|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Depilacja laserowa w domu
Na wstępie zaznacze, że długo się zastanawiałem nad założeniem wątku (nie powiem, trochę się wstydzę, ale spalonej/zniszczonej skóry będę wstydził się bardziej :P), myślałem też czy by nie podpiąć tego pod wątek o depilacji laserowej, ale tam mowa była głównie o tej profesjonalnej (z ręką na sercu powiem, że tylko pobieżnie przejrzałem)
Zastanawia mnie jak bezpieczna i skuteczna jest depilacja laserowa w domu. Czy ktoś z was ma z tym jakieś praktyczne doświadczenie i mógłby dać jakieś rady, wskazówki no i czy w ogóle warto? Mam dość wrażliwą skórę i prawdę powiedziawszy trochę się boję, ale gdybym mógł "trwalej" usunąć część owłosienia i zmniejszyć częstotliwość golenia to moja skóra na pewno by się ucieszyła. Zastanawia mnie : - jak długo utrzymuje się efekt, - czy są jakieś strefy/miejsca których nie można potraktować urządzeniem - czy chociaż po skończonych 5-8 "zabiegach" częstotliwość potrzeby powtarzania spada - jak długo średnio to zajmuje wam - przygody i rady Co już wiem : - efekt nie jest permanentny - trzeba się mechanicznie ogolić przed - efekt zależy w dużej mierze od rodzaju i jakości włosa jak i urządzenia - dobrze zaopatrzyć się w krem by ukoić skórę po zabiegu Dodam też tylko, że urządzenie do którego mam dostęp to Philips Lumea Advanced. Prosiłbym o wyrozumiałość. Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Depilacja laserowa w domu
Próbowałam na swojej skórze (dość jasna karnacja, ale nie opalam się na czerwono) Phillips Lumea i byłam szczerze zawiedziona
![]() Lumea nigdy nie podrażniła mojej skóry, więc ciężko mi doradzić czy może wyrządzić krzywdę Tobie. Polecam ogolić się dzień wcześniej ![]() Na dzień dzisiejszy żałuje zakupu, lepiej było od razu udać sie do profesjonalisty, jestem po 7 zabiegach i mam święty spokój, nic nie odrasta ![]() Laser który stosowali w tym gabinecie ma mocne chłodzenie i prawie nic nie bolało xxx, polecam poszukać w okolicy i pomóc sobie na stałe Edytowane przez aniyam Czas edycji: 2022-02-21 o 12:24 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój mąż pozbył się włosów na klatce i pod pachami także. Kolega działa także Lumea na twarzy aby pozbyć się bardzo gestego zarostu - rzeczywiście mu się przerzedził. Koleżanka także jest bardzo zadowolona z Lumea. Nie wiem co Therivero zrobiła źle bo nigdy nie słyszałam o takim przypadku, przeciwnie - wiele osób sobie chwali zakup urządzenia i możliwość użycia w zaciszu domowym w dowolnym czasie bez kłopotliwego umawiania się na wizyty. Po przeprowadzeniu wg instrukcji tych pierwszych zabiegów (nie pamietam ale na poczatku to jest co tydzień czy jakoś tak) obecnie może raz w roku jak zobaczę jeden mizerny włosek pod pachą to go golę i traktuję laserem. Wcześniej usunięte włosy nie zauważyłam odrostu, nawet żałuję że zaszalałam tak z bikini bo teraz chciałabym mieć pasek a nie ma jak i z czego ![]() Depilacja zajmuje chwilę (chyba ze bedziesz robił plecy to trochę zajmie). Nigdy nie potrzebowałam (ani żadna z osób które znam) jakiegokolwiek schłodzenia po zabiegu, w jakim celu? Moja skóra nigdy nie była podrażniona. Ja uważam, że to urządzenie jest bardzo warte zakupu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Śnięta Mucha
|
Ja miałam Xiaomi InFace, tzn w sumie mam. Opinie miał bardzo dobre. Użyłam trzy razy - każdorazowo nogi to minimum dwie godziny dłubania i wygibasów. Efektu absolutne zero. Stosowałam tak jak było w instrukcji. Jak dla mnie te urządzenia IPL nie leżały nawet koło laserów, bo po laserze mam mega efekty - od nastu lat.
