|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
przycinanie brwi- pytanie szczególnie do kosmetyczek-Beatki, Famme Banale i do wszystkich orientujących się w przycinaniu
Ostatnio udałam się do kosmetyczki w celu regulacji brwi - (ciepły wosk, nie mam zastrzeżeń co do nadanego im kształtu, mieszkam w USA), ale oniemiałam jak kobieta zaczęła je przycinać (zdarzyło mi się to pierwszy raz, miałam długie włoski
![]() Zadałam to pytanie na forum pyt. do wizażystki, ale w zupełnie innym wątku... Zakładam jednak nowy, bo jestem ciekawa tego przycinania i Waszych opinii. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Re: przycinanie brwi- pytanie szczególnie do kosmetyczek-Beatki, Famme Banale i do wszystkich orientujących się w przycinaniu
ja słyszałam że przycinanie brwi nie jest dobrym sposobem ale znam osoby co mają bardzo krzaczaste brwi i je przycinają
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Re: przycinanie brwi- pytanie szczególnie do kosmetyczek-Beatki, Famme Banale i do wszystkich orientujących się w przycinaniu
Jezu- jakby mi przycięła to by mi w ogóle nic nie zostało
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Przyjaciółka Wizażu
|
Ja czasami przycinam brwi ,ale tylko wówczas gdy włoski są bardzo długie i mimo nadania dobrego kształtu wychodzą poza nadaną linię.Następnym razem możesz powiedzieć swojej kosmetyczce ,że w Polsce w dziedzienie kosmetyki jesteśmy na tym samym poziomie co USA i inne wysoko rozwinięte państwa, nie wydaje mi się aby kosmetyczki polskie reprezentowały niższy poziom niż nasze amerykańskie koleżanki. Przycinanie brwi musi być zrobione bardzo umiejętnie - ja np.przycinam każdy włosek osobno , pod odpowiednim kątem , ale tylko wtedy gdy jest to konieczne.Nie zawsze jest taka potrzeba ,a poza tym trzeba liczyć się ze zdaniem klientki - jeśli kosmetyczka nie uzgodniła z Tobą co chce zrobić, nie spodziewałaś się przycięcia brwi to moim zdaniem nie jest to profesjonalne traktowanie klientki.
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Jak najbardziej zgadzam się z tym, że kosmetyczka powinna była powiedzieć mi wcześniej, że będzie brwi przycinać. Byłam tak zaskoczona słysząc charakterystyczny dźwięk nożyczek, że mnie po prostu zamurowało... Może to rzeczywiście dla Niej standart, więc nawet nie pyta, tylko każdemu przycina
![]() ![]() Jeśli można, mam jeszcze jedno pytanie... W Polsce zanim poddawałam się depilacji woskiem czekałam aż włosy będą miały przynajmniej pół cm. Tutejsza kosmetyczka zapewnia, że to bzdura i że nie trzeba tak długo czekać. Uważa, że najlepsze do depilacji woskiem są włoski najkrótsze, takie, które dopiero co się pojawiły. Wg niej jest wtedy większa szansa na wyrwanie włosów z cebulkami.... Czy to prawda? W Polsce kosmetyczki mówiły mi, że włos musi być dłuższy... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
<font color=green> Witam!
