|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesuj± siê stylizacj± fryzur oraz stylingiem. Chcesz pog³êbiæ swoj± wiedzê, podzieliæ siê do¶wiadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
Poka¿ wyniki sondy: Dyfuzor czy Spin Curl? | |||
Dyfuzor |
![]() ![]() ![]() ![]() |
52 | 78,79% |
Spin Curl |
![]() ![]() ![]() ![]() |
14 | 21,21% |
G³osuj±cy: 66. Nie mo¿esz g³osowaæ w tej sondzie |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#241 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
Rowenta Cf 9000 Brush Activ
Szukam opinii na temat tej suszarko-lokówki. Nie zale¿y mi na robieniu loków, a na ³adnym wymodelowaniu fryzury, niestety nie umiem modelowaæ w³osów szczotk± i suszark±
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rowenta Cf 9000 Brush Activ
kolejny w±tek na jej temat
![]() skorzystaj z wyszukiwarki zanim zadasz pytanie - lepiej podpi±æ siê pod isteniej±cy w±tek ni¿ zak³adaæ nowy na ten sam temat ![]() i witaj na forum ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 594
|
Kalex- mozesz podaæ linka?
Poszuka³am- znalaz³am jedynie w±tki o prostownicy Rowenta. Sama jestem zainteresowana t± suszark±- a raczej opiniami jej u¿ytkowniczek ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...hlight=rowenta http://www.wizaz.pl/forum/showthread...czotka+rowenty ale ten jest najobszerniejszy ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=159831 da³am je na technicznym do po³±czenia, to mo¿e zrobi± jeden wiêkszy z nich ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 594
|
Kalex -
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
dyfuzor
Pani Grazyno i drogie wiza¿anki! Kiedys u fryzjera moje w³osy zosta³y wysuszone suszarka z dyfuzorem. Efekt by³ piorunujacy: piekne fale. Chcia³am sobie kupic suszarke z dyfuzorem by samej w domu otrzymywac taki efekt ale wszytskie suszarku które widze po sklepach zdaja sie miec inny (mniejszy) dyfuzor. Ten dyfuzor od fryzjera by³ duzy, wygl±da³ jak po³owa kuli,i w srodku mia³ ma³e krótkie zêby, w zasadzie to by³a taka czapa. wszytskie dyfuzory maja ma³e te nasadki i sa one bardzo p³askie. Wiem ze ten fryzjer pracoowa³ na kosmetykach Loreala i zastanawiam sie czy to takze by³ sprzet loreala. Czy wie pani moze gdzie moge nabyc taki dyfuzor? a mo¿e Wy Drogie kolezanki. Dziekuje serdecznie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 252
|
Dot.: dyfuzor
Moze w sklepach z artyku³ami fryzjerskimi/hurtowniach fryzjerskich.
Ja mam taki raczej ma³y dyfuzor i nie moge sie nauczyc go uzywac bo ciagle mi spada z suszarki ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
Dot.: dyfuzor
Ja w³a¶nie tez watpie w u³o¿enie piêknych fal z takiego ma³ego nie-profesjonalnego dyfuzora. dodatm ze mam w³osy naturalnie falowane. Sklepy fryzjerskie=musze pochodzic. Dzieki.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 68
|
Suszarka Activ Brush, Roventa
Mam pytanie czy ktoras z was uzywa tej suszarki, albo czy moze sie wypowiedziec cos na temat suszarek tego typu, wyglada zachecajaco...
http://media.netpr.pl/notatka_63008.html <---- looknijcie Ja ogolnir mam cieniutkie wloskii nie jest ich sporo na glowie i boje sie ze bedzie troszke szarpac... |
![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 375
|
Dot.: Suszarka Activ Brush, Roventa
|
![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Raczkowanie
|
co gorsze? prostownica czy suszarka?
witam drogie Panie! Pisze bo nurtuje mnie pewne pytanie na ktore nie potrafilam znalezc odpowiedzi na owym forum. Pewnie zaraz dostane kilka postow o korzystaniu z wyszukiwarki wiec od razu wole je wyprzedzic-tak, korzystam z wyszukiwarki
![]() ![]() ![]()
![]() |
#252 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 435
|
Dot.: co gorsze? prostownica czy suszarka?
Zdecydowanie prostownica
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 26 639
|
jasne ze prostownica.....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 361
|
sama jestem ciekawa... by³am ostatnio u fryzjerki i przekonywa³a mnie, ¿e gorsza jest suszarka+szczotka, bo to niszczy w³osy mechanicznie...
nie mam pojêcia co o tym s±dziæ, kupi³am suszarkê w³a¶nie po to ¿eby zrezygnowaæ z prostownicy a tu taki news ![]() Mo¿e jaka¶ fryzjerka siê wypowie na ten temat? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 856
|
To zalezy jak ukladasz wlosy- bo jesli mocno naciagasz wlosy na szczotke ( co moze powodowac ich urywanie lub lamanie) oraz suszysz z bliskiej odleglosci goracym strumieniem powietrza to mysle ze porownywalne zniszczenia wlosow moga byc uzywajac dobrej prostownicy
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Raczkowanie
|
a ja Wam powiem ¿e w³a¶nie suszarka jest gorsza od prostownicy.