Everyone you meet is fighting a battle inside you know nothing about Be kind. Always Wyzwanie Czytelnicze 25 / 34 (26) Wyzwanie Filmowe 5 / 100 100 książek w 2023 92 / 55 Edytowane przez Pani_Robot Czas edycji: 2022-03-10 o 22:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
też sie waham, depilator cena 1,7-2 tys i kurde jak ma nie działać to nie wiem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Śnięta Mucha
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Od jakiegoś czasu myślę o jakimś urządzeniu do depilacji. Zawsze miałam na myśli tylko Philips Lumea-teraz nawet mają fajna opcję wypożyczenia urzadzenia z mozliwością wykupu...Jednak drążac temat zaczęłam rozglądać się za innymi urządzeniami. Braun, czy Beurer. Nie wiem czy warto płacić więcej za Lumeę ?Na co zwracać uwagę przy wyborze?Przeznaczenie:nog i, pachy, bikini. Z tego co wyczytałam nakładki to zbędny bajer-nie wiem jak bardzo są potrzebne.Zaczęłam rozważać Depilator Beurer IPL 8800 Velvet Skin Pro, czy ktoś używał?Czy ktoś z Was ma doświadczenie z różnymi modelami ?Widac różnicę w działaniu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak po jakimś czasie (kilka miesięcy) po ostatnim zabiegu widzę pojawiające się pierwsze włoski wtedy od razu zaczynam poprawki (kilka zabiegów w odstępie miesiąca każdy) i potem znowu kolejne miesiące bez problemu. Dla mnie to jest totalny game changer, jedyne czego żałuję to że tyle czasu zwlekałam z zakupem i męczyłam się z podrażnieniami po goleniu ![]() ![]() Mam jasną skórę i dość ciemne włosy, także optymalnie do takich zabiegów, to raczej ważne ![]() Wysłane z mojego ONEPLUS A6013 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny, wczoraj poogladałam jeszcze filmiki ,poczytałam i już jestem zdecydowana na 100% że chcę . Nadal nie wiem tylko jakie urządzenie wybrać? Czy patrzeć na żywotnośc lampy?Czy na wielkośc tego obszaru , który naświetla(czy jest takie samo we wszystkich?) Czy moc urządzenia ma znaczenie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Jeszcze mam takie spostrzeżenia :czytałam że Braun ma możliwośc ciągłej pracy na wiekszych powierzchniach-bez odrywania głowicy, co daje możliwość płynnego i szybszego zabiegu (np. na nogach), czy Lumea tez ma taką możliwość?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Czy ten ciągły tryb wyglada tak jak w filmiku poniżej ?:
https://www.agdmaniak.pl/65688/braun...cenzja-opinie/ Filmik prawie na końcu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Mogę powiedzieć ze swojego doświadczenia, że lumea jest warta swojej ceny. Najpierw pożyczyłam od przyjaciółki, a jak zobaczyłam, że działa to odłożyłam kasę i też sobie zamówiłam. Ta dedykowana appka pomaga wykonywać zabiegi, dobra sprawa dla laika
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Czy patrzeć na żywotnośc lampy?Czy na wielkośc tego obszaru , który naświetla(czy jest takie samo we wszystkich?) Czy moc urządzenia ma znaczenie?
xxx xxx Edytowane przez aniyam Czas edycji: 2023-05-16 o 10:15 Powód: spam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jestem po drugim zabiegu , a juz po pierwszym widziałam gołe placki i przerzedzenia pod pachami i bikini. Jestem zaskoczona bo mam jasne dość włoski i myślałam że nie zadziała.Przed latem nie skończę pewnie całej serii na nogi , ale bikini i pachy pewnie mi się uda. Jestem póki co zadowolona ![]() Edytowane przez aniyam Czas edycji: 2023-05-16 o 10:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Jeśli szukasz najlepiej ocenianych depilatorów laserowych, oto pięć modeli, które zbierają świetne opinie od użytkowników:
Philips Lumea – Jest to jeden z liderów na rynku depilatorów IPL. Urządzenie skutecznie redukuje owłosienie i zapewnia długotrwałe efekty. Dzięki technologii automatycznego dostosowywania intensywności światła do koloru skóry, zabieg jest bezpieczny i komfortowy. Philips Lumea cieszy się dużą popularnością dzięki łatwości obsługi i wydajności. Braun Silk-expert Pro 5 – Depilator IPL z technologią SensoAdapt, która dostosowuje intensywność światła do koloru skóry. Jest szybki i bezpieczny, idealny do użytku domowego. Użytkownicy zwracają uwagę na jego wysoką skuteczność i wygodę użytkowania, a także na długotrwałe efekty depilacji. Remington i-LIGHT – Ten model korzysta z technologii IPL, która oferuje efekty porównywalne z profesjonalnymi zabiegami. Depilator Remington jest chwalony za solidne wykonanie, skuteczność i możliwość stosowania na różnych częściach ciała, w tym na twarzy. Beurer IPL 10000 – Depilator IPL od niemieckiej marki Beurer wyróżnia się dużą mocą i szerokim zakresem zastosowań. Dzięki wielu poziomom intensywności światła, dostosowuje się do różnych typów skóry. Jest uważany za bardzo efektywny i wydajny, zapewniając szybkie zabiegi. Silk’n Infinity – Innowacyjny depilator z technologią HPL, która zapewnia skuteczną depilację przy minimalnym ryzyku podrażnień. Silk’n Infinity jest ceniony za bezbolesność i możliwość używania na dużych powierzchniach ciała. Oferuje długotrwałe efekty, a użytkownicy chwalą jego prostą obsługę. Każdy z tych modeli oferuje skuteczną depilację, ale ważne jest, aby dobrać odpowiedni model do swoich potrzeb i typu skóry. Warto też sprawdzić opinie użytkowników, tu należy jednak zwrócić uwagę na autentyczność tych opinii. Szczególnie tych producentów, którzy wydają mnóstwo kasy na promocję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ja też uzywam Lumei i jestem bardzo zadowolona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:09.