![]() |
#421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Plastry antykoncepcyjne Lisvy
Ja w piątek wyjęłam krążek i nakleiłam plaster zgodnie z tym, co kazała mi pani doktor. Wczoraj wieczorem dostałam jakiegoś niesamowitego... plamienia? Wręcz krwawienia. Trwało to z 15 min, dość dużo się sączyło, poleciał też jakiś skrzep, no ale ustało i od tamtej pory już się nie pojawiło...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
tak sobie tutaj siedzę :)
|
Dziewczyny, nie wiem jak długo jeszcze pobędę w tym wątku. Kończą mi się plastry. Kupiłam je w Polsce, a teraz jestem w Anglii i tutaj idę do ginekologa, żeby zrobić badania i dobrać nowe plastry. Widziałam coś w książeczce o angielskich plastrach Lisvy. Byłoby mi miło, gdybym dalej je miała. Świetnie się po nich czuję, nie mam skutków ubocznych, nadal nie jestem w ciąży i po tych prawie 6 miesiącach z krwawieniem z miesiąca na miesiąc jest coraz lepiej: jest coraz mniej bolesne i coraz mniej obfite. Poza tym są bardzo estetyczne.
No ale zobaczymy co tu jest dostępne i co mi dopasują...
![]() |
#423 |
Konto usunięte
|
Ja jestem na drugim plastrze lisvy i nadal jestem zadowolona, bardziej niz z evry. Trzyma sie lepiej, lepiej wyglada i po odklejeniu nie mam podraznienia skory, praktycznie nie mam sladu, a po evrze skore mialam bardzo podrazniona.
Wysłane z jeżynki |
![]() |
![]() |
![]() |
#424 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#425 |
Przyczajenie
|
Skleil mi się 2 plaster w 5 dniu po kąpieli. Rozkleilam go i nakleilam ponownie bo byłam poza domem. Po 27h przykleilam 3 plaster w dniu zmiany plastra. A po przeczytaniu ulotki plaster sklejony mógł nie być skuteczny...więc założyłam że ochrony nie było powyżej 24h więc powinnam zacząć nowy cykl bez przerwy. Więc 3 plaster powinnam traktować jako 1 i wykorzystać dwa kolejne?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#426 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wczoraj nakleiłam drugi plaster. Mam wrażenie, że jestem bardziej drażliwa. Na razie chyba nie przytyłam. Zobaczymy jak będzie dalej... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#428 |
Raczkowanie
|
jestem po wizycie u Pani ginekolog, powiedziałam i zapytałam o te wielgachne wahania nastroju
akurat to jest trudne do wykrycia, na moje samopoczucie ma wiele składowych powiedziałam wtedy, że nic nie zmieniałam, ani diety, nie stresuję się niczym, waga w normie ginekolog zaproponowała suplementy ochronne przy antykoncepcji sama nie wiem, kupić czy nie kupić któraś używała ? warto? działa? coś czuję, że to może być placebo- mi chodzi tylko o moje samopoczucie (a nie strach o wagę, żylaki itp) |
![]() |
![]() |
![]() |
#429 | |
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#430 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja nie mam problemów tego typu, bo stosując plastry czuje się super, ale jeśli byłoby to pomocne i rozwiązało problem dlaczego nie
![]() |
![]() |
#431 |
Raczkowanie
|
Ja jestem nieufna co do takich suplementów. Jak mam być szczera to myślałam, że one w ogóle nie działają ale skoro lekarz Ci je polecał... Osobiście mam tak dobraną antykoncepcję - plasterki , że nie odczuwam żadnych skutków ubocznych.
![]() |
#432 |
Przyczajenie
|
Ja z kolei po 6 opakowaniach Lisvy wracam do Evry
![]() 1. Z moich doświadczeń wnioskuję, że Evra ma lepszy klej, plaster mogłam spokojnie nakleić na dolną część pleców i nikt nie wiedział, że go mam. Lisvy przy pierwszym skłonie się odkleił, mimo naklejenia go zgodnie z instrukcją. Musiałam naklejać go na ramię i wyjaśniać każdemu, że nie palę i nie rzucam palenia.. Mój gin od razu się zorientował w czym problem, gdy poprosiłam z powrotem o Evrę.Powiedział, że zgłaszał to u producenta i doradził mi żebym przed przyklejeniem następnego plastra przemyła skórę spirytusem. Ponoć Lisvy nie można wtedy odkleić. Przetestuję ![]() 2. Wygląda estetyczniej. Brud który mimo wielkich starań i tak się do brzegów plastra przykleja (zwłaszcza, że noszę z reguły ciemne ubrania) na przezroczystych plastrach Lisvy jest bardzo widoczny. Z Evrą jest łatwiej, brzegi mogłam wyczyścić płynem dwufazowym, a to co przykleiło się od spodu było niewidoczne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
Konto usunięte
|
Ja jak na razie jestem z lisvy bardziej zadowolona niz z evry. Chyba juz o tym pisalam, ze u mnie lisvy trzyma sie mocniej niz evra, nie odklejaja sie brzegi, a za to po odklejeniu plastra nie mam podraznionej skory. Lisvy brudzi mi sie mniej niz evra i wyglada o wiele bardziej estetycznie. Ja jestem bardzo zadowolona z tych plastrow
![]() Wysłane z jeżynki |
![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Wtajemniczenie
|
kobietki mam opakowanie nowe nie otwierane plastrów zakupilam więcej tylko wydałam pieniądze nie moge ich stosować załamałam się po prywatna wizyta 150 zł leki ;/ , na nodze wyskoczyły mi podobne do krwiaków widoczne żyły..co z nimi zrobić?
jeżeli miałam takie skutki uboczne to znaczy , że nie moge żadnej anty?. Nie miałam badań przeprowadzanych przy dobraniu plasterków czy takie badania są ? na NFZ? .
