|
Notka |
|
Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Moje okropne włosy
Witam,
mam ogromny problem z włosami i chciałabym się Was poradzić co mam robić. A więc - mam długie (mniej więcej do wcięcia w talii), grube blond włosy które strasznie mi się puszą (mam grzywkę). Włosy są bardzo zniszczone od codziennego prostowania i wiązania gumką. Końcówki przesuszone i porozdwajane, włosy ogólnie "połamane". W rozpuszczonych włosach nigdy nie chodzę bo miałabym za dużo roboty z ich układaniem. Trochę wigloci i z włosów robi się siano. Nie wiem co mam z nimi zrobić, wiem że strasznie je męczę ale bez wyprostowania poprostu nie wyjdę z domu.. Mam już dość! ![]() Nie wiem czy jakieś preparaty wygładzające dałyby radę. Niestety raczej nie ![]() Aha, i mam jeszcze dosyć okrągłą twarz i nie wiem czy taka fryzura by mi pasowała, w razie odzewu oczywiście mogę dać swoje zdjęcie! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Moje okropne włosy
Hej, i co, żadna z Was nie ma dla mnie żadnej rady?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
No to poprosimy to zdjęcie. Bez zdjęcia to raczej nikt nie pomoże.
"...bo ona ona różne ma imiona jedni wołają ją miłość inni zgaga pieprzona bo ona ona imiona różne ma jedni wołają ją szczęście niepojęte inni pani na K." Początki bloga http://okiembehemotkota.blogspot.com Moje amatorskie fotki: http://kasita.flog.pl/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dadaj fotke
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
tak tak, bez fotki nic nie zdziałamy
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
![]()
nie ścinaj ich na aż tak krótko, będziesz żałować jak większość dziewczyn ścinających włosy ! na pewno zetnij końcówki u fryzjera, ponieważ muszą to być dobrze naostrzone nożyczki w przeciwnym razie włosy od razu zaczną proces rozwarstwiania, używaj gumki beż metalowej części, włosy wplątują się w nią niszczą się łamią i wyrywają. Jeśli chodzi o puszące się włosy, mam ten sam problem. Po umyciu włosów szczególnie na końcówki nałóż jedwab, są też specjalne odżywki do puszących się włosów, wypróbuj. Następną kwestią jest dobra odżywka która chodź trochę naprawi Ci włoski, i oczywiście maski do włosów, taka jest cena naprawy ich, niestety sama przez to przechodziłam. :-( Byłam uzależniona od prostownicy, codziennie nawet po kilka razy molestowałam brutalnie nią włosy, odstaw ją ! nie używaj jej, włosy spinaj! zwłaszcza teraz gdy robi się ciepło
![]() ![]() używaj też odżywek bez spłukiwania, ułatwią rozczesywanie włosów, a! włosy rozczesuj tylko gdy są suche, mokre są bardziej narażone na uszkodzenia mechaniczne. Powodzenia ![]()
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Nie obcinaj wlosow na az tak krotko - zbyt duza roznica i za duzy szok to moze byc! Wlsy zetnij np. do polowy ramion. Takie krotkie co zdjecie wstawilas, to niestety tez bedziesz musiala prostowac skoro Twoje wlosy maja tendencje do puszenia sie. Moze trwala, ktora prostuje wlosy? Moja kolezanka sobie zrobila - bardzo ladnie to wygladalo!
Zetnij te wlosy do polowy ramion - pocieniuj (skoro sa grube) - zacznij wiazac przez miesiac na koczka u gory, zeby odpoczely od prostownicy, przy czym zastosuj jakas dobra kuracje nawilzajaca, a pozniej prostuj, ale moze radziej i w przerwach wiaz, rob warkocz - sposobow na fryzury jest cala masa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.