![]() |
#4921 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dobry Fryzjer - Wrocław
Wrażenia ogólnie ok. Efekt był fajny, wszystko robione starannie i bez pośpiechu. Nie wróciłam z jednego powodu. Trwałości farby. Niestety po 3 myciach z pięknego kasztana zmyła się do rudości , a nie stać mnie na tonowanie, co tydzień czy dwa. Oczywiście zgłosiłam się z tym problemem, ale rozwiązanie, by kupić piankę koloryzacją mnie nie usatysfakcjonowało. Spodziewałam się większej trwałości. Może jeszcze kiedyś go odwiedzę nie mówię nie, ale póki co, jak na rynek wrocławski to konkurencja rośnie i chcę spróbować u kogoś innego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4922 |
Przyczajenie
|
Ja zrezygnowałam z Andiego. Udało mi się z nim skontaktować i okazał się mieć wybitnie olewatorski stosunek. Kazał napisać elaborat na temat moich włosów i wysłać ich zdjęcia (to jak najbardziej zrozumiałe). Tylko, że ja ten elaborat napisałam, zdjęcia porobiłam, a on postanowił nie odpowiadać. Po 2, czy 3 dniach się przypomniałam, odczytał ale nie odpowiedział. Dno, zapisałam się już do kogoś innego. Nie będę nikogo zmuszać żeby brał ode mnie dużo pieniędzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4923 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4924 |
Przyczajenie
|
Ja też po wakacjach w zasadzie. Zapisałam się na koniec sierpnia do Sebastiana Grobelnego. Dam znać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4925 |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Od jakiegoś czasu wydeptuje ścieżki do fryzjerów, i jakoś nie mogę znaleźć swojego.
Chodziłam już do Wierzbickiego, kilka razy odwiedziłam Musso ale zrezygnowałam. Pani do której chodziłam, przy każdej wizycie obiecywała ze na następnej będziemy robić to i tamto ( schodziłam z ciemnego na blond) a przy następnej wizycie nagle zmieniała zdanie ze jednak nie da jeszcze rady. Raz zaś namówiła mnie na przyciemnienie, mówiąc ze nie będzie potem problemu i niestety był. Najczęściej tez okazywało się, ze brakuje czasu na strzyżenie choć zamawiałam i kolor i cięcie. Kilka razy byłam w JLD i tez sobie w sumie chwaliłam, potem osiedlowy fryzjer a ostatnio w CH w którym od lat robię zakupy ( Carrefour Borek na Hallera) otwarł się nowy salon i przymuszona okolicznościami skorzystałam z ich usług. Początkowo chciałam umówić się na wizytę do Natalii z Dąbrowskiego z Pracowni Fryzherskiej ale terminy były odległe a ja wyjeżdżałam na wakacje i zależało mi na czasie. I tak w LaTresse dziewczyny ( pracuje kilka, ja byłam u Kamili i Gabrysi kolor/strzyżenie i raz u Ani na czesaniu- tez super), doradzily mi fachowo kolor, zrobiły rytuał Kerastasse ( korzystałam już wcześniej z pielęgnacji choćby w JLD), strzyżenie na plus, włosy się układają a koloryzacja jaka zaproponowały nie wysusza włosa. Dobrały mi pielęgnacje, i przede wszystkim atmosfera jest dobra, w przeciwieństwie do np Uniquie gdzie kiedyś chodziłam i czułam, ze fryzjerzy zachowują się z wyższością. Za miesiąc będę robić prostowanie keratynowe, bo salon ma ta usługę w ofercie i mam nadzieje ze to ujarzmi moje puszace się włosy! Mój mąż chodzi tam na strzyżenie i tez zadowolony. Także jeśli ktoś szuka, to polecam. Ja zostanę na dłużej bo i mam blisko i atmosfera w salonie mnie przekonuje i przede wszystkim włosy- kolor, cięcie i pielęgnacja. Cenowo podobnie jak w pozostałych salonach, może nawet taniej, bo 10 strzyżenie gratis ;-) ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- I jak u Sebastiana po wizycie? Moja znajoma była u niego na strzyżeniu i mówiła ze super, natomiast na czesaniu ( okolicznosciowym) ze poległ. A jak Twoje odczucia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4926 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny szukam fryzjera we Wrocławiu który będzie potrafił zrobić mi zimny blad również na odrostach a nie zostawi żółty kolor. Mam trudne i cienkie włosy mało kto potrafi dokonać tego na czymi zależy 😔
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4927 |
Zadomowienie
|
Co do Unique zgodzę się- Andrzej świetnie wykonuje strzyżenia, Daniel tez. Natomiast kolor niezbyt byłam zadowolona.
