|
Notka |
|
Ginekologia porady i dyskusje związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Uzyskasz tu informacje na temat antykoncepcji, problemów z miesiączkowaniem oraz na temat schorzeń ginekologicznych. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1981 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brak objawów zbliżającej się miesiączki??
Z czym ma Ci ktoś pomóc?
W ciąży nie jesteś. Okres masz mieć za 5 dni, to może po prostu na niego czekaj? Albo żyj i o tym nie myśl, jest tyle rzeczy które możesz zrobić zamiast myśleć o czymś takim ;/
![]() |
#1982 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zanik / brak okresu, nieregularne miesiączki, bolesne miesiączki, obfite krwawi
Dziewczyny, czy powinnam sie juz martwic? Okres powinnam mieć 18 sierpnia czyli juz 12 dni go nie ma a nigdy sie nie stazylo zeby tak mi sie spóźnial, zawsze 2-3 dni. Czasem czuje jak mnie brzuch boli ale po chwili przestaje i ani sladu po okresie. Ciążę raczej wykluczam choc dla świętego spokoju zrobię test. Czy juz powinnam isc do lekarza czy czekac?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1983 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zanik / brak okresu, nieregularne miesiączki, bolesne miesiączki, obfite krwawi
Najpierw zrób test, jak negatywny to idź do lekarza.
Jak pozytywny, to tym bardziej :-D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1984 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Mam 17 lat i mam mały problem z okresem. Otóż miałam dostać go wczoraj, ale niestety nie dostałam. Test ciążowy zrobiłam, wynik negatywny. Jajniki bolą jak cholera, macica też. Wejście do szyjki macicy jest miękkie (przypomina w dotyku czubek noska) i lekko otwarte. Strasznie bolą mnie piersi i nie wiem czy znowu pojawiła się torbiel na jajnikach (już raz miałam) czy po prostu okres się spóźnia przez nerwy itp.
Ostatni raz współżyłam z facetem jakieś dwa tygodnie temu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1985 |
zuy mod
|
Dzień to nie spóźnienie. Poczekaj.
Ale jak bóle są nietypowe to po miesiaczce idź do ginekologa.
![]() |
![]() |
#1986 |
Raczkowanie
|
witam, mam problem, dlatego chciała bym się was poradzić
ostati okres dostałam 6 sierpnia i trwał do 12 sierpnia, z tym że w pierwsze trzy dni wzięłam tabletki antykoncepcyjne, bo chciałam rozpocząć ich stosowanie. Niestety przestałam je stosować właśnie po tych trzech dniach po przeczytaniu kilku forów i ulotki bo bałam się skutków. Stwierdziłam, że nie warto truć organizmu i pozostać tylko na ochronie poprzez prezerwatywę. Tak więc 27 sierpnia z chłopakiem odbyliśmy stosunek z prezerwatywą. Chłopak skończył, ale prezerwatywa nie zsunęła się i nie sądzę zeby coś się inaczej przedostało, bo sprawdzaliśmy po stosunki i nic cie ciekło z prezerwatywy. Przed stosunkiem niby ocierałam się bez bielizny o bokserki chłopaka, ale przecież przez materiał nie przesiąknie, bez wytrysku. Mimo to, do tej pory nie dostałam okresu, a już spóźnia sie dość długo. Niby cykli nie miałam zawsze zbyt regularnych, ale nie do tego stopnia. W tym miesiącu co prawdaa miałam sporo stresu, bo i szukanie mieszkzania na studia, i jeżdżenie z dokumentami i problemy z włosami. Wypadały mi garściami, przepłakałam kilka dni z tego powodu, najeździłam się po dermatologach, co koszkowało sporo nerwów. Niby cały poprzedni tydzień, straszliwie ciągnęlo mnie do słodkiego, co jest u mnie objawem okresu, byłam też płaczliwa, co utrzymuje się do dnia dzisiejszego, a okresu nadal nie ma nie wiem co mam robić, niby wydaje mi się że nic nie mogło się wydarzyć, a z drugiej ten spóźniający okres i róźne historię na forum sprawiaja że co raz bardziej się denerwuje. Boję się robić test i z dnai na dzień liczę że może akurat dzisiaj ten okres przyjdzie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1987 |
zuy mod
|
Narobilas sobie sama kłopotów odstawiajac po kilku dniach hormony. Takie mogą być efekty + stres i spóźnienie gotowe.
