|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesuj± siê stylizacj± fryzur oraz stylingiem. Chcesz pog³êbiæ swoj± wiedzê, podzieliæ siê do¶wiadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
Poka¿ wyniki sondy: Dyfuzor czy Spin Curl? | |||
Dyfuzor |
![]() ![]() ![]() ![]() |
52 | 78,79% |
Spin Curl |
14 | 21,21% |
G³osuj±cy: 66. Nie mo¿esz g³osowaæ w tej sondzie |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#661 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 162
|
Dot.: Która suszarka lepsza dla w³osów?
Wiesz tak naprawde wkoñcu ka¿da suszarka przyczynia siê do niszczenia w³osów.... wiêc mo¿e staraj siê ¿eby same w³osy wysch³y, bez u¿ywania suszarki....
![]() i nie sugeruj siê mark±, ani cen± bo to ¿e drogie nie oznacza ¿e lepsze....
![]() |
![]() |
#662 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 248
|
nie wiem jak Bosh ale te suszarki Phillipsa s± strasznie du¿e. Poza tym widzê ¿e Bosh ma dyfuzor a to plus.
a nie masz mo¿liwo¶ci obejrzenia ich w sklepie? je¶li opcje maj± takie same to ja bym po prostu wziê³a t±, która jest mniejsza. ja mam w domu dwie suszarki. pierwsza kupiona w styczniu: http://alejka.pl/rowenta-cv-4800-compact-pro.html i druga kupiona we wrze¶niu ¿ebym mia³a czym suszyæ w³osy jak wyjadê na studia: http://www.e-commerce.pl/Suszarka-do...803,28252.html jak widaæ obie s± z Rowenty i jestem z nich bardzo zadowolona. przede wszystkim nie zajmuj± wiele miejsca - nie s± za du¿e.
![]() |
#663 | ||
zielony stworek
Wiadomo¶ci: 17 496
|
Remington z ciep³ym i zimnym nawiewem
![]()
![]() |
![]() |
#664 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 16
|
Rok temu mia³am ten sam problem i analizowa³am ró¿ne marki. Chcia³am ¿eby mia³a jonizacjê, szybko suszy³a, nie niszczy³a w³osów i by³a na lata. Mia³am brauna lokówko suszarkê ale suszenie d³ugo trwa³o, wiêc postanowi³am ¿e loko-suszarka bêdzie podró¿na a kupiê sobie co¶ do domu porz±dnego. Zdecydowa³am siê na Philips HP4992, i jestem zadowolona. stosujê rok i w³osy sie nie niszcz± a u¿ywam 2 razy w tygodniu po ka¿dym myciu. ró¿nica pomiêdzy zwyk³± suszark± niesamowita. jedyna wada to g³o¶no chodzi (tak jak te w salonach fryzjerskich) ale ma moc niesamowit±
---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Faktycznie ta suszarka jest du¿a, ale ma tak d³ugi przewód ¿e suszê w³osy chodz±c po pokoju lub le¿±c w ³ó¿ku |
![]() |
![]() |
![]() |
#665 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 366
|
Ja posiadam suszarkê z Toni&Guy i jestem z niej bardzo zadowolona. Ogó³em jest marka godna polecenia je¶li chodzi o suszarki. Jonizacja i zimny nawiew to podstawa. Wa¿ne s± te¿ d³ugo¶æ kabla (czasami s± ¿enuj±co krótkie), lekko¶æ oraz moc (im wy¿sza tym lepiej, bo której wystawia siê w³osy na dzia³anie powietrza).
![]() Ja mam tak±: http://www.argos.co.uk/static/Produc...7C14418400.htm |
![]() |
![]() |
![]() |
#666 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 73
|
Dot.: Remington Shine Therapy
chcia³abym ponowiæ moje pytanie co do suszarki Remington Shine Therapy. Czy która¶ z Was u¿ywa/³a jej?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#667 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Dot.: Najlepsze suszarki do w³osów :) - zbiorczy
Która suszarkê wybraæ (chodzi równie¿ o jej wagê):
Philips HP4991, 4997, 8183? Mo¿e kto¶ móg³by je porównaæ... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#668 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 701
|
potrzebujê: suszarkê z dyfuzorem i zimnym nawiewem, o mocy min 2000w
co polecicie z tych? a mo¿e inn±? http://allegro.pl/item762778487_susz...24m_wyprz.html http://allegro.pl/item761249427_jono...elt_2000w.html http://allegro.pl/item766207511_clat...a_inox_gw.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#669 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 487
|
Te¿ jestem na etapie wyboru nowej suszarki, moze cos doradzicie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#670 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 747
|
Ja mam to urz±dzenie - KLIK !, czyli Easy Touch ETA 1100 Lilly Ionic i jest wrêcz cudowne.
