2008-07-30, 18:16 | #61 | ||
Konto usunięte
|
Dot.: Londyn- co i jak?
Cytat:
Ja słyszałam, że oni mogą na beszczela zarządać otwarcia i przeszukania bagażu Cytat:
|
||
2008-07-30, 18:26 | #62 |
Rozeznanie
|
Marysia ja jutro będę wszytsko wiedziała o locie Trochę mnie uspokoiłaś, choć nadal się boję katastrofy lotniczej
2008-07-30, 18:32 | #63 |
Rozeznanie
|
tylko pozytywne nastawienie Ci pomoze
pozdrawiam cieplutko londyn wart zwiedzenia wiec udanego urlopu wam zycze... |
2008-07-30, 18:36 | #64 |
Rozeznanie
|
Mam nadzieję, że będzie dobrze A przedewszystkim będe mogła się ubrać za grosze
2008-07-30, 20:59 | #65 |
Rozeznanie
|
pat111- spójrz na to inaczej. Jak masz zapisane żeby zginąć to i tak to się stanie nawet możesz spaść z łóżka bardzo nieszczęśliwie i po Tobie - samolot do tego nie jest konieczny. A tak na serio to więcej jest wypadków drogowych( ostatnio dużo autobusowych) niż samolotowych. Tylko wypadek samolotowy jest bardziej nagłośniony- bo ginie naraz dużo ludzi. W autobusowym ginie mniej i nie rozdmuchuje się tak tej sprawy- ale jest ich dużo więcej. Jakbym miała wybierać to wybrałabym wypadek samolotowy - parę sekund i po wszystkim . Ale nie panikuj ja tak z takim czarnym humorem podchodzę do tego- będzie o.k. bo tak być musi a możliwe że ten wyjazd długo będziesz wspominać i będziesz się sama sobie dziwić że się bałaś.
|
2008-07-31, 17:22 | #66 |
Zakorzenienie
|
Zazdroszcze wycieczki do Londynu
Co do przelotu - nie ma się czego bać mija naprawdę szybko. Bagaż w zależoności od linii lotniczych 15 albo 20kg (easyjet) w bagaży podręcznym nie można mieć żadnych płynów, etc. CO do samego Londynu.... Szaleć, szaleć, szaleć ! Wyprzedaże teraz są przegoromne! Polecam oczywiście Primmarka Bay, New Look. Nie ma się czego bać, napewno będzie cudownie |
2008-08-16, 16:29 | #67 |
Raczkowanie
|
Dot.: Londyn-gdzie odpocząć?
Dziewczyny wdzieczna bym byla za pomoc, we wrzesniu przylatuja do mnie do Irlandii rodzice, chce ich zabrac na jedniodniowy wypad do Londynu, chce, zeby zobaczyli muzeum figur woskowych Madamme Tussaud i pare ladniejszych miejsc.
Wiem, ze 1 dzien to malo, ale gdzie najlepiej szukac hotelu? W jakiej dzielnicy Londynu, zeby bylo blisko do ciekawszych miejsc? |
2008-08-16, 16:41 | #68 |
Raczkowanie
|
Dot.: Londyn.
Dziewczyny wdzieczna bym byla za pomoc, we wrzesniu przylatuja do mnie do Irlandii rodzice, chce ich zabrac na jedniodniowy wypad do Londynu, chce, zeby zobaczyli muzeum figur woskowych Madamme Tussaud i pare ladniejszych miejsc.
Wiem, ze 1 dzien to malo, ale gdzie najlepiej szukac hotelu? W jakiej dzielnicy Londynu, zeby bylo blisko do ciekawszych miejsc? |
2008-11-08, 13:30 | #69 |
Rozeznanie
|
Londyn Luton - green line. Ceny?
Hej czy orientujecie się może ile kosztuje transport autobusem green line z lotniska (Luton) do centrum? nie mogę sobie przypomnieć ale chyba 23 GBP?? (tam/powrót) pozdrawiam
2008-11-08, 21:37 | #70 |
BAN stały
|
Dot.: Londyn Luton - green line. Ceny?
