Zagroda babuszki cz.5 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2024-11-25, 08:28   #1501
lenifa
Zakorzenienie

Dot.: Zagroda babuszki cz.5

Ja właśnie piszę kartki co mam dziś załatwić, bo skleroz taki, że jak nie zapiszę to sobie przypomnę, jak o tej wystawie doniczkowców, jak już będzie po imprezie.
Najlepsze że zapisałam sobie coś przed samym pójściem spać a teraz usiłuję odczytać te hieroglify) I zupełnie nie wiem o co mi chodziło. Tak, że się zupełnie nie dziwię jak nie rozumiecie co piszę. Nie chodzi o to że to nie ma logiki, ale mnie samej czasem trudno złapać ciąg myślowy w tym, w co wlazłam. Wystarczy, że pójde spać. Chyba o odwróceniu utraty 6 zmysłu? Błysła mi widocznie jakaś myśl że to jest mozliwe, tylko kurcze... skąd ona się wzięła... I teraz bedzie pół dnia zanim mi rozbłyśnie w głowie, o co w ogóle chodziło.

No ale przynajmniej się wyspałam.
lenifa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-11-25, 08:41   #1502
Amita10
Wtajemniczenie

Hej Prawie 10*C. Słonecznie, ale jeszcze wieje. I ma wiać. I padać jutro.
Aniu, ale to nie obcy ludzie zatłukli Kamilka. Więc jakiś sens w tym jest. Ale życie utrudnia.
Lanolinko, myślę, że ludzi już niewiele dziwi.
Amita10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-11-25, 09:22   #1503
annorl1
Zakorzenienie

Jestem w miescie. W sweterku. A tu zimno, wietrzno i zimno 😂
annorl1 jest teraz online Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-11-25, 10:14   #1504
Lanolinkaaa
Zakorzenienie

Ahoj.

Ann czyżbyś pomyliła pory roku?

U mnie też ładnie ale nie na sweter. Czasem tak jest, że rano naubieram się jak na Sybir a potem jest ciepło.

Na obiad będzie zupa z dyni z gorgonzolą.

Obrjrzalam wczoraj film Wróbel, polski, nie podobał mi się. I rolnika na koniec obejrzalam.
Lanolinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-11-25, 10:24   #1505
lenifa
Zakorzenienie

Zakaz marznięcia) Też za chwilę wychodzę. Trzeba by wymyślić jakies specjalne ubranko, aby czlowiek mógl się więcej przystosowywac do natury tempertury
Stary 2024-11-25, 18:19   #1506
cicha722
Rozeznanie

Witajcie u mnie też był dzień pluszowego misia jutro wycieczka do kina. Dobrze że troszkę się ociepliło. Też oglądałam rolnika Lanolinko. Ale tam są niektórzy niepowazni.
cicha722 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-11-25, 18:25   #1507
Amita10
Wtajemniczenie

Hej, muszę się pochwalić. Dziś cały dzień miałam ekipę od dachu. Mam nadzieję, że jutro pogoda dopisze i ekipa też ;p Rozmawiałam z wykonawca to powiedział, że jak pogoda nie popsuje się bardzo to skończą do piątku. Oby!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2024-11-25, 18:42   #1508
cicha722
Rozeznanie

O Amitko super
Stary 2024-11-25, 19:45   #1509
herbatka99
Zadomowienie

Ale pogoda dzisiaj. Wyszłam do sklepu, raczej do paczkomatu a sklep obok. Spociłam się jak mysz. Cała mokra, pół dnia dochodziłam do siebie. Raz zimno raz gorąco. Teraz planuję siedzieć w domu dwa dni. Jestem od przedwczoraj lekko przeziębiona. Muszę dojść do siebie.
herbatka99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-11-25, 22:07   #1510
annorl1
Zakorzenienie

Ha, nie pomylilam pór roku 😁 po prostu u nas cieplo. Bez wiatru bylo. A w miesxie to jak w kieleckim... Ale dalam rade 😂

O, Amitka super wiesci. To pieknej pogody bez deszczu i sniegu zycze ❤
Stary 2024-11-26, 06:32   #1511
Emmi123
4 pory roku i ja piąta

Dzień dobry
Zajrzałam do archiwalnych stron Zagrody w poszukiwaniu info od kiedy są pawie u sąsiada, ale nie mogę znaleźć. Znalazłam za to wiele innych fajnych rzeczy, o których rozmawiałyśmy a już się zapomniało. Fajnie się czyta tak po czasie, bo my mocno z porami roku żyjemy. Tak na co dzień to raczej ucieka, a przynajmniej w jakiś tam sposób.
Obecnie pawie siedzą cicho, jak nigdy. Ja jestem z tych ludzi, co to wywalając z głowy złe rzeczy i starają się ich nie pielęgnować, więc jak jakiś problem przygasa to ja wywalam go z głowy. Poza tym tutaj staram się rozsiewać nutę bardziej pozytywną, więc więcej opowiadałam o trelach ptasich a nie o darciu się pawia.