Generalnie jest to urz±dzenie wielofunkcyjne wobec czego bylam wobec niego sceptyczna na pocz±tku, ale w±tpliwo¶ci zniknêly przy pierwszym u¿yciu. u¿ywam jako suszarko- szczotkê, rzadziej jako prostownicê i lokówkê (od wielkiego dzwonu). Generalnie suszarka ma 700 wat i moje wlosy do pasa suszy w ci±gu 6 do 7 minut, wiêc super. Ma 3 szczotki susz±co - ukladaj±ce, które sprawdzaj± siê ¶wietnie (ta najszersza ¶wietnie nadaje siê do prostowania, nie potrzeba prostow nicy po u¿yciu) , koñcówkê do podkrêcania grzywki, koñcówka lokówkowa te¿ siê ¶wietnie sprawdza, prostownicy u¿ywam rzadko, ale te¿ jest ekstra (nic siê nei zacina, nie psuje, nie pl±cze wlosów). Ma regulacjê temperatury, zimny nawiew i jonizacjê. Mam j± dwa lata, u¿ywam co 2- 3 dni i nic siê jeszcze nie popsulo, nie przegrzalo, wytrzymala jest jak malo co (spadla mi kilak razy, nadepnelam kilka razy i dziala i ok). Dlatego absolutnie polecam, dlatego ¿e kosztuje grosze - 36 zl, ale jako¶ci± nie ustêpuje Philipsom i Rowentom. Obkupilam w ni± siebie, Mamê, ze dwie ciotki, kilka kole¿anek i ka¿da jest zachwycona. |
![]() |
![]() |
![]() |
#671 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 78
|
witam ja mam suszarke firmy Rowenta Lissima czy jakos tak?
![]() ![]() Edytowane przez eni200 Czas edycji: 2009-10-27 o 12:01 |
![]() |
![]() |
![]() |
#672 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 65
|
Suszarka do w³osw
Witam ! Dziewczyny poszukuje jakiejs dobrej suszarki JONIZUJACEJ w cenie do 250 z³. Do tej pory suszylam taka zwykla z podstawowymi funkcjami i to zapewne od tego moje wlosy mimo ze sa geste i grube pusza sie i sa przesuszone mimo ze uzywam odzywek
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#673 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 78
|
prosze o opinie uzytkowniczek remington Shine Therapy? i jeszcze jedno lepiej kupic lokowko-suszarke czy suszarke i uzywac szczotki ceramicznej?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#674 |
Zakorzenienie
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#675 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 36
|
Witam! Ja polecam suszarkê Philipsa HP4983 SalonDry Control 2100W. Do tej pory zawsze u¿ywa³am tanich suszarek z supermarketów bez ¿adnych bajerów.. moje w³osy by³y sianowate i szybko siê niszczy³y. A po zakupie suszarki Philipsa, która posiada jonizacjê, 3 rodzaje nadmuchów- gor±cy, ciep³y i zimny + dyfuzor i koncentrator, muszê stwierdziæ, ¿e suszarka naprawde jest ¶wietna!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#676 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 15 436
|
a ja w³asnie wczoraj dosta³am now± suszare
![]() ![]() po pierwszym u¿yciu stwierdzam ze juz ja uwielbiam ![]() du¿a moc, sporo regulacji, jonizacja - w³osy miêciutkie w dotyku a nie sianowate, nak³adka i dyfuzor w zestawie. Wysz³a mnie 140 z przesy³k±, jestem zadowolona. Jeszcze dodam ze suszarka jest naprawde dosc spora, co mi nie przeszkadza akurat bo nigdzie jej nie bede zabierac. Je¶li chodzi o wagê to jak do tej wielkosci mnie zadziwi³a na plus ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#677 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 322
