|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesuj± siê stylizacj± fryzur oraz stylingiem. Chcesz pog³êbiæ swoj± wiedzê, podzieliæ siê do¶wiadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
Poka¿ wyniki sondy: Dyfuzor czy Spin Curl? | |||
Dyfuzor |
![]() ![]() ![]() ![]() |
52 | 78,79% |
Spin Curl |
![]() ![]() ![]() ![]() |
14 | 21,21% |
G³osuj±cy: 66. Nie mo¿esz g³osowaæ w tej sondzie |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#871 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 10
|
Dot.: Najlepsze suszarki do w³osów :) - zbiorczy
Hej dziewczyny,
chcê i ja do³±czyæ siê do tego w±tku. Od jakiego¶ czasu noszê siê z zamiarem dokonania zakupu suszarki. Uzbiera³am sobie pieni±¿ki i teraz chcia³abym je dobrze wydaæ. Czy s± jakie¶ nowo¶ci na rynku? Mo¿e która¶ z Was jest zagranic± i posiada informacje propo trendów i rozwi±zañ? W³osów nie suszê czêsto, jednak chodzê na basen a czasami zdarzy mi szybkie wyj¶cie i mam wtedy problem. Czyta³am o jakiej¶ funkcji jonizacji, ozonie? Macie jakie¶ konkretne typy? (kwota jak± chcê przeznaczyæ to do 300 z³). |
![]() |
![]() |
![]() |
#872 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 592
|
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#873 |
Madzior
Wiadomo¶ci: 108
|
Witam, zamierzam siê z kupnem suszarki i chêtnie czytam wasze opinie i propozycje.
Odno¶cie pytanie o suszarkê AEG-jest to suszarka firmy starej czyli Clatronic. Firma s³aba i awaryjna. Polecam ten model kupiæ w sklepie stacjinarnym, gdy¿ jest szybko serwisowalny. Czyli np. w selgros towar wymienialny od rêki w momencie awarii ![]() Nie wiem jak podejdzie sklep internetowy w momencie jak siê zapsuje. Pracuje na stanowisku reklamacje i dlatego patrze pod tym kontem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#874 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
U mnie po d³u¿szej analizie rynku pad³o na Bosch Salon Professional PHD9760. Przewa¿nie oko³o 130-140 z³ ale w neo24.pl mo¿na teraz wyrwaæ z darmow± wysy³ka po 118 z³
![]() Wra¿enia po zakupie? To jest sprzêt jak w dobrym salonie fryzjerskim. D³ugi solidny kabel i du¿a suszara z odpinanym dyfuzorem, joni i dwoma stopniami nadmuchu oraz ciep³a. Jest te¿ zimny powiew. Je¶li trzeba szybko to z tych 2200W jest moc. Ja u¿ywam na pierwszym stopniu i jest idealnie - z dyfuzorem bardzo szybko suszy ale nie przesusza. Joni dzia³a w widoczny sposób i fajnie, ¿e wlot powietrza ma demotowaln± siateczkê - ³atwiej utrzymaæ w czysto¶ci ![]() To suszarka z dosyæ d³ug± dysz± wydmuchu ale mój spec od w³osów mówi ¿e te s± najlepsze bo nie grilluj± w³osów jak wiele z tych dmuchajek na rynku. Ogólnie polecam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#875 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Suszarka Zepter- podróbka?
Witam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#877 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 827
|
Mog³yby¶cie poleciæ mi dobr± suszarkê z jonizacj± oraz nak³adk± u³atwiaj±ca prostowanie w³osów? Czyta³am, ¿e s± nawet specjalne grzebienie.
Cena tak do 150z³ |
![]() |
![]() |
![]() |
#878 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 12
|
Stosowanie suszarki regularnie do suszenia wlosow?
Czesc dziewczyny
Pytanie od typowego chlopaka, ktory nie ma kompletnie o tym pojecia ![]() ![]() Mianowicie chodzi o suszenie wlosow. Generalnie suszarka suszylem wlosy bardzo rzadko + suszenie wlosow u fryzjerki / na basenie. Zawsze jednak po wysuszeniu wlosow suszarka, wygladaja lepiej, a przynajmniej takie mam wrazenie. Zawsze myslalem jednak, ze taki wplyw ma suszarka (dmuchajac cieplym powietrzem) ale jednoczesnie jest to niezdrowe, wiec absolutnie nie mozna tak robic regularnie, zamiast zwyklego wycierania glowy recznikiem, a potem pozwolic naturze zadbac o reszte (nie wycierac wlosow do zera, relatywnie wilgotne wlosy same wyschna po kilkunastu/dziesieciu minutach). Jednak ostatnio spytalem fryzjerki o to i powiedziala, ze suszenie wlosow suszarka jak najbardziej ok, byleby to nie bylo gorace powietrze. Pytalem tez siostry, powiedziala, ze nawet suszenie suszarka jest zdrowsze dla wlosow, niz suszenie recznikami itp (tez powiedziala, ze musi to byc powietrze chlodne). Chcialem to potwierdzic u was, bo dla was wlosy to cale zycie, wiec bede wdzieczny za przekazanie troche wiedzy, tak jak faktycznie to jest. Potwierdzacie powyzsze, czy zaprzeczacie? Jesli potwierdzacie, polecicie jakas suszarke z takim trybem, ktora bede mogl uzywac po kazdym myciu wlosow do ich suszenia? Dzieki wielkie za poswiecenie waszego czasu. ps. Naturalnie mam krotkie wlosy, jesli to istotne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#879 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 208
|
Dot.: Stosowanie suszarki regularnie do suszenia wlosow?
