![]() |
#331 |
Przyczajenie
|
Dot.: Gdzie szukać ubrań dobrej jakości?
H&m to straszna lipa! Potwierdzam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Zakorzenienie
|
To zalezy gdzie sa produkowane. Na metce wewn. sa takie informacje. Podobnie jak o skladzie materialu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Zakorzenienie
|
Ja mam te basicowe z h&m z bawełny z bardzo małą domieszką elastanu.
Fajnie się układają, ale niestety szybko mi się przekręciły (na szczęście nie mocno), a czarna wyblakła po dosłownie kilku praniach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam sie ze nie wszystkie ubrania z lidla sa fajne, ale u nich nie ma problemu ze zwrotami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
zielony stworek
|
Moje legginsy z Lidla ( Esmara ) są niezniszczalne, choć materiał jest dość cienki. Trochę lepsze od nich są polskiej firmy Moraj, kupione w txm za grosze
![]() Olimpia znowu mnie nie zawiodła, swetry wełniane po 50 do 70 zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
zielony stworek
|
Dziwne to są designerskie kiecki zrobione z długiego podkoszulka 😂
Chciałabym, aby moje babcie tak elegancko wyglądały ![]() Edytowane przez kaledonia Czas edycji: 2018-02-05 o 16:40 Powód: fotki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, co w tym dziwnego, każdy ma prawo do swojego gustu.
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Zakorzenienie
|
Starsze panie tez maja prawo miec swoj styl i nie chciec sie ubierac w Olimpii. Moga wolec dzinsy i adidasy, zamiast dlugich sukien i szpilek ze zdjec. Gdyby zyly moje babcie mialyby teraz ponad sto lat. Wiec ich preferencji nie rozwazam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Raczkowanie
|
Designerskie poliestrowo. Za każdym razem w innym miejscu. Ja rozglądam się w sieci, zamawiam kilka rzeczy, wcześniej analizuję skład. Gdy chcę prosty akrylowy sweterek, to poszukuję tylko modelu i wzoru. Nie płacę więcej niż 100-200 zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#342 |
Konto usunięte
|
a ma ktos jakas porzadna i wytrzymala ramoneske?
Mialam nieskorzane ze strati czy tam pulla i szybko sie przecieraly/pekaly. Albo sie swieca i sa brzydkie. Mialam tez skorzana z tych sklepow, ale tez wlasciwie po pol roku skora zaczela sie scierac, a po roku juz sie nie nadawala do niczego. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Raczkowanie
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;81498006]a ma ktos jakas porzadna i wytrzymala ramoneske?
Mialam nieskorzane ze strati czy tam pulla i szybko sie przecieraly/pekaly. Albo sie swieca i sa brzydkie. Mialam tez skorzana z tych sklepow, ale tez wlasciwie po pol roku skora zaczela sie scierac, a po roku juz sie nie nadawala do niczego. ![]() Moja jest z All Saints i jedyna skarga to taka, ze zamek lubi zawodzic, tzn ciezko jest zapiac kurtke. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Zakorzenienie
|
Miałam z KappAhl - wytrzymała mi chyba 3 lata
Teraz mam z New Look i Mango - nie narzekam na jakość, chociaż ta z Mango ciut sztywna. Ale wszystkie spokojnie mogą wyglądem oszukiwać prawdziwą skórę. Jak miałam tę z KappAhl, to ciągle pytali, czy dużo dałam za ramoneskę z prawdziwej skóry i byli bardzo zdziwieni, że sztuczna. Tylko że to było dawno, nie wiem, jak teraz prezentuje się jakość w KappAhl, bo mi zamknęli. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-H955 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-H955 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#346 |
Wtajemniczenie
|
Jest sporo sklepów w których są markowe ubrania w normalnych cenach. Miesiąc temu zamówiłam jeansy Hilfigera ze sklepu Eozone i zapłaciłam ok 230 zł. Jak za spodnie w których będę mogła przechodzić kilka lat to bardzo dobra cena.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie każdy z powyższych sklepów zawiódł wielokrotnie ![]() A Mango to już tragedia ![]() Edytowane przez Corii Czas edycji: 2018-07-27 o 11:45 Powód: link reklamowy w cytacie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do H&M to maja oni też linię premium i to już jest inna jakość. Mam szalik wełniano-jedwabny z jednej z tych linii i jest to jedna z kilku wełnianych rzeczy, która mnie nie gryzie (a wełna gryzie mnie prawie zawsze). Zupełnie poronionym pomysłem jest kupowanie w tanich sieciowkach swetrów kaszmirowych. Kaszmir w takiej cenie po prostu nie ma prawa być dobry. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Zadomowienie
|