Zimny blond moja siostra robiła w Latress na na Borku, i żadnych żółtych odrostów. Widzę, ze maja forum na fb i można przed wizyta o wszystko zapytać w ramach wstępnej konsultacji. Bo np ja mam pomarańczowy barwnik we włosach i już od kilku fryzjerów słyszałam, ze zawsze mi żółty po spłukaniu koloru przebije. Jednak ja wole ciepłe odcienie, wiec i tak po początkowych eksperymentach farbuje włosy neutralnymi kolorami na czubku a na końce daje ciepły blond bo tak mi pasuje do urody. Siostra ma inna urodę, jej do twarzy chłodny blond, robi refleksy, czasem balejaż. Dziewczyna w salonie świetnie jej zrobiła, żadnych żółtych przebić. Polecam skontaktować się i zapytać, to wygodne rozwiązanie, bo nie trzeba lecieć od razu na wizytę. Ja byłam dwa dni temu i trochę przyciemnilam, końcówki i rytuał. Jestem zadowolona, i za miesiąc idę na keratynę. Kamila, bo u niej robiłam kolor, powiedziała ze do moich cienkich włosów delikatny preparat i nie od samej nasady. Ufam jej, bo widzę ze same maja dobre fryzury i wprawę w tego typu zabiegach. Moja mama kiedyś gdzieś robiła keratynę, i włosy były ulizane od samego czubka na blachę, kiepsko to wyglądało. Pewnie nałożyli jej tez zbyt mocna keratynę do jej typu włosa ( zapytałam o to, bo takiego efektu nie chce) a są różne ponoć preparaty. Moje włosy są cienkie, falują, puszą się. Od początku forum odwiedziłam już mnóstwo różnych stylistów, czasem zostawiałam na dłużej, czasem kończyłam na 1 wizycie. Muszę czuć, ze fryzjer wie co robi, ale np w przypadku Andrzeja z Unique który strzyże perfekcyjnie zadecydowało, ze upierał się przy ciemnych kolorach ( bardzo ciemnych) choć takie wcale mi nie pasują, bo jestem wiosna ( robiłam kilka lat temu analizę kolorystyczna) a on ze latem. Potem długo musiałam schodzić do jasnych i farba, niby dobra, a zniszczyła mi koszmarnie włosy. Stad od miesięcy inwestuje dodatkowo w pielęgnacje przy każdej wizycie. W Musso były to zabiegi schwarzkops i ampułki do farby, co nieco pomogło, ale rytuały kerastasse dają efekt na dłużej, dodatkowo od dawna stosuje te kosmetyki w domu. Znajoma, blondynka, chwali sobie jeszcze Martę Robak z Kościuszki, ale dla mnie trochę daleko i bardzo odległe terminy jak dzwoniłam 2 tyg przed wakacjami to mięs czekania, i tak trafiłam na Latress. W sumie w borku jest jeszcze Broadway, gdzie kiedyś ratowałam włosy po nieudanej koloryzacji i byłam zadowolona, choć ceny niestety wysokie jak na taki salon zapyziały, ale pytałam i nie robią już damskich koloryzacji, skupili się na strzyzeniu meskim. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4928 |
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedź 😊 a siostra w Latress u kogo była robić blad?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4929 |
Zadomowienie
|
U Kamili. Nie wiem, jak z dostępnością będzie bo miejsce staje się popularne. Co jestem na zakupach i tamtędy przechodzę, to widzę ze dziewczyny zajęte.
