Keratynowe prostowanie w³osów cz. V - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > W³osy i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Jak zrobiæ interesuj±c± fryzurê? Jakich kosmetyków i akcesoriów do stylizacji w³osów u¿yæ? Podziel siê swoim do¶wiadczeniem ze stylizacji fryzur!

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2021-03-10, 16:56   #691
Glaamour
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 225
Dot.: Keratynowe prostowanie w³osów cz. V

Dziewczyny!! Skusi³am siê, zaryzykowa³am. Znalaz³am salon, gdzie te¿ u¿ywaj± tych kosmetyków Amazon, co o nich pisa³y¶cie i uwa¿am, ¿e jest SUPER ZMIANA. W³osów faktycznie wydaje siê mniej, ale jednocze¶nie s± super zdrowe i dobrze siê uk³adaj±. Nie musze ich suszyæ, ani uk³adaæ a i tak s± super!
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpeg A2A4C114-0FA6-4A06-BD20-964A1B429787.jpeg (127,1 KB, 25 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpeg CE61E9D2-156C-41F1-AA72-B1A8D4F5CDFC.jpeg (121,2 KB, 22 za³adowañ)
Glaamour jest offline   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2021-03-10, 19:01   #692
czekoladka3
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 553

Glamour super efekt

Wstawiam te¿ moje po pierwszym myciu (u¿y³am tylko szamponu Vianek i kallosa mango na minutkê)
IMG_20210310_195941_1.jpg

Wys³ane z mojego ANE-LX1 przy u¿yciu Tapatalka
Stary 2021-03-11, 10:25   #693
yolca
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 238

Cytat:
Napisane przez Glaamour Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny!! Skusi³am siê, zaryzykowa³am. Znalaz³am salon, gdzie te¿ u¿ywaj± tych kosmetyków Amazon, co o nich pisa³y¶cie i uwa¿am, ¿e jest SUPER ZMIANA. W³osów faktycznie wydaje siê mniej, ale jednocze¶nie s± super zdrowe i dobrze siê uk³adaj±. Nie musze ich suszyæ, ani uk³adaæ a i tak s± super!
Gratulujê odwagi i efektu

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
Napisane przez czekoladka3 Poka¿ wiadomo¶æ
Glamour super efekt

Wstawiam te¿ moje po pierwszym myciu (u¿y³am tylko szamponu Vianek i kallosa mango na minutkê)
Za³±cznik 7743515

Super efekt jak d³ugo trzyma ci siê ten inoar na w³osach?
yolca jest offline   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2021-03-11, 11:01   #694
szmineczka1
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 137

Cytat:
Wow, jaka zmiana. Wygl±daj± piêknie.
szmineczka1 jest offline   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2021-03-11, 17:30   #695
czekoladka3
Zakorzenienie

Szmineczka, inoar u mnie trzyma siê dosyæ d³ugo, 3-6 miesiêcy. Pó¼niej w³osy te¿ s± ³adne ale po tym czasie muszê ju¿ u¿ywaæ suszarko-lokówki ¿eby wyg³adziæ w³osy i koñcówki nie s± idealnie proste ale akurat mi to nie przeszkadza. Nawet do pó³ roku po zabiegu sama suszarka wystarczy ¿eby daæ zadowalaj±cy efekt.

Stary 2021-03-12, 11:10   #696
szmineczka1
Raczkowanie

[QUOTE=czekoladka3;8857034 1]Szmineczka, inoar u mnie trzyma siê dosyæ d³ugo, 3-6 miesiêcy. Pó¼niej w³osy te¿ s± ³adne ale po tym czasie muszê ju¿ u¿ywaæ suszarko-lokówki ¿eby wyg³adziæ w³osy i koñcówki nie s± idealnie proste ale akurat mi to nie przeszkadza. Nawet do pó³ roku po zabiegu sama suszarka wystarczy ¿eby daæ zadowalaj±cy efekt.

