![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
jest jakaś nadzieja na lepsze? pomóżcie
Cześć Wizażanki
![]() Może ja powiem z czym mam problem albo w jakiej dziedzinie potrzebuje pomocy: 1.fryzura -obecnie mam prostą grzywkę, i włosy poniżej łopatek, są gęste i raczej zdrowe ale wydają mi się być ciężkie. Szukam inspiracji. mój naturalny kolor określany jest zazwyczaj jako rudy. Miałam już też brąz ale wydawały mi się zbyt ciemne ![]() 2. Makijaż- praktycznie w ogóle się nie maluje bo nie wiem jak. Ewentualnie podkład i tusz. Mam problem z ciemnymi podkowkami , duzym nosem. Twarz posypaną mam tez piegami jak widać na zdjęciach. No i chyba mój największy problem to to że nie widać mi praktycznie brwi i rzęs, sa tak jasne i raczej rzadkie <brwi>. 3. Styl- nie umiem go określić ![]() ![]() Patrząc na fotki,tak szczerze to da się coś zrobić ? ![]() Fotki: 1.to zdjęcie sprzed jakichś 3 lat. To mój naturalny kolor, niestety już go nie posiadam. ale mam taka grzywkę mniej wiecej ![]() 2.zdjęcie podwójne: 1połowka to zdjecie z ok. lutego, tylko ze ta grzywka jest aktualnie prosto, 2połówka- sprzed 2 lat może. 3. sprzed roku-tak wyglądam w brązie. Co myślicie? Proszę, pomóżcie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
brwi i rzęsy-henna to konieczność, najlepiej brązowa, poszukaj dobrej trwalej henny ja uzywam krakowskiej "kamy" wiem ze polecana jest tez "refectocil".jesli wloski sa rzadkie, to warto byłoby się zastanowic nad makijazem permanentnym brwi i oczu.
-niektorym osobom juz samo podkreślenie brwi i rzęs daje tak dużo, ze ciężko rozpoznac taka osobe jak sie spotka po zmianie. -nie maluj oka czarną kredką wewnątrz na dolnej powiece, bo ten zabieg bardzo zmniejsza oczy. ponadto uwazam ze powinnas raczej stosowac brązowe kredki a nie czarne. -dobry makijaz dla Ciebie to kreska eyelinerem na gornej powiece brwi: Edytowane przez 201704240951 Czas edycji: 2010-05-05 o 21:22 Powód: post pod postem |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: jest jakaś nadzieja na lepsze? pomóżcie
dzieki
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
jesli chcesz moge zrobic ci symulacje makijazu i fryzur ale z tych zdjęc które dodałas zadne sie nie nadaje
wrzuć zdjęcie twarzy ze spietymi wlosami i odsłoniętym czołem-tak aby widoczna była cała buzia to cos pokombinujemy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Bardzo ładnie grzywka na pierwszym zdjęciu!! i ten kolor też...myślę ze powinnaś sobie zrobić własnie taką prostą grzywkę i kolor (naturalny albo prawie naturalny) a jak masz odwagę, pofarbuj na rudo!!! (dałam zdjęcie w załączniku), myślę ze zrobilabys furore!!
![]() Co do makijażu oczu, to wydaje mi się ze eyeliner nie pasuje...dalabym bardziej brązową kredkę na powiekach i od gory "wtopiła" w brazowy cień, a pod łukiem brwiowym cień cielisty. Myślę ze to naturalne i bardzo ladnie podkreślające oczy .W stylu lekkie brązowe "smokey eyes". Co do kredki wewnątrz - zgadzam się że absolutnie nie ![]() Daje kilka inspiracji: http://www.beautyschoolsdirectory.co...e-after-II.jpg http://m-8.m.staticedi.com/c/d1e/d6b...ea1fcb6a58.jpg http://yousonice.files.wordpress.com...12/redhair.jpg
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
koniecznie brwi i szesy henna! nawet sie nie zastanawiaj, do tego sredni breaz i grzywka na cale czolo, oraz podklad tusz i cos na policzki
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=SlodkoOstra;1894448 5]Bardzo ładnie grzywka na pierwszym zdjęciu!! i ten kolor też...myślę ze powinnaś sobie zrobić własnie taką prostą grzywkę i kolor (naturalny albo prawie naturalny) a jak masz odwagę, pofarbuj na rudo!!! (dałam zdjęcie w załączniku), myślę ze zrobilabys furore!!
![]() dziekuje ![]() właśnie nad rudym też się zastanawiałam. a makijaż- wypróbuje już dziś ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Pomysł z rudym świetny, a najlepiej z prostą grzywką
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Podepnę się pod to, co pisały wcześniej dziewczyny. Jeśli chodzi o kolor, to nie jestem ekspertem, ale moim zdaniem jasny brąz lub jakiś ciemny odcień rudego. Zrobiłam też małą przeróbkę graficzną, co prawda mistrzowskie to nie jest, ale chyba daje radę
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
moim zdaniem najkorzystniej wyglądałaś bez grzywki - na drugiej połówce drugiego zdjęcia. Do tego henna - nie bój się, i tak po 2 tygodniach nie ma po niej śladu na oczkach. Może zamieścisz tu zdjęcia jak już zrobisz hennę i będzie można kombinować dalej ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
zrób hennę na brwi i rzęsy i wtedy zrób sobie zdjęcie w upiętych włosach z grzywką i bez. stań trochę dalej od aparatu, bo jest zła perspektywa. pozr ![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- mam na myśli okolo 1-1.5 metra od aparatu, zeby nie bylo przerysowań perspektywy |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
na zdjęciu 2gim wyglądasz najlepiej.
grzywka sprawia, że masz strasznie okrągła twarz, więc raczej odpuść sobie prostą grzywkę. włoski dałabym brąz- jakiś ciepły odcień i KONIECZNIE henna brwi i rzęs (brązowa). do tego makijaż- rzęski delikatnie, może kreska na górną powiekę (brązowa albo czarna), róż lub brązer na policzki i będzie git ![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
po pierwsze to henna na brwi, doda to wyrazu twarzy
![]() Co do koloru włosów, to bym widziała Cię w jakimś brązie, ewentualnie w rudym, co by lekko zaostrzyć rysy twarzy. No i zgadzam się z dziewczynami, żeby zrezygnowac z grzywki. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
śmiało do kosmetyczki
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Pierwsze zdjecie jest najlepsze!
![]() Zetnij grzywke na prosto, wroc do rudosci, tylko pogleb kolor zeby nadac mu wiekszej ostrosci. Zapuscilabym wlosy jeszcze troche i nosila rozpuszczone. Mysle, ze 10 zl za henne brwi to sporo, poniewaz zabieg trzeba czesto powtarzac. Kupilabym raczej matowy cien (do powiek, wybor kolorow wiekszy) w odcieniu o kilka tonow ciemniejszym od Twoich naturalnych brwi i przeczesywala je z rana pedzelkiem z oszczednie nalozonym cieniem. Ksztalt oczu masz idealny do bawienia sie makijazem. Powieka ruchoma jest dobrze widoczna, zewnetrzny kacik unosi sie ku gorze. Nie ograniczaj sie do kredki, poszalej! ![]() Generalnie masz bardzo sympatyczna buzie i ladne, regularne rysy. Do dziela z metamorfoza, a wkrotce bedziesz rudowlosa (oby ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
mi się podobasz na tym drugim zdjęciu , zdjęcie drugie zrób sobie takie włosięta plus henne na brwi , zapusc wlosy , naucz sie robic ładne makijaże , maluj dolną powieke (np cieniem takim jak u góry ) nie maluj czarnym! ubieraj (duże) kolczyki , maluj usta blyszczykiem i będzie git ;D
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny
![]() ![]() co do makijażu to tak-odkąd założyłam wątek to na górną powiekę używam brązowej kredki i raczej brązowe cienie, tusz też ![]() ![]() ![]() dziękuję Wam wszystkim za porady ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Zrobiłam kilka propozycji zmiany fryzury.
Przede wszystkim - grzywka u Ciebie konieczna - ale najlepsza taka miękka, wycieniowana, lekko podwinięta na bok - nie prosta. Powinnaś też zadbać o podniesienie włosów - może suszyć z głową na dół i modelować na dużej okrągłej szczotce? Kolor włosów masz świetny, jedynie co możesz zrobić, to go leciutko przyciemnić i pogłębić, pozostając przy tej rudości - może balsamy z henną?Nie niszczy włosów i ma fajne odcienie rudego. Można zwiększać i zmniejszać intensywność koloru trzymając je na włosach dłużej lub krócej. Zadbać, żeby włosy zawsze były błyszczące. Myślę, że bardzo dobrze Ci będzie w lekkich falach - takie fryzurki ci też dopasowywałam. Makijaż: Dobry, jasny, matujący podkład na buzię - żeby zniwelować zaczerwienienia i błyszczenie. Konieczna delikatna brązowa henna na brwi. W makijażu oka - podstawa - brązowy tusz do rzęs. Poza tym kolory takie jak: zieleń, limonka, złoto, brzoskwinia, bordo, śliwka, brąz, beż... zrobiłąm Ci dwie różne próbki makijażu. Możesz łączyć ze sobą dwa kontrastujące kolory, możesz dodać brązową delikatną kredkę na górnej powiece. I ten tusz - zawsze ![]() Zdecydowanie podkreślaj zewnętrzny kącik oka ![]() Błyszczyk brzoskwiniowy, koralowy, czerwony - raczej dający efekt mokrych ust, nie brokatowy. Masz fajną urodę, zdecydowane rysy twarzy - w dobrym makijażu i uniesionych włosach wyglądasz jak gwiazda filmowa. Nie jesteś cukierkowa, ale łatwo wydobyć z Ciebie oryginalne piękno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
