![]() |
#271 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny młode 2023!
Cytat:
Na naszej odbywają się wesela z tego co widzę,ale też myślimy ile nam podniesie właścicielka za talerzyk... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
![]() Może uda się znaleźć inna, trzymam kciuki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#272 | |
Gotowa do ataku
|
Cytat:
![]() ![]() Zmiana terminu, na jakiś inny w przyszłym roku nie wchodzi w grę? czy sytuacja jest taka sama? Nie bierzecie pod uwagę noclegów poza miejscem, w którym odbyłoby się wesele?
![]() |
![]() |
#273 | |
Zakorzenienie
|
Na razie szukamy po innych salach, może będą mieć termin, bo przestawianie reszty może być problematyczne. Mam nadzieję, że się uda. Mama mówi, że spokojnie, poszukamy, to nie koniec świata.
Ja wiem, że są różne sytuacje, ale to się dzwoni i informuje, a nie że ja się dowiaduję od osób trzecich, babka nie odbiera telefonów, a jak odbiera to mówi, że oddzwoni, a potem bez wyjaśnień wysyła rozwiązanie umowy. ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- No i sama miałam w głowie różne czarne scenariusze, ale nie takie coś...
![]() |
![]() |
![]() |
#274 | |
Gotowa do ataku
|
Cytat:
Nie ma się co dziwić, ciężko coś takiego przewidzieć ![]() Może głupie pytanie w takiej sytuacji, ale skoro wypowiedzenie umowy wynika z ich winy to zadatek Wam zwrócą?
![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
Tak, zwrócą.
![]() |
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
O kurcze, przykro mi. Niepoważna sala aby nie informować o tak ważnej rzeczy, no kurcze, szanujmy się
![]() Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak to możliwe, ale zadzwoniłam do jednej knajpy (większość imprez rodzinnych tam było), która jest w naszym rejonie popularna. I akurat mieli wolny termin! Wzięłam urlop, przyjechałam, pogadałam i już mam nową salę.
![]()
![]() |
![]() |
#278 |
Zakorzenienie
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że już nic więcej się nie wysypie.
![]() |
![]() |
#281 |
Gotowa do ataku
|
Uznajmy, że już wyczerpałaś limit pecha jak na jedną okazję
![]() Powiedzcie mi proszę - interesowałyście się już tematem dekoracji Kościoła/sali? Byłam przekonana, że to jest jeden z tych tematów, który swobodnie mogę zostawić na przyszły rok i że nie będzie problemu, a tu klops ![]() Na jednej z grup na FB, dokładnie wczoraj, przyszła Panna Młoda szukała kwiaciarni/florystki na lipiec przyszłego roku i okazało się, że żadna z 5 firm, które brałam pod uwagę nie ma już terminów.. serio nie wiem czy się śmiać czy płakać :P
![]() |
#282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#283 | |
Gotowa do ataku
|
Cytat:
![]() Ale zostaje sala, samochód no i wiadomo bukiety itp. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#284 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja umówiłam się na pierwsze przymiarki do salonu sukien ślubnych ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Też przy okazji kupiłam buty na vinted i prawdopodobnie pójdę w nich do ślubu (a później wszedzie indziej bo juz widze milion stylowek z nimi) ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#287 | |
Zakorzenienie
|
Ewentualne dekoracje u nas zapewnia sala (można wykonać aneks jak się zdecydujemy, jeszcze myślimy). Jeśli chodzi o kościół to w okolicy jest taka pani, która dekoruje kościół na takie okazje.
![]() Jeśli chodzi o bukiet to idę do miejscowej kwiaciarni we wsi obok. Tam nie ma problemów z terminami, pójdę tam parę miesięcy przed ślubem. ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
Ale ty mieszkasz w większych miastach z tego co pamiętam. U mnie to są typowo wiejskie miejscowości i małe miasteczka. Koleżankom wystarczyło, a moja siostra umówiła się do salonu 4 miesiące przed i też wystarczyło. Wszystko zależy od regionu.
![]() |
![]() |
#290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
No to u Ciebie jest widocznie tak, a u mnie inaczej i tyle
![]()
![]() |
![]() |
#292 |
Gotowa do ataku
|
O mamo, no to faktycznie muszę się już wziąć za te dekoracje.. a miałam nadzieję, że do końca urlopu nie muszę już się niczym zajmować
![]() u mnie (średnio-małe miasto) w salonach sukien ślubnych mówią, że minimum 7 miesięcy przed ślubem powinno się przyjść, ale można przyjść nawet 2 miesiące przed tylko wiąże się to z dodatkową opłatą za ekspresowe sprowadzenie sukni i ekspresowe poprawki ![]() ![]()
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
Ja wolę załatwić ta rzecz i mieć z głowy,bo wiem,że potem będzie też dużo innych rzeczy do ogarnięcia.
Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#294 | |
Zakorzenienie
|
Ja muszę chyba jedynie ogarnąć animatora i spytać się w cukierni jak to u nich wygląda. No i rozejrzeć się za makijażystka, bo w ogóle się nie orientuje kto w okolicy wykonuje takie usługi. Fryzjer sprawdzony to chociaż z głowy.
---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- A, i jeszcze nauki chciałam ogarnąć w tym roku. I w zasadzie to oprócz tych rzeczy zostaną mi duperele i sprawy urzędowe. Nie szalejmy za bardzo. Nawet swoim samochodem jedziemy ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W najbliższych dniach chce napisać do fryzjerki kiedy można się zapisywać, makijaż to maluje się sama, suknia może pod koniec lata i jedyne co muszę pamiętać to równiutkie pół roku przed ślubem dzwonić do USC termin zaklepać. Pani mówiła żeby się nie spóźnić aby nie zabrakło ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
Też mam o tym USC zapisane i o tym, że akt chrztu bodajże jest ważny trzy miesiące. Co prawda mnie to nie dotyczy, bo ślub w mojej parafii, ale mój chłop na pewno zapomni, więc ja muszę pamiętać. Na szczęście ksiądz nam wypisał karteczkę co, gdzie, jak i kiedy
![]()
![]() |
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
Czekajcie, to do usc trzeba już się umawiać pół roku przed? Zupełnie mi to wyleciało z głowy...
Ja w tym roku chce jeszcze iść zaklepac godzinę w kościele (fajnie jakby nauki dało się zrobić też w tym roku), kupić buty, rozejrzeć się za bielizna (suknia będzie wybrana to można powolutku za to się brać). Tz chce auto jakieś fajne,więc jak starczy nam funduszy to chcemy je też,ale nie wiem czy wezmę się za to w tym roku. Muszę zaklepac już makijaż, fryzurę i paznokcie. Na jesieni kupimy wódkę. W grudniu chce wybrać i zamówić zaproszenia. Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#298 | ||
Gotowa do ataku
|
Cytat:
![]() ![]() Wybór cukierni spędza mi sen z powiek. Tam gdzie robią świetne torty to nie robią ciastek, tam gdzie mają świetne ciasta to są średnie torty, tam gdzie są dobre torty i mają ciastka to nie pasują mi paczki ![]() Samochód też wybierzemy "swój", bo od kogoś z rodziny, tylko jeszcze nie zdecydowaliśmy kogo poprosimy, aby nas zawiózł do ślubu ![]() Cytat:
Też to poważnie rozważam. U mnie w mieście zapisy na makijaże ślubne na kolejny rok zaczynają się we wrześniu, więc powinnam już wiedzieć do kogo ewentualnie pójdę. Byłam na jednym makijażu okolicznościowym, takim a'la próbnym, ale nie byłam do końca zadowolona. Pójdę jeszcze do kogoś innego spróbować, ale jakoś nie mogę się przekonać ![]() Wódkę i wino już mamy. Musimy dokupić tylko różowe wino i inne rodzaje alkoholu. Po wakacjach jesteśmy umówieni u złotnika na wykonanie obrączek. Od września startujemy z kursem tańca i do końca roku chciałabym ogarnąć w komplecie temat nauk przedmałżeńskich. Do księdza musimy się wybrać w grudniu, bo termin jest zarezerwowany, ale musimy ostatecznie potwierdzić godzinę przed zamawianiem zaproszeń, a zaproszenia potrzebujemy już w grudniu, bo mam rodzinę za oceanem i taka jest tradycja, że dostają zaproszenia na Boże Narodzenie wraz z kartkami świątecznymi ![]()
![]() |
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
Właśnie zapomniałam o animatorce, to też wypadałoby zarezerwować już w tym roku. Obrączki to myślę,że na spokojnie po Nowym Roku, tak w lutym, pół roku przed ślubem starczy. Chcemy jakieś proste. Ciasta mam z sali, jedynie tort będziemy musieli zamówić,ale już się w tym temacie orientowałam i też tak pół roku przed ślubem kazali nam się odzywać.
Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Na kurs tańca też chcemy iść,ale to myślę,że tak z 3 miesiące przed, tylko nie mamy wybranej żadnej szkoly, w naszym rejonie nie ma za dużego wyboru pod tym kątem Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#300 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Alkohol nie wiem kiedy, ale to M. ogarnia, więc się nie wtrącam. Kwestie mojego wyglądu też ogarnę w przyszłym. Zaproszenia mniej więcej mam wybrane, na poważnie to w styczniu zamówię próbki. Planuję zacząć rozdawać w okolicy Wielkanocy. ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
Też chcemy jesienią kurs tańca, bo mamy dwie lewe nogi. ![]() Za obrączkami się rozglądamy. Byliśmy nawet u jubilera obejrzeć mniej więcej co chcemy.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:04.