U mnie nadal ciemno...

Amita Mocno trzymam kciuki. Jak już dach będzie docelowo to będzie ukończony konkretny etap budowy. Pisz jak najwięcej, ja chętnie posłucham.

U mnie też wczoraj było dość ciepło i nawet słonecznie, ale niestety cały widny dzień spędziłam w murach. Dzisiaj mam nadzieję, że uda się być krócej, czyli normalnie.

Annorl I jak tam z twoim zdrowiem? Co udało Ci się załatwić? U mnie to mocno mozolnie szło, bo terminy odległe, ale nie miałam nic takiego co by musiało być na już. No może z kolanem. Tu rzeczywiście wszystko dość szybko poszło, bo nie mogło czekać. Co do papierka o niekaralności to ja jestem za. Często mnie niepokoiło pojawianie się różnych ludzi w placówkach. Niby mamy pilnować, niby była ochrona a każdy wchodził sobie jak do przysłowiowej - obory. Skoro jest ochrona dzieci to powinna być. Uważam, że do każdej placówki powinny być jakieś obostrzenia a nie tylko do sądu, że przechodzi się przez czujniki i skanery. Mnie denerwuje to, że obostrzenia w temacie ,,ochrony małoletnich" odbywa się głównie na poziomie tablic informujących, których jest wszędzie pełno a nie działa się w obszarach praktycznych. Jeśli wchodzi ,,ochrona małoletnich" to nie szkoły a domy rodzinne powinny być uwzględniane przede wszystkim. Ulice bardziej bezpieczne dla młodzieży. Media z którymi mają kontakt. A nie placówki oświatowe :P Patologia w szkole nie wykluwa się w niej a jest przynoszona z domowego środowiska. Mówię o normalnych szkołach.

---------- Dopisano o 06:32 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ----------

Jakiś czas temu otworzył się niedaleko nas Action. Nie znałam. Wybraliśmy się kontrolnie zobaczyć co i jak. Szaleństwo pojawienia się tego typy sklepu na prowincji czy na zadupiu. Myślę sobie, że bliżej nas też mogłoby coś zacząć powstawiać, bo wokoło sporo miejscowości a nic takiego nie ma. Ludzie lubią sklepy z różnościami. Podobał mi się. Odkryliśmy też nowo otwartą Aldi. Ten sklep to akurat znam i lubiłam robić zakupy. A tak to rosną jak grzyby po deszczu Biedronki i Lidle. Wykaszając mniejsze sklepiki i mniejsze sieciówki.

Edytowane przez Emmi123
Czas edycji: 2024-11-26 o 06:25
Emmi123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2024-11-26, 06:39   #1512
lenifa
Zakorzenienie

I ja już wstałam, ale po akcjach ze snem. Jak czlowiek niedouczony do końca to tak się dzieje. Robiłam te nieszczęsne aminokwasy, no sporo wiem a jednak za mało. Trafiłam na artykuł naukowy o roli aminokwasów przy problemach żołądkowych i się napalilam to sprawdzić... Nabyłam więc potrzebny zestaw i ciekawa efektów, nie popatrzyłam co kiedy. I tak sobie zaraz po przyjściu ze sklepu łykłam GABA z melatoniną. ... i się zamelatoninowałam... Wiedziałam że to sprzyja spaniu ale nie myslałam, że tak. I tak mi się zaczeły jakoś oczy zamykać (jest lekko po południu) to sie polozyłam. Obudziłam się po 7 wieczór. No i co teraz.... Noc nadchodzi a ja jestem na etapie filozosi różnych Trzymały mnie te filozosie do północy. Koło pierwszej udalo się znów usnąć. Tak że mi wyszedł niezły falstart.

U mnie też jeszcze ciemno Emmi.
Emmi ja nie sięgam wstecz, ale myślę, że była by niezła ksiązka już. Tfu...kilkanaście ksiązek. Czasem się zastanawiam czy nie jesteśmy najstarszym tematem forum w Internecie, no ale nie wiem jak inne, bo nie patrzyłam za tym.