Cytat:
A jak masz krotkie wlosy to co roznica czego bedziesz uzwal i tak sie nie zniszcza, bo je ciagle bedziesz obcinal. Suszenie wlosow chlodnym powietrzem(najlepiej z jonizacja) nie szkodzi im ale nie powiedzialabym,ze jest "zdrowsze" od pozostawienia wlosow samym sobie - po prostu sa rozne typy wlosow i np ja mam zawsze szope po suszarce-ale jesli Twoje sie ukladaja to susz, nic Ci sie nie stanie |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#880 | ||
Przyczajenie
|
Zle go odebralas, a zapewniam Cie, nic obrazliwego na mysli nie mialem. Wrecz przeciwnie.
Cytat:
Cytat:
Czy moglabys cos polecic z suszarek, czy to pal licho co wezme, byle by miala "jonizacje", oraz tryb suszenia chlodnym powietrzem? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#881 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 650
|
Cytat:
Oczywi¶cie z jonizacj± i funkcj± zimnego powietrza. No i przede wszystkim ma to byæ ciê¿ka suszarka, bo takie maj± mocniejsze silniki i nie bêd± paliæ w³osów.
![]() |
![]() |
#882 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 4
|
Tak sobie czytam ten w±tek, bo sama przymierzam siê do zakupy nowej suszarki i co ja paczê? Silnik AC? Serio? ¯e suszarka jest zasilana pr±dem to taki kiler-ficzer? Bo zwyk³e suszarki to pewnie chodz± na wêgiel albo wodê xDDD ¦miech³ê xDDD
![]() |
#883 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Zaglebilem sie troche w temat i skonczy sie na BabyLiss 6616E. Moze to troche overkill jak dla mnie, ale za to siostra i dziewczyna beda pewnie wniebowziete ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#884 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
![]()
A ja jeszcze raz polecê Bosch Salon Professional PHD9760 o którym jest kilka postów wy¿ej.
O po³owê tañsza od tego BabyLiss 6616E, a wydaje siê lepszym wyborem. Przede wszystkim ma d³u¿sz± dyszê wylotow± wiêc nie grilluje tak w³osów. Solidna wiêc ciê¿sza ni¿ tañsze zabawki. Dwa stopnie podmuchu i trzy temperatury. Zimny nawiew i joni pod palcem. wykonana z bardzo przyjemnego plastiku, a kratkê na wlocie mo¿na zdejmowaæ do czyszczenia. D³ugi kabel i ucho do zawieszenia suszarki. Niby banalne ale bardzo praktyczne. W zestawie dwie nak³adki - w±ski strumieñ i bdb dyfuzor. Szczerze polecam po d³u¿szym okresie u¿ytkowania ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#885 |
Przyczajenie
|
@up
Dzieki za polecenie. Czy ktos moze przekazac rowniez swoja opinie, jesli ta suszarke posiada? Ciezko mnie bylo cos znalezc na szybko na sieci, w kontekscie jakichs opinii. Dwie na ceneo, to troszke za malo. Jak juz mam wydawac >100zl na suszarke, to wole sie upewnic co do zakupu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#886 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 20
|
![]()
U mnie te¿ Bosch Salon Professional PHD9760 i po trzech miesi±cach suszenia dzieñ w dzieñ (czasem x2) napiszê - REWELACJA!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#887 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 78
|
Ma ktos mode GHD Air Professional ? jakies opinie ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#888 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Ja jestem zadowolona z suszarek remingtona. S± o po³owê tañsze od brauna i philipsa. Kto by pomy¶la³ ¿e za tak tani± cenê mo¿e mieæ z dyfuzorem i jonizacj±. Ceny oscyluj± od 80 do 130 z³. Ja znalaz³am uczciwego sprzedawcê. Raz reklamowa³am AC8000 bo raz dzia³a³a raz nie. Ale bez problemów mi wymienili na now±. Od tamtej pory dmucha jak z³a
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#889 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 627
|
Zastanawiam siê nad zakupem suszarki. Dodam ¿e wcze¶niej ma³o suszy³am w³osy, czêsto pozostawiam do wyschniêcia naturalnie. Jako ¿e teraz mam coraz mniej czasu poszukujê dobrej suszarki. Wcze¶niej u¿ywa³am zwyk³ej/taniej suszarki, ale w tym momencie szukam czego¶ lepszego. Potrzebujê dyfuzora bo moje w³osy maj± tendencjê do krêcenia. Jako¶ tak skierowa³am siê w stronê suszarek Philipsa:
http://www.euro.com.pl/suszarki-do-w...p8260-00.bhtml http://www.euro.com.pl/suszarki-do-w...p8233-00.bhtml Czy kto¶ mo¿e ma jakie¶ opinie o powy¿szych modelach? Albo ogólnie o suszarkach tej marki? |
![]() |
![]() |
![]() |
#890 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 117
|
A ja mam takie pytanie... czy która¶ z Was mog³aby mi poleciæ cich± suszarkê? Ja od dobrych kilku lat u¿ywam Remington d5015. Suszarka choæ bardzo dobra, to jest strasznie g³o¶na, w efekcie budzê domowników rano. Ju¿ od d³u¿szego czasu poszukujê czego¶ cichego, ale niestety suszarek jest tyle na rynku... Mo¿e która¶ z Was tak± posiada?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#891 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 804
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#892 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 702
|
s³ysza³am, ¿e w suszarkach philips jonizacja dzia³a lepiej ni¿ w remingtonach, wie która¶ czy to prawda?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#893 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 627
|
Zdecydowa³am siê na suszarkê Philipsa HP8260/00
Nie mam zbyt dobrego porównania, bo wcze¶niej u¿ywa³am zwyk³ej taniej suszarki. Ale je¶li kto¶ chêtny to po przetestowaniu mogê co¶ wiêcej na jej temat napisaæ. |
![]() |
![]() |
![]() |
#894 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 22
|
A czy ma która¶ z Was suszarkê Zelmera HD1250? Mam okazjê j± dostaæ i nie wiem czy jest ok?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#895 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 7
|
Cytat:
![]() podbijam pytanie: co my¶licie o suszarkach GHD A mo¿e jest jaka¶ posiadaczka BaByliss 6615E (czerwona)? Podoba mi siê strasznie, ale: 1. ma napis Paris-wiêc prawdopodobnie to chiñska podróbka 2. na stronie oficjalnej babylissa jej nie ma 3.czytam bardzo ró¿ne opinie na jej temat by³abym wiêc wdziêczna za podrzucenie jaki¶ pomys³ów - nie ukrywam ¿e interesowa³aby mnie kolorowa (czerwona, ró¿owa, niebieska...etc) suszarka ![]() no ale podstawowym kryterium jest jest genialno¶æ ![]() dziêki wielkie ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#896 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 23
|
![]()
Hej dziewczyny, pytanie na szybko.
Mo¿ecie poleciæ jak±¶ suszarkê do w³osów do 150 z³ bardzo szybk± i cich±? Myjê w³os codziennie, teraz jeszcze idê do internatu, wiêc potrzebujê czego¶ porz±dnego. Mile widziany nawet jaki¶ fryzjerski sprzêt. ![]() Mo¿ecie co¶ powiedzieæ o suszarce Fox Smart Front ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#897 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 826
|
Dot.: Suszarka do w³osów szybka, cicha
Hmm, bo generalna zasada jest taka, ¿e im wiêksza moc, tym szybciej suszy, bo mocniej dmucha. Jakby nie patrzeæ, jest te¿ wtedy g³o¶niejsza
![]()
![]() |
#898 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 176
|
szukam suszarki z naprawdê zimnym nawiewem
Witajcie. szukam suszarki która posiada zimne powietrze- takie naprawdê zimne a nie ciep³e) Wiem ¿e w³a¶ciwie teraz wiêkszo¶æ suszarek ma guziczek, który daje ch³odny nawiew, ale w wiêkszo¶ci jest on tylko ciep³y.
Ja chcia³abym, aby nawet bez wciskania tego guziczka suszarka (na najmniejszej temp.) mia³a zimny nawiew albo chocia¿ po wci¶niêciu tego guziczka. Dodatkowo ¿eby posiada³a jonizacje i koncentrator. jak na razie spotka³am siê tylko z jedn± tak± suszark± firmy rowenta, ale nie moge jej nigdzie dostaæ w internecie. Prosze o wasz± pomoc poniewa¿ nie chce kupowaæ w ciemno, aby siê rozczarowaæ. Je¶li spotka³y¶cie tak± suszarkê lub macie tak± to proszê o pomoc ![]()
![]() |
#899 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 816
|
Dot.: szukam suszarki z naprawdê zimnym nawiewem
Cytat:
Zerknij sobie np. na Ceneo i poczytaj opinie ró¿nych modeli, kiedy¶ przegl±da³am opinie o tych drozszych Remingtonach i ludzie pisali, ¿e nawiew jest faktycznie ch³odny, a nie letni |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#900 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 28 599
|
Cytat:
Envoyé depuis mon GT-S5839i avec Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
Narzêdzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.