|
Notka |
|
Intymnie Nasze emocje, uczucia, związki, intymne zwierzenia i pytania. Tutaj uzyskasz wsparcie i porady. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Dziewczyna-prezent?
Zacznę od tego, że jestem z dziewczyną stosunkowo krótko bo jakieś 5 miesięcy znajomości a oficjalne chodzenie nieco krócej
W wrześniu miałem imieniny i ona nawet nie złożyła mi życzeń. Nie wiedziała albo nie chciała wiedzieć bo wcześniej w rozmowie jej sugerowałem jednak się nie zapytała kiedy dokładnie są. Powiedziałem jej to i przepraszała. Jak wiecie wczoraj był dzień chłopaka. Spotkaliśmy się i dostałem od niej serduszko z papieru i jakaś jej sentencja. Dodatkowo dostałem czekoladkę, która niejako stwierdziła, że to od jej mamy, której jeszcze nawet nie widziałem. Nie było by nic dziwnego w tym, ale była ona cała stara jakby leżała nie wiadomo ile, a i data ważności jak na czekoladę była krótka. Więcej dostali jej koledzy ze szkoły, bo sama mówiła. W mojej opinii mało co się stara. Prezent był na odczepne. Czy nie powinna się bardziej jednak postarać, bo chłopak to jednak ktoś inny niż kolega z klasy. Może nie mieć kasy, ale jednak troszkę inaczej powinna postąpić, skoro dla innych może (koledzy). Jak Wy widzicie tą sytuację drogie Panie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziewczyna-prezent?
Rozumiem, żeby zapomniała o Twoich urodzinach czy prezencie na Boże Narodzenie, wtedy mogłoby być Ci przykro, ale IMIENINY (czy ktoś w ogóle jeszcze je obchodzi?) czy Dzień Chłopaka?! To są naprawdę nawet nie trzeciorzędne "święta". Według mnie za bardzo przesadzasz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Nie wiem co masz na myśli mówiąc stara (przeterminowana nie była, to co? opakowanie uszkodzone?).
Imienin nie obchodzę. Nikogo. Obchodzę urodziny, pamiętam wszystkie daty, imienin nie ogarniam i nie mam zamiaru ogarniać. Co do symbolicznego prezentu na dzień chłopaka: uważam, że serduszko z sentencją było urocze. Ja swojemu chłopakowi dałam dużą czekoladę, a jesteśmy razem 2 lata i pewnie jetem starsza od Twojej dziewczyny i to sporo. To symboliczne święto. Walentynek w ogóle nie obchodzę. A Ty dziewczynie dawałeś prezenty? Jakie? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Przecież dała serduszko i czekoladę, co jeszcze miała dać
![]() Co do imienin - sama nie obchodzę, o innych tym bardziej nie pamiętam. A dzień chłopaka... wczoraj byliśmy z mężem na spacerze i na szyldzie którejś knajpy było napisane "z okazji dnia chłopaka...". Oboje nas olśniło, że Tż ma święto ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja też nie obchodzę imienin i nikogo z ich okazji nie obdarowuję, nawet swojego TŻ. Nie pamiętam o datach imienin i ostatnio złożyłam mu życzenia, tylko dlatego, że w autobusie na tym wyświetlaczu było napisane
![]() Na dzień chłopaka to w tamtym roku dostał samą czekoladę, a w tym roku to nic, bo się nie widzieliśmy ![]() Jak dla mnie to serduszko to był fajny prezent jak na takie "święto", i tak dobrze, że jakiś był. Tak od serca, oryginalnie. Co do czekolady to może akurat jej mama nie je słodyczy, czekolada rzeczywiście leżała, ale nie przyszło jej do głowy, że może być już gorszej jakości? Myślę, że gdyby wiedziała to by Ci jej nie wciskała, bo byłoby jej zwyczajnie głupio. Ogólnie to przesadzasz. W klasie pewnie się złożyła ile trzeba dla świętego spokoju, a Ty już od razu wyskakujesz z tym, że koledzy są ważniejsi, daj spokój ![]()
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Może przesadzam ale jednak z klasy koledzy dostali więcej niż ja
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
oficjalnie z okazji dnia chłopaka wczoraj zrobiłam dla tż-ta obiad, innych prezentów nie było
![]() a jeśli chodzi o imieniny, to ja nie mogę, no po prostu nie mogę nigdy zapamiętać daty imienin tż-ta ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- ja nie ogarniam - tobie kupiła mniej, a kolegom z klasy więcej? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ale koledzy nie dostali serduszka, a Ty dostałeś! Już? Lepiej?
