![]() |
#271 |
Zadomowienie
|
Gdzie znajdę swetry dobrej jakości bez poliestru?
Idealnie gdyby mieściły się w kwocie 150 zł, ale jestem w stanie trochę dołożyć.
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gdzie znajdę swetry dobrej jakości bez poliestru?
Na zalando są różne modele benettona po 139 zł za 100% wełny. Na pewno część z tego to merynosy, ale zalando tego nie zaznacza w opisie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Gdzie szukać ubrań dobrej jakości?
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o płaszcze, to mogę polecić Jass - polska marka. Mają dużą zawartość wełny w składzie i (co dla mnie równie ważne!) podszewka nie jest z poliestru, tylko mieszanka wiskozy z acetatem. Kroje nie są jakieś powalające niestety, ale ja mam taki klasyczny, to chyba się nazywa krój "A" i w sumie się sprawdza. No i ciepło przede wszystkim.
Dorwałam też ostatnio z Gerry Weber w outlecie za jakieś 330 zł płaszczyk, ale taki jesienny bardziej. Też w 80% z naturalnych włókien (wełna, kaszmir), podszewka 100% acetat. Ładnie skrojony. Kolor zgaszonej czerwieni...szczerze mówiąc, z każdym założeniem lubię go coraz bardziej ![]() Koszulki to trudny temat. Na jedwab się nie łakomię jeszcze. Ale cenię w miarę wiskozę (zależy jak tkaną) i bawełnę. Tatuum (czy jak to się tam pisze) ma przyzwoite składy. W outletach ceny też dają radę. Sukienki podobnie trudne dla mnie...jak na wierzchu są z czegoś ok, to podszewka z poliestru. Wyhaczyłam ostatnio dwie bawełniane w Orsay, bez podszewki. Raczej na zimę się nie sprawdzą, ale lepszy rydz niż nic. Sweterki kaszmirowe to np. La Redoute, jak była przecena sezonowa kupiłam sobie szary kardigan z okrągłym dekoltem. Bardzo milutki. A co sądzicie o linii premium z H&M? Zamówiłam sobie czapkę z wełny merynosów i szalik wełniany (bo znaleźć coś na żywo w sklepie jest mi ciężko ostatnio..w dziwny sposób te ciuchy porozwieszane, bez ładu i składu) i czekam z niecierpliwością. Widziałam, że mają też swetry (co prawda więcej męskich, ale no...) i się zastanawiam. Ja z kolei poszukuję marynarki/żakietu, jak zwał, tak zwał. Wełnianego na podszewce z jakiegoś naturalnego materiału. I sukienki o takich samych parametrach. Spodniami garniturowymi z wełny też nie pogardzę, o ile będą takiej normalnej długości, nie ponad kostkę (u mnie tej długości 7/8 wypadają najczęściej w takim niefortunnym miejscu nogi, że od razy +10kg) Edytowane przez taka_bebe Czas edycji: 2017-09-24 o 15:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Szaliki i czapki wełniane/kaszmirowe z H&M całkiem fajne. Klasyczne proste, jak dla mnie super. Tylko trzeba zaopatrzyć się w golarkę do wełny ![]() Co do garnituru, zerknij do Massimo Dutti, jakieś pół roku temu mierzyłam fajne spodnie i marynarkę ale jestem za niska na ich rozmiarówkę. Bardzo ładnie skrojone, mi się podobały, wełniane ![]() Koszulki, klasyczne t-shirty najlepsze COS i massimo dutti ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Zadomowienie
|
Poszukuję klasycznej, estetycznej czapki - gładkiej, mięsistej, dobrej jakości. Kolor czarny/ciemny szary.
