BRWI !! Drogie Panie pomocy !! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki

Notka

Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-04-26, 18:39   #1
Tori****
Raczkowanie

Brwi ...:(

dzien dobry, mam pytnie, prosze o pomoc , z 6 lat temu wyrwalam sobie brwi(bylam wtedy w gimnazjum) i teraz widze ze nie byl to dobry pomysl, sa nierowne, a nie rosna mi wogole!!ja bym chciala je uniesc troszke bo moje sa poziome...czy jest jakies rozwiazanie???
Tori**** jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-26, 19:18   #2
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: Brwi ...:(

Cytat:
Napisane przez Tori****
dzien dobry, mam pytnie, prosze o pomoc , z 6 lat temu wyrwalam sobie brwi(bylam wtedy w gimnazjum) i teraz widze ze nie byl to dobry pomysl, sa nierowne, a nie rosna mi wogole!!ja bym chciala je uniesc troszke bo moje sa poziome...czy jest jakies rozwiazanie???
Ja też kiedys sobie tak niezbyt ładnie wyregulowałam brewki i długo czekałam aż odrosną. W sumie odrosły, ale już nie są i raczej nigdy nie będą takie jak kiedyś Polecam olejek rycynowy albo odzywkę pierre rene. Ta odżywka jest w sumie do rzęs ale położona na brwi nie powinna zaszkodzić
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-26, 19:24   #3
agusia_85
Zadomowienie

GG do agusia_85
Dot.: Brwi ...:(

Cytat:
Napisane przez Milka19
Ja też kiedys sobie tak niezbyt ładnie wyregulowałam brewki i długo czekałam aż odrosną. W sumie odrosły, ale już nie są i raczej nigdy nie będą takie jak kiedyś Polecam olejek rycynowy albo odzywkę pierre rene. Ta odżywka jest w sumie do rzęs ale położona na brwi nie powinna zaszkodzić
Ta odżywka jest i do rzęs i do brwi (tak na marginesie, to mi nie pomaga ani przy tym ani przy tym ).
Też chciałabym aby mi brwi odrosły, ale nic z tego Odrastają tylko pojedyncze włoski, które i tak trzeba wyrwać bo wyglądają brzydko. I też nie mam pojęcia co z tym zrobić

agusia_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-26, 19:55   #4
Milka19
Zakorzenienie

Wink Dot.: Brwi ...:(

Cytat:
Napisane przez agusia_85
Ta odżywka jest i do rzęs i do brwi (tak na marginesie, to mi nie pomaga ani przy tym ani przy tym ).
Też chciałabym aby mi brwi odrosły, ale nic z tego Odrastają tylko pojedyncze włoski, które i tak trzeba wyrwać bo wyglądają brzydko. I też nie mam pojęcia co z tym zrobić
Ja miałam przez kilka miesięcy taką szparkę między brwiami. W sumie to nie wiem skąd się tam wzięła, a wyglądało to dość komicznie Na szczęscie w tym miejscu chyba dzięki temu olejkowi urosły włoski. Choć początkowo to sterczały we wszystkich kierunkach i musiałam je lakierem układać.
Jak sobie teraz o tym przypomne to mi się śmiać chce no ale wtedy wcale mi do śmiechu nie było Może wystarczy poprostu cierpliwa pielęgnacja pisząc cierpliwa mam na myśli kilka miesięcy regularnego smarowania brwi
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-26, 20:48   #5
Maripossa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tori****
Moze henna u kosmetyczki by pomogla? tak poza tym, to radze sie do niej udac z tym problemem... mozna by zrobic henne (narysowac prawidlowo ksztalt brwi), nie wiem czy mozna na nią stosowac olejek rycynowy, wiec moglabys zapytac, moze to pomoze i wloski w koncu odrosna
Maripossa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-27, 12:30   #6
rudzielec76
Przyczajenie

jesli masz kase to polecam makijaz trwaly lub permanentny. kosmetyczka juz zrobi z twoich brwi cuda. no ale ta przyjemnosc kosztuje okolo 800 zyli
rudzielec76 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-06, 21:03   #7
jasza
Raczkowanie