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy. „Jeśli próbujesz być kimś innym, poniesiesz porażkę. Świat już ma taką osobę. Teraz potrzebuje ciebie. Ścieżka, którą wytyczasz, może nie mieć sensu dla nikogo na świecie oprócz ciebie. I nie musi. Jest wyłącznie twoja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#435 | |
|
No więc byłam dziś u angielskiego lekarza i przepisał mi... Evrę. To dlatego, że ja nie do końca wiedziałam, jak to wygląda. Wyobrażałam sobie, że lekarz ogólny da mi skierowanie do ginekologa, więc nie wzięłam opakowania po Lisvy. Lekarz nie mógł znaleźć w systemie moich plasterków po nazwie, więc przy wyborze kierował się podobieństwem działania. Nie jestem pewna, czy w Anglii Lisvy są w ogóle dostępne, ale zachowam opakowanie i ulotkę i jeśli Evra nie będzie mi odpowiadać, następnym razem postaram się o Lisvy. Zobaczę w ciągu najbliższych miesięcy jak mi służą Evra i może po tym czasie do Was wrócę!
Życzę wszystkim skutecznej antykoncepcji i ewentualnie dziecka w swoim czasie ![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#436 |
Przyczajenie
|
osobiście wolę tabletki od plastrów
|
![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Raczkowanie
|
a jakieś uzasadnienie swoje opinii? To jest wątek o plastrach, w którym dziewczyny dzielą się swoimi opiniami.
![]() |
#438 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem na trzecim plastrze pierwszego opakowania. Ogólnie, odpukać, nie odklejają mi się, a brud łatwo zmywam (nasączonym płynem dwufazowym) patyczkiem do uszu. Naklejam na tyłku, raz po jednej, raz po drugiej stronie. Skórę mam po odklejeniu jakby spoconą, podrażnioną ale nie na długo. Ale niestety piersi strasznie spuchły, są tkliwe i bolą
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#439 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#440 |
💑🐱📚👶
|
Ktoś napisał, że woli tabletki niż plastry. U mnie jest odwrotnie. Nie dość, że o plastrach trzeba pamiętać tylko 1x w tygodniu to zawsze można sobie nakleić w kalendarzu takie fajne naklejki przypominające o danym plastrze (dołączone są do każdego opakowania plastrów). Poza tym moim zdaniem plastry mają estetyczny wygląd no i nie obciążają tak wątroby, bo hormony wnikają po prostu w skórę. Stosuję je już jakiś czas i jak do tej pory nie miałam żadnych skutków ubocznych i odpukać oby tak pozostało
![]() Edytowane przez paula1456 Czas edycji: 2016-09-28 o 21:01 |
![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Zakorzenienie
|
właśnie nakleiłam 1 plaster 3 opakowania i...w trakcie przerwy teraz nie miałam krwawienia. Jako, że chodzę przeziębiona, od poniedziałku na antybiotyku to nie martwię się. Ale ogółem nie przytyłam, a nawet spadło to co powinno spadać, cycki napuchły to fakt (jestem bardzo zła na to), drugi minus za to, że ciągle mi się włosy przetłuszczają.
Dzięki plastrom mam o niebo lepsze wyniki wątrobowe.
![]() |
#442 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#443 |
Konto usunięte
|
Ja nie przytylam, ale piersi sie powiekszyly i to juz chyba przy pierwszym opakowaniu. Ale mi to akurat nie przeszkadza, a wrecz przeciwnie
![]() Wysłane z jeżynki |
![]() |
![]() |
![]() |
#444 |
Przyczajenie
|
Hej, dzisiaj pierwszy raz nakleiłam plaster Lisvy (przejście z Nuvaringu). Na pierwszy ogień wybrałam podbrzusze ale zastanawiam się czy jednak nie przykleiłam go za nisko. Marszczy się i pewnie nie utrzyma się przez tydzień... też tak miałyście? Może powinnam go przekleić trochę wyżej, bliżej pępka...? Czy na razie nie ruszać, póki się trzyma? Pomocy
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#445 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#446 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Lza_slonca dziekuje za dobre checi ![]() ![]() Wysłane z jeżynki |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Przyczajenie
|
Ok, dzięki za pomoc
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#448 |
💑🐱📚👶
|
A mi cycki nie urosły/napuchły
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
Konto usunięte
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Zakorzenienie
|
oddaje ale minimum 3 rozmiary
![]() mi na tabletkach nic się z nimi nie działo...haha teraz nawet moja doktorka się śmieje, żeby zostać na plastrach, a nie na zastrzyk, bo poszło w cycki ![]()
życie to nie bajka, nie głaszcze Cię po...nosie ![]() Dukam po raz 2 ![]() start: 97kg faza I od 16.11. do 24.11 koniec: 91,9kg ![]() start II faza: 92,7 kg ![]() faza II 25.11 Edytowane przez lza_slonca Czas edycji: 2016-09-29 o 13:04 |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
antykoncepca, lisvy, plastry, plastry antykoncepcyjne |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:23.