|
Notka |
|
Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
"przedfryzjerowe" przemyślenia-co zrobić z włosami?
Witam serdecznie!
Jak pewnie wiekszość z Nas zakładam wątek, żeby uzyskać pomoc albo chociaż wsparcie w doborze fryzury! Ostatnio nie mogę na siebie patrzeć, czuję, że już nadszedł czas na zmiany. Może dlatego, że w moim życiu również czeka mnie wiele nowego i to taka nieświadoma reakcja... W każdym razie...pomóżcie proszę co mam zrobić z włosami? Mam lekko kręcone włosy (zawsze prostowane-także tu nie ma problemu), cienkie, przetłuszczające się u nasady i ogólnie jest ich niewiele; kolor-brąz z odcieniem rudego ( raczej widać tylko w słońcu). Obecnie mam grzywkę na bok, ale nie układa się tak, jak powinna. I to już od dłuższego czasu...Niestety uparcie trzymam się jednego cięcia, ale w końcu chcę spróbować czegoś nowego. Załączam dwa zdjęcia: 1-ja obecnie 2-fryzura, która mi się podoba i uważam, że mogłabym w niej wygladać calkiem dobrze! Jednak uzbrojona w cierpliwość ( choć nie mam zbyt wiele czasu, bo jakieś półtora tygodnia) czekam na rady! Pozdrawiam gorąco!
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: "przedfryzjerowe" przemyślenia-co zrobić z włosami?
Pewnie dziewczyny doradzą Ci grzywką - jak zwykle zresztą ;p
Ja powiem od siebie tyle: z opisu wnioskuję, że masz włosy takie jak ja, więc z własnego doświadczenia odradzam Ci prostą grzywkę, bo będziesz się męczyć z tłustymi strąkami i układaniem. To nie przejdzie przy rzadkich, przetłuszczających się włosach. Chyba, że znajdziesz genialna fryzjerkę, która w magiczny sposób Ci ja zagęści. W sumie ja miałam kiedys tak fajnie obcietą. Obcianała mi jak na skos, ale potem jakos tak ułożyła, że była prosta, ale wywijała się na bok, fajnie to wyglądało ![]() Przy takich włosach jest duże ryzyko z jakąkolwiek grzywką... ja teraz zapuściłam i tak mi najlepiej. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
też mam cienkie i przetłuszczające się włosy, codziennie je myję, kiedyś też miałam grzywkę na ukos, która nigdy nie układała się tak jak powinna - coś takiego jak u Ciebie.. (od ciągłego poprawiania grzywki, u nasady szybko się włosy przetłuszczały i nie wyglądało to ciekawie)
teraz mam prostą grzywkę, taką jak na zdjęciu, które załączyłaś - nie mam z nią żadnego problemu, ładnie się układa i nawet nie muszę jej prostować (tyle że ja mam proste włosy z natury) w każdym bądź razie wg mnie w grzywce będziesz bardzo ładnie wyglądała! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
trochę pobawiłam się ;]
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
dariaaa88- świetnie Ci wyszla ta zabawa
![]() ![]() Też kiedys mialam prosta grzywke. Ogolnie pasowala mi do twarzy, ale wtedy mialam reszte wlosow zle pocieniowana. Znaczy, cala fryzura nie pasowala do mnie, do mojego stylu ubierania i w kitce wygladalam calkiem znosnie. Teraz duzo sie zmienilo i mysle, ze warto zaryzykowac. Tylko ze ja mam o polowe krotsze wlosy niz u dziewczyny na zdjeciu i nie wiem jak to sie bedzie prezentowalo. Co myslicie?
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
to jest program w którym możesz popróbować taaz makeover
![]() wg mnie cieńsza grzywka, niż na tych załączonych zdjęciach i przedziałek ze środka, a włosy i tak masz długie! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
hej! dziekuję za program, na pewno mi sie przyda w przyszłości. teraz nie będę jeszcze bardziej kombinować, bo jak na mnie to już i tak wiele
![]() także postanowione-jestem umówiona z fryzjerką na sobotę! muszę z nią jeszcze skonsultować tą "przemianę".dobrze mnie zna i stara się dobrać fryzurę pasującą do mnie na zewnątrz i w środku ![]() jesli chcesz mogę wkleić zdjęcie "po", bo na pewno sobie zrobię ![]() pozdrawiam!
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
czekam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
i jak?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
hej !
juz po ![]() ![]() ![]() oto efekt! p.s. jednak nie potrafie sie rozstac z moja beznadziejna grzywka na bok ![]()
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Jak dla mnie jest o wieeele lepiej
![]()
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
podoba mi sie
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Konwalia11- nieskromnie, ale mi też sie podoba
![]() toshi 21- teraz, po najbardziej stresujacej mnie metamorfozie, bede jeszcze chciala uzyskac wlasnie taki kolor wlosow! i rowniez bym chciala wiedziec jaki to odcien. patrzylam wczoraj na farby, ale nic podobnego nie moglam znalezc (tu w NL niestety nie ma zbyt duzego wyboru). wiem, ze na efekt bede musiala poczekac, bo nie zamierzam najpierw walczyc rozjasniaczem tylko pomalu odbarwiac to co mam. ale nie jestem pewna do konca czy chce... ![]() co do ukladania to musialam pokombinowac za pierwszym razem. jedyny minus to taki, ze te dluzsze, tez pocieniowane wlosy, ktore nie sa grzywka leca mi na oczy, ale mam nadzieje, ze jak "potrenuje" ukladanie to cos wymysle ![]() Dziewczyny! Moze Wy planujecie jakies metamorfozy, piszcie chetnie sie wypowiem ![]() pozdrawiam i dziekuje za mile slowa!
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
bardzo ładnie teraz- ale ze ścięciem faktycznie zaszalałaś
![]() mam nadzieję, że nie będziesz miała problemu z układaniem takiej grzywki- z tego co pamiętam po sobie, pewnie będziesz musiała ją często podcinać ![]() myślę, że dłuższe włosy przyzwyczają się do nowego ułożenia i będzie łatwiej ![]() a co do koloru włosów- też bym chciała taki, a mi to wszystkie brązy wychodzą rude ;p - może pokaż zdjęcie tej dziewczyny fryzjerce i ona będzie wiedziała jaką farbę nałożyć na Twoje włosy żeby uzyskać taki efekt? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
w nowej fryzurze wyglądasz świetnie! mysle ze byla to dobra decyzja
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
i jak się udaje trenowanie doprowadzania nowej fryzurki do stanu idealnego ?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
![]()
ładnie Ci
![]()
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
dzięki Dziewczyny, az milo sie robi czytajac Wasze opinie
![]() toshi21- z ukladaniem radze sobie coraz lepiej, musialam troche tu podciac, tam wyrownac, bo grzywka faktycznie miala byc inna, ale doprowadzilam ja do tego co chcialam ![]() w kazdym razie wiem, ze za jakis miesiac czeka mnie kolejna wizyta u fryzjera, bo nie chcialabym, zeby wlosy przyslonily mi swiat ![]() ale jestem meeega zadowolona! ![]() w koncu mam to, co chcialam! co do koloru-musze sie zastanowic, poniewaz juz kiedys bylam blond (tylko o wiele jasniejszy) i nie wiem czy chce znowu do tego wracac. dzisiaj wybieram sie do Polski i na miejscu bede cos kombinowac, bo moje odrosty wymagaja natychmiastowego farbowania bez wzgledu na kolor ![]()
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
no to powodzenia
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:33.