![]() |
#691 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 225
|
Dot.: Keratynowe prostowanie w³osów cz. V
Dziewczyny!! Skusi³am siê, zaryzykowa³am. Znalaz³am salon, gdzie te¿ u¿ywaj± tych kosmetyków Amazon, co o nich pisa³y¶cie i uwa¿am, ¿e jest SUPER ZMIANA. W³osów faktycznie wydaje siê mniej, ale jednocze¶nie s± super zdrowe i dobrze siê uk³adaj±. Nie musze ich suszyæ, ani uk³adaæ a i tak s± super!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#692 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 553
|
Glamour super efekt
![]() Wstawiam te¿ moje po pierwszym myciu (u¿y³am tylko szamponu Vianek i kallosa mango na minutkê) IMG_20210310_195941_1.jpg Wys³ane z mojego ANE-LX1 przy u¿yciu Tapatalka
![]() |
#693 | ||
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 238
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#694 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 137
|
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#695 |
Zakorzenienie
|
Szmineczka, inoar u mnie trzyma siê dosyæ d³ugo, 3-6 miesiêcy. Pó¼niej w³osy te¿ s± ³adne ale po tym czasie muszê ju¿ u¿ywaæ suszarko-lokówki ¿eby wyg³adziæ w³osy i koñcówki nie s± idealnie proste ale akurat mi to nie przeszkadza. Nawet do pó³ roku po zabiegu sama suszarka wystarczy ¿eby daæ zadowalaj±cy efekt.
Wys³ane z mojego ANE-LX1 przy u¿yciu Tapatalka
![]() |
#696 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=czekoladka3;8857034 1]Szmineczka, inoar u mnie trzyma siê dosyæ d³ugo, 3-6 miesiêcy. Pó¼niej w³osy te¿ s± ³adne ale po tym czasie muszê ju¿ u¿ywaæ suszarko-lokówki ¿eby wyg³adziæ w³osy i koñcówki nie s± idealnie proste ale akurat mi to nie przeszkadza. Nawet do pó³ roku po zabiegu sama suszarka wystarczy ¿eby daæ zadowalaj±cy efekt.
Dlatego wolê keratynowe prostowanie w³osów , ni¿ nanoplastiê ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#698 | ||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 666
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny super efekty ![]() S³ysza³y¶cie mo¿e o Japanese Permanent Hair Straightening? Ogl±da³am filmik Brada Mondo i mówi³ e keratynowe prostowanie siê wyp³ukuje a japoñskie nie, odrasta wraz z w³osami
![]() |
![]() |
#699 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 238
|
Cytat:
Ja to zrobi³am- raz. I nigdy wiêcej. Robi siê dok³adnie jak keratynê. Ale wychodzi zupe³nie co innego. Wlosy s± têpe, niby wyprostowane, ale w dotyku szorstkie. ¦mierdz± przez dwa tygodnie i to trudno wytrzymaæ. Dziwny produkt i nie mam pojêcia jakie w³osy mog± po tym ³adnie wygl±daæ. Je¿eli która¶ z was chce spróbowaæ to chêtnie odst±piê ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wys³ane z mojego ANE-LX1 przy u¿yciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#701 |
Zadomowienie
|
O kurcze, myslalam ze to japonskie prostowanie to jeszcze co innego:p
![]() |
#702 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 152
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#703 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 59
|
Wczoraj wykona³am sama zabieg keratynowego prostowania w³osów zestawem firmy Kativa. By³o trudno, efekt nie jest do koñca zadowalaj±cy, dlatego chcia³abym go powtórzyæ dzisiaj. Ponadto, moje w³osy ca³kowicie straci³y kolor - z ciemnego br±zu sta³y siê rdzawo-rude. Okropnie wygl±dam w takim wyp³ukanym, wyp³owia³ym kolorze. Chcê powtórzyæ prostowanie i od razu zafarbowaæ w³osy na swój ciemny br±z. Uwa¿acie, ¿e to mo¿e siê sprawdziæ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#704 |
Zadomowienie
|
ja bym chyba na drugi dzieñ nie powtarza³a zabiegu... a czy stosowa³a¶ siê do zaleceñ? wiesz co mog³o pój¶c nie tak? I czy to Twoje pierwsze prostowanie?
![]() |
#705 |
Raczkowanie
|
Wiem, co posz³o nie tak - zawini³ mój brak cierpliwo¶ci...
![]() ![]() ![]() Na pewno muszê w³osy zafarbowaæ i tutaj nie mogê czekaæ, poniewa¿ wygl±dam fatalnie, ta rudo¶æ na w³osach nawet nie jest równomierna, tylko tworzy nieestetyczne plamy... Natomiast zastanawiam siê nad powtórzeniem zabiegu przed farbowaniem. Tam, gdzie w³osy by³y dosuszone i przejecha³am prostownic± te kilkana¶cie razy, faktycznie jest super efekt, jak z salonu ![]() To moje pierwsze prostowanie, dlatego takie nieumiejêtne ![]() Edytowane przez dark_rose Czas edycji: 2021-03-16 o 12:39 |
![]() |
![]() |
![]() |
#706 |
Zakorzenienie
|
Mo¿e zrób przerwê chocia¿ dwa tygodnie zanim powtórzysz zabieg. Dobrze by by³o ¿eby w³osy choæ trochê siê zregenerowa³y. Kilkakrotne je¿d¿enie prostownic± po w³osach dzieñ po dniu nie jest najlepszym pomys³em.
Wys³ane z mojego ANE-LX1 przy u¿yciu Tapatalka
![]() |
#707 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 77
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#708 | ||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 025
|
Cytat:
![]() Cytat:
zap³acisz moze 3 razy wiêcej, ale czas to te¿ pieni±dz, a wyglad to nasze dobre sampopoczucie, wiec wrêcz zaryzykowa³abym stwierdzenie ¿e zdrowie psychiczne poniek±d, a to bezcenne... No i takie wyj¶cie do salonu, to fajny relaks miêdzy prac±, dzieæmy, gotowaniem ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#709 |
Raczkowanie
|
Zaryzykowa³am i prostowa³am samodzielnie w³osy kolejnego dnia przy u¿yciu Kerativy. Trochê mia³am obawy, ale okaza³o siê, ¿e z w³osami absolutnie nic siê nie wydarzy³o, a wrêcz przeciwnie. S± idealnie proste, miêkkie, l¶ni±ce, same siê uk³adaj±. Po zabiegu, wysuszy³am w³osy i na³o¿y³am farbê i tutaj radzê uwa¿aæ i odczekaæ chocia¿ jedno-dwa mycia
![]() ![]() Wiem ju¿, ¿e nie ma sensu farbowanie przed prostowaniem, bo zejdzie ca³y kolor, dlatego najpierw keratyna i prostowanie, a po myciu - dwóch farba. Je¿eli chodzi o prostowanie u profesjonalisty - siedzenie u fryzjera mnie mêczy ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#710 |
Raczkowanie
|
ostro zaryzykowalas... raczej nie odzywilas w³osow , ale efekt prostowania masz... pewnie nie utrzyma sie d³ugo...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#711 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 77
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#712 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 8
|
Tez by³am miesi±c temu na keratynowym prostowaniu i fajny efekt wyszed³. Do dzi¶ s± mega miêkkie w³osy i l¶ni±ce.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#714 |
Raczkowanie
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
blond, keratyna, keratynowe prostowanie, pielêgnacja, p³ukanka, prostowanie, prostowanie keratynowe, ratunek, spalone, t³uste w³osy, tonowanie, w³osy, zniszczone |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
Narzêdzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:21.