Dlatego wolê keratynowe prostowanie w³osów , ni¿ nanoplastiê coraz wiêcej negatywnych opinii o tej nanoplastii. Nawet przez chwilê o niej my¶la³am, ale wole nie ryzykowaæ.
Stary 2021-03-12, 12:10   #697
czekoladka3
Zakorzenienie

Co jest nie tak z nanoplasti±? Tak pytam z ciekawo¶ci

Stary 2021-03-12, 19:50   #698
new_me
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 666

Cytat:
Cytat:
Glamour super efekt

Za³±cznik 7743515

Dziewczyny super efekty

S³ysza³y¶cie mo¿e o Japanese Permanent Hair Straightening? Ogl±da³am filmik Brada Mondo i mówi³ e keratynowe prostowanie siê wyp³ukuje a japoñskie nie, odrasta wraz z w³osami

new_me jest offline   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2021-03-13, 09:37   #699
yolca
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 238

Cytat:
Co jest nie tak z nanoplasti±? Tak pytam z ciekawo¶ci

Na nanoplastiê mówi siê ¿e to organiczna keratyna (bez chemii). W skladzie ma aminokwasy, które maj± odbudowaæ w³osy.
Ja to zrobi³am- raz. I nigdy wiêcej. Robi siê dok³adnie jak keratynê. Ale wychodzi zupe³nie co innego. Wlosy s± têpe, niby wyprostowane, ale w dotyku szorstkie. ¦mierdz± przez dwa tygodnie i to trudno wytrzymaæ. Dziwny produkt i nie mam pojêcia jakie w³osy mog± po tym ³adnie wygl±daæ.
Je¿eli która¶ z was chce spróbowaæ to chêtnie odst±piê
yolca jest offline   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2021-03-13, 10:13   #700
czekoladka3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yolca Poka¿ wiadomo¶æ
Na nanoplastiê mówi siê ¿e to organiczna keratyna (bez chemii). W skladzie ma aminokwasy, które maj± odbudowaæ w³osy.

Ja to zrobi³am- raz. I nigdy wiêcej. Robi siê dok³adnie jak keratynê. Ale wychodzi zupe³nie co innego. Wlosy s± têpe, niby wyprostowane, ale w dotyku szorstkie. ¦mierdz± przez dwa tygodnie i to trudno wytrzymaæ. Dziwny produkt i nie mam pojêcia jakie w³osy mog± po tym ³adnie wygl±daæ.

Faktycznie kiepski efekt

Stary 2021-03-13, 13:40   #701
new_me
Zadomowienie

O kurcze, myslalam ze to japonskie prostowanie to jeszcze co innego:p

Stary 2021-03-14, 09:50   #702
PannaBennet
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 152

Cytat:
Napisane przez Bezmleczka Poka¿ wiadomo¶æ
JA teraz zrobi³am keratynkê - tak bez mocnego prostowania, tak± delikatniejsz± bubble gum Amazona - mega zapach. Zaraz bêdê my³a po raz pierwszy, dosta³am te¿ szmapoon i odzywkê satin oraz serum z olejkiem arganowym na ujarzmienie koñcówek.
I jak o tym pierwszym myciu? Zastosowa³a¶ od razu te¿ serum, czy to do nak³adania przy ka¿dym myciu czy w miarê potrzeb? Jesli to nie tajemnica to jak to mniej wiêcej wynios³o cenowo?
PannaBennet jest offline   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2021-03-16, 09:59   #703
dark_rose
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 59

Wczoraj wykona³am sama zabieg keratynowego prostowania w³osów zestawem firmy Kativa. By³o trudno, efekt nie jest do koñca zadowalaj±cy, dlatego chcia³abym go powtórzyæ dzisiaj. Ponadto, moje w³osy ca³kowicie straci³y kolor - z ciemnego br±zu sta³y siê rdzawo-rude. Okropnie wygl±dam w takim wyp³ukanym, wyp³owia³ym kolorze. Chcê powtórzyæ prostowanie i od razu zafarbowaæ w³osy na swój ciemny br±z. Uwa¿acie, ¿e to mo¿e siê sprawdziæ?
dark_rose jest offline   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2021-03-16, 11:05   #704
new_me
Zadomowienie

ja bym chyba na drugi dzieñ nie powtarza³a zabiegu... a czy stosowa³a¶ siê do zaleceñ? wiesz co mog³o pój¶c nie tak? I czy to Twoje pierwsze prostowanie?