|
jakie¶ trzy tygodnie temu zamówi³am na allegro suszarke: ROWENTA 8502 CV
Uzytkuje j± co 2 dni, tak na 10 gwiazdek daje jej oko³o 7 ![]() ![]() Teraz zamierzam dbaæ o w³osy wiec uzywam suszarki jak wloski naturalnie podeschna i s± tylko lekko wilgotne ![]() OPIS: Suszarka do w³osów Rowenta CV 8502 to urz±dzenie dla tych, którzy czêsto susz± w³osy, a jednocze¶nie nie zapominaj± o tym, ¿e trzeba te¿ o nie dbaæ. Wyposa¿ona w koncentrator powietrza zapewniaj±cy u³o¿enie doskona³ej wymarzonej fryzury. Kombinacja dwóch stopni si³y nadmuchu oraz trzech temperatur pomagaj± utrwaliæ u³o¿on± fryzurê. Uchwyt do zawieszenia zapewnia wygodne przechowywanie. Ekskluzywna suszarka Rowenta CV 8502 posiadaj±ca du¿± moc 1800 wat oraz dwustopniow± regulacjê si³y nadmuchu a tak¿e trzystopniow± regulacj± temperatury, pozwalaj±c± na szybkie wysuszenie w³osów. Wyposa¿ona w mechanizm zabezpieczaj±cy przed przegrzaniem, a tak¿e system Thermo Optimum dziêki czemu w³osy s± suszone naprzemian ciep³ym i zimnym powietrzem, oraz jonizator powietrza dziêki czemu w³osy nie elektryzuj± siê podczas suszenia. Obudowa wykonana w nowoczesnym wzornictwie o modnym kolorze. Jest to idealny produkt dla najbardziej wymagaj±cej kobiety, wspania³y do codziennego u¿ytku domowego. DANE TECHNICZNE: Profesjonalny silnik AC o mocy 1800 W gwarantuje bardzo dobre rezultaty i wiêksz± trwa³o¶æ urz±dzenia Funkcja jonizacji Nadmuch bardzo zimnego powietrza Trzy ustawienia temperatury Dwa ustawienia prêdko¶ci Technologia ceramiczna Przewód sieciowy o d³ugo¶ci 3 m Wyjmowana kratka tylna z filtrem zapewnia ³atwe czyszczenie kolor: Grafitowy
...i znów zmierzch... kolejny dzieñ dobiega koñca... choæby nie wiem jaki by³ piêkny, jego miejsce zajmie noc... Edytowane przez Nice Sprite Czas edycji: 2009-12-05 o 14:46 |
![]() |
![]() |
![]() |
#678 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 53
|
![]()
Chcê kupiæ suszarkê, która jak najmniej bêdzie niszczyc moje w³osy. Du¿o czyta³am o takich z dyfuzorem, jonizatorem, z przyciskiem cold shoot. I szczerze mówi±c troche siê pogubi³am.
Niedawno podciê³am koñcówki, bo mia³am strasznie rozdwojone. To by³o z konieczno¶ci, gdy¿ chce zapuszczaæ w³osy. Z pocz±tku my¶la³am ¿e poradze sobie bez suszarki, bo prostownice odstawi³am ju¿ dawno. Ale kiedy w³osy sch³y mi naturalnie, to ju¿ nie uk³ada³y siê tak fajnie jak po suszarce. Dlatego postanowi³am zainwestowaæ (na spó³ke z mam±) i kupiæ dobr± suuszarkê która nawet poprawi stan moich w³osów. Nie mogê siê na nic zdecydowaæ wiêc pomy¶la³am ¿e pomo¿ecie mi ![]() Jak± suszarkê polecacie? I co s±dzicie o suszarce jonicznej BaByliss Turbo Shine? |
![]() |
![]() |
![]() |
#679 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 098
|
Dot.: Jak± suszarke mam kupiæ ¿eby poprawiæ stan w³osów ??? dorad¼cie ...