![]() Oj, nie bylo mnie troszke na forum bo ferie (przymusowe, hehe, jak to u kosmetyczek bywa) mialam i w rozjazdach bylam. Ale juz wrocilam i ten to otoz ciekawy watek znalazlam i szybciutko sie wypowiadam... ![]() Otoz tu w Italii tez przycinamy wloski (tez spotkalam sie z tym przycinaniem dopiero tutaj szczerze mowiac). Ale oczywiscie nie przycina ich sie KAZDEMU. Najbardziej wskazane jest przyciac je wlasnie gdy brwi sa niesforne, jest ich duzo, sa krzaczaste... Gdy (zwlaszcza u mezczyzn i pan w starszym wieku) niektore brwi sa o wiele dluzsze od pozostalych itp. Ja przycinam brwi zaczesujac szczoteczka najpierw "w gore", potem "w dol" - w dwoch kierunkach, zeby ich dlugosc byla taka sama. ![]() Oczywiscie jesli zaczniemy przycinac brwi np. jasnej blondynce ktora i tak ma brwi jasne, rzadkie, cieniutkie, grozi to ich calkowitym "ogoloceniem"... ![]() A co do dlugosci wloskow do depilacji woskiem: no nie wiem jak ta kosmetyczka jest w stanie wyrwac je gdy sa bardzo krociotkie?... Mialam kiedys taka klientke, dziewczyne, ktora przyszla na depilacje woskiem po tym jak ogolila sobie nogi maszynka i uroslu tak na 2, 3 milimetry... Ha! Nigdy wiecej! Tego co sie nameczylam, napocilam by je wydepilowac, to tylko ja wiem... ![]() Po depilacji woskiem naprawde rosna slabsze, jest ich mniej, za kazdym razem mniej boli gdy sie je depiluje. Sa nawet kobietki (weteranki depilacji woskiem), ktore w trakcie depilowania ich... zasypiaja. ![]() Najlepiej bedzie gdy dlugosc wloska jest tak minimum na centymetr (no, im dluzszy tym latwiej go usunac), ale oczywiscie rozumiem, ze nie bedziemy ich hodowac specjalnie dla kosmetyczek wygody na 10 centymetrow... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Dziękuję Famme
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
<font color=green> A ja mam jeszcze takie pytanko natury... CIEKAWSKIEJ...
![]() JAK kosmetyczki depiluja Wam brwi???? To jest: interesuje mnie czy depiluja je tylko POD lukiem brwiowym, czy tez NAD? Kiedy bylam w szkole nauczycielka absolutnie zakazywala depilacji brwi NAD lukiem brwiowym, gdzyz jest tam pewien nerw ktorego podraznienie moze spowodowac paraliz twarzy. Czy tez spotkalyscie sie z ta opinia? Natomiast pracujac teraz we Wloszech klientki zycza sobie depilacji takze wloskow nad lukiem brwiowym, oczywiscie tych odbiegajacych od regularnej linii brwi... No to jak to jest? Jak Wam depiluja brwi kosmetyczki? Czy uzywaja tez wosku? - Ja uzywam go do depilacji wloskow nad nosem, takze wloski na granicy miedzy lukiem brwiowym a nasada wlosow. Bardzom ciekawa... ![]() CZEKAM. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Nutka nie gryzie!
|
mam gęste
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
oj też bym chciała coś zrobić ze swoimi brwiami...one nie są krzaczaste ale maja dugie włoski(gdzieniegdzie ponad 1 cm), które opadają w dół(jak je próbuję zaczesac w górę to robią się dopiero krzaczaste
![]() sama próbuję im nadać kaształt(wyrywając włoski pod linią brwi) ale i tak mi się nie podoba. Poszłabym do kosmetyczki ale boję się, że ona już nic na nich nie zdziała ![]() dlatego mam dwa pytania: 1.jak sie wycina takie włoski(tzn robi się jak u fryzjera-przycina koncówki czy cały włos u podstawy)??? 2.Jaki kolor powinien mieć cień(kredka) do brwi-od czego jest to uzależnione??od kolory włosów czy brwi??tzn. brwi powinny być jaśniejsze od włosó czy ciemniejsze... acha ogólnie moje włosy moża sklasiwfikować jako brąz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Mi kosmetyczka wydepilowała także nad łukiem - bo mam bardzo rzadkie i po prostu żeby nadać jakikolwiek kształt musiała powyrywać także troce z góry - a poniżej za bardzo nie ruszała, bo akurat tam mam względnie równo....
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
W Polsce, w moim przypadku głównie przy depilacji brwi w ruch szła pinceta, choć z raz, czy dwa razy zdarzył się i wosk. W USA byłam raptem u dwóch kosmetyczek i dwie depilowały woskiem. No, i z góry też wyrywały, zarówno w Polsce, jak i w USA
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:24.