Stary 2021-03-16, 12:37   #705
dark_rose
Raczkowanie

Wiem, co posz³o nie tak - zawini³ mój brak cierpliwo¶ci... Nie dosuszy³am w³osów, prostownicê i powtarzanie prostowania pasmo po pasmie potraktowa³am bardzo po macoszemu... Efekt jest nieudany z mojej winy i mam tego ¶wiadomo¶æ Natomiast wyparowanie koloru z w³osów by³o dla mnie totalnym szokiem i tutaj nie widzê w ogóle swojej winy
Na pewno muszê w³osy zafarbowaæ i tutaj nie mogê czekaæ, poniewa¿ wygl±dam fatalnie, ta rudo¶æ na w³osach nawet nie jest równomierna, tylko tworzy nieestetyczne plamy... Natomiast zastanawiam siê nad powtórzeniem zabiegu przed farbowaniem. Tam, gdzie w³osy by³y dosuszone i przejecha³am prostownic± te kilkana¶cie razy, faktycznie jest super efekt, jak z salonu
To moje pierwsze prostowanie, dlatego takie nieumiejêtne

Edytowane przez dark_rose
Czas edycji: 2021-03-16 o 12:39
Stary 2021-03-16, 12:49   #706
czekoladka3
Zakorzenienie

Mo¿e zrób przerwê chocia¿ dwa tygodnie zanim powtórzysz zabieg. Dobrze by by³o ¿eby w³osy choæ trochê siê zregenerowa³y. Kilkakrotne je¿d¿enie prostownic± po w³osach dzieñ po dniu nie jest najlepszym pomys³em.

Stary 2021-03-17, 19:51   #707
Tola101
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 77

Cytat:
OMG! Fantastyczny efekt! Gratulacje No to kolejny zdjêcie "po" amazon keratin, które zachwyca.
Tola101 jest offline   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2021-03-17, 22:37   #708
Bezmleczka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 025

Cytat:
Napisane przez PannaBennet Poka¿ wiadomo¶æ
I jak o tym pierwszym myciu? Zastosowa³a¶ od razu te¿ serum, czy to do nak³adania przy ka¿dym myciu czy w miarê potrzeb? Jesli to nie tajemnica to jak to mniej wiêcej wynios³o cenowo?
z kosmetykami 5 stówek z haczykiem. Ale ró¿nica jest ogromna... Serum stosuje na czê¶æ w³osów rozja¶nion± - mam takie naturalne ombre - do po³owy d³ugo¶ci odros³y moje :P Du¿o mniej roboty takiej codziennej rzy uk³adaniu, swietnie siê rozczesuj±, szampon podsunê³am nawet mojej córce z gêstymi wlosami do pasa i znazcnie lepiej siê siê roczesuj±, mimo, ze ogónie w³osy zdrowe , mocne, m³ode
Cytat:
muszê w³osy zafarbowaæ i tutaj nie mogê czekaæ, poniewa¿ wygl±dam fatalnie, ta rudo¶æ na w³osach nawet nie jest równomierna, tylko tworzy nieestetyczne plamy... Natomiast zastanawiam siê nad powtórzeniem zabiegu przed farbowaniem. Tam, gdzie w³osy by³y dosuszone i przejecha³am prostownic± te kilkana¶cie razy, faktycznie jest super efekt, jak z salonu
To moje pierwsze prostowanie, dlatego takie nieumiejêtne
a nie szkoda ci jednak w³osów i czasu?
zap³acisz moze 3 razy wiêcej, ale czas to te¿ pieni±dz, a wyglad to nasze dobre sampopoczucie, wiec wrêcz zaryzykowa³abym stwierdzenie ¿e zdrowie psychiczne poniek±d, a to bezcenne... No i takie wyj¶cie do salonu, to fajny relaks miêdzy prac±, dzieæmy, gotowaniem
Bezmleczka jest offline   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2021-03-18, 08:42   #709
dark_rose
Raczkowanie

