|
Notka |
|
Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Metamorfoza na wiosnę :)
Witam,
proszę o pomoc w metamorfozie ![]() ![]() Jeśli chodzi o ciuchy… Do tej pory nie miałam jakiegoś określonego stylu ubierania się, a chciałabym coś zmienić, ubierać się bardziej kobieco… np. częściej nosić sukienki. ![]() ![]() Wiem, zdjęcia są tragiczne… ale specjalnie dałam bez makijażu, w dodatku po ciężkim dniu (i na dobitkę jestem niefotogeniczna – tak, tłumacz się, tłumacz…) ![]() ![]() ![]() No i poniżej rozwiązany "quiz": 1. Jak się opalasz - szybko czy ciężko(najpierw na czerwono bądź różowo). Odcień opalenizny jest ciepły - złotawo-brązowawy czy raczej taki lekko przykurzony, szaro-beżowy? Szybko, ale zależy, gdzie (najłatwiej łydki i ramiona, „reszta” nóg i brzuch – wolno); najpierw na czerwono, po paru dniach przechodzi to w taki złotawy odcień (przy czym opalenizna jest mocniej widoczna wieczorem, w sztucznym oświetleniu, żebym była mocno opalona, to chyba musiałabym przeleżeć całe lato na słońcu ![]() 2. Kolor oczu - ciemne, jasne... czy tęczówki mają ciemniejszą obwódkę, czy kolor ich jest czysty, a może mają plamki? Jaka jest oprawa oczu (brwi i rzęsy)-jasna czy raczej zdecydowana? Niebieskie, z ciemniejszą obwódką, w niektórych typach oświetlenia wydają mi się szaro-niebieskie. Z bardzo bliska widać, że mają brązowawą obwódkę przy źrenicy. Oprawa oczu – dość jasna (niby rzęsy mam jasnobrązowe, ale raczej słabo widoczne z daleka, jeśli nie użyję tuszu). 3. Piegi - jesli występują, to są złotawe ciepłe czy raczej szaro-brązowe? Nie mam. 4. Cera - jaki ma odcień Twoja skóra? Ciepły brzoskwiniowy, oliwkowy, złotawy czy jasny, chłodny wpadający w róż lub porcelanowy? Jeżeli się rumienisz, to na jaki kolor-czerwony czy różowy? Jasny, chłodny, generalnie jestem bardzo blada. Rumienię się na różowo (ale rzadko ![]() 5. Naturalny kolor włosów - ciemny, jasny. Jaki odcień? Czy ma złotawo-brązowe przebłyski czy raczej mysie, bardziej popielate? Blond, jak na zdjęciach. Raczej ze złotawymi refleksami. 6. Kolor ust (naturalny oczywiście) jest dość jasny, różowy czy ciepły - nasycona czerwień, brzoskwinia czy koral? Jasny różowy. 7. W jakich kolorach czujesz się dobrze, a które źle podkreślają Twoją urodę? Przeważają u mnie granaty, niebieskości, trochę brązy i ciemniejsza czerwień wpadająca w bordo, beże i kawa z mlekiem są ok, w zielonym (mięta), pomarańczowym i rudym też jest nieźle (czasem zdarza mi się założyć coś jasnożółtego – pastel – i daje radę). Również nie wyglądam tragicznie w niektórych odcieniach różu i fioletu (ale nie przepadam za różowym, a fioletowych ubrań praktycznie nie mam). Odpadają natomiast ciuchy czarne (wyglądam wtedy jak przysłowiowa śmierć na chorągwi), białe zwykle też (przynajmniej bez makijażu), ostra czerwień, oliwkowa zieleń… Proszę o pomoc ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Metamorfoza na wiosnę :)
Witaj
Może Cię pocieszę ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi p fryzurę nie umiem stwierdzić jakie masz włosy chodzi mi tu o to jakie są w układaniu czy są grube czy wątłe. Jednak na podstawie fotek stwierdzam, że powinnaś je odbić od głowy. Ulizane i przyklapnięte włosy nie są atrakcyjne. Spróbuj suszyć je mając głowę w dół albo na grubą szczotkę okrągłą (jak u fryzjera). Zdecydowanie trzeba je odżywić i zmniejszyć "puszystość końcówek" możesz w domu przed myciem nałożyć na nie oliwę z oliwek ( na końcówki i 2 cm wyżej) potrzymać najlepiej w cieple i umyć potem włosy. Stosuj jedwab zmniejszy puszenie. Jeśli chcesz mieć włosy rozpuszczone odbij je od skóry głowy (możesz przed suszeniem nałożyć na włosy od skóry głowy piankę dodającą objętości ) resztę włosów zakręć na grubą lokówkę ale nie od skóry głowy a jedynie do połowy potem rozdziel palcami nie chodzi o to by były to loki a jedynie fale nadadzą objętości. Jeśli chcesz dodać swojej fryzurze prawdziwej objętości a nawet długości możesz zainwestować we włosy typu clip in nie tak drogi wydatek a sprawdza się rewelacyjnie. Masz jasne włosy nie będzie Ci trudno dobrać kolor. W makijażu nie poradzę masz "ukryte górne powieki i nie wiem jak ci pomóc. Natomiast jeśli na czole masz coś co widać na zdjęciu w linku to wygląda raczej na kaszaki ciężko się pozbyć radzę wizytę u kosmetyczki. Mam nadzieję, że pomogłam |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Bardzo ładny , chłodny typ urody
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Według mnie bardzo przypominasz Clémence Poésy
![]() Może spróbuj podpatrzeć jej stylizacje, makijaż? ![]() Na pewno będą Ci pasować ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
podnoszę - może ktoś jeszcze ma jakieś sugestie?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
hmm.. ja bym radziła zmienić uczesanie - kolor piękny, ale ścięłabym grzywke na bok, taką dłuższą, ale nie cieniowałabym włosów przy twarzy (zauważyłam, że fryzjerki mają taka tendencje, ja za każdym razem się buntuję
![]() ![]() Brwi - troszkę cieńsze, podkreślaj koniecznie kredką (szarą, albo bardzo leciutko czarną - ja mam b. jasne brwi i rozcieram czarną kredkę, ale z dużym umiarem, żeby nie wyszło teatralnie). makijaż - korektor pod oczka, puder, róż - w chłodnym odcieniu. Do tego postawiłabym na makijaz oczu - czarne kreski na linii wodnej, także "od środka" na górnej powiece (rzęsy będą wydawać się gęściejsze, a brew pozorom to nie zmniejsza optycznie oczu), cień w wyrazistym kolorze. Albo spróbój pomalować cała powiekę jasnym odcieniem, np. chłodny róż, fiolet, a zewnetrzne kąciki zaznacz czarnym albo ciemno-szarym cieniem. Mocno wytuszuj rzesy ![]() ![]() I załącz koniecznie zdjęcia z makijażem, ciekawa jestem, bo ładna dziewczyna z Ciebie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli tak to wygląda na to, że masz mega niegrzeczne włosy jak będziesz miała chwilę czasu to spróbuj włosy umyć i nałożyć odżywkę ( dobrze by było żeby była to linia nawilżająca) włosy wysusz głową w dół nakładając piankę dodającą objętości ale tylko u nasady włosów, potem włosy wyprostuj prostownicą nie musisz wszystkich a jedynie wierzchnią warstwę a następnie włosy podtapiruj lekko u nasady na wysokości do uszu potem wygładz lekko grzebieniem staraj się tak tapirować włosy by nie było przedziałka na środku najlepiej odbija włosy zaczesanie ich na przeciwną stronę niż zwykle. Czyli jeśli nosisz przedziałek na prawą stonę to spróbuj co jakiś czas na lewą to pomoże włosom się nie "zalerzeć" napisz czy pomogło. Moje włosy przeszły już wszystko a nadal wyglądają dobrze ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Co do zaczesywania na drugą stronę niż przedziałek - nie da się
![]() No nic, będę się bawić, zwłaszcza z makijażem. A w kwestii ciuchów coś polecacie? Swoją szosą wczoraj się zaskoczyłam, przymierzyłam dość dopasowaną sukienkę... zupełnie przypadkiem, bo była czerwona i chciałam sprawdzić, jak wygląda takie zestawienie z granatowym płaszczem - była przyciasna i bardzo nie podobała mi się góra, a nie chciało mi się iść po rozmiar większą... ale byłam bardzo zaskoczona, że moja figura wyglądała w niej całkiem proporcjonalnie, taka o-mało-co klepsydra ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
No i znowu cisza...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Jeśli chcesz o poradę odnośnie ubrań, to daj większe zdjęcie - na tym ledwo widać, czy to Ty, czy nie Ty.
Co do makijażu - wiele nie pomogę, ale na pewno zmieniłby dużo tusz. Masz jasne rzęsy i przyciemnienie ich na czarno sprawi, że będziesz miała bardziej wyraziste oko. Jeśli nie chcesz na razie używać podkładu (nie ma sensu wpychać w siebie podkładu - jesteś jeszcze młodziutka, szkoda męczyć cerę), możesz sobie kupić jakiś lekki transparentny puder, jeśli się świecisz (na tych zdjęciach widać, że świeci Ci się czoło i nos, ale może to być wina zdjęcia, więc trudno mi ocenić). Możesz spróbować sobie zrobić delikatną cienką kreskę na oku (nie pod nim) eyelinerem, ale trudno mi ocenić, bo Cię nie widziałam w takim makijażu. Jak już mówiły inne wizażanki, jak chcesz ożywić sobie cerę, możesz maźnąć się trochę różem - ale nie przesadzaj. A jeśli koniecznie chcesz pokombinować, możesz się pobawić z cieniami, ale w jakichś naturalnych kolorach - beż czy róż.
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Na Twoim miejscu udałabym się do profesjonalnej kosmetyczki i wyregulowała i przyciemniła brwi, to po pierwsze.
Po drugie, tuszuj rzęsy - optycznie powiększy oko. Z tego co widzę, masz chyba opadające powieki, obejrzyj na youtubie, jak wykonać makijaż dla takich powiek. Po trzecie, jeżeli przeszkadza Ci Twoje blade lico, używaj samoopalacza lub też pudrów brązujących, które nadadzą Ci fajnego, delikatnego, słonecznego looku. Po czwarte, włosy - zadbaj o ich nawilżenie i może lekko tapiruj przy nasadzie? ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Up, up, up!
W tym tygodniu postaram się wrzucić lepsze zdjęcie sylwetki... Ale może i bez niego ktoś jeszcze coś podpowie? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.