My¶lê, ¿e taka jonizuj±ca bêdzie ok
![]() |
![]() |
![]() |
#680 |
Przyczajenie
|
Suszarka Remington D5015/ albo pro2100
Witam wszystkich bardzo serdecznie
![]() Zakupi³am dzisiaj dok³adnie tak± suszarkê jak w temacie... I chcia³am zapytaæ, czy jest tutaj na forum kto¶, kto równie¿ takow± posiada? Strasznie interesuj± mnie opinie na temat tej suszarki... Przekopa³am troszkê forum w 'tych' tematach... i nie uda³o mi siê nic znale¼æ na temat tego modelu... Je¶li co¶ przeoczy³am, z góry bardzo przepraszam... Nie ukrywam, ¿e najbardziej chodzi mi o t± funkcjê jonizacji. Czy funkcja ta uruchamia siê od razu przy w³±czeniu suszarki? Nie ma tutaj chyba ¿adnego dodatkowego przycisku/sygnalizatora, który by j± uruchamia³... Z góry dziêkujê za informacjê ![]() Pozdrawiam cieplutko! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#681 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 391
|
Bardzo d³ugo sie zastanawia³am i kupi³am w koñcu suszarkê ermila copmact z tourmalin±. Z tego co patrza³am w necie jest dosyæ popularna, w sklepach te¿ mi j± polecali. Zap³aci³am 230z³. Ogl±da³am jeszcze jak±¶ z Mosera (nie pamiêtam modelu), ale odpad³a przez nak³adkê, bo by³a zaokr±glona, a ja wola³am prost± ¿eby lepiej trzyma³a siê szczotki przy uk³adaniu. A ta Mosera by³a tañsza, ale to nic, bo jestem bardzo zadowolona z mojego zakupu
![]() Przyk³adowy link: http://www.hairstore.pl/Ermila_Compa...losow-125.html Co mnie jeszcze zdiwi³o - te 4 stopnie temperatury, na suszarce jak byk widaæ 2 stopnie temp i 2 st nawiewu, ale rozumiem, ¿e to siê liczy tak: po 2 st temp na ka¿dym stopniu nawiewu, wychodzi wiêc 4.
![]() |
#682 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 487
|
Ja chyba jednak kupie lokówko - suszarkê, nie umie sobie sama suszark± i szczotk± wymodelowac w³osów.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#683 |
Zakorzenienie
|
Kwestia wprawy no i zale¿y jakie masz w³osy, ja mam takie, ze muszê je prostowaæ (wyg³adziæ) a nie tylko u³o¿yæ lokówk±.
![]() |
#684 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 56
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#685 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 692
|
Co s±dzicie o suszarce Suszarka Braun Satin Hair™ Colour oceniana na wiza¿u w wielkim te¶cie jest super, ciekawe jak praktyka. Mam suche w³osy, bardzo elektryzuj±ce siê, chcê dobrej suszarki, która je ujarzmi
![]()
![]() |
#686 |
Zadomowienie
|
Coraz bardziej przymierzam siê do zakupu nowej suszarki. Moje suche w³osy wymagaj± dobrej jonizacji i tutaj zastanawiam siê nad:
- Clatronic - g³ówne zalety to cena ![]() - Braun Satin - podobno ³agodna dla w³osów - Ermila Compact - polecana przez wiza¿ankê wy¿ej. Pomó¿cie dziewczyny - czy warto wydawaæ 150 z³ wiêcej na dobr± suszarkê czy lepiej wzi±æ polecany clatronic.
![]() |
#687 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Suszarka Remington D5015/ albo pro2100
witam, kupi³am suszarkê remington 5015 i nie wiem czy jej nie oddaæ bo to jaki¶ przekrêt. po polsku napisano na niej, ze ma jonizacjê a po angielsku ani s³owa. Ma tylko nadmuch zimnego powietrza.... nie wiem co o tym my¶leæ i czy ona jest co¶ warta. Trochê siê we mnie zagotowa³o, ze na opakowaniu napisali g³upoty!
...Im bardziej Puchatek zagl±da³ do ¶rodka, tym bardziej Prosiaczka tam nie by³o... Edytowane przez ennkaa Czas edycji: 2010-01-17 o 10:07 |
![]() |
![]() |
![]() |
#688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#689 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#690 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, jeszcze raz napiszê bo w nerwach napisa³am niezrozumia³ego posta
![]() ma która¶ t± suszarkê ? http://remington24.pl/sklep/suszarki...ton-d5015.html m±¿ kupi³ mi tak± bo na pude³ku jest napisane Elementy ceramiczne z turmalinem dla równomiernego i szybszego nagrzewania powietrza z jonizacj± w necie widzê, ¿e ta suszarka nie ma jonizacji a na pude³ku w innych jêzykach te¿ nie ma ![]() tu jest chyba odpowiednik jej ale z jonizacj± http://remington24.pl/index.php?keyw...ge=shop.browse jestem strasznie wkurzona bo producent ewidentnie wprowadza w b³±d no i nie wiem czy wymieniaæ t± suszarkê czy jednak zostawiæ. Mo¿e te turmaliny ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
Narzêdzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:51.