A po co tak przeplacac? Najtanszy jest
http://www.easybus.co.uk |
2008-11-09, 14:55 | #71 |
Rozeznanie
|
:d dzięki za podpowiedź
2008-11-09, 16:31 | #72 |
Raczkowanie
|
Ja jechałam pociągiem na Luton. Z Victoria leci pociąg, chyba z 40 minut o ile dobrze pamiętam. Wysiadasz i pod dworcem przy wejściu czeka darmowy autobus który zawozi na samo lotnisko. Bardzo dużo ludzi tak jeździ a autobusów pod dworcem dużo czeka.
|
2009-07-06, 11:22 | #73 |
Zakorzenienie
|
Ja wybieram sie do Londynu w pazdziernika na 5 dni w celach typowo turystycznych,wiec Wasze wskazowki co do miejsc must see na pewno sie przydadza Mam jednak pytanie odnosnie srodkow komunikacji,obilo mi sie o uszy cos o jakichs kartach zdaje sie na metro Czy ktoras moglaby wyjasnic na jakiej zasadzie one dzialaja? Przez te 5 dni bede nocowac w hostelu,ktory znajduje sie w Stepney,nie daleko znajduje sie stacja 'Mile End Station zone 2 with 3 underground lines, Central Line, District Line and Hammersmith Line'.Jak stamtad w miare niedrogo dostac sie do centrum?
|
2009-07-06, 12:32 | #74 |
BAN stały
|
Zobacz jeszcze ten temat
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=310514 Mysle, ze jednak najlepiej i najszybciej podrozowac metrem i kolejka DLR. Na wieksza czesc miejsc starczy Ci bilet na strefy 1-2. Kupujesz je w automatach na stacjach. jednodniowy, kupiony przed 9.30 - 7.20 funta po 9.30 - 5.60 funta trzydniowy (w kasie) - 18.40 funta Karty, o ktorych slyszalas to Oyster cards, ale przy krotkim pobycie raczej malo uzyteczne. Dzialaja na zasadzie pre-paid i sciagane sa z nich oplaty przy przejsciu przez bramki. Dolaczam pokaz slajdow ze stolicy http://www.youtube.com/watch?v=52VuNf3Qoz4 http://www.youtube.com/watch?v=FMmwo8Z2EkY prosze kliknac HQ pod ekranem |
2009-07-12, 20:03 | #75 |
Raczkowanie
|
Razem z przyjaciolka rozwazamy maksymalnie tygodniowy wypad do Londynu, jeszcze w te wakacje. Jaka firma oferuje sprawdzone i tanie przejazdy z Polski (najlepiej z Warszawy, Gdanska lub Olsztyna) do Londynu? Co mozecie polecic? Niestety troche pozno o tym pomyslalysmy i nie zarezerwowalysmy nic z wyprzedzeniem. Chetnie przeczytam tez jakies opinie i rekomendacje dotyczace noclegow (przede wszystkim interesuja mnie te tansze mozliwosci).
2009-07-12, 23:42 | #76 |
Zakorzenienie
|
mi sie londyn podobal chociaz nie tak bardzo jak okolice. niestety nazw nie pamietam. polecam kupic dobry przewodnik ( chwale sobie pascala lub lonley planet, te drugie nie wystepuja w wersji polskojezycznej), tam bedziesz miala wszystko opisane jak dla dziecka. takze sa podane ceny. zoabczysz to co bedziesz chciala, bedziesz wiedziala jak najlepiej tam dotrzec.
|
2009-07-21, 19:24 | #77 |
Raczkowanie
|
Londyn z almatour?
Czy któraś z Was jedzie na obóz językowy z biura Almatramp? Przeszukałam przez wyszukiwarke, doszłam do 13 strony i nic nie znalazłam. Jestem zdesperowana xD
Ja jadę 1 sierpnia, sama i >rychło w czas< pomyślałam, że miłoby było, gdybym kogoś znała. Więc, czy któraś z wizażystek się wybiera ;D? Link: http://www.angielski.travel.pl/oboza.htm ? Edytowane przez grouchysnaper Czas edycji: 2009-07-21 o 19:25 Powód: moja głupota, a jakże |
2010-02-19, 12:37 | #78 |
Raczkowanie
|
Londyn
Witam!
Wybieram się w świeta majowe do Londynu na ok.2-3dni na zakupy z mamą. I owszem-znalazłam tanie linie lotnicze i myslę,że z nich skorzystamy ale nie mam pojęcia gdzie by przenocować. Czy ktoś może był w Londynie i orientuje się?. Z góry dziękuję za wszelkie info |
2010-02-21, 14:26 | #79 |
BAN stały
|
Dot.: Londyn
W Londynie jest tyle hoteli i pensjonatów , że nawet na miejscu znajdziesz coś dla siebie, ale tutaj http://www.visitbritain.pl/accommodation/
masz sporo informacji na temat zakwaterowania, super strona sama z niej często korzystam, nawet mapy miast i całe bazy noclegowe posiada. |
Okazje i pomysły na prezent
2010-03-06, 21:31 | #80 |
Raczkowanie
|
Dot.: Londyn
Ja znalazłam tam plany wycieczek. Bardzo podoba mi się zwiedzanie Londynu zainspirowane przygodami Sherlocka Holmesa. Teraz planuję zwiedzanie Szkocji, ale może zahaczę o Londyn - i wtedy koniecznie zrealizuję taką trasę
|
2010-03-08, 09:39 | #81 |
BAN stały
|
A plan trasy podążającej śladami Thomasa Hardy'ego widziałaś? Te wspaniałe ogrody są niesamowite, a jak wybierasz się do Szkocji to może zaciekawi Ciebie zwiedzanie Szkocji śladami Potwora z Loch Ness?
|
2010-03-08, 22:37 | #82 |
Raczkowanie
|
Nie wiedziałam, że można tropić potwora z Loch Ness! Bo on oczywiście istnieje Generalnie mam wrażenie, że wszędzie da się wynaleźć jakąś myśl przewodnią, która nas fajnie poprowadzi. Mi chyba najbardziej zawsze zależy na odwiedzeniu miejsc, które często są pomijane w przewodnikach, takie, o których się nie wie. W Londynie też sporo można w ten sposób zobaczyć, chociaż i tak mam wrażenie, że jest bardzo "zwiedzony".
|
2010-03-09, 08:28 | #83 |
BAN stały
|
Nie tropić, ale podróżować śladami, którymi kiedyś podążał potwór Sama z chęcią wyruszyłabym na szlaki Harrego Pottera, albo w Liverpool The Beatles, zobaczyć domy, w których dzieciństwo spędzili John Lennon i Paul McCartney, albo muzeum historii o grupie
|
2010-03-12, 00:05 | #84 |
Raczkowanie
|
W Liverpoolu to podobno najlepszy jest Cavern Club To tam odkryli Beatlesów. No i tam bym też chciała zobaczyć rzeźby na Crosby Beach. Ech... Im dłużej o tym wszystkim myślę, to kombinuję jak tu więcej urlopu skombinować, żeby móc zwiedzić wszystkie te miasta.
|
2010-06-04, 00:39 | #85 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Londyn- wiem,że było, ale z innej beczki...
Pozwalam sobie odgrzebać wątek. Wybieram się do Londynu na jakieś 5 dni z TŻ. Chcemy spać gdzieś w miarę blisko centrum i w dwuosobowym pokoju. Przeglądam hotele, hostele i za dwójkę wychodzi mi ok 2 tys za dwie osoboby za 5 dni... to strasznie dużo Może znacie jakieś tańsze?
|
2010-06-04, 12:50 | #86 |
Zakorzenienie
|
tez jestem zainteresowana.
|
2010-06-04, 23:04 | #87 |
Zakorzenienie
|
czy możecie polecić jakiś tani hostel, z dwuosobowym pokojem? Tyle tego jest, ale nie znam opinii.
|
2010-07-10, 19:41 | #88 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No chyba taniej nie znajdziecie skoro i w centrum chcecie i dwójkę. O wieele taniej spać np w 8-osobowym pokoju. No i można poznać i pogadać z nowymi ludźmi z całego świata No ale rozumiem że pewnie chcecie trochę prywatności - no ale coś za coś. A ja z kolei mam swoje pytanie. Otóż wybieram się sama na parę dni do Londynu już wykupiłam bilety i lecę pod koniec lipca. Podróżowałam już sama po innych miastach europejskich ale jakoś Londynem każdy mnie straszy, że niebezpiecznie. Zaczęłam czytać różne wypowiedzi i fora - że trzeba wiedzieć gdzie nie bywać po zmierzchu czy nawet w dzień itd. Czy ktoś mógłby napisać jakich dzielnic według niego unikać? Raczej się ograniczę do centrum i pierwszej strefy bo tam najwięcej do zwiedzania - czy mogę czuć się bezpiecznie podróżując np metrem o 23 do hostelu? Dziękuje za wszelkie wskazówki. |
|
2010-07-10, 20:28 | #89 |
Zakorzenienie
|
W centrum jest bezpiecznie, nie masz sie czego bac. Spokojnie korzystaj z metra.
Powodzenia i milego pobytu |
2010-07-14, 18:22 | #90 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- ja tez mam pyt z innej beczki - znacie jakies ciekawe miejsca na sesje zdj? cos ala opuszczony budynek do ktorego mozna sie latwo dostac,ciekawe grafiti, albo park...? |
|
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki |
|
Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:05.