Brwi - Futrzaki

Z góry przepraszam jeżeli taki temat już wystapił, ale szukałam i dokładnie takiego lub w okolicach nie znalazłam. Więc, mam problem. Kilka lat temu, będąc jeszcze podlotkiem wybrałam się do kosmetyczki na regulację brwi. Wydawało mi się że to taki drobiazg, więc nie szukałam nikogo z polecenia tylko poszłam do takiego osiedlowego "blaszaka", wpadłam w łapki pani dobrze po 40, która rwała wszystko co się dało i z góry i z dołu. Efekt był taki, że włoski odrastały mi kilka miesięcy i niestety zaczęły porastać także czoło. Obecnie reguluję brwi sama tylko z dołu i to bardzo oszczędnie. Zdaję sobie jednak sprawę, że wygląda to paskudnie. Byłam u dwóch innych kosmetyczek i zawsze kończyło się lekkim podregulowaniem z dołu i brakiem recepty na górę. Wiem, że nie powinno się wyrywać włosków z góry, ale co z tym zrobić? Najgorsze, że włosy są czarne, grube i sztywne. Jest na to futerko jakiś sposób?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00320.jpg (32,6 KB, 176 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00381.jpg (60,9 KB, 230 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00379.jpg (98,5 KB, 200 załadowań)
jasza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-06, 22:52   #8
Wisienq
Przyczajenie

Dot.: Brwi - Futrzaki

wiatj proponowalabym Ci zapuscic kilka wloskow przy samej nasadzie nosa, a zlikwidowac ten " daszek" na gorze.. Bardzo dobrze, ze wyrywasz brwi od dołu bo wtedy oko wydaje sie od razu duzo młodsze i rozpromienione, chociaz ja sobie wyrywam rowniez te na gorze... Po prostu brwi, ktore wchodza Ci na czoło wyskub tak, aby zwerzały sie ku dołowi. W ten sposob Twoje brwi nabiora naturalnych kształtow i wspomnienie po złej kosmetyczne zniknie ). Gdy chesz zagescic lub podkreslic kształt brwi sproboj dobrac podobny kolor kredki i delikatnie je podmaluj. Pamietej jednak, zeby nie przesadzic i nie wygladac sztucznie. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz ;* )

Edytowane przez Wisienq
Czas edycji: 2009-03-07 o 00:33
Wisienq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-07, 11:49   #9
eelmirka
Zadomowienie

na początek powiem Tobie że nie jest tak źle odpowiedź brzmi - dobra kosmetyczka ale sama wiem jak trudno znaleźć takową tylko z mojej pierwszej byłam zadowolona ba zachwycona, niestety zmieniła salon a nikt nie chciał mi udzielić odpowiedzi na jaki po niej było kilka, teraz reguluję sama bo nie ma sensu szarpać sobie nerwów ja na Twoim miejscu wyrwałabym te jasne z czoła, nie obawiaj się na pewno ich za bardzo nie przerzedzisz. No i może szukaj dalej dobrej kosmetyczki, jak jest dobra to bez żadnych wyjaśnień będzie wiedzieć jak to trzeba zrobić na pewno nie wracaj do tych z których nie byłaś zadowolona
eelmirka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-07, 12:00   #10
_marcepanka_
Raczkowanie

Masz i tak piękne brwi. Z moimi żadna nie potrafi sobie poradzic. Twoje rosną do góry, regularnie. Moje - na dół ! To jakaś porażka. Trwała by się na nie przydała. Jedna kosmetyczka wpadła na pomysł usunięcia brwi i zrobienia makijażu pernamentnego. Szok! Chciałabym mie takie jak Ty. Wyglądają naturalnie i odmładzają. Teraz takie naturalne brewki są bardzo modne. A jeśli mimo wszystko nie podobają Ci się - poszukaj dobrej kosmetyczki. Albo sama spróbuj wyrwac delikatnie tylko kilka włosków z góry. Powodzenia
_marcepanka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-07, 14:59   #11
Dualstar
Wtajemniczenie

Masz piękne grube brwi, natomiast troszeczkę powinno się je wyregulować.
Natomiast aby to zrobić idealnie depilację trzeba przeprowadzić dwojako:
1. zrobić linie brwi korzystną przy danym kształcie twarzy , gdyż do każdej jest inny
2. depilacja w zależności od naturanego kształtu brwi.