Zadzwoń zapytać albo napisz przez fb, co byś chciała co Ci radzą i jak z terminami. Moim zdaniem taka wstępna konsultacja to dobra opcja, do niczego niezobowiązujące a można zrobić rozeznanie. Szkoda, ze nie wszędzie tak jest. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4930 |
Przyczajenie
|
Dzięki bardzo 😊
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4931 |
Zadomowienie
|
Anna, nie ma sprawy. Ja tez od lat od kiedy jestem na forum, korzystam z wypróbowanych tu przez dziewczyny sprawdzonych adresów no i z ostrzeżeń ;-) Tylko zauważyłam jak już jakiś czas temu szukałam fryzjera, ze na forum trochę cisza zapanowała :-/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4932 |
Zadomowienie
|
Wrocław - fryzura ślubna i makijaż - z dojazdem
Witam! Czy może mi któras z Was, moje drogie Wizażanki, polecić osobę robiącą fryzury ślubne we Wrocławiu z dojazdem do klientki? Za namiary na makijażystkę ślubna z dojazdem również będę wdzięczna. Pozdrawiam!
![]() |
#4933 |
Przyczajenie
|
Ja byłam pod koniec sierpnia u Sebastiana Grobelnego (pisałam tu wcześniej, że się do niego umówiłam) i z całego serca ODRADZAM. Chciałam ładnego blondu z wielokrotnym zastrzeżeniem, że ma nie wpadać w żółte lub pomarańczowe tony a wyszłam właśnie z żółto-pomarańczową szacjownicą na głowie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Szachownicą* |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4934 |
Raczkowanie
|
Cześć kochane
![]() Jakiego fryzjera we Wrocławiu polecacie do zrobienia ładnie, naturalnie wyglądającego sombre? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4935 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, czy któraś może wie gdzie przeniosła się Pani Ania z salony Studio Żaneta Bednarek we Wrocławiu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4936 |
Zakorzenienie
|
Mam kilka pytań odnośnie salonu fryzjerskiego Brodway w Magnolii:
Czy p. Justyna nadal tam pracuje? Ile obecnie biorą za farbowanie średnich/długich włosów? Czy można u nich wreszcie płacić kartą? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4937 | |
Szanelowa Madżesti
|
Cytat:
Z p. Justyną nie pomogę , bo chodzę do Michała i mam króciutkie włosy, ale niestety nadal płatność tylko gotówką |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4938 |
Przyczajenie
|
Witam,
czy ktoś wie gdzie przeniosła się pani Ania z LOOKsus na Brzozowej w Wysokiej? Albo ma do niej priva? Dzięki piękne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4939 |
Przyczajenie
|
Dokładnie, prosiłabym o info gdyby ktoś wiedział gdzie jej szukać ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4940 |
Przyczajenie
|
Szukam osoby ktora zapletla by 2 dobierane/dunskie warkocze we Wroclawiu dla 2 osob (19 marca miedzy 13-17)? Idealnie centrum Wroclawia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4941 |
Przyczajenie
|
Hej,
Chcę zafarbować włosy na biało: mam naturalny ciemny blond+siwe, nigdy nie farbowałam chemią. Jaki dobry salon polecicie we Wrocławiu? Cena nie gra roli, choć wiadomo, że nie zawsze drożej znaczy lepiej. Jestem alergikiem i potrzebuję opcji testu uczuleniowego (paru mi odmawiało, dlatego to ważne). Dzięki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4942 |
Rozeznanie
|
Odświeżam wątek...
Szukam fryzjera/fryzjerki do krótkich włosów. Tak, że mają się same układać, co nie jest oczywiste... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4943 |
Przyczajenie
|
Hej, czy ktoś wie, gdzie przeniosła się Gosia G. z salonu Cyrulik Wrocławski? Albo ma do niej jakiś kontakt? Będę ogromnie wdzięczna
![]() Edytowane przez Rude66 Czas edycji: 2022-09-13 o 22:41 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4944 |
Przyczajenie
|
Szukam fryzjera, który wiedziałby, co zrobić z kręcony i włosami, typ 3a. Takiego, który nie zaproponowałby po raz setny cięcia na półokrągło i lekkiego wycieniowania, po czym wtarłby we włosy kilogram pianki i wysuszył na mokrą Włoszkę. Zawsze wychodzę od fryzjera z posklejanymi na sztywno loczkami, które następnie rozczesuję bo wyglądają idiotycznie. Czy ktoś coś wie? Z góry dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli p. Justyny już tam nie ma to gdzie teraz "przyjmuje"? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:34.