Cena nie gra roli. Gdzie taką znajdę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam za to czapkę kaszmirową z H&M. Ciemnoszarą. Dostępna tylko on-line. Prosta, bez pomponików itp. Dobrze mi się ją nosi, ale jest raczej cienka. Nie wiem, czy w jakieś większe mrozy w niej wytrzymam. Dziewczyny co sądzicie o sweterkach z United Colors of Benetton? Tych z wełny merynosów. Ceny nie są wygórowane, zastanawiam się nad zakupem kardigana i ewentualnie golfa, ale waham się jeszcze, bo jakby nie było, nie są tak gładziutkie i mięciutkie jak kaszmir (z drugiej strony ten mankament łagodzi cena, bo jednak kaszmiru w takiej nie kupię). Doradzicie? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#278 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam te zwykłe, czarny i szary. W tej cenie super, moje ulubione codzienne sweterki. Nie są grube, a super ciepłe ![]() ![]() Mam sporo innych wełnianych i kaszmirowych swetrów, ale lubię te benettonowe za prostote, dobrą długość i to że dekolt jest blisko przy szyi ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No i też lubię okrągłe dekolty przy szyi ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
jakość okej, za to stylistyka często odpowiada bardziej mojej mamie niż mi. i takiez nam skojarzenie - sklep dla dojrzałych pan (to nie przytyk, ot wrażenie)
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 |
Zadomowienie
|
A gdzie kupujecie skarpetki? Bez poliestru! Wczoraj przejrzałam zalando i tylko jedne z nike go nie miały...
![]() |
#283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupuję skarpetki Pringle w Tk maxx. Mają poliester (w granicach normy czyli 20%) ale jednocześnie są takie przyjemne w dotyku, gęsto tkane i mięsiste więc nie przecierają się szybko.
![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
h&m, lidl jak akurat sa w gazetce i mam czas zajrzec, outlety znanych marek. Najtaniej wychodza wielopaki. Na zime najlepsze sa czarne, do sportow biale z kolei. Mam tez sportowe frotowe z decathlona - uzywam je do rolek albo jazdy na lyzwach stad musza byc grubsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mogę zapytać, gdzie kupujesz woreczki do prania delikatnych tkanin? W sklepach z bielizną? Cytat:
Cytat:
![]() Miałam tez kiedyś kilka par z Calzedonii ale szału nie zrobiły jak za tę cenę. Tylko te z domieszką kaszmiru mogłabym polecić. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Raczkowanie
|
ja w tym sklepie kupowałam niedawno rajstopy i uważam, ze są całkiem dobrej jakości, mimo że były tanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Zadomowienie
|
Może doprecyzuję. Chcę kupić skarpetki ze składem bawełna + elastan. Kojarzycie jakieś?
![]() |
#288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 | |
zielony stworek
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#291 |
Rozeznanie
|
W jakich sklepach dostanę jakiś porządny męski pasek ze skóry? Widziałam w H&M i Big Star, kosztowały ok. 50-80 zł, ale nie jestem przekonana co do ich jakości... Mój budżet to 100 zł, maksymalnie 150. Może moglibyście mi coś polecić? Albo chociaż w których sklepach warto poszukać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
Szukam długiej rozpinanej bluzy z kapturem lub takiegoż swetra. Kolor czarny lub szary. Widzialyscie gdzieś?
![]() |
#293 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 |
Konto usunięte
|
Gdzie dostanę jakieś fajne czapki? Raczej chodzi mi o beret, albo taką czapkę z luźnym splotem, niż o beanie. Najlepiej kaszmirowe, ewentualnie wełna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Zakorzenienie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;78380576]Gdzie dostanę jakieś fajne czapki? Raczej chodzi mi o beret, albo taką czapkę z luźnym splotem, niż o beanie. Najlepiej kaszmirowe, ewentualnie wełna.[/QUOTE]
Najciekawsze nakrycia glowy sa zazwyczaj w h&m, maja tez welniane. Nie ogladalam tegorocznej kolekcji, ale zawsze jest dobry wybor. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Raczkowanie
|
Potwierdzam. Berety tez sa w tym roku. Ja mam jedna czape z kolekcji premium z kaszmirem, jedna ze "zwyklej" z dodatkiem welny. W tym roku czapek i innych wynalazkow maja mase.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
A gdzie kupujecie rajstopy? Próbowałam Gattę, Marilyn z mikrofibry, ale często starczają na 3 razy.
![]() |
#298 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ponoć Falke robi świetne. Nie wiem jak stacjonarnie, ale online dostępne są na Zalando. Drogie, jednak da się złapać na promocji. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Raczkowanie
|
Moje ulubione to Gabriella - mam rozmaite - microfibre, micro satine, arctic i bawełniane. Dobrze się piorą i nie niszczą się szybko. Zepsułam tylko micro satine kozakami (zmechaciły się pod górną krawędzią cholewki). Kiedyś kupowałam przez Alle, lecz teraz wolę pakę bezpośrednio z ich sklepu online (tak wychodzi mi najtaniej).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:01.