na końcu określa się gęstość brwi aby zobaczyć gdzie idealnie pociągnąć kredkę do brwi.

lecz na początku jeszcze trzeba zmierzyć wszystkie idealne długości jaka brew powinna wszędzie mieć
Dualstar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-07, 16:15   #12
jasza
Raczkowanie

Dziękuję wam bardzo za odpowiedźi. Jesteście kochane

Wisienq staram się zapuścić te przy nasadzie nosa niestety tamta depilacja była zbyt "głęboka" i na prawej brwi jest problem. Masz rację kredka byłaby dobrym rozwiązaniem. Chyba pobawię się nią (narazie taką do oczu), może uda mi się domalować ze dwa włoski i wypełnić tą lukę. Jak będzie kiepsko to przecież wystarczy mleczko do demakijażu . Przyznaję, że góry aż się boję ruszać, muszę poszukać jakieś dobrej kosmetyczki.
eelmirka dobra kosmetyczka jest bezcenna, dlatego teraz będę robić wywiad zanim do jakiejś pójdę.
_marcepanka_ usunięcia brwi i zrobienia makijażu permanentnego?! Przecież to straszne. Wiem, że to jest dobre rozwiązanie w pewnych przypadkach, ale raczej wtedy gdy ktoś ma duże luki lub całkowity brak włosków.
Dualstar dziękuję Ci, nie sądziłam, że można zmienić kształt brwi. Ale nie będę robić tego sama lepiej bo popsuję je już w ogóle. Biorę się za szukanie jakiejś rozsądnej kosmetyczki.
jasza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-07, 16:41   #13
Dualstar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jasza Pokaż wiadomość
Dziękuję wam bardzo za odpowiedźi. Jesteście kochane

Wisienq staram się zapuścić te przy nasadzie nosa niestety tamta depilacja była zbyt "głęboka" i na prawej brwi jest problem. Masz rację kredka byłaby dobrym rozwiązaniem. Chyba pobawię się nią (narazie taką do oczu), może uda mi się domalować ze dwa włoski i wypełnić tą lukę. Jak będzie kiepsko to przecież wystarczy mleczko do demakijażu . Przyznaję, że góry aż się boję ruszać, muszę poszukać jakieś dobrej kosmetyczki.
eelmirka dobra kosmetyczka jest bezcenna, dlatego teraz będę robić wywiad zanim do jakiejś pójdę.
_marcepanka_ usunięcia brwi i zrobienia makijażu permanentnego?! Przecież to straszne. Wiem, że to jest dobre rozwiązanie w pewnych przypadkach, ale raczej wtedy gdy ktoś ma duże luki lub całkowity brak włosków.
Dualstar dziękuję Ci, nie sądziłam, że można zmienić kształt brwi. Ale nie będę robić tego sama lepiej bo popsuję je już w ogóle. Biorę się za szukanie jakiejś rozsądnej kosmetyczki.
nie ma za co, a rozsądna i fachowa kosmetyczka to podstawa. Ja jak na razie się przuczam do tego zawodu, tzn. troszeczkę wyżej kosmetologa ale coś mniej więcej umiem, dlatego tak fachowo ci to podaje
Dualstar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-07, 22:07   #14
Gosiuch90
Raczkowanie

.

Edytowane przez Gosiuch90
Czas edycji: 2013-09-19 o 16:16
Gosiuch90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-12, 18:30   #15
illegale
Wtajemniczenie