Test możesz zrobić dla pewności - uspokoi Cie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po nich okres nie będzie się spóźniał.
![]() |
![]() |
#1989 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1990 |
Raczkowanie
|
w związku z tymi wypadającymi włosami miałam skierowanie na całą morfologię i badania hormonane, wszystko wyszło w porządku, więc sądzę, że mimo kilku dni brania tabletek, tak wielkiego spustoszenia one nie zrobiły. Badania były robione dwa tygodnie temu, więc albo hormony się już ustabilizowały, albo tak jak pisałam wielkie zmiany nie nastąpiły
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1991 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1992 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, miała z Was którąś taką sytuację? Nie mam okresu już dwa miesiące (jestem w 63 dniu cyklu), odstawiłam tabletki anty. Generalnie brałam belarę, ale odstawiłam w kwietniu gdyż miałam plamienia, moja wątroba nie dawala rady,bo brałam dużo innych leków. Odstawiłam na miesiąc, okres naturalny przyszedł w miarę regularnie, nawet wykres temperatur tez miał sens. No i w pierwszy dzień miesiączki wzięłam Asubtelle i brałam 3 opakowania, które odstawiłam, bo nie chciałam już hormonów,poza tym borykam się z infekcjami i myślę,że tabletki anty tu nie pomagają, libido też zerowe. Odstawiłam w połowie lipca, dostałam krwawienie z odstawienia i dalej nie mam okresu... W lipcu bralam też różne leki na infekcje. Testu ciążowego nie robiłam, ale sądzę,że nie ma sensu. Nawet podczas brania tabletek stosunki zawsze z dodatkowym zabezpieczeniem, a po odstawieniu jeden stosunek bez wytrysku,z prezerwatywą. Myślicie,ze to ta miesięczna przerwa mogła mi tak namieszać, że teraz wcale nie mam okresu?
![]() ![]() Temperatura waha mi się od 35,9 do 36,3 (ale do tego dobija bardzo rzadko). Generalnie nie było żadnego konkretnego skoku i spadku, więc zaprzestałam mierzyć,bo widzę,że to nie ma sensu (a budziłam się zawsze o 5 aby dokonać pomiaru). Wszystko robiłam pod kontrolą swojej gin - nie odstawiałam i zmieniałam sama na czarnych receptach :P Tabletki anty ogólnie brałam około 1,5 roku. Przed nimi cykle bardzo nieregularne - raz 25 dni a raz 50. Edytowane przez kaskaa11_11 Czas edycji: 2016-09-12 o 21:18 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1993 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1994 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1995 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1996 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1997 |
Raczkowanie
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1998 |
Raczkowanie
|
To myśl wcześniej
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1999 |
Przyczajenie
|
Witajcie. Może niektóre z Was pomyślą, że coś ze mną nie tak bo piszę o tym na forum... Ale jak wiadomo większość pisze tutaj bo można się poradzić kogoś obcego i niektórzy odpiszą bez oceniania człowieka.
Do rzeczy... Bo zwariuję sama o tym myśląc... Od 9 miesięcy mam nieregularne miesiączki mianowicie moje cykle od stycznia do sierpnia wyglądały tak: 36-33-30-28-36-32-36-27 i biorąc średnią to @ powinna być mniej więcej wystąpić po 33 dniach a teraz mija 39 i cisza... dodam że jajeczkowanie wystąpiło w 19 dniu cyklu. Teraz od tygodnia pobolewa mnie brzuch jakby @ się zbliżała i żadnych innych oznak... Upławy są nieprzyjemnego zapachu ale tak miałam zawsze przed @. Nie było by w tym nic dziwnego gdybym nie nagrzeszyła w 13 dniu cyklu :/ bez gumki kończąc na brzuszku. Mądrze prawda? Nie mam z kim o tym pogadać i zdecydowałam napisać tutaj... Być może, któraś z Was się uśmiechnie i źle sobie o mnie pomyśli... Ale mam nadzieję, że któraś może miała podobny problem i doda trochę otuchy... Wiem, że napiszecie zrób test ale w gruncie rzeczy to nie jest takie proste bo świadomość, że mogłyby być dwie kreski jest gorsza od katowania się myślami... Teoretycznie jest niemożliwa ciąża ale w praktyce to jest chwila i zawsze się mówi "uważałam". Jakie jest Wasze zdanie na temat tego co napisałam? Spokojnej nocki życzę _LAGUNA_ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2000 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brak zabezpieczenia to i ciąża możliwa. Ja uważam jak przechodzę na pasach;-)
![]() |
![]() |
#2001 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Dodam, że mam jeszcze problemy z prolaktyną i w dzień owej miesiączki miałam robiony rezonans... być może to stres. A co do pasów to tam też może ktoś puknąć ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2002 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostałaś leki na zbicie prolaktyny?