Raz u¿ywalem przez dluzszy czas suszarki i prostownicy (bo tak zalecala instrukcja na hot lissie)... po 2 tygodnich suszenia co drugi dzien byla masakra, wlosy sie tak przyniszczyly ze szok... wrocilem do starej metody, bez suszarki... i teraz jest generalnie spox, glowe myje wieczorem, a rano prostuje (bo gdybym zaraz po myciu to mi sie wlosy skrecaja na dworze, a tak to sie jakos trzymaja pozniej) |
![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Raczkowanie
|
prostownica bardziej niszczy
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#258 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zapuszczamy w³osy!! ![]() So allein will ich nicht sein...Wo bistu du? Das Feuer liebt mich..HILF MIR! ein kleiner Mensch stirbt nur zum schein wolte ganz allein sein.. Ich will ein Herzschlag kontrollieren Ich muss Zerstören!Neein! Nocny marek ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 856
|
Generalnie jak suszysz goracym powietrzem z bliska i mocno ciagniesz szczotka to zniszczenia mechaniczne i termiczne beda duze - wlosy beda przesuszone i moga sie urywac podczas suszenia, a jak prostujesz to mozesz dorobic sie sianka na glowie bo taka wysoka temperatuja bardzo potrafi przesuszyc wlosy i z tego powodu moga zaczac sie lamac, a jak dodatkowo sie rozjasnia wlosy to juz wogole wlosy moga byc w oplakanym stanie- ale to wszystko tylko i wylacznie zalezy od twojej naturalnej struktury wlosa- niektore osoby maja bardzo ale to bardzo wytrzymale wlosy a niektorzy bardzo delikatne- mam kolezanke ktora regularnie rozjasnia wlosy na platynowy blond, po kazdym myciu je prostuje,uzywa tylko zwyklych marketowych kosmetykow a wlosy ma grube, lsniace i naprawde zdrowe- wiec duzo zalezy od genow niestety
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 787
|
Mnie siê wydaje, ¿e suszarka.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 404
|
jak ju¿ kto¶ napisa³,zale¿y od tego,jak siê w³osy uk³ada-bo np posiadaczka krêconych w³osów,która prostuje kilkakrotnie ka¿de pasmo w³osów od nasady przy bardzo wysokiej temperaturze,bardzo niszczy sobie w³osy,o wiele bardziej ni¿ posiadaczka prostych w³osów,lekko wywijaj±cych siê na koñcach,gdzie wystarczy raz przeci±gn±æ prostownic± koñce.
![]() |
#262 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 362
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 19
|
czesc dziewczyny.. wlasciwie nie powiem Ci co jest gorsze bo nie uzywam prostownicy, ale codziennie uzywam suszarki... i tragedi± jest to co ona zrobi³a z moimi w³osami. co prawda nie naci±gam ich na szczotke, po prostu suszê, ale nie polecam... naprawdê jesli tylko nie trzeba, lepiej nie suszyc wlosow suszark±. uzywam jej dlatego ze myje wlosy przewaznie wieczorem lub przed jakims wyjsciem i nie mam czasu czekac az wyschn±. nie lubie klasc sie z mokrymi bo albo nie wyschna w nocy, albo nawet gdy to odkszta³caja siê od poduszki, wiec rano musze je i tak zmoczyc i znow suszarka idzie w ruch, tak czy tak. mam naturalnie calkowicie proste wlosy... kiedys byly ladne i blyszczace, wszyscy je chwalili... a suszarka totalnie je "zmarnowala"... w efekcie dzis u fryzjera kobitka zamiast podci±c mi 1 cm. koncowek uciachala mi o wiele wiecej i tym samym zniszczyla mojwysilek w zapuszczaniu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Raczkowanie
|
no to widze, ze zdania sa podzielone i moj dylemat sie nie rozwiazal
![]() ![]()
![]() |
#265 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 116
|
A ja uwa¿am, ¿e to zale¿y od sprzêtu jakiego siê u¿ywa. Gdy mamy zwyk³a suszarkê z supermarketu i profesjonalna prostownicê z jonizacj± i innymi bajerami, to niestety ale suszarka bardziej zniszczy nam w³osy (dlatego w³asnie z niej zrezygnowa³am). Natomiast gdy mamy profesjonaln± suszarkê i jak±± tani± prostownicê to oczywi¶cie prostownica bardziej nam zniszczy w³osy. Tak uwa¿am
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 490
|
prostownica,bo ma bezpo¶redni kontakt z w³osami
![]() |
#267 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 329
|
prostownica... ale daje lepsze efekty
|
![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 698
|
Moje w³osy bardziej niszczy suszarka! nie uk³adam ich na szczotce, zazwyczaj po prostu suszê najpierw ciep³ym, pó¼niej zimnym nawiewem. Po 1 uzyciu suszarki musze w³osy przez tydzien leczyæ od¿ywkami
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 490
|
![]() |
#270 |
Zakorzenienie
|
mi sie wydaje ze prostownica.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
Narzêdzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.