GG do illegale
brwi - odrastające włoski

Szukałam na forum, a także w innych miejscach ale nigdy nie słyszałam, by ktoś miał taki problem jak ja. Otóż, gdy wyrywam sobie włoski (tylko pod brwiami) te odrastające włoski są małe, grube i czarne (takie mam z natury) i jak mają ze 2mm, są widoczne, a nie potrafię ich wyrwać. Są zbyt małe i nie mogę ich pęsetą złapać, efekt jest taki, że mam zaczerwienioną, obszczypaną skóre. Te większę, dłuższe też trudno mi się wyrywa, bo sprawiają wrażenie wrośniętych (ale takie nie są), po dłuższym czasie daje się je wyrwać. A jak już wyrwe, to ten włos jest taki gruby, na końcu czasem widać cebulke (?) i w skórze tam mam taki jakby mały ślad, taką dziurkę, ślad po wyciągnięciu tego włosa i mam właśnie brzydką skóre tam. Wydaję mi się, że te włoski po prostu rosną na bardzo cienkiej mojej skórze powiek (za daleko od naturalnej linii brwi) i dlatego tak to widać i trudno je wyrwać. Co 2-3 dni pojawiają się takie małe odrosty, które są denerwujące, widoczne, jak sobie z nimi radzić?
illegale jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-13, 23:21   #16
Myszunia19
Zakorzenienie

Dot.: brwi - odrastające włoski

no niestety musisz czekac az one podrosna na tyle zeby dalo sie je wyrwac. jesli bardzo Cie draznia to mozesz zakryc je lekko pudrem czy podkladem. mozesz je takze rozjasnic aby nie bylo ich widac. choc raczej polecam odczekanie az odrosną. jesli chodzi o Twoja podraznioną skore to zastosuj na nia jakis dobry krem do twarzy ale dobrany do Twojej cery. to powinno załagodzić podrażnienia
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-14, 10:21   #17
kochanie
Wtajemniczenie

Miałam podobny problem - nie mogłam dobrze złapać krótkich włosków. Była to wina pęsety - jej szczypce nie były idealnie proste na końcach (krawędź się wygięła, nie było nawet tego widać). Kupiłam nową i teraz wyrywam nawet milimetrowe włoski - takie, których nie widać, tylko czuć palcem. Radzę Ci po prostu kupić nową pęsetę - ja akurat mam sephory od kilku lat i jestem bardzo zadowolona
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

kochanie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-14, 10:41   #18
illegale
Wtajemniczenie

GG do illegale

Myszunia19 dzięki, na skóre na powiekach i koło brwi używam soku z aloesu, a kiedyś maści z wit. A, ale spektakularnej różnicy nie zauważyłam.

kochanie
Też o tym myślałam, mam pęsęte chyba dość dobrą, w porównaniu z innymi, które miałam, ale może uda mi się kupić jeszcze lepszą.
Stary 2009-03-15, 19:56   #19
Layila
Zadomowienie

Ja mam identyczne brwi - jedyny problem z nimi jest taki, że włoski są bardzo długie i sztywne, toteż żyją własnym życiem. Ale stanowią piękną oprawę oczu.

Ja reguluję je także u góry i nie widzę przeciwwskazań. Regulowanie u góry jest zabronione dla pań które mają delikatne i słabo widoczne brwi, natomiast w Twoim przypadku (i moim) regulacja od góry jest nawet wskazana, bo to nieestetycznie wygląda.
Ja dodatkowo wyskubuję ten 'daszek', tak by były półokrągłe, ale on i tak odrasta. W chwili obecnej mam o połowę cieńsze od Twoich - strasznie się przed tym broniłam, bo zawsze miałam szerokie brwi, ale efekt jest super ( i wygląda b. naturalnie).

Edytowane przez Layila
Czas edycji: 2009-03-15 o 20:00
Layila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-15, 20:57   #20
201707171556
Konto usunięte

Ja bym w Twoich brwiach nic nie zmieniała (nawet tych włosków na górze) bo są naprawdę ładne
Szerokie, gęste i ładnie załamane, sama bym takie chciała
201707171556 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-20, 18:54   #21
Poolinka
Raczkowanie

hej dziewczynki mam nadzieję, że dobrze trafiłam.