Emmi ja bardzo rzadko w tych wielkich sklepach. No ale wczoraj byłam w Auchanie. Byłam bo mają brule. Drogie jak diabli. Przeleciałam pół sklepu. Pomyślałam, że jest fajny wybór, ale nie byłam w stanie iść dalej. Zresztą co tu iśc dalej... to można by zostawić cała memeryturę. A tu z tej trzeba święta zrobić... A ja i tak już poszłam po bandzie z aminokwasami. To tanie nie jest. W połowie sklepu poszłam do kasy w obawie, że sie na coś nakuszę.

Edytowane przez lenifa
Czas edycji: 2024-11-26 o 06:46
Stary 2024-11-26, 06:59   #1513
Emmi123
4 pory roku i ja piąta

Lenifo Siemnako Nieźle się załatwiłaś. A może po prostu potrzebowałaś się wyspać. Bardzo lubię Auchan. Polecam gazetki online. Nie trzeba ich ściągać, po prostu się je otwiera i można w nich zobaczyć promocje, które są i które będą. A jak będzie serek w promocji to jechać i kupić
Stary 2024-11-26, 07:05   #1514
Lanolinkaaa
Zakorzenienie

Amita, super wieści. Pogoda ma być, zatem powinno wszystko pojsc z planem.

Lenifo, co to brule? Nawet edytor nie zna tego słowa bo zmienia mi na ,,biuletyn" 😁

---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ----------

Robotnik biega po całym placu budowy z pustymi taczkami - tam i z powrotem i tak cały czas. Przychodzi kierownik, patrzy ze zdziwieniem i pyta się robotnika:

- Panie, co pan tak latasz z pustymi taczkami?

- A bo tyle roboty, że nie ma czasu załadować.

😁
Stary 2024-11-26, 07:06   #1515
lenifa
Zakorzenienie

Myslę Emmi że to te kaspułki to uczyniły, bo ja nie mam niedoborów snu. Ja biorę przykład z Ciebie. Ide spać wcześnie i wcześnie się budzę. A swiat taki piękny o poranku i taka spokojność. W powietrzu nie ma jeszcze wszystkich ludzkich zmęczonych myśli, za to ptaki śpiewają.

Lanolinko u "ania gotuje" jest jak robić, ale kupuję gotowe. Nie dojrzałam do eksperymentu w kuchni. To jest gdzieś na tych wszystkich jogurtach itp, o ile jest. Opakowanie jest śmiesznie malutkie i szklane. Nie zawsze widać że szklane bo czasem zapakowane dodatkowo jeszcze w papier.
https://aniagotuje.pl/przepis/creme-brulee

Edytowane przez lenifa
Czas edycji: 2024-11-26 o 07:10
Stary 2024-11-26, 07:08   #1516
Emmi123
4 pory roku i ja piąta

Lenifo Kochan poranki i świty. Są dla mnie niezwykłe. Każdego dnia celebruję narodziny, nowego dnia.

Lanolinka Hejka

Ja już spadam na śniadanie i do pracy...
Stary 2024-11-26, 07:11   #1517
Lanolinkaaa
Zakorzenienie

Action mamy obok w mieście jakieś 15 km ale nigdy nie byłam w nim. Co tam fajnego jest?

W połowie roku zlikwidował sue jedyny sklep we wsi. Dla starszych osób to strata, bo mieli na miejscu.

---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

Cześć Emmj, dobrego dnia w pracy.

Ja bym pospala ile się da. Dzień listopadowy krótki, nic się po pracy nie zrobi bo ciemno. Byle do wiosny
Stary 2024-11-26, 07:24   #1518
lenifa
Zakorzenienie

Lanolinko - No ja przeszlam tylko połowę i dość dużo półek zajmuje jakas tam zdrowa żywność wszelkiego rodzaju. Ale unikając pokuszeń tyle co rzuciłam okiem i wzięłam dżem borówkowy oraz kasze gryczaną białą.
O chyba pomyłeczka bo nie pytałaś o Auchana. Noż chyba jeszcze nie ogarniam. Oba na A

Edytowane przez lenifa
Czas edycji: 2024-11-26 o 07:31
Stary 2024-11-26, 08:02   #1519
Lanolinkaaa
Zakorzenienie

Lenifo podejrzewałam że brule to potoczna nazwą jakiś warzyw. Mówisz że Action to zdrowa i nie tylko zdrowa żywność zatem to spożywczal? No to w sumie takie rzeczy mam u siebie

Co na obiad? Jeszcze nie wiem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2024-11-26, 08:16   #1520
lenifa
Zakorzenienie

Nie Lanolinko, tam dość dużo miejsca zajmują np ciuchy. jak mówię nie wgłebiałam się szczegółowo,wlaściwie z dwóch powodów. 1 że ja w ogóle mam charakter co nie lubi łażenia po sklepach. Dwa ja jestem memerytka a memrytka to żaden klient bo nie ma z czym.

Brulee - to taki kremik. ja nie jadam słodyczy,ciast, tortow... ożesz znów tort orzechowy przed oczami.... To to brulee robi u mnie za wszystkie ciasta) To się pisze tak jakoś z francuska ze znakami Creme brulée. Skopiowałam, spalszczam jakoś zawsze bo mi wygodniej I tak widzę że źle wkleiło. Cus takie w każdym razie. To w sumie jajka ucierane z cukrem ze śmietaną, wanilią i posypane przypieczanym cukrem. taki banał. Ale nie ma mąki i to jest to.

Edytowane przez lenifa
Czas edycji: 2024-11-26 o 08:37
Stary 2024-11-26, 08:31   #1521
Amita10
Wtajemniczenie

Cześć 6,3*C, w nocy ok.4. Szaro, zapowiadają deszcz. W nocy znowu strasznie wiało. Pooglądałam budynki, wydaje się, że bez strat. Na wsi pracownicy papują dach. Może jakoś się uda...Ale musiało wiać słabiej albo inaczej, bo styropian na miejscu ;p
Action to taka przemysłówka. Mnóstwo chińskiego badziewia, ale w bardzo dobrych cenach. Fajne kuchenne rzeczy. Sztućce, talerze, kubki, kieliszki. Wczoraj oglądałam promocje i był zestaw do wina (korkociąg, nalewak, takie ozdobne) za niecałe 3 dyszki a obok z kauflanda za bodaj 130 zł. Nawet opakowanie to samo. Sporo wiosną jest rzeczy ogrodowych a teraz szał świąteczny.
Stary 2024-11-26, 10:20   #1522
Lanolinkaaa
Zakorzenienie

Lenifo żeś namieszała z tymi sklepami 🙃

Amita, dobrze, ze bez szkód. Wiatr niebezpieczny ale musiał być nieduży bo byś styropianu w następnej wsi szukała
Stary 2024-11-26, 10:28   #1523
lenifa
Zakorzenienie

Lanolinko jak się nie zna na sklepach to łatwo namieszać W pewnym wieku przestaje ci zależeć na tam rzeczach. A jak rzeczy traca swoją ważnośc to i miejsca gdzie się je nabywa też.
Stary 2024-11-26, 12:12   #1524
herbatka99
Zadomowienie

Lenifko, dokładnie tak. O tych sklepach. Ja byłam w Action raz ,bo u mnie jest, ale trzeba podjechać autobusem. Niewiele kupiłam. Chyba buteleczkę z atomizerem do wody, bo pryskam przy prasowaniu, a to robię bardzo często. Dla mnie takie trochę gadżety niekoniecznie dla mnie przydatne. U naszego Chińczyka natomiast kupiłam drewniane szczypce do mięsa jak się smaży. A dodatkowo są idealne do pokrywek ,bo ja mam emaliowane ,do garnków. I tam są uszka które się nagrzewają. Szczypce super je chwytają. Właściwie kupiłam je dlatego że są polskiej produkcji. I chciałam wesprzeć jakiegoś polskiego rzemieślnika który je robi. A są mega przydatne.

Przed świętaki mam nadzieję że córka mnie zawiezie do tych sklepów ,u mnie jest takie centrum handlowe, więcej tego tam jest. Ale aktualnie nie wiem jakie sklepy.
Stary 2024-11-26, 14:55   #1525
annorl1
Zakorzenienie

