![]() |
#481 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Dot.: Jaki podkład dla mojej cery? - zbiorczy, cz. III
Cytat:
![]() Tez jestem ciekawa ![]() Na bank coś kupisz, a wiem bo znam siebie, a Ty masz widze podobnie z podkładami ![]() Własnie nie, jest pieruńsko wydajny ![]() Loyd, czy tylko my w zasadzie tworzymy ten wątek ostatnio? ![]()
![]() |
![]() |
#482 |
Raczkowanie
|
*sie zgadamy
---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Przejęliśmy wątek 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 😂 Spamerzy i podkładowe fricki pierwszej wody 😉 Kurczę mi wydał się niewydajny Choć najmniej wydajny podkład ever to toutch eclacte od YSL... Miałam wrażenie że to paruje dosłownie. Pewnie jak już posprzedaje lub wymienię to co przetestowałam gruntownie to znowu zacznę kupować 😂😂😂😂😂😁😁😎 |
![]() |
![]() |
![]() |
#483 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Dokładnie tak - przejęcie wątku przez dwie mega spamerki podkładowe w tym jedną Modkę ![]() ![]() ![]() No to może nieco więcej nakladalas ? Czyli wszystko w normie, bo tak właśnie wyglada obrót podkładami rasowego podkladoholika ![]() Wracając do bb serum - jakim cudem masz alabaster skoro w dogu najjaśniejszy to 1? I co dziwne dwójka sand wydaje się jaśniejsza od jedynki. Ja mam właśnie sand. One chyba wypadają na jaśniejsze w porównaniu do innychBB? Czy alabaster wlatuje w róż? Właśnie zajrzałam do słoiczka - ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#484 |
Raczkowanie
|
Alabaster nie jest u mnie różowy, ale żółci w sobie też zupełnie nie ma ...hmmmmmmmm , najjaśniejszy kolor to 00 chyba że w przypadku serum kolor 1 to alabaster a 1, 5 to porcelain...
Ja ten serum kupiłam w Polsce więc to musi być najjaśniejszy kolor. Nie.... Sand nie jest jaśniejszy jest trochę ciemniejszy niż cream od ła mer. E tam... Banować odrazu.... 😂😂😂😂😂 Przecież nikomu nie przeszkadzamy 😂😂😂 i piszemy na temat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#485 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() W czarnym flakonie? Wedle Doga najajsniejszy to 0,75 Ivory, potem 1- Warm Ivory, a potem 2- Sand własnie, który wypada jasniejszy od jedynki, hmmm??
![]() |
![]() |
#486 |
Raczkowanie
|
Ano....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#487 |
Raczkowanie
|
https://m.bobbibrowncosmetics.com/pr...ation-spf/ss15
Spójrz na kolory. Widzę że Douglas nie ma teraz nawet porcelain.... Ale stypa. Bliżej zimy mieli ☺️ Jestem przekonana że kupiłam go w Polsce, zatem musieli mieć dostępne wcześniej i te najjaśniejsze kolory |
![]() |
![]() |
![]() |
#488 |
Raczkowanie
|
I jeszcze takie zdjęcie mam
|
![]() |
![]() |
![]() |
#489 |
Raczkowanie
|
Wszystkie odcienie sand są natomiast moim zdaniem na poziomie warm ivory jednak sand jest żółty a warm ivory ma nieco więcej różu, stąd takie wrażenie.
W kolorze warm ivory mam skin foundation. Sand mam serum. Wszystkie jakie są mam w kolorze porcelain także. |
![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
Raczkowanie
|
Wszystkie sand tj we wszystkich Bobbikach.
Kojarzysz kolor 65 w d&g ? Dokładnie taki jest serum. Nw13 z MAC będzie podobny ![]() Zrobię Ci Swatcha jak będziesz chciała. Ja dziś maseczki i kompresy... Zem styrana |
![]() |
![]() |
![]() |
#491 |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Tak, dokładnie o ten mi tez chodzi. Po prostu strona Douga namieszała, na niej jest tak, jak Ci pisałam wyżej
![]() Mam poza tym wrażenie, ze kolorystyka tego serum jest jasniejsza niz reszty, bo ten Sand wcale mi się nie odcina jakoś bardzo mocno ![]() Jak będę w galerii znowu, to zajrzę, może stacjonarnie maja wiecej kolorów niż na necie. Wtedy bym sama obczaiła Alabaster ![]() ![]() Ale póki co jestem na tak. Jak na podkład nie matowy, to bardzo mi się podoba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Niestety nie kojarzę tego 65 d&g w ogóle ![]() Ale zmacam w macu wiec to nie problem ![]() Co Cie tak styrało ? ![]()
![]() |
#492 |
Raczkowanie
|
No on jak na podkład który jest nawilżający jest bardzo trwały 😍😊😉
Alabaster jest o ton jaśniejszy niż sand, no i nie jest żółty. Sand jest na poziomie G2 shoseido synchro glow. Ja już sprawdziłam sheell jasny ale tonacja ładna 😊😉 Wróciłam dopiero rano do domku.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#493 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Chcę go! ![]() ![]() Looknełam w net i Alabaster ma rozowe tony, na stronie BB to samo piszą... Hmm, no musze obczaić na zywo ![]() ![]() Shell ma kolor boski - idealny pode mnie ![]()
![]() |
![]() |
#494 |
Raczkowanie
|
Sand obiecałam Mamie😓
|
![]() |
![]() |
![]() |
#495 |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#496 |
Raczkowanie
|
Rozumiem, no nic to gdzieś go opchne .
Mówisz że tak Cię natchnął ,że będziesz kupować?😀 |
![]() |
![]() |
![]() |
#497 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() ![]() No nic, bede kolo wtorku w galerii, to wdepnę i wydębie próbkę jak coś ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#498 |
Raczkowanie
|
Jeśli sand pasuje Ci dobrze to alabaster będzie za jasny. Alabaster pasuje mi zimą mi wtedy w róż nie wybija, on jest neutralnie jasny...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#499 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() ![]() Powiem tak, jak coś to Alabaster chce chyba i tak ![]()
![]() |
![]() |
#500 |
Raczkowanie
|
On generalnie dobrze wychodzi na zdjęciach. Daje taki lekko rozmyty efekt. Bardzo ładny.
Chcieizm Cię dopadł 😅😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 😂😂😂😂😂 Daj znać jak obmacasz alabaster 😊😊😊😊 Skład ma fajny. ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Usługi w tubce taki sztos? ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Jak po obmacaniu nadal będziesz chciała to się wymienimy. Ultimate cover mnie kusi że względu na krycie. Dawno takich podkładów nie używałam |
![]() |
![]() |
![]() |
#501 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Ano dopadł, zamorduje ta babke z Doga ![]() Dobra potile próbki, biere alabaster w ciemno za becce ![]() Kiedy będziesz mogła sie powymieniac? Przyznam, ze na skłąd nie patrze nigdy ![]() A tak, ten w tubce to wymiótł i to podklad satynowy!!
![]() |
![]() |
#502 |
Raczkowanie
|
Mogę wysłać w poniedziałek, jak do Ciebie dojdzie to odeslesz becce 😉 Jestem przez dwa tygodnie w Polsce to akurat.
Może Ci swatche jeszcze wcześniej zrobię? Czy jesteś pewna że chcesz całą butelkę do testów w ciemno? ![]() Co do składu to on ma bardzo dobry, nawilżacze , śluz ślimaka , ma filtr 40 , naprawdę dobry jakościowo. Szkoda żeby mi zalegał , bo drogi dziad. Mi chłop ostatnio powiedział , że ładnie wyglądam ,jak miałam na sobie ten bb shoseido... |
![]() |
![]() |
![]() |
#503 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Tak, jestem pewna ![]() Mnie na stronie migneła info o jakis grzybach w nim chyba ![]() Znaczy ze Tobie Shiseido słuzy ![]()
![]() |
![]() |
#504 |
Raczkowanie
|
Jasne, jeżeli Ci to odpowiada.
Tak jakiś ekstrakt z grzybów też ma... Ogólnie on ma być pielęgnacyjny. No to ja się becca w takim razie dopiero podmaluje. Mam za sobą prawie tydzień bez makijażu 🤔😅😅😅 |
![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
Raczkowanie
|
Lekki podkład to jaki? polecicie jakiś mi?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#506 |
Raczkowanie
|
A jaki ma być poza tym że lekki?
![]() Mi lekki kojarzy się odrazu z vitalumere aqua ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#507 |
Onieśmielenie
|
Dot.: Dermacol w Białymstoku
Nie wiem czy ktoś zagląda jeszcze do tego wątku.. ale może się uda uzyskać pomoc.
Mam bardzo jasną karnację oraz tendencję do powiększonych naczynek. Nie lubię mocnego makijażu, typu maska. Używam od 16 roku życia Pharmaceris delikatny fluid intensywnie kryjący Ivory, jestem z niego zadowolona, jednak przebijają się naczynka. Zielony korektor nie pomaga- wręcz przeciwnie wtedy również widać zielone plamki.. czy jest jakiś sposób? |
![]() |
![]() |
![]() |
#508 |
Raczkowanie
|
Teraz w promocji w Rossku jest moj ulubiony Healthy Mix od Bourjois - na lato używam wersji BB i jest super: i lekki i kryjący.
rosek: https://www.rossmann.pl/Produkt/Bour...ml,426197,7166 |
![]() |
![]() |
![]() |
#509 |
Przyczajenie
|
Kochane jaki podkład polecicie osobie o cerze suchej,ale bardzo przetłuszczającej się? bo nałożeniu jakiegokolwiek podkładu z niższej lub wyższej półki mam ciasteczko na twarzy...
Liczę na Waszą pomoc. |
![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy ktoras z Was uzywala podkladu mineralnego w kremie firmy RHEA?
Ostanio jedna z youtuberek polecala mineralny kremowy podklad firmy Rhea z olejkiem babassu. Nizej odcienie tego podkladu, wygladaja pieknie naturalnie. Tylko czy sie sprawdzaja, czy nie ciemnieja, czy ladnie wygladaja na skorze nie wchodza nie uwydatniaja porow, nie tworza lepkiej tlustej warstwy?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:21.