Mam problem - wstaję codziennie rano, patrze w lustro i coś jest nie tak;/

ale nie mam pojęcia co?

zły kształt łuku? zbyt cienkie?

może wy mi jakoś pomożecie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 28022009298.jpg (158,5 KB, 83 załadowań)

13.08.2011 godz. 16:00 Nasz dzień! Najpiękniejszy w życiu!
Poolinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-20, 19:56   #22
eelmirka
Zadomowienie

ja uważam że powinnaś je zapuścić i od nowa nadać im kształt, bo jest ich trochę za mało - za cienkie i za krótkie. Takie zapuszczanie może być uciążliwe ale lepiej teraz to zrobić bo kiedyś usuwane włoski przestaną rosnąć i będziesz już musiała z takim zostać

a z tym nowym kształtem to do kosmetyczki
eelmirka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-21, 19:17   #23
Agniesiaaaaa
Zadomowienie

Masz b. łądne brwi nie wiem w czym problem? Sama mam na górze włoski, ale jakoś reguluje je sporadycznie, gdyż boje się że uszkodze nerw Może spróbuj kremem do depilacji się ich pozbyc jak na prawdę Ci przeszkadzają?

http://dailyperfect.blogspot.com/
Agniesiaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-21, 23:42   #24
wścibiuszka
Zadomowienie

Ciężko jest określić odpowiedni kształt brwi dla kogoś bez zdjęć całej twarzy mi się nie podoba w twoich brwiach to, że mają jakby "najgrubszy środek" a grubość nasady i zakończenia jest prawie identyczna. Te najdalej oddalone włosy z czoła można usunąć( również woskiem) ale z górną linią bym uważała- wyskubanie może spowodować że brwi będą bardzo przerzedzone.

Poolinka Twoje brwi z kolei są za krótkie za cieniutkie i mają kiepski kształt- wyglądają jak urwane kreseczki. Tak jak pisano wcześniej zapuść brwi i cierpliwie "wychodź" z tego kształtu.

Ciężka praca popłaca...
Rozwijam się jako:

wizażystka

wykładowca wizażu
Lipstick Studio
wścibiuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-22, 08:29   #25
milk
Rozeznanie

Agniesiaaaaa boisz sie, ze uszkodzisz nerw? kto Ci to powiedzial? nie mozna uszkodzić nerwu wyrywając brwi. Ludzie sobie rozwalaja łuki brwiowe i im nic nie jest jakby mogło stac się cos od wyrwania włoska...
Te z góry zdecydowanie wyrwij, kiedyś tak sie mówiło, że nie wolno teraz już nareszcie nikt tak nie uważa

Poolinka, masz za cienkie i za krótkie brwi, musisz zapuścić i nadac im kształt, po eksperymentuj z szablonami i kredką sama wybierzesz jaki Ci odpowiada najbardziej.
milk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-22, 09:32   #26
odada
Rozeznanie

Nie widzę problemu w wyrywaniu brwi z góry. Przecież jeśli zarasta Ci czoło to normalne, ze trzeba te włosi usunąć Ja mam podobnie, czasem się śmieję, że włosy zaczynają mi rosnąć już od brwi Ale wyrywam to co nieładne z góry i wszystko jest ok tylko zrób to delikatnie, żebyś nie straciła ładnego łuku
odada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-21, 17:59   #27
Annabelle
Zadomowienie

Up Jak pozbyć się tych irytujących czarnych punkcików? Wrrr~

Annabelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-21, 22:01   #28
illegale
Wtajemniczenie

GG do illegale

Ja sobie kupilam nowa, fajna pensete, ktora dokladnie wyrywa i codziennie wieczorem cos wyskubie, bo tam szybko odrastaja i jest juz w sumie ok. Tylko skora w okol brwi taka brzydka mam ;/

Cierpisz na Hashimoto, niedoczynność tarczycy zaburzenia odżywiania? Brak Ci energii, nie tolerujesz glutenu, laktozy?
Potrzebujesz motywatora do zmiany sposobu odżywiania?
Zapraszam na:

KONSULTACJE DIETETYCZNE:
http://www.alpacasquare.coml

Stary 2009-07-21, 23:00   #29
Annabelle
Zadomowienie

Pęsetę mam dobrą To nie po wyrywaniu - a jak już mają odrastać, to pojawiają się takie czarne punkciki - króciusieniuńkie włoski, których nie da się wyrwać i wyglądają fe.

Annabelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-21, 23:10   #30
All_that_jazz
Zakorzenienie

Masz wrastające włoski.
Pomoże ci tribiotic a jak wyleczysz to gruboziarnisty peeling przed depilacją.
All_that_jazz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości