|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesuj± siê stylizacj± fryzur oraz stylingiem. Chcesz pog³êbiæ swoj± wiedzê, podzieliæ siê do¶wiadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
Poka¿ wyniki sondy: Dyfuzor czy Spin Curl? | |||
Dyfuzor |
![]() ![]() ![]() ![]() |
52 | 78,79% |
Spin Curl |
![]() ![]() ![]() ![]() |
14 | 21,21% |
G³osuj±cy: 66. Nie mo¿esz g³osowaæ w tej sondzie |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#841 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 941
|
Dot.: Najlepsze suszarki do w³osów :) - zbiorczy
Zastanawiam siê nad suszark± Wahl Chrome Ionic 2000W. Czy kto¶ mia³ z ni± do czynienia? Czy ma ona rzeczywi¶cie ch³odny nawiew (np. moja suszarka Panasonic ma letni nawiew). Czy trzeba trzymaæ guzik dla utrzymania ch³odnego nawiewu?
Dziêki!
![]() |
#842 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 361
|
Ja nie uzywam suszarki.. ale bym chciala - bo moje wlosy pozostawione same sobie niestety wygladaja nie zbyt pieknie (za to sa w miare dobrej kondycji.. ) tyle tylko, ze nawet tego nie widac przez ten balagan na glowie. Na prostowanie prostoniwca na pewno sie nie zdecyduje, ale pomyslalam ze moze jednak pogodze sie z suszarka. I tu moje pytanie - czy jest jakas suszarka z jakas szczotka ktora naprawde prostuje, wygladza te wlosy? Mam jakas suszarke w domu.. z jonizacja bla bla, z zimnym nawiewem (ale trzeba trzymac guzik) nawet nie wiem czy jest dobra bo mam j± juz z 3-4 lata.. - tylko tylko ze nie zbyt uzywana, o dokladnie ta: http://twojsalonurody.pl/p/89/207/su...ryzjerski.html czy ktos ja ma, uzywa?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#843 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 14
|
Hej, ja mam Suszarka PHILIPS HP 8182/00 i w niej masz 3 regulacje temp. gor±cy strumieñ, ciep³y i zimny-bez konieczno¶ci trzymania. Jest dodatkowy przycisk na zimy nawiew do trzymania-jest te¿ jonizaczja. Ja mam j± kupe czasu, kupi³am jakie¶2 lata temu w neonecie i dosta³am z kruka kolczyki. Kosztowa³a ok120 z³., ale warto by³o. Wcze¶niej wymienia³am suszarkêco kilka miesiêcy, bo siê psu³y i "traci³y moc", ta nie zapeszaj±c dzia³a jak nowa
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#844 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 21
|
Dziewczyny, czy która¶ z Was u¿ywa Remingtona? Chcê wymieniæ stary model po prawie 8 latach. Przeczyta³am kilka stron forum, ale nikt nie poleca³ tej firmy. Mam d³ugie, dosyæ gêste w³osy, które suszê i prostujê prawie codziennie, wiêc zale¿y mi na maksymalnie mo¿liwej ochronie w³osów. Cena do 250 z³.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#845 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 511
|
Hej,
Czy mo¿e mi kto¶ doradziæ dobr± suszarkê najlepiej Braun'a? Chcia³abym, ¿eby by³a funkcjonalna, nie musi mieæ za du¿o nak³adek (u¿ywam zawsze tylko podstawow±) oraz musi byæ mocna (mam du¿o i gêste w³osy). Z góry dziêkujê za pomoc. Pozdrawiam, Magda |
![]() |
![]() |
![]() |
#846 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 285
|
A czy kto¶ mi poleci suszarkê:
- do 120zl - koniecznie z funkcja zimnego powietrz ( ale tak ¿eby by³ prze³±cznik a nie guzik, który trzeba ca³y czas trzymaæ, bo rêka mi odpadnie) - z funkcj± jonizacji - nie za du¿a DZIÊKUJE SERDECZNIE!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#847 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 391
|
Hej
![]() U mnie po zastanowieniu stanê³o na dwóch modelach: http://www.euro.com.pl/suszarki-do-w...ss-d241e.bhtml http://www.euro.com.pl/suszarki-do-w...ss-d495e.bhtml I teraz pytanie do krêconow³osych: któr± wybraæ, dyfuzor której lepiej siê sprawdzi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#848 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 625
|
Przeszukujê fora, ale nie mogê znale¼æ odpowiedzi. Proszê, pomó¿cie mi wybraæ suszarkê idealn±.
![]() ![]() 1) Fox Smart 2) Remington D 3010 3) Philips HP 4935 Bêdê wdziêczna za rady ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#849 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 8
|
Zastanawiam siê nad t± suszark± + dokupionym do niej dyfuzorem.
http://www.babyliss.katowice.pl/prod...osow-bab-6686e Czy kto¶ móg³by mi powiedzieæ czy sprawdzi siê przy mocno falowanych w³osach? Ewentualnie poleci³by jak±¶ inn± do 300 z³? : ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#850 | |||
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
Bêd±c sprzedawc± elektroniki powiem tak:
Mia³am suszarkê bez ¶ci±ganego filtra powietrza nie minê³o 2 lata i wiêcej wydawa³am na podciêcie w³osów ni¿ suszarka kosztowa³a. Najlepszy model? Creation 2 Braun (trukus) http://www.karen.pl/product/177844/A...reation_2.html http://www.komputronik.pl/product/17...reation_2.html Kupiona w sklepie Karen z odbiorem osobistym w salonie Komputronik. Ma wszystko: 1900 W- Nie trzeba ani o wat wiêcej Sci±gany ty³ i dobrze zabudowana siateczka W³±cznik i wy³±cznik jonizartora 2 prêdko¶ci 3 strumienie powietrza Ma³a lekka 4 koñcówki- dyfuzor, skupiaj±ca, prostuj±ca i co¶ a la szczotka... Najlepsza z po¶ród wszystkich jakie na oczy widzia³am. Pozdrawiam ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
http://www.komputronik.pl/product/17...reation_2.html Mam j± w posiadaniu jakby co ![]() Albo HD770 ![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
http://www.karen.pl/product/177844/A...reation_2.html |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#851 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 511
|
Najlepsze suszarki do w³osów :) - zbiorczy
Cytat:
![]() Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edit/ Sprawdzilam- dokladnie mam HD770 Colour.
![]() Edytowane przez magda_mjt Czas edycji: 2013-05-23 o 23:08 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#852 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#853 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 444
|
Cze¶æ dziewczyny
![]() co myslicie o tych suszarkach ? 1. http://allegro.pl/suszarka-remington...301916678.html REMINGTON 2. http://allegro.pl/suszarka-philips-h...303506559.html 3. http://allegro.pl/moser-powerstyle-i...306226397.html któr± wybraæ? ![]()
![]() |
![]() |
#854 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 22
|
A mo¿e która¶ u¿ywa³a suszarki Bosch, np. takiej?? - http://www.mediaexpert.pl/katalog/su...info=LP-132658 Proszê o bardzo szybk± odpowied¼, bo niska cena jest tylko do g. 16.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#855 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 5
|
Sprzêtu sporo, pogubiæ siê mo¿na w tym wszystkim. Do uk³adania fryzury od zawsze u¿ywam suszarki i szczotki do w³osów. Mo¿e to i kwestia przyzwyczajenia, ale jestem zadowolona. Chcê zmieniæ suszarkê (niestety wszystko siê zu¿ywa) i patrzê na ró¿ne opisy, opinie. Wpad³a mi w oko suszarka z jonizacj±. Lubiê takie dodatkowe ulepszenia, funkcje, tylko jaki to daje naprawdê efekt? Mam nadziejê, ¿e fajny.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#856 |
Rozeznanie
|
Witam, szukam niedrogiej suszarki do 100 z³. W³osy suszê rzadko, jednak mam je d³ugie i gêste, wiêc jednak chcia³abym jak±¶ powy¿ej 2000 W, ¿ebym nie sta³a pó³godziny susz±c je. Mile widziana by³aby jonizacja, za to nie potrzebujê dyfuzora. Wiem, ¿e to dziwne, jednak zale¿y mi, ¿eby nie by³a bia³a. Nie podobaj± mi siê bardzo suszarki w tym kolorze xd. Bardzo mi zale¿y, ¿eby mia³a zimny nawiew bez trzymania guziczka. Macie mo¿e jakie¶ pomys³y co mog³oby mi pasowaæ?
![]()
Edytowane przez tusia13pl Czas edycji: 2013-08-24 o 04:24 |
![]() |
![]() |
![]() |
#857 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#858 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 783
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#859 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 78
|
Suszarka ozonowa (do w³osów)
Nie znalaz³am takiego tematu a od kilku dni jestem posiadaczk± suszarki ozonowej do w³osów i chcia³abym poznaæ wasze opinie. Poni¿ej wszystkie informacje jakie uda³o mi siê znale¼æ na ten temat:
S± zupe³nie innym narzêdziem pracy w salonie fryzjerskim w porównaniu z profesjonalnymi, tradycyjnymi suszarkami fryzjerskimi. Cechy jakie reprezentuje sprawiaj±, ¿e stanowi unikalny sprzêt na profesjonalnym rynku suszarek do w³osów. Jej unikalny charakter polega na zastosowaniu innowacyjnej technologii, która pozwoli³a na wprowadzenie generatora ozonu do wnêtrza suszarki w taki sposób, by po³±czyæ normalne, profesjonalne funkcje susz±ce z korzystnym dzia³aniem ozonu dziêki nawiewowi ozonowanego powietrza. CZYM JEST OZON? Jest to gaz posiadaj±cy silne w³a¶ciwo¶ci utleniaj±ce. Znamy go przede wszystkim z uwagi na rolê, jak± odgrywa dla zapewnienia równowagi ekologicznej na ziemi. Ozon znajduje dla siebie najlepsze warunki do dzia³ania wtedy, gdy napotyka na wilgotne lub mokre ¶rodowisko, dok³adnie takie ,z jakim mamy do czynienia w przypadku wilgotnych w³osów. Efekt oddzia³ywania profesjonalnej suszarki ozonowej na zniszczone w³osy zauwa¿ymy ju¿ wizualnie i dotykowo. W³osy poddane dzia³aniu ozonu s± bardziej l¶ni±ce i jedwabiste. Jednak dzia³anie na w³osy nie koñczy siê na aspekcie wizualnym (tylko zewnêtrznym). Suszarka do w³osów z ozonem wywiera bezpo¶redni wp³yw na kondycjê w³osów. Wytworzony ozon wchodzi w reakcjê z ow³osion± skór± g³owy i w³osami, zamykaj±c ³uskê keratynow± w³osa i przywracaj±c w³osom ich naturalny stan. Sta³e stosowanie suszarki ozonowej zapewnia równie¿ wiêksz± efektywno¶æ zabiegów fryzjerskich, poprawiaj±c ich skuteczno¶æ i przed³u¿aj±c ich efekty. Ow³osiona skóra g³owy posiada gêst± sieæ naczynek krwiono¶nych, co sprzyja szybkiemu wch³anianiu ozonu przez organizm. Ozon, dostarczaj±c tlen, zwiêksza i pobudza ukrwienie skóry g³owy, poprawia kondycjê w³osa, sprawiaj±c, ¿e jest zdrowszy i silniejszy. W przypadku rozdwojonych koñcówek, poprawa nastêpuje ju¿ po pierwszym zastosowaniu suszarki ozonowej. Systematycznie stosowana eliminuje ten problem prawie ca³kowicie. KORZY¦CI ODDZIA£YWANIA OZONU NA W£OSY
Suszarka ozonowa przynosi najlepsze wyniki, gdy stosowana jest w sposób ci±g³y. Po czterech lub piêciu zastosowaniach jej dzia³anie jest wyra¼nie widoczne na wszystkich w³osach.