U nas jakiś czas temu otworzyli Action, Teti i Kik. No cóż, jako mama 3 dzieci, z którymi staram sie kreatywnie spędzać czas, dla mnie te sklepy są mega. Nie muszę wszystkiego na necie zamawiać, bo mogę kupić. Sklep moze nie tak na miejscu, bo ponad 20km. od nas, ale to przy okazji sie jedzie, a nie specjalnie. Brakuje mi za to Lidla. Mamy jeden 20km od domu, ale to w inną stronę niż mam sprawy, i tam musiała bym specjalnie. Czemu u nas nie ma? Z tej drugiej strony? Biedronek to ile bądź, a Lidla? Ani jednego.
Słoneczko powoli zachodzi, ładny dzisiaj dzień był. Bez wiatru. Gesi się kąpią w stawie,
Emmi, jak zdrowie? No, dzisiaj byłam na badaniach, krew, mocz i takie tam. Trochę zrobiłam w ramach programu 40+, sporo dobrałam sobie prywatnie. Bo jak już krew biorą, to raz a dobrze
Do lekarza specjalisty jeszcze sie nie zarejestrowałam, jutro pewnie. Niby wzięłam się za siebie, ale ciągle po drodze jednak dzieci są ważniejsze. I czasem coś zaplanuję, a coś z dziećmi wypadnie i się sypią plany.
Stary 2024-11-26, 15:12   #1526
Lanolinkaaa
Zakorzenienie

Herbatko, ale jak to- kupiłaś polskie szczypce u Chińczyka?

Coś się przychmuralo. Jakby miało iść na deszcz.

Ciekawe ile mi przyjdzie za ogrzewanie za listopad. Rozmawiam czasem z kimś o grzaniu gazem to widzę, że ludzie oszczędnie podchodzą. My też nie szalejemy na dzień 21 stopni a od popoludnia 23 . I tak mama narzeka, że jest zimno. Bo grzejnik zimny.

Amita, taka podpowiedź do nowego domu- jakbym mogła to bym wszędzie podłogówkę zrobiła.

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Kupiłam chleb z kiszona kapustą. Myślałam, że to ściema ale naprawdę czuć w nim kapustę.
Stary 2024-11-26, 15:28   #1527
herbatka99
Zadomowienie

Lanolinko, tak polskie szczypce u Chińczyka. Czytałam na metce. Ja też ogrzewam gazem. I myślę o wymianie pieca na przyszły sezon. Bo nie będę się decydować na te nowe pompy ciepła i coß tam jeszcze.
Stary 2024-11-26, 16:36   #1528
Lanolinkaaa
Zakorzenienie

Herbatko spore zaskoczenie polski produkt w chińskim markecie..

Czemu chcesz wymieniać piecyk? Juz stary?

Na pompach sie nie znam, my mamy jeszcze piec na ekogroszek ale po tych jazdach z jego brakiem mamy zmienione ogrzewanie na gaz.

Póki co wychodzi taniej na gaz. I bez roboty.
Stary 2024-11-26, 17:00   #1529
cicha722
Rozeznanie

Przeczytałam skrzypce a nie szczypce i pomyślałam czy będziesz uczyła się grać u nas piękna pogoda była. Słonecznie i dość ciepło. Byliśmy z dziećmi na wycieczce w kinie i bibliotece. Była to naprawdę udana wycieczka wszyscy zadowoleni jutro andrzejki w szkole.
Stary 2024-11-26, 17:13   #1530
Imegan
Jestem jaka jestem

Hejka

Czosnki i cebule posadzone.Nawet te malusie cebulki powietrzne czosnku.Posialam gęsto bo tak starczało rządka.Nie wiem czy posieje marchew,pietruszkę,paster nak i koper.Za ciepło.Korzeniowe kiełkują przy +4°C,a prognozy pokazują tylko leciutkie przymrozki.Jak to pokielkuje i przyjdzie wiekszy mrozek to po zawodach.Chyba ,że będę siać w styczniu jak nadejdzie jakąś sensowna zima.Zawsze pozostaje marzec na pierwsze aktywności zasiewowe.Te różne sklepy co o nich piszecie to są w tym mieście co Mała ma terapię SI,ale De samodzielnie tam nie zajeżdżala.Moze jak już będzie po pracach polowych to rozkminimy dojazd z gabinetu SI do ,,karuzeli,,bo tak nazywany jest kompleks gdzie znajdują się te sklepy.W moim powiatowym miasteczku to właśnie biedronka,Dino,netto.Budu ją na obrzeżach też takie centrum handlowe.Ciekawe jakie sieci tam będą miały swoje sklepy.

Dziś był ładny ,nawet ciepły dzień.Wieczorem ma padać.Chyba dziś pójdę wcześniej spać.Jakos tak zmęczona się czuje bo z rana to i poczta i biblioteka,no i była jazda autem.Potem to sadzenie cebuli.Teraz to już odpoczynek.

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości