to na dzień dobry jest 40zł. Do tego prysznic 5zł/os, za dostęp do energii 10zł, ładowanie komórki czy gotowanie wody jeden jedyny raz to już 2zł - to jak w prywatnej kwaterze takie ceny. |
|
2009-05-11, 23:27 | #38 |
Raczkowanie
|
proponuje nad jeziorem Hańcza - najglebszym w Polsce :P
jest cicho i spokojnie, duzo pol namiotowych no i jakie widoki *.* |
2009-05-12, 09:28 | #39 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
2009-05-13, 14:12 | #40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety już mi się to sprawdziło. Ale dziękuję. Ps. Jesteś z Mazur? (wnioskuję po nicku) |
|
2009-05-13, 14:16 | #41 |
Zakorzenienie
|
pieknie jest w Maradkach pod Mrągowem!
cudownie, co majówke bede tam wracac bo jest przepieknie!!
2009-05-13, 14:23 | #42 |
Zakorzenienie
|
Akurat pod Mrągowem w końcu spędzę te wakacje, tak wybraliśmy z mężem na podstawie zdjęć i opinii gości. Dokładnie w mieścince Nowy Probark, nad jez. Probarskim.
|
2009-05-13, 14:25 | #43 |
Zakorzenienie
|
Tak więc ja mogę zaproponować swoje miasteczko - Wydminy (między Giżyckeim a Ełkiem). Świetne położenie, nad jez. wydminskim, można wypozyczyć sprzęt wodny, plaża z tawerną i polem do siatkówki, kort tenisowy, spokój i cisza Nie mat dużo turystów jak w Gizycku, Mikołajkach czy wilkasach. Na meijscu jest wsyztko - apteka, pogotowie, ładny zabytkowy kościół, sklepy różnej branży. Plaża położona jest na półwyspei gdzie cyklicznie odbywa się ciekawa impreze ukraińska - widlunia. 15 sierpnia organizowany jest Jarmark Twórców Ludowych, też bardzo ciekawe wydarzenie. Mamy stacje pkp i pks. Informacja dla mężczyzn - na koniec czerwca w naszych terenach odbywa się rajd samochodowy Seredcznie zapraszam
Także ciekawe oferty z zakresu agroturysttyki http://villavictoria.com.pl/ http://www.kwatery.mazury.pl/index.p...2109&zdj_act=3 |
2009-05-13, 14:28 | #44 |
Zakorzenienie
|
Na pewno pojadę tam zajrzeć, bo byłam jako dziecko. Niestety nie pamiętam, a chętnie sobie przypomnę.
|
2009-05-13, 14:55 | #45 |
Zakorzenienie
|
Polecam Wiele zmian,z roku na rok ciekawiej
|
2009-05-14, 01:14 | #46 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
2009-05-14, 12:16 | #47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz polecić jakieś inne miejsca, czy tylko to jedno? Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-05-14 o 12:17 |
|
2009-05-15, 17:37 | #48 |
Raczkowanie
|
Widze ze górują ciche i spokojne miejsca... W tym roku chcemy jechac na mazury z tz ale jeszcze nigdy tam nie bylismy wiec nie bardzo sie orientujemy Interesowaly by mnie miejsce gdzie mozna sie zabawic puby kluby itp Ktos doradzi?
|
2009-05-16, 07:09 | #49 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi Wam o puby kluby, to Giżycko, Wilkasy odpadają na 100%. W wilkasach jest dyskoteka "Ibiza club" ale średnia wieku tam wynosi 15;/ Proponuję jak już coś to Ełk...........
|
Okazje i pomysły na prezent
2009-05-16, 12:59 | #50 |
Raczkowanie
|
Ok pobadam a co sadzicie o Mikolajkach? Bo jedni mowia ze fajnie inni znowu z nie...
|
2009-05-17, 21:50 | #51 |
Przyczajenie
|
Hej, mam taki problem chce sie wybrac z dziewczyna na mazury na ktorych jeszcze nie bylem. Poszukuje jakies dobrego pola namiotowego z ciepla woda, natryskami itp. W miejscu dosc spokojnym, z ladnymi widoczkami. W necie natrafilem na pole namiotowe w swaderkach, ale opini znalalzelem 0.Jezeli ktos byl i ma same dobre wspomnienia ze swaderek lub z podobnych miejsc to prosilbym o podanie szeczegół no i wszystkich innych nazw miejscowosci. Z gory dzieki
PS: bede podrozowal pociagiem z woj. kuj-pom. , najlepiej jakas mala miescina lub wies z ktorej "wszedzie" blisko Jeszcze raz dzieki za wszsytkie wskazówki. |
2009-05-18, 13:42 | #52 |
Zakorzenienie
|
|
2009-05-18, 13:46 | #53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Boże Ciało to mi za daleko, wtedy w górki jadę. |
|
2009-06-13, 21:22 | #54 |
Zakorzenienie
|
wczasy na mazurach - co mozecie polecic?
wybieram sie na koniec sierpnia/poczatek wrzesnia na urlop na mazury,bede tak 5-7 dni
co mozecie polecic? do jakiej miejscowosci warto jechac, co warto zobaczyc? noclegow mozna sporo znalesc w internecie ale moze ktoras wizezanka moze polecic cos gdzie juz byla
2009-06-13, 22:14 | #55 |
Raczkowanie
|
Dot.: wczasy na mazurach - co mozecie polecic?