wredna baba -dziękuję Ci bardzo
![]() co do włosów -właśnie tak je susze, ale one są długie więc może dlatego szybko opadają. planuje jakoś może je delikatnie pocieniować żeby nabrały lekkości i w ogóle, bo kiedy są krótsze to naturalnie falują- co prawda delikatnie ale zawsze to coś ![]() co do makijażu- nie byłam pewna czy przy zielonych oczach mogę kombinować z zielonymi cieniami,ale z tego co widzę raczej tak. wreszcie wiem jakie kolory są dla mnie ( wiedziałam zawsze o brązach , złocie i beżach, inne mi odradzali) . a co do błyszczyka to akurat czerwonego używam ![]() dziękuję za propozycję fryzur i makijażu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
To może trochę skrócić? Do długości za ramiona. I pocieniować, i zostawić krótsze pasemka przy buzi - na wysokości kości policzkowych i brody - i podwijać te pasemka w stronę policzków, na okrągłej szczotce
![]() Co do uniesienia włosów - wiem, jak duży to może być problem. Ze swojej strony: moje włosy układają się lepiej, jak nie są niczym obciążone (typu szampony z siliconem i wygładzające, ciężkie odżywki, nawet za dużo pianki do modelowania) , ale z drugiej strony dobrze nawilżone i zdrowe. (lżejsze odżywki do spłukiwania, od czasu do czasu maseczka do włosów, może być naturalna np z olejku rycynowego z żółtkami) Moja sztuczka to suszenie włosów naciągniętych na dużą okrągłą szczotkę - najpierw ciepłym powietrzem, później zimnym, do całkowitego schłodzenia każdego pasma. Później można niektóre pasma delikatniutko podtapirować przy skórze, tak na 1-1,5 cm - i ułożyć Aha - piankę nakładam tylko minimalną ilość na włosy przy głowie, nie na całą długość. .Niestety trzeba poświęcić nieco czasu na takie modelowanie, codziennie przed pracą nie daję rady. Aha... i oczy - zielone cienie na tak, tylko wtedy dodałabym brązową albo grafitową kredkę na linii rzęs na górnej powiece. I można je połączyć ze złotym podkładem. znaczy złocisty cień jako baza ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Ostatnia symulacja wrednej baby jest super, pierwsze postarzają autorkę wątku, a ostatnia jest naprawdę świetna.
Wredna babo, może zajrzysz do mojego wątku ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
z ta okrągłą szczotką i zimnym powietrzem chętnie spróbuje. pianki niestety najczęściej nie są dla mnie bo choć podnoszą włosy na jakiś czas to jeszcze szybciej je przetłuszczają. przed szkołą też nie miałabym czasu na takie modelowanie ale na inne wyjścia czemu nie.
i brązowej kredki używam . chociaż dopiero od czasu jak założyłam tu wątek ![]() i moje pytanie: jak dokładnie określić ten kolor z ostatniej symulacji? |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Nie używaj czasem tego Garniera na swoich włosach! Wyjdą ciemno-buro-brązowe! Mam nieco niemiłych doświadczeń
![]() Co do koloru z ostatniego zdjęcia (tak, też mi się ono najbardziej podoba) - chciałam, żeby wyszedł naturalnie, podobny do twojego z pierwszej fotki. Co do farbowania, polecam hennę - na przykład taką: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...-do-wlosow.htm w kolorze : tycjan Jest z nią trochę paprania, ale lepsza (wg mnie) niż chemiczne farby, daje naturalny odcień, zmywa się równomiernie, powoli, do tego odżywia włosy Powinien ładnie pogłębić i lekko przyciemnić włosy. Chociaż mówię o twoim naturalnym rudym, nie wiem, jaki kolor masz obecnie? |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
teraz mam coś jak na pierwszej połówce 2 zdjęcia. grzywka to troszkę przyciemniony mój naturalny a dół to trochę odrosty. ogólnie nie umiem sama tego określić :\ moze niedługo zrobię zdjęcie wiec wstawię.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
przeglądałam różne linki o tej hennie, chna i miedziany też są fajne. Za to nigdzie nie mogę znaleźć właśnie tego odcieniu : tycjan. gdyby któraś miała możecie tutaj wstawić? chciałabym przed zakupem go zobaczyć. z góry dzięki
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1273351616 co myślicie o takim kolorku? kiedyś miałąm coś podobnego, ale jak do niego wrócić ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
to fotki z moim teraźniejszym kolorem włosów. który odcień henny ,z rudych> byłby odpowiedni żeby wyszło jakoś ładnie? ale nie marchewkowo
![]() to zdjęcie na którym są 2 to : jaśniejsze jest normalne/2połowa po ociepleniu zdj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Mnie się bardzo podoba
![]() ![]() Takie o ton ciemniejsze pasemka. Tylko, że tym musiałby się chyba zająć profesjonalny fryzjer? |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
![]()
nie dodało mi zdjęć przed chwilą
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.