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Raczej niewiele osób obchodzi imieniny, uważa je za ważne, widocznie Twoja dziewczyna nie wiedziała, że dla Ciebie są, nie musiała i nie każdy patrzy w kalendarz jakie są imieniny. A mogła też kiedyś spojrzeć, ale nie wiedzieć, które imieniny Ty obchodzisz, bo często jedno imię ma imieniny sporo razy. Nie ma o co się denerwować moim zdaniem
![]() ![]() Co do dnia chłopaka, to może niesprawiedliwe, ale nie jest tak wypromowane jak dzień kobiet, więc mi różnie z tym bywa. Ja np facetowi prezentu nie dałam, bo nie widziałam się z nim. Jutro się z nim widzę, to coś kupię też drobnego ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Podejrzewam, że się z koleżankami z klasy zrzucił. My też tak robiłyśmy w gimnazjum i LO. Chłopacy nam kupowali kwiatki na dzień kobiet, a my im jakieś gadżety na dzień chłopaka. I oni też dostawali fajniejsze, bo ich było 10, a nas 24
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Mam wrażenie że nie jesteś mężczyzną.
Któraś koleżanka troluje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
jeśli chodzi o imieniny , Gdy poznałam mojego chłopaka to w autobusie dowiedziałam się o jego imieninach (wyświetliły sie tam gdzie przystanki, nie wiem czy jeszcze tak jest) złożyłam mu tylko życzenia bo byliśmy ze sobą zaledwie pół roku . Jeśli chodzi o dzień chłopaka to różnie go obchodzimy a czasem w ogóle a to serduszko jest super !! Kiedyś jak mieliśmy gorsze chwile z moim chłopakiem to na walentynki uszył mi poduszkę z napisem "KASIA , KOCHAM CIĘ " rozumiecie , chłopak takie coś? byłam w szoooku SUPER SUPER SUPER ! Jesteśmy ze sobą już 5 lat i nadal śpię z tą poduszką
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Serduszko serduszkiem ale gdyby sama zrobiła ale było z drugiej strony z logiem jakiejś firmy. Dostała od kogoś a później ja to dostałem z drugiej ręki
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Kobieta z klasą
|
Cytat:
Boszsz, ale dziecinada.
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Ja zapomniałam o dniu chłopaka, z wizażu się dowiedziałam
![]() Autorze uwierz, to nie są kwestie najważniejsze na świecie. Edytowane przez Sherminka Czas edycji: 2014-10-02 o 09:58 |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chłopcze, ile masz lat? 13? Ja swojemu narzeczonemu kupiłam whiskey i cole, robiliśmy wczoraj drinki i na tym koniec dnia chłopca. Zadowolony, że w ogóle pamiętałam. A w klasie jest więcej niż jedna dziewczyna, moze złożyły się po 5 zł i prezenty szły. Zostaw ją, będzie lepiej dla niej i dla Ciebie ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
plum plum
|
to jej powiedz, że jesteś materialistą i że przeliczasz wszystko na pieniądze. Żeby wiedziała w którym kierunku się starać, i broń boże nie dała ci kiedyś ręcznie zrobionej czapki, a koledze takowej nie kupiła...
![]() |
![]() |
Tagi |
dziewczyna, prezent, związek |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:07.