Ja jeździłam praktycznie co roku do Królewskiej Sosny (miejsc.Borowski Las), ok.20 km od Mrągowa, do Mikołajek 1-1,5godz.,Giżycko 1godz.W pobliżu św.Lipka, Wilczy Szaniec,Galindia. Ośrodek nad samym jeziorem, to są domki akurat. Natomiast wlasciciele z 5 km dalej mają też kompleks mieszkan-apartamentow i osrodek w samym lesie. Genralnie jak lubisz las, cisze a w nocy czesto imprezy z wszyskimi goścmi, to polecam.Mozna wielu ludzi zapoznac,chociaz bywa tez "warszawka" pelną gębą,uwazających sie za smietanke towarzyska,ale generalnie fajna amtosfera i nawet "warszwka" sie rozluznia. Dzieci zawsze bawią się wszystkie razem, ponieważ co rusz są jakies hustawki i tego typu rzeczy dla nich. Wyzywienie nie jest w cenie, jest restauracja (bar?),ktora serwuje mega porcje i smaczne.Wlascicielka dba o wczasowiczow. Ja ze swojej strony polecam,ale wiadomo kazdy czego innego oczekuje.
Znalazlam strone interntowa. Wystarczy wpisac Borowski Las Królewska Sosna (koniecznie)bo miesci sie jeszcze jeden osrodek w Borowskim Lesie.
Far away ... ! Edytowane przez mindiar Czas edycji: 2009-06-13 o 22:18 |
2009-06-13, 22:20 | #56 |
Zakorzenienie
|
dziekuje
beda to 2 osoby i najlepiej zeby to byl domek z kuchna i lazienka ale moze bedzie ciezko znalesc taki dwuosobowy przejrzalam fajna oferta szkoda ze parking platny extra.chyba ze to tak wszedzie jest? nie orientuje sie bo aktualnie w Uk mieszkam od paru lat;]
Edytowane przez travis Czas edycji: 2009-06-13 o 22:22 |
2009-06-13, 22:24 | #57 |
Raczkowanie
|
Tzn.tam sie placi za domek,a sa 4 os. Jest aneks kuchenny,lodówka,girll i naczynia no i taras z tego co pamietam. Byla 2 lata temu ostatni raz, a wiem,ze osrodek byl modernizowany Ja bym rowniez ze swojej strony polecila Mikolajki. Tam chyba nie mozna sie nudzic Przynajmniej nie ja.Z tym,ze tloczno jak w Miedzyzdrojach.
2009-06-14, 10:11 | #58 |
Raczkowanie
|
Ja w tym roku jade po raz pierwszy w zyciu na mazury z tz Wybralismy Mikolajki nocleg po 50 zl za osobe z lazienka i kuchnia wiec nie jest zle Wybralismy Mikolajki bo podobno duzo tam roznych klubow, pubow Mam nadzieje ze sie nie zawiedziemy A ktos z was juz tam byl?
|
2009-06-14, 10:23 | #59 |
Raczkowanie
|
Ja będę optowała na rzecz Rucianego - Nidy zamiast np. pękających w szwach Mikołajek aczkolwiek zobaczyć nie zawadzi. Natomiast na pobyt stacjonarny to bezwzględnie jakieś mniejsze ale spokojniejsze miejscowości polecam.
Co do atrakcji - mnie osobiście zachwycił Park Dzikich Zwierząt w Kadzidłowie - można pogłaskać jelonka, i zobaczyć z bliska skunksa Dzieci będą zachwycone. Dla dorosłych to rzeczywiście Wilczy Szaniec robi wrażenie. Serdecznie polecam. Aaa wracając do Rucianego to oczywiście śluza "Guzianka" - pierwszy raz na własne oczy po dwudziestuparu latach zrozumiałam na czym polega wyrównywanie poziomu wody - wcześniej jakoś nie potrafiłam sobie tego wyobrazić od strony technicznej .... Miłego zwiedzania ! |
2009-06-18, 15:25 | #60 |
BAN stały
|
Osobiscie wole coś blizej stolicy,ale jednoczesni emiejsce gdzi ebede miała cisze i spokój. Znalazłam nawet fajna stronke spakampinos.pl i Puszca Kampinoska to chyba odpowiednie miejsce. Był juz tam ktoś??
|
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki |
|
Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.