Æwiczê od 4.04.2013 r. ![]() Walka o zdrowe i piêkne w³osy od 14.04.2013 r. ![]() Aparat ortodontyczny od 27.06.2013 r. Wymiana [eucerin][/eucerin] Edytowane przez anqul Czas edycji: 2013-08-31 o 07:59 |
![]() |
![]() |
![]() |
#860 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 12
|
Dot.: Suszarka ozonowa (do w³osów)
czy mog³aby¶ za³±czyæ zdjêcia
|
![]() |
![]() |
![]() |
#861 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 78
|
Dot.: Suszarka ozonowa (do w³osów)
Moi rodzice kupili matê ozonow± do rehabilitacji i w zestawie by³a koñcówka do pielêgnacji w³osów (na zdjêciu zaznaczona du¿± strza³k±) pod³±cza siê j± do wê¿a (zaznaczony ma³± strza³k±). Program suszenia w³osów trwa 20 min z czego przez 5 minut jest wytwarzany ozon wraz z ch³odnym powietrzem, pó¼niej nastêpuje suszenie zwyk³ym ciep³ym nawiewem.
![]()
![]() |
#862 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 371
|
Nie rozumiem dlaczego wiele z Was pisze ¿e marka remington nie ma dobrych opinii.. Ja mam suszarkê i prostownicê remingtona i nie zamieni³abym na inn± markê.. Moja mama, siostra i wiele kole¿anek te¿ maj± remingtona i bardzo sobie chwal±, maj± je ju¿ po kilka lat i nic siê z nimi nie dzieje
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#863 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 783
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#864 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 592
|
Przymierzam siê do kupna nowej suszarki. Wybra³am 2 modele: Remington d5010 i Remington d3710.
Ta pierwsza ma 2000W,a druga 2200. Ta pierwsza ma równie¿ generator jonów - 90% wiêcej jonów dla ³atwiejszej stylizacji bez spl±tanych w³osów. Elementy ceramiczne z turmalinem dla równomiernego i szybszego nagrzewania powietrza oraz ³atwiejszej stylizacji, a druga ponoæ 30% szybsze suszenie i normaln± jonizacjê. Chyba tylko tym siê ró¿ni±. Któr± by¶cie wybra³y ? Dla w³osów pusz±cych siê, któe schn± bardzo d³ugo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#865 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#866 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 371
|
Cytat:
![]() ![]() A i jeszcze dodam ¿e denerwuje mnie ten straaaaaasznie d³ugi kabel, ale chyba d5010 te¿ taki ma ![]() Edytowane przez 20stokrotka20 Czas edycji: 2013-11-09 o 20:50 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#867 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 592
|
Orientuje siê kto¶ czy ta d5010 ma funkcjê turbo?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#868 |
Zadomowienie
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#869 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 5
|
Raz pope³ni³am ten b³±d, ¿e kupi³am suszarkê bez dyfuzora. Trochê przyoszczêdzi³am i kupi³am jak±¶ najtañsz±. W³osy zaczê³y mi wypadaæ bardzo szybko. By³y przesuszone i ³atwo siê ³ama³y. Dyfuzor jest jednak dla zdrowia w³osów niezbêdny.
![]() |
#870 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Mam pytanie do dziewczyn, które wcze¶niej pisa³y ¿e posiadaj± suszarki Remington d5010 i d370 poniewa¿ te¿ rozwa¿am zakup jednej z nich. Zale¿y mi jednak na tym, aby suszarka mia³a opcje suszenie zimnym powietrzem bez konieczno¶ci ci±g³ego wciskania przycisku. Czy która¶ z tych wy¿ej wymienionych ma tak± funkcjê?
I jeszcze jedno pytanie to ju¿ do wszystkich ;-) Mia³a która¶ z was suszarkê firmy AEG? Na allegro jest do kupienia do¶æ fajnie wygl±daj±ca suszarka z ciekawymi funkcjami i w dobrej cenie. Niestety nigdy nie s³ysza³am o tej firmie i nie znam ich produktów. Podobno nale¿y do koncernu Electrolux. Mia³ kto¶ do¶wiadczenie z t± mark±?
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
Narzêdzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.