|
Notka |
|
Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Konieczna zmiana
Witam Was
![]() Chciałabym dokonać jakiejś przemiany w swoim wyglądzie, żeby choć trochę zacząć przypominać człowieka ![]() Mam wielkie czoło wiem, ale grzywka odpada, miałam grzywkę przez długi czas, a że mam strasznie przetłuszczające się włosy to po godzinie zamieniała się w tłuste kluchy mimo że włosy myję codziennie ![]() Paskudnie wyglądam w kolorze białym i czarnym, a dobrze się czuję w brązach, turkusie. Opalam się raczej od razu na brązowo ( nie bardzo się orientuję bo rzadko się opalam ) Cera jest jasna, żółtawa z tendencją do niezidentyfikowanych sinych plam. Włosy mam brązowe, rudzieją na słońcu. Będę wdzięczna za wszelkie rady zwłaszcza jeśli chodzi o fryzurę i opinie na temat pomysłu z tą trwałą ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Konieczna zmiana
trwałej nie radzę, bo wiele kobiet które znam musiały potem ścinać włosy niemal na łyso, a nadal im wypadają. może spróbuj podkreślić oczy? wydają się bardzo małe, "powiększ" je, optycznie oczywiście. Tusz do rzęsz, kredki itp.
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
probowalas dodawac do szamponu troszke sody? podobno dluzej zachowuja swiezosc, ale to tylko raz na jakis czas;d
splukuj wlosy chlodna woda to spowalnia wydzielanie loju;d uzywalas pianki jakiejs? moja kolezanka z natury ma bardziej przyklapniete wlosy, z tego co widze, i myje codziennie, bo musi, i z pianka na prawde zwiekszaja objetosc conajmniej 2krotnie, tylko omijaj skore glowy na wieksze wyjscia tez jest puder unoszacy wlosy, robi go taft i got2be (schwarzkopf oba), fajnie dziala, testowalam;d to tyle co do wlosow;d |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Takie przeróbki dla Ciebie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dzięki za pomoc
![]() Faktycznie zrezygnuję z trwałej, lepiej nie ryzykować. Wolę kupić porządną lokówkę i podkręcać włosy wtedy gdy mi pasuje. Tłuste włosy biorą się najprawdopodobniej ze sporo przekroczonego testosteronu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() ![]() Co do makijażu to napiszę jak poprzedniczki trochę różu na policzki ![]() 3mam kciuki za Ciebie |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Może zrób sobie grzywkę i wycieniuj włosy. Rób sobie kocią kreskę eyelinerem i będzie super
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Myślę, że najważniejszą rzeczą jest przede wszystkim dodanie objętości Twoim włosom. Spróbowałabym je tez minimalnie podciąć i jeśli chcesz mogłabyś zastanowić się nad czekoladowym kolorem włosów (sama nie jestem fanką farbowania, bo mam bardzo jasne włosy i kolor jest myślę ładny, ale widzę efekty farbowania i to jest po prostu genialne !)
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Myślę, że mogłabyś także zastanowić się nad grzywką na bok! Nieszczególnie prostą, bo wiem jak to się kończy- sama musiałam myć włosy dwa razy dziennie co w moim trybie życia jest strasznie uciążliwe, ale grzywka na bok, jeśli dobrze się ją ułoży i nie będzie bezpośrednio hm... dotykać czoła, to są zdecydowanie większe szanse na to że nie będzie się przetłuszczać tak szybko, a jednocześnie zasłoni trochę i sprawi, że optycznie będziesz miała mniejsze czoło ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Po pierwsze - próbowałaś pielęgnacji skóry z kwasami owocowymi? Pomogłoby to w wyrównaniu kolorytu, te pierwsze zmarszczki na czole też miałyby szansę odejść w niepamięć.
Po drugie - jesteś typem urody jesień i tego się trzymaj: http://www.truth-is-beauty.com/autumn.html Po trzecie: grzywka Ci bardzo, bardzo dobrze zrobi. Jeśli masz problem z przetłuszczaniem się włosów, to szoruj na forum pielęgnacyjne. Są różne produkty normalizujące przetłuszczanie włosów. Makijaż: kreska tak, ale na górnej powiece; unikaj czerni w makijażu - poszukaj brązowej maskary koniecznie i brązowej kredki. Nie polecam szczególnie zmiany koloru, ale jeśli chcesz, możesz pokusić się na złoto-rudawe refleksy.
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Bardzo mi pasuje do Ciebie ta fryzura, która zaproponowała AnetteK
( środkowy rząd, druga). Na wizażowym forum Fryzjerka jest też chyba wątek o tym jak podkreślić naturalny skręt włosa, bez trwałej.
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Z grzywką było by o wiele lepiej. Musisz sobie jakoś radzić z przetłuszczaniem.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.