![]() |
![]() |
#2003 |
Przyczajenie
|
U mnie z tym śluzem to jest mały problem bo bez wkładki wyjść nie mogę.
Na prolaktynę leki biorę już 5 lat i niby jest w normie ale guz przeszło centymetrowy jutro odbieram wyniki z badania. A od stycznia miałam zmienianą dawkę leku 2 razy i podejrzewam, że może to być przyczyną. Wcześniej na początku brania tabletek było jak w zegarku ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2004 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2005 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Zmotywowałam się i dziś zrobiłam dwa testy. Ciąży nie ma, jedna kreseczka ![]() Moje cykle przed leczeniem prolaktyny były bardzo zróżnicowane bo raz miałam 27 dni a później 70 to normą wg mnie nie jest a ginekolog twierdził, że to normalne... później wyszło, że mam guza przysadki mózgowej. Teraz tylko muszę poczekać na @ i umówić się na wizytę do lekarza. Co do śluzu przez cały miesiąc mam taki sam więc po nim nie mogę stwierdzić owulacji jedynie co to bólu jajników w połowie cykli, temperatura też u mnie się nie zmienia. Widocznie jestem jakimś wybrykiem natury gdzie u mnie nic nie jest normalne :/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2006 |
Zadomowienie
|
Okres spóźnia mi się już tydzień a nigdy tak nie miałam.Jak mi się spóźniał to max 3-4 dni. niezależnie od okoliczności.W ciąży na pewno nie jestem bo nie współżyję. Kilka dni przed spodziewaną miesiączką byłam przemęczona ale później odpoczęłam. A okresu jak nie było tak nie ma i praktycznie nie czuję żadnych objawów ( bóle brzucha czy osłabienie). to mnie coraz bardziej niepokoi..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2007 |
Przyczajenie
|
tylko spokój może przyspieszyć okres
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2008 |
Raczkowanie
|
Witam,
zażywam Naraya Plus. Krwawienie zazwyczaj mam na pierwszy dzień, kiedy mam wziąć nowy blister tabletek, czyli dziś. Krwawienie zazwyczaj było o godzinie 8:00. Od piątku jestem mega przeziębiona, brałam leki na kaszel, na katar - i tu moje pytanie się nasuwa - czy przez to przyjście krwawienia może się opóźnić? Jest godzina prawie 17:00, a ja jeszcze nie miałam krwawienia. Co prawda czuję, że w środku "coś się dzieje", i że "coś chce wyjść na podpaskę", czuję także bąbelki wydobywające się z pochwy, kiedy kicham, czyli niby wszystko jest okej, ale jednak kiedy idę do łazienki, by się załatwić, na papierze nie mam żadnego śluzu. Nie widać również krwawienia. Dziś o 21:00 zaczynam kolejne opakowanie tabletek. Czy powinnam zrobić test...? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2009 |
Pyskatka
|
Dziewczyny nigdy nie mialam takich miesiaczek jak 2 ostatnie. Bite 8 dni! Gdzie zawsze moj okres trwal maks. 5 dni, gdzie piaty dzien to bylo juz tylko plamienie. Poza tym w pierwsze dni bardzo bolesny, ale tak juz nieraz sie zdarzalo. Zastanawiam sie czym to moze byc spowodowane. Bylam w maju u gina, mialam usg niby wszystko ok.
![]() |
#2010 |
Przyczajenie
|
Ja miewam bolesne miesiączki, mimo fajnie dobranych tabletek. Wiecie, czemu tak może być?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:55.