Cześć! Podczytuję Was, bo szukam aktualnie sukienki na wesele. Problem polega na tym, ze większość rzeczy, które mi się podobają szyte są z poliestru albo mają cenę, którą średnio bym chciała wydać na ciuch, który założę pewnie raz. W szafie mam parę rzeczy, ale są to sukienki na chłodniejszą porę roku a wesele jest latem. No i dochodzą do tego kwestie np. kroju, przy którym jestem wybredna, bo wolę klasyczne niż modne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zerknij może jeszcze na sklep modbis. Większość sukienek z kategorii weselne mają co prawa z poliestru, ale niektore są z wiskozy z dodatkiem elastanu KLIK (tylko to znowu klosz), z bawelny i wiskozy KLIK, z wiskozy z domieszką poliestru KLIK. Ta ostatnia mi się podoba. Fasony raczej proste i stonowane, ceny też całkiem w miarę. Nie widziałam jednak żadnej z ich sukienek na żywo, więc nie wypowiem się na temat jakości. Edytowane przez chimay Czas edycji: 2018-06-18 o 22:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki Chimay! ![]() Fajna ta ostatnia, tylko ja bym musiała mieć dekolt, inaczej efekt "słupa" ![]() Ja mam problem z poliestrem. Ostatnio kupiłam koszulkę w H&M i myślałam, że bawełna, a nie wiem czemu nie sprawdziałam metki. Okazało się, że ma domieszkę poliestru, po tym jak zaczęłam się w niej mocniej pocić. No tak mam już, co zrobić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#354 | |
IG => @madamerose1111
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o skórzane kurtki, to zainwestowałam w kilka i póki co nie zamierzam poszerzać kolekcji. Mam klasyczną czarną z klapami z Mango, czerwoną z Ochnika, ciemny beż Stefanel i jedną taką przejściówkę beżową Pinko, która rękawy i tył ma z wełny, a przód skóra. Generalnie nic się z nimi nie dzieje i nie sądzę żeby miało przez następnych kilka lat. Oczywiście skóra lubi jak się o nią dba, więc co jakiś czas trzeba jej zrobić SPA ![]() Edytowane przez Madame_Rose Czas edycji: 2018-06-22 o 06:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Przyczajenie
|
Ja często kupuje ciuchy w małych sklepach internetowych. Trafiają się bardziej wyszukane ubrania i to nie z takiej dużej masówki. Po prostu warto kupować w mniej znanych sklepach. Często się przejechałam na dużych markach gdy tylko miałam jakiś problem z zakupionych produktem. Małe sklepy nie mogą sobie pozwolić na takie traktowanie klientów i czego nawet mam styczność z samą szefową czy szefem i zawsze dochodzę do porozumienia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest to jakiś pomysł na pewno, jednak mam trochę problem z używanymi ciuchami jeśli nie znam osoby, która je nosiła ![]() Ja mam kurtkę skórzaną z Kappah, w kolorze beżowym, noszę ją już kilka lat i super się sprawdza. Zapinana na zamek, ze stójką pod szyją, dobrze leży i jest wygodna, bo skóra jest dość lekka. Nie lubię ciężkich kurtek skórzanych. Zbyt cienkie za to łatwo się niszczą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Raczkowanie
|
To jest tak śmieszne i żałosne , że napiszę ;-)
Jak po chamsku można się nadziać na chińskie ciuchy. veryvoga na alixpress te ciuchy można kupić 3 razy taniej , ale i tak w tym się szybko człoiwek spoci, jeszcze obniżka rzekomo z 200 , jak ten ciuch pewnie za 20 zł ! ![]() więc dobrze zapoznać się z alixpressem by wiedzieć mniej więcej co sprzedaje i po kilku rzeczach z jakies innej polskiej strony można poznać , że to poliester od chinczyka PS: nie wiem czy to tylko wzór zgapiony , ale na aliXPRESS widziałam również spódniczkę z ZARY , ja ją kupiłam w tym roku w lumpeksie , metka ZARA Tylko i wyłącznie macanie ciuchów ! Bo na wszystkim oszukują , byłam nawet jeden dzień w miejscu , gdzie się metki odrywało i przyczepiało inne Edytowane przez sylvana0 Czas edycji: 2019-01-14 o 21:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
Wtajemniczenie
|
Ja już coraz rzadziej kupuję ubrania w sieciówkach. Zazwyczaj są bardzo drogie i wątpliwej jakości. Niedawno moja znajoma zamówiła partię ubrań z hurtowni i część z nich wystawiła na sprzedaż. Akurat kilka rzeczy mi się spodobało i kupiłam je za ułamek ceny. Często także sama zamawiam ubrania z internetu.
Edytowane przez Marigold19 Czas edycji: 2019-06-20 o 22:42 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Raczkowanie
|
Dużo można złowić s S'portofino. Wiem, ceny na pierwszy raz odstraszają każdego Kowalskiego, ale na wyprzedazach mozna złapać cos super. Głównie w markach sportowych udało mi się wyszperać trochę rzeczy (Helly Hansen, Napapijri, Chervo).
A jak nie sklepy premium i sale, to niezawodny zawsze jest lumpeks ![]()
![]() |
#360 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli masz ochotę wydać więcej i chodzić częściej w tej sukience, to polecam kupić coś z naturalnych materiałów, ale musisz mieć świadomość, że będą się gnieść. Świetną sukienką do wykorzystania jest np. Infinity z Risk Made in Warsaw, link tu (klik). Co do dobrych jakościowo rzeczy najczęściej kupuję w: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buty: ![]() ![]() ![]() i mój ulubiony model czyli Hellia Hugo Boss |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:54.