Zaryzykowa³am i prostowa³am samodzielnie w³osy kolejnego dnia przy u¿yciu Kerativy. Trochê mia³am obawy, ale okaza³o siê, ¿e z w³osami absolutnie nic siê nie wydarzy³o, a wrêcz przeciwnie. S± idealnie proste, miêkkie, l¶ni±ce, same siê uk³adaj±. Po zabiegu, wysuszy³am w³osy i na³o¿y³am farbê i tutaj radzê uwa¿aæ i odczekaæ chocia¿ jedno-dwa mycia Niestety, farba nie z³apa³a równomiernie ca³ych w³osów, bardziej pasmami. Mam w³osy w ró¿nych odcieniach br±zu, od ciemnego (farbowa³am ciemnym br±zem) po kasztan. Wygl±da to ciekawie, ale na pewno nie ¼le. Sprawdza³am z ka¿dej strony i w³osy ³apa³y kolor ca³ymi pasmami. Nie wiem, od czego to zale¿y. Wiem ju¿, jakie b³êdy pope³ni³am i na przysz³o¶æ na pewno ich nie powtórzê
Wiem ju¿, ¿e nie ma sensu farbowanie przed prostowaniem, bo zejdzie ca³y kolor, dlatego najpierw keratyna i prostowanie, a po myciu - dwóch farba.
Je¿eli chodzi o prostowanie u profesjonalisty - siedzenie u fryzjera mnie mêczy Zdecydowanie wolê wykonywaæ wszystkie zabiegi, które mogê - sama. Nie lubiê siedzieæ bezczynnie, gdy kto¶ wokó³ mnie biega i ogarnia w³osy, twarz itp Dla mnie chodzenie do fryzjera czy kosmetyczki jest jak za karê, dlatego ograniczam do minimum St±d pomys³ prostowania keratynowego w domu. Nie oby³o siê bez strat, ale g³ównie czasowych. Na szczê¶cie w³osy da³y rady moim eksperymentom
Stary 2021-04-06, 12:07   #710
szmineczka1
Raczkowanie

ostro zaryzykowalas... raczej nie odzywilas w³osow , ale efekt prostowania masz... pewnie nie utrzyma sie d³ugo...
Stary 2021-04-06, 16:13   #711
Tola101
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 77

Cytat:
Napisane przez yolca Poka¿ wiadomo¶æ
Nie no, nanoplastia na pewno nie. Niszczy w³osy i cuchnie niestety. Kole¿anka robi³a i strasznie siê naciê³a dlatego wiem, ¿e never
Tola101 jest offline   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2021-04-07, 07:04   #712
getmygun
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 8

Tez by³am miesi±c temu na keratynowym prostowaniu i fajny efekt wyszed³. Do dzi¶ s± mega miêkkie w³osy i l¶ni±ce.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 32340986-45D5-422E-BC1A-206C5DDBC785.jpg (166,8 KB, 11 za³adowañ)
getmygun jest offline   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2021-04-07, 17:36   #713
czekoladka3
Zakorzenienie

Getmygun fajnie ze jeste¶ zadowolona wiesz jakimi kosmetykami mia³a¶ robiony zabieg?

Stary 2021-04-08, 12:12   #714
szmineczka1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez getmygun Poka¿ wiadomo¶æ
Tez by³am miesi±c temu na keratynowym prostowaniu i fajny efekt wyszed³. Do dzi¶ s± mega miêkkie w³osy i l¶ni±ce.
piêknie wygladajauzywasz teraz jakiegos specjalnego szamponu?
Odpowiedz

Tagi
blond, keratyna, keratynowe prostowanie, pielêgnacja, p³ukanka, prostowanie, prostowanie keratynowe, ratunek, spalone, t³uste w³osy, tonowanie, w³osy, zniszczone

Nowe w±tki na forum Fryzury i styling

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Narzêdzia

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2021-04-08 13:12:57

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:21.